| Аутор | Порука |
|---|
есојам
Јоинед: 19. април 2.006 Постови: 9 Локација: чешки
| 12 сви 2006 12:09 ЦСТ и кружна поларизација | | | тагс: омјер ЦСТ ЦСТ осовински осовински омјер рог антене ЦСТ кружна поларизација |
|
| Здраво. Имам проблем. Требам дизајнирати диелектричним плоча у купаст рог антена за цицулар поларизација. Користим ЦСТ, али ја не знам како да се види резултат. Како могу да видим у ЦСТ поларизатор ако се ради? Аксиал омјер мора бити "1" за кружне поларизације, али постоји само резултат у "негативна" бројеве. Које друге количине морам видети за резултат? Величина електрично поље у сонду, која је оријентисана на Кс-ос је око 50дБ нижи него у сонду, која је оријентисана на Ы-ос = тако да је добро и то је истина (основни мод ТЕ11) - то је без диелектричним плоча. Али са диелектричним плоча, величину ће се мењати само мало. Дакле, не било ко помоћ мене? Хвала |
|
| Повратак на врх | |
 |
абуантенна
Приступио / ла: 14 новембар 2.005 Постови: 184 Помогли су: 1
| 13 сви 2006 22:10 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | | тагс: чек са ЦСТ ЦСТ поларизација вертикална поларизација аксиал омјер ЦСТ ЦСТ аксиал омјер ЦСТ кружна поларизација кружна поларизација Лудуиг Лудуиг кружна поларизација |
|
| Здраво,
У ствари, имам разговор са неким момци овде о два иста ствар монтх аго. Не знам зашто не могу наћи сад. У сваком случају, морате тражити ваш далеко поље резултате у Лудуиг 3 координација не Картезијев један. Наравно, морате имати ваш зрачење у з-правцу, у супротном Лудуиг 3 нема смисла дат ће резултате. Затим, проверите у већини потенцијалних поља. Ако је вертикално, онда је вертикална поларизација, а Менгеле верс. За кружна поларизација, мислим да ћете имати исту ниво зрачења у оба смера.
Имам питање за вас: Како могу проверити аксиал омјер у ЦСТ? Јави ми о свом напретку, важно је за мене као.
Поздрави |
|
| Повратак на врх | |
 |
есојам
| 13 сви 2006 23:22 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | | тагс: омјер ЦСТ ЦСТ осовински осовински омјер |
|
| Здраво, добро, није мени, који се раде симулације у ЦСТ. То је мој старији колега. Па, не знам тачно како се приказују аксиал омјер . (Нисам сигуран, али И'тхинк је предмет у менију на левој страни прозора) - напредни чланови ће помоћи више. Ми ћемо наставити на пројекту у понедељак, па ћемо проверити своје савете. Хвала |
|
| Повратак на врх | |
 |
абуантенна
| 14 сви 2006 10:59 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | | тагс: ЦСТ вертицал поларизатион ратио ЦСТ ЦСТ осовински осовински омјер |
|
| Здраво,
Жао ми је, како је значило да можемо одлучивати од аксиал омјер је поларизација? Знам да је на левој страни прозора у далеко поље резултата. Нисам мој циљ одредити јасније.
Дакле, како можемо одлучивати ако је хоризонтална и вертикална поларизација, ЛХЦП или РХЦП? Можете ли праведан давати мене Хинт или линк да објасне ово? И'м леарнинг ЦСТ себе и без доброг познавања тих терминологиес.
Поздрави |
|
| Повратак на врх | |
 |
есојам
| 14 сви 2006 11:33 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | |
|
| Здраво, Аксиал омјер је израз елиптичан поларизација. АР = Емакс / Емина, Емакс где је макс. интензитет вектора Е. За линеарна поларизација АР је бесконачност (Емин = 0). Ако је у Емакс хоризонтална равни је хоризонтална поларизација назива. Исто тако за вертикална поларизација. За кружна поларизација АР је 1 (Емакс = Емин).
нешто о поларизатор: х ** п: / / ууу.атнф.цсиро.ау/обсерверс/мемос/АТ39.3_106.пдф. Ту је и објашњење аксиал омјер превише.
Дакле, да ли сам исправно разумели своје питање? |
|
| Повратак на врх | |
 |
абуантенна
| 15. мај 2006 0:13 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | |
|
| Да, ја сам сада у потпуности разумели смисао. Желимо вам све најбоље. Молим вас јавите ми када се проблем решио.
Поздрави |
|
| Повратак на врх | |
 |
дцх316
Јоинед: 09. јуни 2005 Постови: 49 Помогао: 11 Вез: Спаин
| 15. мај 2006 7:23 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | |
|
| Бок момачки, Да бисте проверили је кружна поларизација антене треба изабрати сферне координате. Када је ова опција укључена су три цртежа плотед: РХЦП, ЛХЦП и осовински ратио . Уколико антену је направљен за РХЦП тамо би требало да буде врло низак ниво Лхцп и вицеверса. У случају да одлучите лудуиг3 тамо треба да буде једнака поља у вертикалном и хоризонталном, као абуантенна саид. Будите свесни да се треба бити у близини АР 0 дБ на главном правцу зрачења али би смањење (што је неизбежно лошег учинка поларисед кружне антене) у свим другим смјеровима. Надам се да ће то помоћи. срдачан поздрав |
|
| Повратак на врх | |
 |
абуантенна
| 15 сви 2006 13:00 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | | тагс: поларизација проверити са ЦСТ аксиал омјер ЦСТ ЦСТ аксиал омјер ЦСТ кружна поларизација кружна поларизација Лудуиг Лудуиг кружна поларизација |
|
| Поздрав момци,
Мислим да смо имали неки разговор пре за исту ствар. Моје питање је: Ако претпоставимо да ми не знају поларизација и ми желели пустити ЦСТ нам дати одговор. 1-Хоћемо ли кренути са лудуиг3 и проверите, ако имамо потенцијал хоризонтални део, па смо хоризонтална поларизација, а Менгеле верс. 2-Ако смо равноправни амост компоненти за обоје 3-А, ми смо се преместили на сферне координација Ако је осовински омјер је 1, а затим смо управо кружна поларизација. Да бисте проверили да ли је лево или десно, можемо учинити да од ЛХЦП и РХЦП компоненте.
Ам И ригхт? |
|
| Повратак на врх | |
 |
дцх316
Јоинед: 09. јуни 2005 Постови: 49 Помогао: 11 Вез: Спаин
| 16. мај 2006 7:22 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | |
|
| Драги Абуантенна, У праву сте, или барем да је оно што ја радим ако сам намјеру да знате поларизација од антене. Подсјетићу опет да приликом коришћења лудуиг3 поларизација антене треба да буду усклађене са кс или ы оси (или у, у када користите ауксилиар сет осовине) срдачан поздрав |
|
| Повратак на врх | |
 |
есојам
| 27 сви 2006 15:46 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | | тагс: Лудуиг Лудуиг кружна поларизација кружна поларизација |
|
| Поздрав свима И'м бацк и мој је проблем решен. Овде је решење: Унесите бар 2 пробе. Обе пробе су смјештени у з-ос = правца главне зрачење и иза плоча (ту би требао бити кружна поларизација овде). Прва сонда (сонда 1) оријентисан је у Кс-оса - водоравно, друга сонда (сонда 2) у Ы-оса = вертикално. Кључ је положај пробе - мора бити у з-оси.
Ту је доминантна ТЕ11 мод-у валоводу. Без плоча, е-поље мери сонду 1 (Кс-ос) је близу нуле. Ако је плоча која се користи и има исправан Дужина, вредност Е-поље, мјерено по сонду 1 је исто што и вредност мјерене сонду 2. Фаза разлика је 90 °.
Наравно, са тачним плоча у фарфиелд резултат (лудуиг3 координација), има области у вертикално и хоризонталном смеру исту вредност. АР се у непосредној близини 0дБ.
Хвала вам на помоћи.
-У слике, сонду 1 је пред плочом, а Ы-оса оријентисани, сонда 2 је иза плоча (вертикално). Сонде 4 се иза плоча (хоризонтално)
|
|
| Повратак на врх | |
 |
абуантенна
| 29 сви 2006 16:29 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | |
|
| Ок, супер.
Само један примитивац питање: Када ставим пробе. Како рећи ЦСТ израчунати поља на која пробе?
Регарс |
|
| Повратак на врх | |
 |
Обрника
Приступио / ла: 22 јануар 2.003 Постови: 326 Помогао: 2
| 13 јун 2006 23:26 Ре: ЦСТ и кружна поларизација | | |
|
| Поздрав момци,
никога, дајте ми један израз који повезује аксиал ратио крста и поларизација нивоу?
У мом напомена, ја не могу наћи више ..
Хвала унапред.
Обрника |
|
| Повратак на врх | |
 |