| Аутор | Порука |
|---|
Е = МЦ2
Датум регистрације: 21 Мар 2005 Поруке: 12
| 26 јан 2005 16:30 амплитуда модулације | | |
|
| Имам питање о амплитуди модулације. у ПМ предајник и сигнала носиоца су фреквенције помножи са миксером чији излаз је да се храни коначно појачало фази која је до тада хранио антену. зар не??
фреквенција носиоца је око десет пута фреквенцију сигнала (ово сам прочитао негде). али кад су оба сигнала множи резултат модулисан амплитуда сигнала има фреквенцију носиоца и обликом подсећа на сигнал да се пренесе.
Јасно ми је део који излазни миксер личи сигнала. оно што ја донт схватити зашто је фреквенција модулира сигнала једнака сигнала носиоца. доеснт множење учинити ништа да фреквенцију?
и моје друго питање је како су два аналогна сигнала множи?
заправо сам овај семестар курса комуникацију и желим да зна све о комуникацијама од А до З. тако да свака књига препоруке ће бити веома цењени |
|
| Назад на врх | |
 |
усернам
Датум регистрације: 09 Апр 2004 Поруке: 698 Помогао: 129
| 26 јан 2005 16:57 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| | Е = МЦ2 написао: | Имам питање о амплитуди модулације. у ПМ предајник и сигнала носиоца су фреквенције помножи са миксером чији излаз је да се храни коначно појачало фази која је до тада хранио антену. зар не??
фреквенција носиоца је око десет пута фреквенцију сигнала (ово сам прочитао негде). али кад су оба сигнала множи резултат модулисан амплитуда сигнала има фреквенцију носиоца и обликом подсећа на сигнал да се пренесе.
Јасно ми је део који излазни миксер личи сигнала. оно што ја донт схватити зашто је фреквенција модулира сигнала једнака сигнала носиоца. доеснт множење учинити ништа да фреквенцију?
заправо сам овај семестар курса комуникацију и желим да зна све о комуникацијама од А до З. тако да свака књига препоруке ће бити веома цењени |
ПМ једначина је несто као [1 км (Т)] цос (ωт) где је м (т) сигнала. Тако да сада може да гледате ово као косинус таласа са различитим временом за амплитде [1 км (Т)]. Претпоставимо да М (Т) је такође синусоиде, ако сте били ван и да се размножавају проширење модулисан израз сигнала не би било 3 различите фреквенције компоненте. Дакле, рекавши да је учесталост Модулирани сигнал једнак сигнал носиоца не тачне. Што се добре комуникације коју књигу системи Сајмон Хаыкин би добра опција. |
|
| Назад на врх | |
 |
ван_гифт
Датум регистрације: 11 Мар 2005 Поруке: 26 Помогао: 1
| 26 јан 2005 17:29 амплитуда модулације | | |
|
| | Обично носилац фреквенције је много већи од пропусног опсега на модулисан сигнала. |
|
| Назад на врх | |
 |
Борбер
Датум регистрације: 01 Феб 1970 Поруке: 1561 Помогао: 117 Локација: Словенија
| 26 јан 2005 17:46 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| | Фреквенција модуларни носилац је једнака фреквенција носиоца! Производ модулацију процеса су два бочна фреквенција модулације сигнала, ако је чист грех (ωм), ωм и ω-ω ω ωм поред. |
|
| Назад на врх | |
 |
Андре3000
Датум регистрације: 25 Авг 2004 Порука: 18 Помогао: 2
| 27 Јул 2005 0:01 амплитуда модулације | | |
|
| У АМ модулација амплитуда је за оператера, а не за фреквенцију.
Можете прочитати више информација у Хаыкин књига |
|
| Назад на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе -

| 27 Јул 2005 0:01 Огласи | | |
|
|
|
|
| Назад на врх | |
 |
ИанП
Датум регистрације: 05 Окт 2004 Поруке: 6494 Помогао: 1542 Локација: Западна обала
| 27 Јул 2005 3:50 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| Експленатионс са неке додатне примере можете наћи овде: хттп://ууу.сеас.упенн.еду/ ~ ее111/модулатион/Модулатион.хтмл |
|
| Назад на врх | |
 |
нанд_гатес
Датум регистрације: 19 Мар 2004 Поруке: 907 Помогао: 120
| 27 Јул 2005 7:52 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| како су два аналогна сигнала множи? Одговор: Коришћење појачања појачавача.
Појачавача улазних сигнала множи са константа "" познат као добит која појачало. Ако би се ова стално варира у складу са другог улазног сигнала онда шта ти је добитак контролисан појачавач или амплитуда модулатора. У овом случају излаз даје к * вин1 * Вин2;
У транзистору појачало можете добити варира променом транзистора биасинг. То је зато што трансцондуцтанце транзистора зависи биасинг. |
|
| Назад на врх | |
 |
Е = МЦ2
Датум регистрације: 21 Мар 2005 Поруке: 12
| 27 јан 2005 18:25 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| заправо Андре3000 сам одлучио да не има поглед на књигу Хаыкин'с погледом на рецензије за ту књигу на амазон.цом
Знам да схоулдн'т верују на критике на сајтовима продавница књига и да ова књига је веома сличан "" стандардни индустрије. али ја донт знати зашто лука сам читао ту књигу. ИМ тражите књиге Латхи'с. лука, али ја га нигде наћи још.
и нанд_гатес Прочитао сам да је у књизи, али ацуталлы неко ми је рекао да је у аналогном свету множење је заиста тешко учинити. Он ми је рекао да прво морате да се пријавите на два сигнала пријавите ампер, а затим их додати по додајући појачало и онда се антилог резултата по антилог појачало. тако да сам само хтео да потврди. него су сви пуно |
|
| Назад на врх | |
 |
Мина Ајман
Датум регистрације: 15 Окт 2004 Поруке: 45 Помогао: 1
| 27 јан 2005 18:29 амплитуда модулације | | |
|
| Ово је одлична књига која ће бити веома корисно да се у свом студију комуникација хттп://ууу.едабоард.цом/виеутопиц.пхп?т=84979&хигхлигхт=цоммуницатионс хандбоок |
|
| Назад на врх | |
 |
Букитоо
Датум регистрације: 12 Окт 2003 Поруке: 140 Помогао: 2 Локација: Аргентине
| 28 Маы 2005 4:44 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| Променљива добије појачало (направити множење) је један од начина. Други начин (говоримо о случајних сигнала носиоца Кса косинус) је да вас унос сигнал прекидач (пребацивање на фреквенцију носиоца) а затим филтрирањем резултат са бенд проћи филтер протока од случајних сигнала.
Други начин је да купите мало МЗ који не (Т) КСБ (Т) директно. |
|
| Назад на врх | |
 |
цеданце
Датум регистрације: 24 Окт 2003 Поруке: 704 Помогла: 28 Локација: Немачка
| 02 мај 2005 7:59 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| добро, рег. референце или материјала У тражио, поред књига и радова У Гет одавде, ја бих да идем Кроз У * илент сајту. су питања слободно студентске верзије ЦД-РОМ-а и 6 ЦД пакет садржи разне туториали. Кладим се да их нико не заостаје за почетника курса.
прегледајте овај сајт у потпуности да истражи бесплатне ЦД-понуде које су несумњиво најбољи.
/ хттп://ууу.едуцаторсцорнер.цом/индекс.цги
/ цеданце |
|
| Назад на врх | |
 |
схафее001
Датум регистрације: 06 Мај 2004 Поруке: 116 Помогла: 12 Локација: Египат
| 02 мај 2005 8:20 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| Хи алл; 1. фреквенција носача не мора да буде 10 пут сигнала база бенда, све фреквенције више од 2 * база бенд фреквенција сигнала је добар енгоугх 2. фреквенција модулира сигнал је центриран на фреквенцији носиоца, а имају страни бендови (то баснд ширина) износи базу бенд фреквенцију на десној страни и на левој страни, да сматрају да ундерснад У је носилац фреквенције у је основа бенда фреквенција цос (УТ) * цос (Ут) = цос (З У) Т цос (УУ) Т, тако је резултирало сигнала цос центриран на У и имају по две петље на десној страни У, и лево-У, тако да бенд У, али ширина је центриран на В.
3. продусинг ПМ је једноставно коришћење и суицх транзистор, носилац је повезан на базу, а база бенда је повезан са сигналом је еммитер
појасу сигнел | | / \ / |_________||______ Модулисан излаз сигнала носилац ------/ \ / \ / \ /-----| <| | | | _ \ / ГНД |
|
| Назад на врх | |
 |
кокабанга
Датум регистрације: 02 Мај 2005 Поруке: 45 Помогао: 4
| 02 мај 2005 9:42 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| | Е = МЦ2 написао: | Имам питање о амплитуди модулације. у ПМ предајник и сигнала носиоца су фреквенције помножи са миксером чији излаз је да се храни коначно појачало фази која је до тада хранио антену. зар не??
постоје комерцијални мултипликатор кола, као што су Не602 који можда користи да оствари множење у временском домену!
|
|
| Назад на врх | |
 |
схмоиб
Датум регистрације: 09 Мар 2005 Поруке: 29
| 02 Мај 2005 16:07 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| К, прво амплитуе модулација врши се помоћу миксера, који је нелинеарних уређаја тако да се производи (......, ФЦ ФМ, ФЦ-ФМ, ФЦ-2фм, 2фц 2 ФМ ,.... .....) па смо га после користити филтер да заобиђе потребни сигнали (само увек: ФЦ ФМ, ФЦ-ФМ). тако да коначна акција се не множење то је само фреквенција за помак фреквенције сигнала.
миксер се може урадити било који нелинеарних уређаја као транзистор |
|
| Назад на врх | |
 |
хермин
Датум регистрације: 19 Мар 2005 Поруке: 135 Помогао: 9
| 13. мај 2005 3:02 амплитуда модулације | | |
|
| Прво, покушајте да потражите теме користите претраживач око тога, траже књиге на овом форуму,
када превозник фреквенцију, ако помно користећи Модулатинг сигнала (сигнала баседбанд) превозник ће задржати своје фреквенције, али ће се направити два сидебандс. покушајте множењем две функције синус, на пример грех (У * ФЦ * Т) кс грех (У * ФМ * т), а да ћете доћи на одговор као грех (У * ФЦ * т) цос (У * Т (ФЦ - ФМ)) - цос (У * Т (ФЦ ФМ) ... им не да ли са ове једначине, али можете проверити књиге и књиге, а ви ћете имати веће разумевање о концептима ПМ Гоодлуцк са својим студијама |
|
| Назад на врх | |
 |
емади
Датум регистрације: 03 Мај 2005 Поруке: 127 Помогао: 4
| 28. мај 2005 13:04 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| Ове две локације ће вам помоћи да размишљам о тим питању.
хттп://ууу.ст-андреус.ац.ук/ ~ ууу_па/Сцотс_Гуиде/РадЦом/парт9/паге1.хтмл
хттп://ууу.медиа.мит.еду/пхысицс/педагогы/фаб/фаб_2002/хелп_пагес/нетуоркинг_ресоурцес/море% 20нетуоркинг/роботицс.еецс.беркелеы.еду/_састры/ее20/модулатион/ноде3.хтмл |
|
| Назад на врх | |
 |
цомсианс
Датум регистрације: 22 Мај 2005 Поруке: 46 Помогао: 1
| 10 Јул 2005 9:30 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| Ансуер1 основне дефиниције ПМ је да "варира амплитуде носиоца према инстантаниоус вредност амплитуде Модулатинг сигнала. модификација се врши само у превозник, дакле, учесталост ПМ модулисан талас је да је од носиоца и амплитуда (варијације) је да од Модулатинг сигнала.
Ансуер2 два аналогних сигнала множи се множењем сваке њихових инстантаниоус вредности. сваком домену јединици (време) добија мно одговор вредности два таласа. |
|
| Назад на врх | |
 |
сувенду
Датум регистрације: 10 Окт 2004 Поруке: 442 Помогла: 25
| 11 Јул 2005 8:53 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| | У било којој техници модулације се разликују један од параметара (амплитуда, фаза, фреквенција) превозника сигнал.Ин ПМ ми варира амплитуде носиоца се не фреквенције. |
|
| Назад на врх | |
 |
ауан
Датум регистрације: 11 Јул 2004 Поруке: 104
| 13 Јул 2005 11:52 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| | проћи кроз "модерних аналогних и дигиталних комуникација" од латхи цпатер 4 |
|
| Назад на врх | |
 |
елциело
Датум регистрације: 13 Јул 2002 Поруке: 854 Помогао: 6
| 11 Јул 2006 1:14 Одг: амплитуда модулације | | |
|
| | ИанП је написао: | Експленатионс са неке додатне примере можете наћи овде: х ** п: / / ууу.сеас.упенн.еду/ ~ ее111/модулатион/Модулатион.хтмл |
Неповезан везу. |
|
| Назад на врх | |
 |