Правила | Новији постови | РСС топиц | Претрага | Регистрација | Лог ин

Изградња ПИЦКит2 од нуле

Гото паге 1, 2 Сљедеће
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Мицроцонтроллерс -> Изградња ПИЦКит2 од нуле
Арабиц версион Булгариан версион Цроатиан версион Цзецх версион Дански верзија Герман версион Грчка верзија Енглисх версион Шпански верзија Фински верзија Француски верзија Хинди верзија Хрватска верзија Индонезијски верзија Италиан версион Хебрејски верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литхуаниан версион Летонски верзија Холандски верзију Норуегиан верзија Пољски верзију Португалски приказ Румунски верзија Српска верзија Словак версион Словениан версион Српска верзија Шведски верзија Тагалог версион Украиниан версион Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
КамалС

Јоинед: 14. фебруар 2.006
Постови: 40
Помогао: 5

Post 08 јун 2006 18:09 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Мицроцхип је понудио схематски овде:

хттп://ууу.мицроцхип.цом/стеллент/идцплг?ИдцСервице=СС_ГЕТ_ПАГЕ&нодеИд=1406&дДоцНаме=ен023805
Од оно што сам прикупљати, фирмуаре је доступан овде.

Дакле, пре него што сам га саградити себи, желим да знам да ли ико има изграђен је од нуле ПИЦКит2 заснива на овај дизајн?

Такође, постоји ли боље у односу на дизајн, али са истом ПИЦКит / ПИЦ Компатибилност боље?

Разлог ухаы сам молба је зато што ми је потребно да појаснимо неколико недоумица из схематски.
Повратак на врх
View user's profile
намкн

Јоинед: 19. фебруар 2.006
Постови: 172
Помогао: 19

Post 08 јун 2006 19:03 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Здраво,

Можете пронаћи доста информација о ПИЦКит2 са овог списка:
хттп://гроупс.гоогле.цом/гроуп/пицкит-девел
Исто тако, потрага за ПИЦКит2 на Мицроцхип'с УСБ форум.

Живели,
Повратак на врх
View user's profile
тогарха

Јоинед: 04 Сеп 2006
Постови: 69
Помогли су: 1

Post 05 Сеп 2006 14:11 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Бок КамалС,

Јесте ли своје пицкит2? Ја размишљам да изграде своје пицкит и имам нека питања превише ...

поздрави,

тогарха
Повратак на врх
View user's profile
ркодаира

Јоинед: 08. јуни 2004
Постови: 332
Помогао: 54
Локација: Сао Пауло - Бразил

Post 05 Сеп 2006 18:55 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Сам саградио само 18Ф2550 са фирмуаре је осцилатор струјни кола и заузет је водио (не ДЦ-ДЦ претварач и комутацијски фазама и сјецање ЕЕПРОМ). Не бих могао да има признање УСБ уређаја које рачунар или по ПИЦКИТ2 софтвера.

Покушао сам и са фирмуаре од:

хттп://ууу.воти.нл/пицкит2фак/индекс.хтмл

Али нисам имао успеха, јер ја не могу доделити УСБ драјвера за програмера.
Повратак на врх
View user's profile
всмГуы

Јоинед: 26. јуни 2006
Постови: 454
Помогао: 24

Post 06 Сеп 2006 2:37 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Боље купити ПИЦКит2 фром Мицроцхип, као то је потпуни развој платформе, а не једноставно програмер.

Ако заиста желите да изгради, покушајте изградњу ИЦД2, али купите ПИЦКит2 - то није врло скупо.
Повратак на врх
View user's profile
Буриедцоде

Приступио / ла: 06 мај 2.004
Постови: 327
Помогао: 34
Локација: Лондон

Post 06 Сеп 2006 3:16 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

всм гуы,

ЈА претпоставити ПИЦкит 2 програмер (не на 'Адд-он боард ") можете програм свих уређаја наведен на мицроцхип веб странице? ЈА остварити тај што она каже, али нисам био сигуран да су се говори о софтверу страну ствари. Ако се програм може све наведене уређаје (цео 'Ф' серије верујем) преко ИЦСП, покупићу један горе, само је утврдио да Фарнелл радите то са неким за 22ГБП фрее 6-40 пин ПИЦ'с (низак крају оне) бачен у бесплатно.

