електроника Форум

Правила | Новији постови | топиц | Претрага | Регистрација | Пријава

Помоћ: како да идентификују циклуса дужност је пулс?

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Аналогна МЗ Дизајн и изглед -> Помоћ: како да се идентификујете циклуса дужност је пулс?
Аутор Порука
Овен Хао

Датум регистрације: 19 Апр 2005
Поруке: 6

Post 20 Мар 2006 12:39

Помоћ: како да идентификују циклуса дужност је пулс?

Здраво
Ових дана сам ја треба да дизајн следеће коло: разликовали циклуса дужност пулс без сат помагали. Улазног сигнала је серија пулс различитих периода и
различитих радног циклуса. И нема сат на располагању, и стварање сат није дозвољено због мале снаге. Морам да идентификују да ли је обавеза сваког циклуса пулс више или мање од 50%. Могуће је израдити овај склоп само преко дигиталне блокове? Неко мозе да ми дају драгоцен траг за то? Неутрална
Назад на врх
мнкеис

Датум регистрације: 10 Мар 2006
Поруке: 14
Локација: Аргентине

Post 20 Мар 2006 14:53

Одг: ПОМОЋ: како да се идентификујете циклуса дужност је пулс?

Здраво
Мислим да можете да користите два кондензатора и парало, можете наплатити један кондензатор трунка позитивног импулса и са другим негативним пулс, цомаратор да одредите да ли ће дужност је изнад или испод 50%.
То је само идеја, надам се пхисицаллы могуће и корисно за вас
Поздрави

Мауро
Назад на врх
Гоогле
АдСенсе -
Гоогле АдСенсе

Post 20 Мар 2006 14:53

Огласи

Назад на врх
шести

Датум регистрације: 16 Мар 2006
Поруке: 84
Помогла: 10

Post 21 Мар 2006 3:52

можете мерити просек серије уноса пулс помоћу аналогних филтера, а затим упоредите ове вредности са референтним напоном, али овај метод важи само за дугорочно стање. уколико желите да брзо детермин циклуса дужност, овај метод не вази, могу вам рећи из времена вам треба да идентификујете циклуса дужност је пулс?
Назад на врх
Овен Хао

Датум регистрације: 19 Апр 2005
Поруке: 6

Post 21 Мар 2006 6:41

Хи Шести & мнкеис:
Хвала за Вас коментар. Период између 0.75ус и 50ус. Нисам одговоран за коришћење аналогних филтера, јер мислим да резолуција није довољно. Ја сам још увек покушавам чисто дигитални начин. Али изгледа да је врло тешко.
Назад на врх
Арапски верзија Бугарска верзија Каталонски верзија Чешка верзија Дански верзија Немачка верзија Грчки верзија Енглески верзија Шпански верзија Фински верзија Француска верзија Хинди верзија Хрватске верзије Индонезијски верзија Италијанска верзија Хебреу верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литвански верзија Летонски верзија Холандски верзија Норвешки верзија Пољски верзија Португалски верзија Румунска верзија Руска верзија Словачки верзија Словеначки верзија Српска верзија Шведски верзија Тагалог верзија Украјинска верзија Вијетнамски верзија Кинески верзија
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Аналогна МЗ Дизајн и изглед -> Помоћ: како да се идентификујете циклуса дужност је пулс?
Страна 1 од 1

subj

text

Сва времена су ГМТ 1 сат
Сличне теме:
Како да се 1 / 3 циклуса дужност од 50% радног циклуса сат (14?)
помозите ми како да контролишете циклуса дужност (4)
како да остваре радног циклуса 50% (5?)
Збуњена ... Обавеза Однос ВС обим штампе (2)
Како израчунати циклус дужност овог кола (5)
Како радног циклуса утиче на перформансе АДЦс? (2)
Како да удвостручи (четвороструки) фреквенцију која нема 50% радног циклуса (2)
помоћ на расподјелом фреквенција и модулација радног циклуса (1)
Како дизајн 1с периоду 10% радног циклуса квадратних талас осц (4?)
Како дизајн кристалног осцилатора 20МХз са 50% радног циклуса (9)

Абусе | | администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС