| Аутор | Порука |
|---|
Нимрод82
Датум регистрације: 13 Мар 2007 Поруке: 3
| 13 Мар 2007 19:22 проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| Здраво,
Радим на фреквенција подесива осцилатор синус таласа, обухвата 2 555 тајмери, 1 8. реда Бессел ЛПФ, регулатора напона 5В и 9В батерију.
Тајмер 1 се користи за генерисање таласа 280 Хз трг са 50% радног циклуса, приказују овај излаз кроз ЛПФ ће ми синусни талас. ЛПФ узима у 5В као своје напајање, и Гранична фреквенција зависи од сат (фцлк = 100 * у), то ме доводи до доношења тајмера 2. да генерише 30кХз квадратних таласа са 50% радног циклуса за за = 300 Хз.
до сада имам само тајмери на руци, кад користе различите изворе једносмерне струје и основа за њих, они раде оно што они претпостављају да раде са -пар% толеранције (280 Хз и 29КХз). Када користим исти 25 В = извор и основ за оба тајмери, фреквенција постаје нестабилан (не оно што је требало да буде), а 25 В = извора је ограничена на око 8.8В без обзира колико сам Чвор за окренути амплитуди.
Да ли је неко упознат са овом врстом проблема? Хвала унапред! |
|
| Назад на врх | |
 |
Аве_Рапина
Датум регистрације: 06 Мар 2004 Поруке: 121 Помогла: 14 Локација: ПО
| 13 Мар 2007 20:35 Одг: проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| Здраво
Морате ставити кондензатор изоловати Мрешкати створена исхране од 555. Можете ставити на исти хте алиментација 2 отпорника и две капе за сваки од њих и минимизира утицај у вези једне друге стране супплие. Тај проблем је врло константна када користите осцилаторс.
Поздрави |
|
| Назад на врх | |
 |
Нимрод82
| 13 Мар 2007 21:16 Одг: проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| Аве_Рапина хи =)
Хвала за одговор, ја сам труде да интерпретирају оно што си рекао ...
вам је рекао: "Морате да ставите кондензатор изоловати Мрешкати створена исхране од 555".
ставља први кондензатор где? паралелно са напајање да се смањи таласа? али њен извор једносмерне струје и не треба да таласа.
вам је рекао "Можете ставити за хте исте исхране 2 отпорника и две капе за сваки од њих и минимизира утицај у вези једне друге стране супплие."
повезивање 2 отпорника и 2 кондензатора за сваку тајмер, али на који ПИН?
Хвала јос једном! |
|
| Назад на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе -

| 13 Мар 2007 21:16 Огласи | | |
|
|
|
|
| Назад на врх | |
 |
Аве_Рапина
Датум регистрације: 06 Мар 2004 Поруке: 121 Помогла: 14 Локација: ПО
| 13 Мар 2007 21:43 Одг: проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| Здраво
Жао нам је, али је данас мој енглески није "рад" и
Овде је круг који примере шта говорим наравно само експланаитон
Поздрави
|
|
| Назад на врх | |
 |
давиддлц
Датум регистрације: 11 Мар 2007 Поруке: 196 Помогла: 13
| 13 Мар 2007 22:08 Одг: проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| Ви користите отпорнике (Р1 и Р2) за напон Шестар са Динамичко оптерећење (555), то ће дати проблем.
Мораћете да замените овај отпорници са неким другим уређајем (напон регулатора или диоде у серији) да напон шестар.
На пример, ако желите да учитате (Р1 и Р2) да има напон од 5 волти на њих, а затим 7 Си диоде у серији ће урадити посао (7 * 0,7 = 4,9), ово је један од начина да то раде. Друга је да употреба регулатора напона.
Шта је то напон који желите да имате на тајмере? |
|
| Назад на врх | |
 |
Нимрод82
| 13 Мар 2007 23:01 Одг: проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| Аве_Рапина хвала за брзи одговор 
Хи давиддлц,
напона преко тајмери не треба ствар, докле год су свуда између 5 <= в <= 9, као и фреквенције за оба тајмера су стабилне, а напаја исти извор, имајте у виду да и ја имам власт МАКС7401 ЛПФ са 5В извор, али је покренут 9В кроз 5В регулатора треба да преузме бригу о томе.
мој главни циљ сада је да би могли на власт 3 ИЦс 1 једнокреветна са извора напајања, без тога постаје нестабилан.
хвала поново за помоћ! |
|
| Назад на врх | |
 |
нгуыеннам
Датум регистрације: 06 Феб 2006 Поруке: 459 Помогла: 28
| 14 Јул 2007 6:07 Одг: проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| Ваш проблем је лоше напајање. Мораћете добро напајање. У принципу, напон регулатора са филтрирањем електролитичке кондензатора и раздвајање керамички кондензатори могу да добро напајање.
нгуыеннам |
|
| Назад на врх | |
 |
Азарук
Датум регистрације: 12 Мар 2007 Поруке: 37 Помогао: 1
| 20 Мар 2007 8:36 проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања | | |
|
| 555 је веома осетљиви на лажне активира због прелазне појаве у колу.
Предлажем вам да стави 100нФ кондензатор преко пинова напајања (1 & од 555, што ближе пинова могуће.
Такође, уверите се да ваше напајање довољно за поравнање кондензатора 100нФ као капе у покушају и пролазно смањење буке.
Шта је кола као на пина 3 од 555. Нашао сам га често помаже да се стави повуци-а отпорник од око 10к са 3 пина за напајање да позитивне ствари мало више ограничен.
Такође - као што је већ поменуто - напајање мора бити адекватно оцењено, адекуалтелы Изграђен и адекватно регулисан.
Хопе тхис хелпс. |
|
| Назад на врх | |
 |