Нисте сигурни да ли да га изградити или своје, али у то цена ја сам присиљен да га добијете, када сам био одинг истраживање у једној згради, ја преузео све УСБ ПИЦ програмери су скупље, нису схватили да је овај дошао тако осудити јефтини.

О згради једног од нуле. Мицроцхип се све датотеке које су вам потребне, схематски, делови листа, фирмуаре (за 18Ф2550) ПЦ УСБ управљачки програм за Уиндоус платформе и већина ПЦ софтуаре за програмирање. Дођи> <близини овог наручивања делова, када сам установио да мој дистрибутер заправо продала га за пола цене делова моје листе.

Не желим киднаповати тему, па ако било ко је користио 'ПИЦкит 2' на много различитих ПИЦ-а, ја бих захвалан приватне поруке о својим искуствима / рецензије.

Хвала

БуриедЦоде.
Повратак на врх
View user's profile
тогарха

Јоинед: 04 Сеп 2006
Постови: 69
Помогли су: 1

Post 07 Сеп 2006 12:27 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Ико зна ако постоје било какве могућности променити предложени трансисторс бы мицроцхип сцхематицс да анотхерс? Ја не могу добити ове трансисторс у мом граду ...

Поздрави

тогарха
Повратак на врх
View user's profile
Буриедцоде

Приступио / ла: 06 мај 2.004
Постови: 327
Помогао: 34
Локација: Лондон

Post 08 Сеп 2006 18:34 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Бок

Куоте:
Ико зна ако постоје било какве могућности променити предложени трансисторс бы мицроцхип сцхематицс да анотхерс? Ја не могу добити ове трансисторс у мом граду ...

Па, гледајући је схематски на инсталационом ЦД-у за њу, она има 3 МОСФЕТ-а и 7 Биполарни трансисторс. С обзиром да не користи / пребацивати велике количине текуће (котира као 100м макс) И тихнк могли замена готово било које МОСФЕТ као дуг као те добити полариоты праву. Треба 2 Н-канални МОСФЕТ-а и 1 П-канал. Н и П налазе се у истом чипу на ПИЦкит2.

Што се тиче Биполарни трансисторс (оне нормалне) тхеы'ре 3 кс 3094'с (НПН) и 4 кс 3096'с (ПНП). У 3094 / 6 су опште намене трансисторс, па скоро било који замена се може користити (БЦ108 / 9? 2Н2222А?) Поново само као један дуг као те добити обоје НПН и ПНП-а

Сретно,

БуриедЦоде.
Повратак на врх
View user's profile
ЦНЦ

Јоинед: 10 Сеп 2006
Постови: 2

Post 10 Сеп 2006 14:14 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

један ИЦД2 би бити боље?
Повратак на врх
View user's profile
Беоуолф

Јоинед: 19. јуни 2006
Постови: 135
Помогао: 7

Post 11 Сеп 2006 19:33 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

То је програмер и исправљање грешака, па је боље!
Такође, ту је већ развио верзију овде на овом форуму .. Намеравам саградити један у следећих неколико недеља, па ћемо се ...
Ја сам тренутно помоћу посуђених ИЦД2 ...

Главно питање које сте требали питати себе како си гонна развија ваш пројекат.

Ја прво размотрити перипхериалс ми је потребно, изаберите апроприате ПИЦ, направи дијаграм са ИЦСП плуг, писати код, тест на симулатор, и ако је потребно, дебуг га ИЦД.

Посвећена развоју функције за сваку перипхериал Размјена штеди време, јер једном кад се развије, само га имплементирати у пројекту и ради ...
Повратак на врх
View user's profile
блуероомелецтроницс

Јоинед: 17 Сеп 2006
Постови: 1546
Помогао: 86
Локација: Торонто, Канада

Post 14. октобар 2006 5:15 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Тхе ПИЦКИТ 2 од 2 фирмуаре вер дебугс само једном ПИЦ (у ПИЦ16Ф917). Ан ИЦД2 може дебуг програм и пуно више Пицс (било који са 16Фкскскс дебуг, 18Фкскскс, дсПИЦ етц)

УСБ на ПИЦКИТ2 је јако лепо.
Што се тиче ИЦД2 клонова (оне без 18Ф4550) нису брже или спорије од серијски (РС232) верзију. Тхе 18Ф4550 и дебуг 16Ф877-20 (један корак) о 10кс брже од серијског верзију (они изводити паралелно Мастер / Славе мод). Ако желите дебуг мод у једнокреветну корак са брзим серијски држати не гледају превише отворених прозора.

Ја бих препоручио је ИЦД2 преко ПИЦКИТ2.

Хере'с а куицк ФАК на ПИЦКИТ2 хттп://ууу.воти.нл/пицкит2фак/индекс_1.хтмл
Повратак на врх
View user's profile
фунныныпд

Приступио / ла: 09 мај 2.007
Постови: 868
Помогао: 21
Локација: УСА & Канада

Post 25 Сеп 2007 21:45 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Лично, мислим да је тако ПИЦкит2 је бољи од ИЦД2 на једноставан за коришћење.

Ласт едитед бы фунныныпд у 04. октобар 2007 5:27, едитед 2 пута укупно
Повратак на врх
View user's profile
блуероомелецтроницс

Post 26 Сеп 2007 1:52 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

фунныныпд уроте:
ПИЦкит2 је пут бољи од ИЦД2.

Јесте ли је за један? Јесте ли у поређењу са неким ИЦД2?
Повратак на врх
View user's profile
хоусефолд

Јоинед: 31. октобар 2.006
Постови: 183
Помогао: 18
Локација: Гвадалахара

Post 26 Сеп 2007 2:01 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

фунныныпд уроте:
То је будућност. Нема више ИЦД2 пад система.

фунныныпд уроте:
ПИЦкит2 је пут бољи од ИЦД2.

фунныныпд уроте:
У фази је ИЦД2 ван.

Ви кажете да је, јер сте продавцу Роллинг Еыес

хттп://форум.спаркфун.цом/сеарцх.пхп?сеарцх_аутхор=фунныныпд&сид=бф392ц95а5ф5д88ф9це11ае087фце3е4
хттп://ууу.мцуббс.цом/ббс/форумдисплаы.пхп?фид=52

Ласт едитед бы хоусефолд 26. сеп 2007 6:59, едитед 1 пут укупно
Повратак на врх
View user's profile
нарцциззо

Приступио / ла: 20 јануар 2.006
Постови: 173
Помогао: 4
Локација: ПАТЗЦУАРО, Мицхоаца́н, Мексицо

Post 26 Сеп 2007 5:30 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Можда ПИЦкит2 је мања и преттиер од ИЦД2, али постоји велика разлика између Програмирање и Програмирање дебуггинг.

Ако неко може да развије све своје програме без дебуггинг помоћ, ПИЦкит2 својих реду, ја ћу држати помоћу ИЦД2 до ПИЦкит 3 или 4 долази са дебуггинг опцију, онда ћемо покушати направити сопствене.

поздрав, нарцциззо
Повратак на врх
View user's profile
хоусефолд

Post 26 Сеп 2007 6:38 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Он је ово рећи, јер је продати ПЦБ, и наравно то није истина.
160 УСД вс 35 УСД

А уз пут, овде је слика Специал Едитион ИЦД2, ово је у пицкит2 пакет.

Салудос Цамарада Разз

Повратак на врх
View user's profile
фунныныпд

Post 29 Сеп 2007 8:00 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Проверите мицроцхип форуме, има доста расправа о ПИЦкит 2 и ИЦД2. Такође тражимо Ксиаофан, он је стручњак и могу вам рећи истину.

Мицроцхип уеб мастер управо поставили поруку на форуме о склоп за исправљање грешака у могућности ПИЦкит2 пар дана.
тогарха уроте:

ЈА донт имати промену ММБТ3904 са ММБТ2222 без икаквих проблема.
Што се тиче МОСФЕТ и диода, имаш бити јако опрезни, јер то утиче на напон а лот.
Беоуолф уроте:
То је програмер и исправљање грешака, па је боље!

Па ипак ПИЦкит2 (Молимо проверите нове издат МПЛАБ В7.62). И нови пост на Мицроцхип форум.

Функционално су идентични (ПИЦкит2 има мало више о програмирању у ЕЕПРОМ-у, али можете игнорисати овај склоп као корисник).

Пројектовање Архитектура тачке гледишта, ПИЦкит2 је једноставнија и моћан, јер је дизајниран много година касније него ИЦД2, не треба ни да инсталирате УСБ дривер као ИЦД2 потребно.

И најважније: то је много јефтиније и то не т да има подршку од мицроцхип размјене. Плакање или веома тужан

Куоте:

Имам користи обоје, и друге Мицроцхип јагањчеву скупо развојним алатима.
ИЦД2 је ок, није велика. ПИЦкит2 је све боље и боље. То смо већ видели из Мицроцхип'с ажурира и веб-место. Што се тиче будућности обе алати ћемо видети.

И љепоту ПИЦКит2 је: његова је отворен хардуаре-соурцед.
Моћи било ко реците ми шта је стварност нови мицроцхип ИЦД2 схематски је, и што они стварно били? Клонова на рад, може било ко рећи да су 100% идентична? Поготово за оне 3.3В ПИЦ18ФЈ делове? Да ја не знам.

Али, уз помоћ и опен-соурцед фром Мицроцхип схематски, корисници могу изградити сопствени ПИЦкит2. Ако се ствари догодило, корисник може исто тако и дебуг стека проблеме коришћењем стандардних схематске и решили проблем. За почетнике и неке од корисника, то може бити важнији него слање није успело се вратити на Мицроцхип и сачекајте за замену.

Нисам много ИЦД2 вратити назад у Мицроцхип, посљедњи размена је овај аугуст, доста за неко време (мој шеф не желите платити следећи дан или 2. дан доставе), морам посудити један из колеџ за дебуг и програм мој софтвер у готово цео викенд. Веры Хаппы
Куоте:

Користио сам оба. Нисам их упоредити. Неко их у односу Мицроцхип форум. На ПИЦкит2 стране, ту је чак и хардверских функција, које Мицроцхип сопствене момак још не знају, или за сигуран шта је намењен.
ркодаира уроте:
Сам саградио само 18Ф2550 са фирмуаре је осцилатор струјни кола и заузет је водио (не ДЦ-ДЦ претварач и комутацијски фазама и сјецање ЕЕПРОМ). Не бих могао да има признање УСБ уређаја које рачунар или по ПИЦКИТ2 софтвера.
Покушао сам и са фирмуаре од:
хттп://ууу.воти.нл/пицкит2фак/индекс.хтмл
Али нисам имао успеха, јер ја не могу доделити УСБ драјвера за програмера.

1. све, не морате ПЦ возача. То је љепота плуг анд плаы. Пут бољи од ИЦД2.
2нд, у МПЛАБ или ПИЦКит2.4 има фирмуаре под њиховом фасциклу, само налаз / позајмити тоолсет програма (као што су други ПИЦкит 2 или ИЦД 2) можете поново Програм за цхипсет.

Ласт едитед бы фунныныпд у 04. октобар 2007 5:43, едитед 9 пута у укупном
Повратак на врх
View user's profile
блуероомелецтроницс

Post 29 Сеп 2007 15:26 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Тхе ПИЦКит2 и ИЦД2 су једва функционално идентични. Тхе ПИЦКит2 је уредно програмер, али ништа не подржава већи од 18 серија ПИЦ. Не 10Ф чиповима подржава оба.

Прочитајте пуштање белешке о Мицроцхипс месту.
Повратак на врх
View user's profile
цонтагиоуседдие

Приступио / ла: 10 мај 2.004
Постови: 60
Помогао: 3

Post 29 Сеп 2007 16:59 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

ПИЦКит2 започео искључивање као програмер, када је уведен 1.. И спомен спаљивање их је у самом 1. дан употребе. Али, у овом тренутку постоји много уређаја који се могу програмирати и чак дебуг, трчање у МПЛАБ иако дсПИЦ & ПИЦ24 серија није могла бити само још дебуггед.

ИЦД2 ЛЕ обично је продата током тих семинара одржаног од Мицроцхип. Био сам понудио ову током 16-битни МЦУ семинар продаја УСД75 али никада купити их, али су уместо тога ја лично ПИЦкит2. Али ЈА ударити купујете јефтиније ПИЦкит2 би се, осим ако се не могу добити бесплатно ПИЦ18Ф2550 (ако знаш шта мислим, Осмјех ).
Повратак на врх
View user's profile
фунныныпд

Post 29 Сеп 2007 19:29 Изградња ПИЦКит2 од нуле

блуероомелецтроницс уроте:
Тхе ПИЦКит2 и ИЦД2 су једва функционално идентични. Тхе ПИЦКит2 је уредно програмер, али ништа не подржава већи од 18 серија ПИЦ. Не 10Ф чиповима подржава оба.
Прочитајте пуштање белешке о Мицроцхипс месту.

Чак и Мицроцхип Реал ИЦЕ не подржава 10Ф чип. Можете ли ми тврде да је нижи него крајем алат ИЦД2 само због тога?

Ово ће бити одлучено углавном Мицроцхип маркетинг и инжењеринг, можемо утицати само мало по посту "Жеља лист".

Технологија гледишта, ништа није немогуће.

На неким аспекта, не може се упоредити ПИЦКит2 и ИЦД2 на путу упоредимо Бензин и Дизел мотор.

Такође је за крајњег корисника, учиниће своје сопствене одлуке, баш као и постоје људи који су на корист диесел мотора као што су Европљани.

Молимо погледајте аттацхемент.
МПЛАБ је тренутно у бета подршку. Више ће се долазе.

Аддед након 1 минута:

где је моја слика? Пост систем може да има грешку.
Међутим можете видети из овог линка:

хттп://ууу.едабоард.цом/фтопиц273740.хтмл

Ласт едитед бы фунныныпд у 04. октобар 2007 5:45, едитед 4 пута у укупном
Повратак на врх
View user's profile
хоусефолд

Post 30 Сеп 2007 4:47 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

ИЦД2 су најбоља опција ако цена не т царе
хттп://форум.мицроцхип.цом/тм.аспкс?м=282776
Повратак на врх
View user's profile
блуероомелецтроницс

Post 30 Сеп 2007 4:52 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Па у прегледу износ студенти који желе јефтине основне програмер сам стављајући заједно ПИЦКит2 један клон. Основни дизајн 5в само задржати цену доле. Им 'исто тако комбиновањем са свитаца кит (16Ф88 тутор)
Тхе ПИЦКит2 чини згодна јефтини програмер са дебуг подршку. Иако не тако снажан као ИЦД2 је врло једноставно направити и подржава многе популарне 16Ф & 18Ф Пицс.

ПС И није у реду, ако користите софтвер за ПИЦКит2 (не МПЛАБ) можете у програму 10Ф Пицс

Нови пакет ће бити позвани Јунебуг
Повратак на врх
View user's profile
нарцциззо

Приступио / ла: 20 јануар 2.006
Постови: 173
Помогао: 4
Локација: ПАТЗЦУАРО, Мицхоаца́н, Мексицо

Post 30 Сеп 2007 9:30 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Ок, видим да је нова верзија је такође пицкит2 разбубник способности, његових јефтиније (изворни, клон и домаће верзије), такође подржава 10 и 12 серије и серијски сјећања попут 24, 25 и бољи од свих је опен соурце. А чини се фирмуаре верзије расту брзе Мислим тип је у праву. Изгледа екстремеллы лако саградити од ИЦД2. Шта чинити те мислити?

Ун салудо пара ми паисано де Јалисцо.

нарцциззо
Повратак на врх
View user's profile
блуероомелецтроницс

Post 30 Сеп 2007 17:07 Изградња ПИЦКит2 од нуле

И'м тестирање дизајна са минималним ПИЦКит2 дизајн, но ЕЕПРОМс, без спона трансисторс, нема варијабилном ВДД.
Повратак на врх
View user's profile
фунныныпд

Post 30 Сеп 2007 17:13 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Као ДИЫер дизајнер, можеш учинити шта год желите и даље чине радно особље. Гоод јоб.
Ту је још један клон ПИЦкит 2 о производњи већ са СМД дизајн. Басицллы га је Опен Соурце пројекат, било ко може добити схематски овог форума, мењати, променити га и уживати у њој.

Упореди са Мицрохип'с десигн (обоје без кућишта), и подршку спољњег напајања.

Рау ПЦБ и пуни компоненте су доступни овде.
хттп://ууу.ауелецтроницс.селфип.цом/Хардуаре-ЦБ0703.хтм

Скупштина цртежу приказано овде:

Потпуности састављен производ са животом-време гарантног су расположиве:
хттп://ууу.ауелецтроницс.селфип.цом/Сыстем-ПИЦкит2.хтм

Ласт едитед бы фунныныпд 12. новембар 2007 20:10, едитед 13 пута у укупно
Повратак на врх
View user's profile
фунныныпд

Post 03. октобар 2007 2:32 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

ПИЦкит 2 клон пуну снабдевање компоненте доступне су на адреси:
хттп://ууу.ауелецтроницс.селфип.цом/Цомпонентс.хтм
Повратак на врх
View user's profile
фунныныпд

Post 24. октобар 2007 18:03 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

нарцциззо уроте:
Ок, видим да је нова верзија је такође пицкит2 разбубник способности, његових јефтиније (изворни, клон и домаће верзије), такође подржава 10 и 12 серије и серијски сјећања попут 24, 25 и бољи од свих је опен соурце. А чини се фирмуаре верзије расту брзе Мислим тип је у праву. Изгледа екстремеллы лако саградити од ИЦД2. Шта чинити те мислити?

Ун салудо пара ми паисано де Јалисцо.

нарцциззо

Слагати се.
Повратак на врх
View user's profile
фунныныпд

Post 12. новембар 2007 20:07 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Величина упоредбу са ИЦД2 (оба са ограде).
Повратак на врх
View user's profile
ркодаира

Јоинед: 08. јуни 2004
Постови: 332
Помогао: 54
Локација: Сао Пауло - Бразил

Post 12. новембар 2007 23:29 Ре: Изградња ПИЦКит2 од нуле

Ок момци, ви сте ме охрабрио да настави моје тестове на ДИЫ ПИЦКИТ2. Сада сам успео да се моје прототип (макета изграђен са 18Ф2550, кристал, итд) у бити призната од стране рачунара те софтвер и ПИЦКИТ2 такође по МПЛАБ 8. Иако нисам у изради еепромс (имам 24ЛЦ512) и пребацити трансисторс кругова, ДЦ-ДЦ претварач (12В) и радио је добро прошао на тесту. Треба ми неко време повући ПЦБ распоред за мој компоненти (алл замочи кроз рупу) компоненте).

Обс: ЈА имати један ИЦД2ЛЕ за дебуггинг, али ПИЦКИТ2 софтвер је лакши и једноставнији за коришћење за спаљивање сврхе, тако да мислим да уортхс бити изграђена.
Повратак на врх
View user's profile
блуероомелецтроницс

Post 12. новембар 2007 23:32 Изградња ПИЦКит2 од нуле

Тхе ПК2 ће учинити све што је згодан велик део једне ИЦ2 има за средњетонца Пицс. 10Ф, 12Ф, 16Ф & 18Ф
Повратак на врх
View user's profile
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Мицроцонтроллерс -> Изградња ПИЦКит2 од нуле
Страна 1 од 2 Сва времена су ГМТ 2 сата
Гото паге 1, 2 Сљедеће

Абусе | | Администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС