Правила | Новији постови | РСС топиц | Претрага | Регистрација | Лог ин

ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

Гото паге Превиоус 1, 2, 3, 4 Сљедеће
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Мицроцонтроллерс -> УСБ ИЦД2 клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?
Арабиц версион Булгариан версион Цроатиан версион Цзецх версион Дански верзија Герман версион Грчка верзија Енглисх версион Шпански верзија Фински верзија Француски верзија Хинди верзија Хрватска верзија Индонезијски верзија Италиан версион Хебрејски верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литхуаниан версион Летонски верзија Холандски верзију Норуегиан верзија Пољски верзију Португалски приказ Румунски верзија Српска верзија Словак версион Словениан версион Српска верзија Шведски верзија Тагалог версион Украиниан версион Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
сзловак

Приступио / ла: 25 јануар 2.005
Постови: 22

Post 06. јули 2006 1:51 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

полыматх уроте:
сзловак

Ако сте прочитали и разумели нит, коју бисте знали да ИЦД2 прати и циљних Вдд мења ВХХ према ПИЦ одабрана, ова се транспарентно се кориснику.

Међутим, ви сте ми дао идеју! - Хвала ти.

Јасно ми је цео тхреад. 5в на МЦЛР ће пржити овај чип и Мплаб не реци реч о томе
Повратак на врх
View user's profile
бе_јоустер

Јоинед: 27. јуни 2006
Постови: 19
Помогли су: 1

Post 06. јули 2006 3:21 ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

Можда бисмо могли подвалити у Мплаб по целом ИЦД покренути са 3.3В и промену мало отпорник вредност (дјелитељ напона) за праћење напона, тако да је Мплаб ће видети ИЦД још увек ради на 5в. Мислим да морам пробати.

Поздрави.
Повратак на врх
View user's profile
полыматх

Приступио / ла: 02 мај 2.006
Постови: 234
Помогао: 21
Локација: Енгланд

Post 06 срп 2006 11:41 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

бе_јоустер уроте:
Можда бисмо могли подвалити у Мплаб по целом ИЦД покренути са 3.3В и промену мало отпорник вредност (дјелитељ напона) за праћење напона, тако да је Мплаб ће видети ИЦД још увек ради на 5в. Мислим да морам пробати.

Поздрави.

бе_јоустер

thread and come up with your OWN and ORIGINAL suggestions. ПРОЧИТАЈТЕ тхреад и долази до своје сопствене и оригиналне предлоге.

ЈА праведан је рекао ово само 2 постове назад !!!!!!
Ако сте прочитали тхреад бисте знали да МПЛАБ-ИЦД2Оригинал комбинација не трчање излаза на Циљана-Вдд и погодна за одабрани уређај.

Полыматх
Повратак на врх
View user's profile
полыматх

Post 06 срп 2006 22:20 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

свловак

Ви очигледно не разумете - ако си не би питати питање.
Покушаћемо ћу још једном то објаснити - ја ћу га врло врло једноставно само за Вас!

Прво се односи на ИЦД2-Изворни ни једна од тих сиромашних мањој дизајне - нису клонова - клонова су идентични оригиналним у свим аспектима функцију и успешност.

Вдд за циљање контролише РА4 - то може само на снабдевање 5в0 циљне - то никада није омогућен за 3в3 уређаји - морате изабрати исправан уређај и искључите "Поуер таргет ИЦД2 из" кућицу у МПЛАБ напон осим за 5в0.
За уређаје за 3в3 'кућицу' је недоступна и Таргет Впп је постављен на 3в3 - пробајте!

Као што је наведено раније у тхреад
Куоте:
моје истраживање показује:
ИЦД2 комуницира на ПИЦ24 и других уређаја на 3в3.
Циљана енергије морају бити из спољног снабдевања за 3в3 уређаје.
Тхе ИЦД2 могу само снабдевање 5в. (мој Напредна Трансдата ПИЦ ИЦД-има промјењиву Вдд)
Искључите "Поуер таргет ИЦД2 из" кућицу у МПЛАБ.
Цоннецт Дебуг Вдд пин за Таргет В снабдевања.
ИЦД2 ће смислу Циљана В супплы (РА0).
ИЦД2 ће мјерилу ПГЦ и ПГД до очитани Циљана В нивоу (Таргет В <буфферс> Гнд).

Зашто би МПЛАБ било што рећи? Ова функција је из руке од будала корисника. ] THEY deserve to fry - not the chip! Ако је идиот корисник бира криву уређај и игнорише упозорења на МПЛАБ [ИЦДУарн0020] Они заслужују да СРЈ - не чип!

Шта да ли ви не разумете?

Срдачан поздрав ... Полыматх
Повратак на врх
View user's profile
сзловак

Post 07 срп 2006 17:26 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Ниједна од ствари које су биле у објашњавању ыоут последњи пост било потребно, жао. Веры Хаппы

Впп Тако се не помиње у пдф. А државе СРЕДЊИ МЦЛР је за 3,3 и 5в за програмирање. ЕОТ

Поглед на схематске оригиналних ИЦД2, и то нека кажу "клон" (хттп://ууу.едабоард.цом/доунлоад.пхп?ид=88929), једна исјећи на ПЦБ и једна жица ће шкрипац проблем. Не могу тестирати га. РЦ1 контрола у случају пиц24 3.3В, РЦ2 ће укључивање 5в мод за програмирање. Тако цуттинг офф путу одашиљача у Т2, цоннецтинг то Вдд у ИЦСП може радити.

државе за МЦЛР пин у изворном ИЦД2 су:

држите у ресет: РЦ1 = Х, Л = РЦ2
ИЦСП Вдд на МЦЛР: РЦ1 = Л, РЦ2 = Х
5в на МЦЛР: РЦ1 = Х, РЦ2 = Х

Ласт едитед бы сзловак дана 08 срп 2006 16:38, едитед 1 пут укупно
Повратак на врх
View user's profile
Гоогле
АдСенсе

Post 07 срп 2006 17:26 Огласа

Повратак на врх
потыо

Јоинед: 16. април 2.006
Постови: 181
Помогао: 10
Локација: Ада, Вајдаса́ги

Post 07 срп 2006 17:57 ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

сзловак, ове везе су већ пре споменуто овде: хттп://ууу.едабоард.цом/виеутопиц.пхп?п=644867 # 644867

А логика сигнале за одређене излазне нивоа:
држите у ресет: РЦ0 = Х, РЦ1 = Х, Л = РЦ2
ИЦСП Вдд на МЦЛР: РЦ0 = Х, Л = РЦ1, РЦ2 = Х
Впп на МЦЛР: РЦ0 = Л, РЦ1 = Х, РЦ2 = Х
МЦЛР у ХиЗ: РЦ0 = Х, РЦ1 = Х, РЦ2 = Х
Повратак на врх
View user's profile
стуарт83

Јоинед: 18. јули 2006
Постови: 1

Post 19 срп 2006 22:49 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Бок момачки,
ЈА је дошао преко сличан проблем мало назад на Уни пројекат. ЈА је помоћу УАРП13 програмер и потребно да се програм у ПИЦ 3.3В па сам покуцао подигне адаптер одбора на место између програмера и циљаном систему. Сам користио МАКС3378, која је у основи три-статабле би-левел усмјерни преводилац. Храњење Те две снабдевање напон у њу и то превести дво-дирецтионаллы између два. И додао прекидач за избор између 13В (из УАРП13) и циљне Вдд ићи на МЦЛР пин од циљних ПИЦ. Овај аргумент вероватно могао бити прилично једноставно имплементирати електронски. Тхе уарп13 испоручује само на 13В Впп док програмирање, и повукло се након завршетка (или подесите га на 5в - Не могу се сетити сад - ја ћу проверити да ли могу наћи програмер), тако да је напон који се користе како би довела МАКС3378 из три државе током програмирање - То је значило кад је програмирање заврши, циљани систем могао покренути сретно без одспајање је програмер. Вероватно још увек можете добити МАКС3378 као бесплатан узорак из Максим.
Напомена - Добила сам ово лепо радити неколико ПИЦ16Ф и мале помфрит 18Ф, али из неког разлога не би раде поуздано за ПИЦ18Ф8720 (80 пин ТКФП јоббие) - Никад нисам дознао зашто заправо?!?
Аныуаы - Хересу се схематски - донт 'кноткле да то воља помоћ или било које надахњују побољшање - Надам се тако!
[/ Имг]

Аддед након 7 минута:

Ухоопс - није прилог је схематски
Надам се да овај пут радила!

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте видели у овом прилогу

Повратак на врх
View user's profile
Алан69

Јоинед: 01. април 2.005
Постови: 79
Помогао: 4

Post 20. јули 2006 0:29 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Гобол уроте:
ЛВЦ се може користити за претварање 5в нивоа до 3.3В, (али како се носити са правцем пренос података ...)
можда помоћу једноставне 3.3В зенерс и трансисторс ће учинити трик ... ?

Довољно је користити раздјелник напона, са само пар / И то је лако.

5в И / О -- -- 3.3В ---- 330 И / О
|
660
|
гнд

ЛОЛ наравно без водеће размаке да мессед уп. У доњем спаја отпорник на .

Из 5в дјелиоцем се даје 3,3 другу страну. На 5в инпут 3.3В види како је и даље висока, на 3.3В оупут само је додатни отпорник 660 до земље. Користи 2 330 охмс за 660 ..

Мај треба двокреветној или трокреветној тих вредности итд за ниже поуеред И / О Кочић ..

То је све до 3.3В Размјена 5в већину ствари стварно требају. Након неколико Кочић међународне заједнице иако је још увек смисла ..
Повратак на врх
View user's profile
сзловак

Post 21. јули 2006 7:19 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

[куоте = "Алан69"]
Гобол уроте:

5в И / О -- -- 3.3В ---- 330 И / О
|
660
|
гнд

ЛОЛ наравно без водеће размаке да мессед уп. У доњем спаја отпорник на .

Из 5в дјелиоцем се даје 3,3 другу страну. На 5в инпут 3.3В види како је и даље висока, на 3.3В оупут само је додатни отпорник 660 до земље. Користи 2 330 охмс за 660 ..

Мај треба двокреветној или трокреветној тих вредности итд за ниже поуеред И / О Кочић ..

То је све до 3.3В Размјена 5в већину ствари стварно требају. Након неколико Кочић међународне заједнице иако је још увек смисла ..

није тако једноставна. ПОРТЦ у 16ф877 (А) је Сцхмитт покрећу, и не види ништа испод 3.58В.
Повратак на врх
View user's profile
полыматх

Post 21 срп 2006 10:41 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Бок сзловак
Не мислим Алан69 је покушао сопствени предлог.

Тхе 877А Дата Схеет дати 0.3Вдд и 0.8Вдд као Сцхмитт нивоа за све Вдд.

А Вдд од 5в =>> 1в5 и 4в0 уноса окидач нивоима.

Алан96, као свловак каже - то неће радити.

поздрав ... Полыматх
Повратак на врх
View user's profile
Алан69

Post 22. јули 2006 2:21 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

полыматх уроте:
Бок сзловак

Ја га користим за све време, али наравно на нормалан не улази Сцхмитт окидач.

Не користим ПИЦ24, али уз претпоставку да је инпута су Сцхмитт окидач превише, ја бих пробати ИЦД падају на 4.1В и уметање серија ресисторс само у линијама. 4 *. 8 = 3,28, а уназад 5 *. 8 = 4, тако да би требао бити у могућности да разговарате са обе 3.3В и 5в циља без мењања, нека ресисторс и улазних диодес се побринути за остало. ИЦД имају и циљеве испред мене, Болестан 'пробати то у само мало и уверите се да је добра, могла бити при руци и скоро без додатне делове ..
Повратак на врх
View user's profile
полыматх

Post 22 срп 2006 13:02 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Алан69 уроте:
полыматх уроте:
Бок сзловак

Не користим ПИЦ24, али уз претпоставку да је инпута су Сцхмитт окидач превише, ја бих пробати ИЦД падају на 4.1В и уметање серија ресисторс само у линијама. 4 *. 8 = 3,28, а уназад 5 *. 8 = 4, тако да би требао бити у могућности да разговарате са обе 3.3В и 5в циља без мењања, нека ресисторс и улазних диодес се побринути за остало. ИЦД имају и циљеве испред мене, Болестан 'пробати то у само мало и уверите се да је добра, могла бити при руци и скоро без додатне делове ..

Бок Алан96
Да леп обратим фразу
Куоте:
Хром срање
... од вас уклоњен пост.

tried it on 3v3 devices - re: thread name. Тако сам био право - нисте покушали на 3в3 уређаји - Ре: тхреад именом.
an acceptable design. Имајући на измјену отпорник вредности за сваки Вдд није прихватљив дизајн.

Као што ви немате ПИЦ24 уређај - покушајте са 877А екстерно поуеред на 3в3 или чак ићи у 2в0 - још увек у склопу програмског Изванред. ИЦД2 можете учинити све серијски Пицс на свим напонима.

9 6 рес транс = 36 рупа = висок трошак производње мега еррор могућности.

поздрав ... Полыматх
Повратак на врх
View user's profile
Алан69

Post 22 срп 2006 14:55 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

полыматх уроте:
Алан69 уроте:
полыматх уроте:
Бок сзловак

Бок Алан96
tried it on 3v3 devices - re: thread name. Тако сам био право - нисте покушали на 3в3 уређаји - Ре: тхреад именом.
an acceptable design. Имајући на измјену отпорник вредности за сваки Вдд није прихватљив дизајн.

Као што ви немате ПИЦ24 уређај - покушајте са 877А екстерно поуеред на 3в3 или чак ићи у 2в0 - још увек у склопу програмског Изванред. ИЦД2 можете учинити све серијски Пицс на свим напонима.

9 6 рес транс = 36 рупа = висок трошак производње мега еррор могућности.

поздрав ... Полыматх

Пуллупс можда треба спуштање са процењеном вредности дизајн за високо брзина не сугеришу ништа о онда морају мењати их за сваки Вдд. Они су само пуллупс, да би везни склоп 3В и 5в и 3В и 10В без мењања ресисторс.

Опет, само је потребна тестирања како би били сигурни да није била трудна ИЦД2 'није висока "када ништа не возите. Passes data fine. Покушао сам у пролазу података кроз њу, а не ИЦД2 реду. Да се може носити 5в-5в или 3В-5в је већ познато из претходног члана и тестове. Управо сам урадио, брзи тест како бисте тестирали шта је потребно да докаже, благоглагољив инфо није била на дневном реду. Избриши из круга то ће учинити ништа, понекад једна ружа је ружа.

Брилијантна једноставан начин да склоп иде заједно плус узму неки од осталих делова у ИЦД2, и нема потребе за тампон чиповима за свакога од делова зграде. Имам две копије на два различита бреадбоардс и то је прилично пуно нула шансе за грешку, ја га не градимо га пре одлучивања је превише .. Рупе су бесплатни ПЦБ где могу купити, а не толико за 36, чак и ако платите. Плус нема рупе за тампон чип, а не као да је то много више.

То је апсолутно превише добар јер ће направити више превише, узео сам га ван. Ја ћу учинити га потпуно и да трпи комплетан дизајн у идућих неколико дана.

Алан
Повратак на врх
View user's profile
полыматх

Post 26 срп 2006 14:31 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Алан69 уроте:
Опет, само је потребно да бисте били сигурни тестирање .........

Мислим НАСА мај имати је рекао ово само пред експлозију!

Алан69 уроте:
Избриши из круга то ће учинити ништа .........

Знатижељни - ништа? звучи као прецизна механика!

Алан69 уроте:
Рупе су бесплатни ПЦБ где могу купити, а не толико за 36, чак и ако платите. Плус нема рупе за тампон чип, а не као да је то много више

Рупа 36 кс 100к производи - то није пуно .... Не! Велики трошкови производње ПЦБ-а било је рупа - чињеница.

Алан69 уроте:
Ја га не градимо га пре одлучивања је превише ..

Ја сам помоћу изграђен ресисторс и смт - Ви мај су приметили да смт не требају рупе.

Ви сте очито свесни да МЦхип не гарантујете цхипс програмирани изван својих спец.

поздрав ... Полыматх
Повратак на врх
View user's profile
бцктанг

Приступио / ла: 21 мај 2.006
Постови: 5

Post 26 срп 2006 18:16 ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

Здраво свима,
Свако овде модифиед Лотхар столз'с ИЦД 2 (серијски порт) то суппорт 3.3В?

Сам видео толико ИЦД2, а ја сам с почетком добити збуњени, који ради и који се? или луд?

Сам конструирао столз'с ИЦД2 клон, а захтевају 3.3В, могу ли ја једноставно додајте оутпут буффер и одговарајуће игле како би је се ради, или ћу морати да се програм 877А са различитим фирмуаре?
Повратак на врх
View user's profile
тогарха

Јоинед: 04 Сеп 2006
Постови: 69

Post 05 Сеп 2006 8:11 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Бок!

Пре свега, честитке за свој рад, мислим да је невероватно дело клон ИЦД2. Имам неколико питања (извињавамо се ако се не пита са смислом ...)

Потыо:

Им 'виђење Вашег сцхематицс и имам неке недоумице:

- Ти цонецт напајање од 74ХЦ4066 да Впп, али кад табеларни од 4066, је макс напајање подржан је 10В, а Впп може ићи до 13В, онда смо мало проблема, зар не?

- Кс4 јумпер је да изаберете шта? Јер видим да је централни пин таргет Впп, зар не? А други су игле ицд2 Впп (једно директно, а други по 4066), онда не разумем јако добро, што је његова функција (жалостан за мој сиромашан разумевање ...).

- Шта је Кс2 и Кс3 смисао? И није могуће да се смањи овај јумперс само на једну? Ако се увек стављају једно или друго, можемо имати 15К отпорник паралелно са другом 15К отпорник са јумпер, онда кад је скакача није стављен, имамо 15К отпорник, и када се налази јумпер смо 15К отпорник паралелно са 15К отпорник, тада 7к5 отпорник. Мај бити луд је идеја, јер не знам шта је смисао овог отпорник (не видим ништа у табеларни, мај бити сам прескочите овај део), али ако није тако мали отпорник можемо смањити један јумпер. Мај се можемо немају постављене јумперс и идеја није тако добра ...

- Тамо је било која ограничења у толеранцији на било коју компоненту (1% и то је ок са 5% -10%)?

Жао ми је за сва питања ...

Пуно хвала

Поздрави

тогарха

ПС: Сорры за мој сиромашан енглисх
Повратак на врх
View user's profile
мделфеде

Јоинед: 29. јули 2006
Постови: 4

Post 11. октобар 2006 1:00 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Мислим да би требао бити економично и ефикасно решење за нисконапонске ПИЦ рад.

Ниво помак 2,2-5 в из усмерили на Сцхмитт окидач нивоима (~ 4В) у програмер се обавља путем отвореног колектора буффер (овде једну НЛ17СЗ07 СМД, али може бити било лов напон отвореног колектора буффер). Тампон се види један високом нивоу 2-2,2 волт, тако да је одговарајућа за нисконапонске пицс, мислим до 2/5 В.

С друге стране, ограничавањем фолтаге од 5в програмер за нисконапонске таргет се обавља са 2 диодес на Впп-ТГТ и 330Р ресисторс; јефтини и сигуран.

Морам признати да још није време да тестирате све ствар, али ја ћу то учинити на следећи дана.

Циао

Макс
Повратак на врх
View user's profile
мделфеде

Post 18. октобар 2006 11:20 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Тестиран и он не посао са 3,3 В пицс.
За не-СМД градити, у НЛ17СЗ07 једним отвореним излучивало тампон могао бити замењен са неким еквивалента хексадецимално оставу у ПДИП пакет који се може изводити са ниског напона и толерише 5 В на излазни .... штета што нисам наћи било који. Сви су или 7407 варијанту 5в само или у СМД пакет.
5в 7407 А могао би се, ако из поуеред 5в, а не из циљне ВЦЦ; буде ТТЛ компатибилан, могло показати о напону од 2.5В као логика'1 ', који омогућава програмирање 3.3в пицс; будућности нижи напон пицс (можда 2,5 в?) неће функционисати.

Циао

Макс
Повратак на врх
View user's profile
потыо

Post 18. октобар 2006 21:12 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Бок
Молимо тестирати га на 2В! Изворна ицд2 ради са 2В циљева.
Повратак на врх
View user's profile
мделфеде

Post 19. октобар 2006 11:21 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

потыо уроте:
Бок
Молимо тестирати га на 2В! Изворна ицд2 ради са 2В циљева.

Уелл, И'ве гот но 2в пицс, али НЛ17СЗ07 буффер не раде доле до 1.65В, тако да би требало да буде никаквих проблема.
Једини проблем је у томе да долази у пакету СМД само и не знам било који ниског напона отвореног колектора оставу у ДИП пакет.

Ако користите компатибилне 5в ТТЛ инпут буффер (74ХЦТ07?), Она осјетила логичке'1 'само 2,2 до 2,5 Волт, она се може користити само уз слике почевши од око 2,8-3 В.

Мислим да је једино одрживо решење су га кроз рупу да би се заменити са буффер 2-транзистор дискретно еквивалент, или, можда боље, да користите једну напон оп-амп или боље један успоредник са малом хистереза. То би допустили суб-1В програмирање.

Што направити да се моји решење јефтини и лако је одвојена од 2 / И линије из 16Ф877А цхип и да тампон САМО улазни један. То се избегава коришћење три државе буфферс за одабир података смеру.

Ја сам горе нивоу превод са НЛ17СЗ07, али може се заменити са неким другим средствима. Тхе левел ДОУН превод је урађен и ресисторс Цлиппинг диодес; јефтиније него да сам ствар је немогуће Осмјех

Циао

Макс
Повратак на врх
View user's profile
ТЕСКАн

Јоинед: 02. фебруар 2.007
Постови: 8

Post 02 вел 2007 23:16 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Здраво!
Мој први пост овде:). Иначе, како бисте решили проблем 3в3 сам користио једноставан нивоу преводилац направљен од два НПН трансисторс (и неке користи 2Н3904) и четири 10к ресисторс - схематски и опис је овде хттп://ууу.едн.цом/арцхивес/1996/110796/23ДИ_02. хтм

Ит уоркс, ја искориштен за један двосмјерне ПГД и 'половине' преводилац за ПГЦ и МЦЛР. Тако цостед ме НПН трансисторс четири и осам 10к ресисторс. Резултат? Она ради, тестирана са ПИЦ 24х, јер сам и коришћење слика за напон од нижих нивоа страни ја могу да користе за програм 5в и 3в3 пицс без мењања било што.
Не мислим да можете добити било какве јефтиније од тога. Пробабилы и већина нас аллреады имају све компоненте код куће.
Повратак на врх
View user's profile
ТЕСКАн

Јоинед: 02. фебруар 2.007
Постови: 8

Post 11. март 2007 13:30 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Ок, шта да урадим, да би програм 3в3 или ниже уређаје.

- Остварити ниво преводилац из програмер напона на уређају напон. Двосмјерне за ПГД и ПГЦ (разлог за ПГЦ - учињено дисассемблинг неки од 877А број и пронашао БТФСЦ ПОРТЦ, 3 линије - изгледа као у неким случајевима ИЦД2 тестове ПГЦ број да види да је државе - мы гуесс је да је провера да ли се диже фаст лине довољно)

- Програмер жицом тако да је излазна снага позорници добија из циљних заједница. Тако је МЦЛР нивоа 0, циљне Вдд и Впп модул.

- ИЦД2 не повезују 13в за циљање, ако циљате не подржава 13в на МЦЛР. Тако да нема бриге да би ИЦД2 пржити на чип.
Повратак на врх
View user's profile
АДРЕНАЛИН2003

Приступио / ла: 16 јануар 2.007
Постови: 24

Post 20 сви 2007 16:56 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Ок Сумме можемо све ово? Може било ко линк на пост Сцх оригиналних ИЦД2, и да клон који може радити са свим (3в3) ПИЦ уређаја?

Желим покушати изградити једну од ових и било би одлично ако неко то молим те.

С поштовањем!
Повратак на врх
View user's profile
потыо

Post 21. мај 2007 0:06 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

АДРЕНАЛИН2003 уроте:
Ок Сумме можемо све ово? Може било ко линк на пост Сцх оригиналних ИЦД2, и да клон који може радити са свим (3в3) ПИЦ уређаја?
Можете га пронаћи у овој теми: хттп://ууу.едабоард.цом/фтопиц161641.хтмл
Повратак на врх
View user's profile
ницолас888

Приступио / ла: 10 мај 2.007
Постови: 1

Post 09 срп 2007 19:19 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

Здраво.

Хвала вам за све информације на овом форум.Ит је тако добар

Нисам експерт у ИЦД2 па будите толерантни.

И завршити направити потыо2 ИЦД2 програмер.
Ја сам још увек на збркати'24Х програмирање начин 'и углавном што је добро или не.

Мој програмер ради јако добро са свим 8битс контролор (то је лако)
То је добро ради са 24х серије.

Не користите дигитално лонац (ја још увек не знам зашто ми је потребно).
Можете ли ми рећи зашто је потребна?

Не користите транзистор нивоу, јер сам добио 74ХЦТ125 и 74ХЦТ126 (грешка у дијаграму).
Да ли је то прикладно врата?

Не користите МЦЛР онемогућите функцију. (Не знам зашто то?)

Користим само део са плавом заставом (црвена застава није опремљен).

Мој Впп изгледа ВИСОКЕ за 24х. Шта мислите о томе?

Да ли је неко види сометхинк нестало у шему?

Хвала.

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте видели у овом прилогу

Повратак на врх
View user's profile
Сеговиа

Јоинед: 07. октобар 2.007

Post 24 јан 2008 19:16 ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

Бок момачки
Имам оригинални ИЦД2, и открио сам да се користи за превођење 74ЛВЦ1Т45 логици нивоу.
Имам га осциллограпх теста и нашао ради савршено! Ви можете претражити табеларни од 74ЛВЦ1Т45 за више информација.
Повратак на врх
View user's profile
Фреддие Цхопин

Приступио / ла: 08 децембар 2.007
Постови: 103
Помогао: 6
Локација: Пољска / Уроцлау

Post 24 јан 2008 21:01 ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

ХЦТ125 и ХЦТ126 функционишу на исти начин, па зашто се замарати?

Аддед након 1 сата 42 минута:

Иве 'праведан суђен ПИЦ16 програмирање са потыо2. су напон су дати циљану, и ја покушао: 2.1В, 2.3В, 2.5В и 3.3В - абсолытелы уопште нема проблема, али остаје чињеница да је 2.5В на ВДД лине кад не постоји циљ. ионако не мислим да је проблем. ускоро идем на пробу потыо2 са ПИЦ24Х [; - можда идући викенд.

0кс41 0кс56 0кс45!
Повратак на врх
View user's profile
ИамнотЈунк

Приступио / ла: 29 новембар 2.007
Постови: 39

Post 26 јан 2008 20:21 ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

Да ли је могуће? Клонова највероватније нема регулатор напона излаза.
Повратак на врх
View user's profile
блуероомелецтроницс

Јоинед: 17 Сеп 2006
Постови: 1552
Помогао: 88
Локација: Торонто, Канада

Post 26 јан 2008 20:32 Ре: ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с

ИамнотЈунк уроте:
Да ли је могуће? Клонова највероватније нема регулатор напона излаза.

Истина, то повећава трошкове и сложеност. Тхе клонова су усмерене на кућне кориснике, ученике и хоббыистс. Већина корисника ПИЦ они никада напустити 8бит цхипс аныуаыс. Ако вам је потребна висока крају постоје 5в дсПИЦс, попут дсПИЦ30Фкскскскс.
Тхе 24Ф и 33Ф су 3.3В ЦИПС, али дефинитивно није усмерено на почетнике.
Повратак на врх
View user's profile
ЈункМе

Приступио / ла: 27 јануар 2.008
Постови: 20
Локација: Неу Бедфорд, МА

Post 27. јануар 2008 1:23 ИЦД2 УСБ клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?

ЈДМ је добар програм
Повратак на врх
View user's profile
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Мицроцонтроллерс -> УСБ ИЦД2 клон - како за добити то за посао с 3.3В ПИЦ24с?
Страница 2 од 4 Сва времена су ГМТ 2 сата
Гото паге Превиоус 1, 2, 3, 4 Сљедеће

Абусе | | Администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС