| Аутор | Порука |
|---|
Овен Хао
Датум регистрације: 19 Апр 2005 Поруке: 6
| 20 Мар 2006 12:39 Помоћ: како да идентификују циклуса дужност је пулс? | | |
|
| Здраво Ових дана сам ја треба да дизајн следеће коло: разликовали циклуса дужност пулс без сат помагали. Улазног сигнала је серија пулс различитих периода и различитих радног циклуса. И нема сат на располагању, и стварање сат није дозвољено због мале снаге. Морам да идентификују да ли је обавеза сваког циклуса пулс више или мање од 50%. Могуће је израдити овај склоп само преко дигиталне блокове? Неко мозе да ми дају драгоцен траг за то? |
|
| Назад на врх | |
 |
мнкеис
Датум регистрације: 10 Мар 2006 Поруке: 14 Локација: Аргентине
| 20 Мар 2006 14:53 Одг: ПОМОЋ: како да се идентификујете циклуса дужност је пулс? | | |
|
| Здраво Мислим да можете да користите два кондензатора и парало, можете наплатити један кондензатор трунка позитивног импулса и са другим негативним пулс, цомаратор да одредите да ли ће дужност је изнад или испод 50%. То је само идеја, надам се пхисицаллы могуће и корисно за вас Поздрави
Мауро |
|
| Назад на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе -

| 20 Мар 2006 14:53 Огласи | | |
|
|
|
|
| Назад на врх | |
 |
шести
Датум регистрације: 16 Мар 2006 Поруке: 84 Помогла: 10
| 21 Мар 2006 3:52 Одг: ПОМОЋ: како да се идентификујете циклуса дужност је пулс? | | |
|
| | можете мерити просек серије уноса пулс помоћу аналогних филтера, а затим упоредите ове вредности са референтним напоном, али овај метод важи само за дугорочно стање. уколико желите да брзо детермин циклуса дужност, овај метод не вази, могу вам рећи из времена вам треба да идентификујете циклуса дужност је пулс? |
|
| Назад на врх | |
 |
Овен Хао
Датум регистрације: 19 Апр 2005 Поруке: 6
| 21 Мар 2006 6:41 Одг: ПОМОЋ: како да се идентификујете циклуса дужност је пулс? | | |
|
| Хи Шести & мнкеис: Хвала за Вас коментар. Период између 0.75ус и 50ус. Нисам одговоран за коришћење аналогних филтера, јер мислим да резолуција није довољно. Ја сам још увек покушавам чисто дигитални начин. Али изгледа да је врло тешко. |
|
| Назад на врх | |
 |