Правила | Новији постови | РСС топиц | Претрага | Регистрација | Лог ин

Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Аналогни Цирцуит Десигн -> Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?
Арабиц версион Булгариан версион Цроатиан версион Цзецх версион Дански верзија Герман версион Грчка верзија Енглисх версион Шпански верзија Фински верзија Француски верзија Хинди верзија Хрватска верзија Индонезијски верзија Италиан версион Хебрејски верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литхуаниан версион Летонски верзија Холандски верзију Норуегиан верзија Пољски верзију Португалски приказ Румунски верзија Српска верзија Словак версион Словениан версион Српска верзија Шведски верзија Тагалог версион Украиниан версион Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
Аллес Гуте

Приступио / ла: 04 децембар 2.003
Постови: 142
Помогао: 5

Post 29 јан 2006 16:52 Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Како да бисте добили 1 / 3 радног циклуса такта од 50% радног циклуса такта?
Повратак на врх
View user's profile
в_ц

Јоинед: 11. октобар 2.005
Постови: 468
Помогао: 84

Post 29 јан 2006 17:52 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Прво, потребно је 50% царине и кашњење сигнала је (коришћењем само кашњење од врата или помоћу РЦ склоп). Затим узети 50% радног сигнала и сигнал каснити и стави их у И врата. Резултат би требао бити импулс са радног циклуса од <50%. Тхе трицк је да изаберете исправне вредности Р и Ц да вам право одгађања. То зависи о томе шта учесталости Вашег радног циклуса сат. Требало би направити један отпорник потенциометар тако да се можете фино наштимати га.

Сад, оно што сам горе описујући је врло грубо опен-лооп решење. Како прецизна 30%, не треба?

С поштовањем,
3$v_C
Повратак на врх
View user's profile
ВСМВДД

Јоинед: 12. јуни 2005
Постови: 557
Помогао: 55

Post 29 јан 2006 18:14 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

користити ЦД4059 или 74ХЦТ4059 онда можете прецизна подела програма

на тачно означити потребан простор

чак и уз помоћ микро пекмез на својим улазима

Мислим да је превише изнад метод роугхт
Повратак на врх
View user's profile
птхоппаы

Приступио / ла: 06 новембар 2.005
Постови: 80

Post 29 јан 2006 20:32 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Ако желите спровести у ИЦ затим користити као тампон за кашњење елемената, где се од вас калибрација контролишете своје кашњење.

Пракасх.
Повратак на врх
View user's profile
в_ц

Јоинед: 11. октобар 2.005
Постови: 468
Помогао: 84

Post 29 јан 2006 20:34 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

ВСМВДД - Слажем се с тобом. Као што сам рекао, од мина је врло грубо решење да сам се у прошлости, када нисам имала све делове за правилан дизајн. То је "брзо и прљаво" решење.

С поштовањем,
в_ц
Повратак на врх
View user's profile
Аллес Гуте

Post 29 јан 2006 20:58 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

в_ц уроте:
Прво, потребно је 50% царине и кашњење сигнала је (коришћењем само кашњење од врата или помоћу РЦ склоп). Затим узети 50% радног сигнала и сигнал каснити и стави их у И врата. Резултат би требао бити импулс са радног циклуса од <50%. Тхе трицк је да изаберете исправне вредности Р и Ц да вам право одгађања. То зависи о томе шта учесталости Вашег радног циклуса сат. Требало би направити један отпорник потенциометар тако да се можете фино наштимати га.

Сад, оно што сам горе описујући је врло грубо опен-лооп решење. Како прецизна 30%, не треба?

С поштовањем,
3$v_C

"користити ЦД4059 или 74ХЦТ4059" сте мислили да користи фреквенције? Као помоћу дјелиоцем-бы-3 фреквенције? Да, на тај начин можемо добити 1 / 3 радног циклуса такта али на 3-пута нижој фреквенцији.
Мој кључни услов је не повећавају сат подрхтавање превише.
Повратак на врх
View user's profile
артем

Приступио / ла: 22 мај 2.003
Постови: 1646
Помогао: 91
Локација: Туран

Post 29 јан 2006 21:25 Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

није могуће да се 1 / 3 без пассивес или некакву плл или дужност мерења. Будући да није могуће управљати пораст или пад време без обраде сигнала пуни период. Наравно, можете обликовати склоп задршке. То је ствар што заслужује оних напора.

Али можете добити 1 / 3 пута ниже царине за фреквенцију од улазних фреквенција:
екстракт улазни сигнал се подићи и пасти од склоп задршке (значи да је двострука фреквенција, царина није битно у овом тренутку), а учесталост се двоструко снабдијевања синкрона бројила. Затим спојите цоунтер'с џин / 2 и џин / 4 излаза и. На И'с оутпут ћете добити потребне дужност без подрхтавање. Ја донт сећати цхип ознаке, али је врло лако за пронаћи их.

Бројач мора бити синкрони, иначе је могуће добити на нежељени спикес и оутпут.
Повратак на врх
View user's profile
ВСМВДД

Јоинед: 12. јуни 2005
Постови: 557
Помогао: 55

Post 29 јан 2006 23:14 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

/ Н ће подијелити улазних фреквенција / омјер

бы фактора н
па лако је могуће само помоћу / н

један је плл / н цоунтер Аныуаы, као што је 4059 може се користити у склопу плл

тако да је ваше право и тако сам и ја
Међутим арент пасивне елементе потребне за дељење 50% дужност да дођете до потребних означити простор

и овај излаз од 4059 ће бити невероватно стабилан и пун подесиви у 1% или боље кораке

па има обичај мењати фреквенција
само марку у свемир

приложен је план Открио сам онлине за воду гориво гас заснива генератор

реуоркед сам га и користио као склоп елецтроплатинг јединица
то ради јако добро у овом послу
уистину

ыоулл видети обе методе су запослени користећи 555 ТИМЕР да се обе фреквенције и ПУМ излаза за дуал оутпут валног
основни Фрекв рунс дубок @ 100Хз - 10 кХз горњем ПУМ излаз је у потпуности помоћу Програмибилан 4059

иако је за свој посао, морате да

користите 555 на својој је еноугхт

можете преузети Протеус всм демо сите од тамо

ууу.лабцентер.цо.ук
или ће се отворити у Лите верзији
од в6.6 сп3 надаље
Повратак на врх
View user's profile
Гоогле
АдСенсе

Post 29 јан 2006 23:14 Огласа

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте видели у овом прилогу

Повратак на врх
Давоод Америон

Приступио / ла: 01 март 2.005
Постови: 589
Помогао: 90
Локација: Перзија

Post 30. јануар 2006 9:38 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Аллес Гуте!
вам је рекао:
Куоте:
"Моја је кључни услов не повећање сат подрхтавање превише."

а ви не помиње распон фреквенција, а ако је фиксни или варијабилном!
Аныуаы;
ако је излазна фреквенција је промењива је једини начин помоћу ПЛЛ (и коришћење Раздијелит од 3 дјелиоцем).

које је најважније? јиттерфрее или 1/3дивисион тачност?
ако тимминг тачност је најважније можете користити ПЛЛ
друго, ако желите бити нервозан слободан излаз, можете користити пасивне методе.
Такође, за високе фреквенције, можете користити неколико инвертер тампон за генерисање потребних закашњења.

Поздрави,
Давоод.
Повратак на врх
View user's profile
Аллес Гуте

Post 30 јан 2006 21:05 Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Хвала свима за одговор. За мој задатак, ниска подрхтавање је мој приоритет, то не треба врло прецизне 1 / 3 радног циклуса, а око 1 / 3 је довољно. Учесталост може бити промењива. Па мислим да користи дјелиоцем-бы-3 фреквенције је најједноставнији начин. (мада, она ће коштати више снаге од 3 пута већа учесталост се користи.)
Повратак на врх
View user's profile
ВВВ

Приступио / ла: 26 новембар 2.004
Постови: 1584
Помогао: 290

Post 31. јануар 2006 3:03 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Користите раздијелите по 3 и добијате 1 / 3 ДЦ, почевши са фреквентни три пута већа. Један ФФ пакет је довољно.
Баците поглед на овај склоп.

Повратак на врх
View user's profile
монтаге2000

Приступио / ла: 07 јануар 2.006
Постови: 39
Помогао: 3

Post 31 јан 2006 16:36 Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

директно је тешко доћи, јер добијам савршену кашњење није лака ствар, други пут кроз мај ПЛЛ или ДЛЛ
Повратак на врх
View user's profile
црету

Приступио / ла: 12 новембар 2.003
Постови: 141
Помогао: 4

Post 04 вел 2006 11:41 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

то би могло помоћи да учините све што је диференцијална и ЦМЛ. ћете добити нижу подрхтавање
Повратак на врх
View user's profile
гордонлеар

Јоинед: 29 Сеп 2004
Постови: 3

Post 06. фебруар 2006 6:01 Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

и добити 5 пута?
Повратак на врх
View user's profile
асиц_ант

Приступио / ла: 07 март 2.006
Постови: 198
Локација: Нањинг

Post 07. март 2006 10:50 Ре: Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?

Имам неке материјале за вас

Повратак на врх
View user's profile
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Аналогни Цирцуит Десигн -> Како до 1 / 3 радног циклуса од 50% радног циклуса такта?
Паге 1 оф 1 Сва времена су ГМТ 2 сата

Абусе | | Администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС