електроника Форум

Правила | Новији постови | топиц | Претрага | Регистрација | Пријава

проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоби кола и мали пројекти Проблеми -> проблема са 2 555 тајмери деле исти извор напајања
Аутор Порука
Нимрод82

Датум регистрације: 13 Мар 2007
Поруке: 3

Post 13 Мар 2007 19:22

Здраво,

Радим на фреквенција подесива осцилатор синус таласа, обухвата 2 555 тајмери, 1 8. реда Бессел ЛПФ, регулатора напона 5В и 9В батерију.

Тајмер 1 се користи за генерисање таласа 280 Хз трг са 50% радног циклуса, приказују овај излаз кроз ЛПФ ће ми синусни талас. ЛПФ узима у 5В као своје напајање, и Гранична фреквенција зависи од сат (фцлк = 100 * у), то ме доводи до доношења тајмера 2. да генерише 30кХз квадратних таласа са 50% радног циклуса за за = 300 Хз.

до сада имам само тајмери на руци, кад користе различите изворе једносмерне струје и основа за њих, они раде оно што они претпостављају да раде са -пар% толеранције (280 Хз и 29КХз). Када користим исти 25 В = извор и основ за оба тајмери, фреквенција постаје нестабилан (не оно што је требало да буде), а 25 В = извора је ограничена на око 8.8В без обзира колико сам Чвор за окренути амплитуди.

Да ли је неко упознат са овом врстом проблема? Хвала унапред!
Назад на врх
Аве_Рапина

Датум регистрације: 06 Мар 2004
Поруке: 121
Помогла: 14
Локација: ПО

Post 13 Мар 2007 20:35

Одг: проблеми са 2 555 тајмери деле исти извор напајања

Здраво

Морате ставити кондензатор изоловати Мрешкати створена исхране од 555.
Можете ставити на исти хте алиментација 2 отпорника и две капе за сваки од њих и минимизира утицај у вези једне друге стране супплие.
Тај проблем је врло константна када користите осцилаторс.

Поздрави
Назад на врх
Нимрод82

Post 13 Мар 2007 21:16

Аве_Рапина хи =)

Хвала за одговор, ја сам труде да интерпретирају оно што си рекао ...

вам је рекао: "Морате да ставите кондензатор изоловати Мрешкати створена исхране од 555".

ставља први кондензатор где? паралелно са напајање да се смањи таласа? али њен извор једносмерне струје и не треба да таласа.

вам је рекао "Можете ставити за хте исте исхране 2 отпорника и две капе за сваки од њих и минимизира утицај у вези једне друге стране супплие."

повезивање 2 отпорника и 2 кондензатора за сваку тајмер, али на који ПИН?

Хвала јос једном!
Назад на врх
Гоогле
АдСенсе -
Гоогле АдСенсе

Post 13 Мар 2007 21:16

Огласи

Назад на врх
Аве_Рапина

Датум регистрације: 06 Мар 2004
Поруке: 121
Помогла: 14
Локација: ПО

Post 13 Мар 2007 21:43

Здраво

Жао нам је, али је данас мој енглески није "рад" и

Овде је круг који примере шта говорим наравно само експланаитон

Поздрави

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте погледали овај прилог

Назад на врх
давиддлц

Датум регистрације: 11 Мар 2007
Поруке: 196
Помогла: 13

Post 13 Мар 2007 22:08

Ви користите отпорнике (Р1 и Р2) за напон Шестар са Динамичко оптерећење
(555), то ће дати проблем.

Мораћете да замените овај отпорници са неким другим уређајем (напон регулатора или диоде у серији) да напон шестар.

На пример, ако желите да учитате (Р1 и Р2) да има напон од 5 волти на њих, а затим 7 Си диоде у серији ће урадити посао (7 * 0,7 = 4,9), ово је један од начина да то раде. Друга је да употреба регулатора напона.

Шта је то напон који желите да имате на тајмере?
Назад на врх
Нимрод82

Post 13 Мар 2007 23:01

Аве_Рапина хвала за брзи одговор Осмех

Хи давиддлц,

напона преко тајмери не треба ствар, докле год су свуда између 5 <= в <= 9, као и фреквенције за оба тајмера су стабилне, а напаја исти извор, имајте у виду да и ја имам власт МАКС7401 ЛПФ са 5В извор, али је покренут 9В кроз 5В регулатора треба да преузме бригу о томе.

мој главни циљ сада је да би могли на власт 3 ИЦс 1 једнокреветна са извора напајања, без тога постаје нестабилан.

хвала поново за помоћ! Осмех
Назад на врх
нгуыеннам

Датум регистрације: 06 Феб 2006
Поруке: 459
Помогла: 28

Post 14 Јул 2007 6:07

Ваш проблем је лоше напајање. Мораћете добро напајање. У принципу, напон регулатора са филтрирањем електролитичке кондензатора и раздвајање керамички кондензатори могу да добро напајање.

нгуыеннам
Назад на врх
Азарук

Датум регистрације: 12 Мар 2007
Поруке: 37
Помогао: 1

Post 20 Мар 2007 8:36

555 је веома осетљиви на лажне активира због прелазне појаве у колу.

Предлажем вам да стави 100нФ кондензатор преко пинова напајања (1 & Хладан од 555, што ближе пинова могуће.

Такође, уверите се да ваше напајање довољно за поравнање кондензатора 100нФ као капе у покушају и пролазно смањење буке.

Шта је кола као на пина 3 од 555. Нашао сам га често помаже да се стави повуци-а отпорник од око 10к са 3 пина за напајање да позитивне ствари мало више ограничен.

Такође - као што је већ поменуто - напајање мора бити адекватно оцењено, адекуалтелы Изграђен и адекватно регулисан.

Хопе тхис хелпс.
Назад на врх
Арапски верзија Бугарска верзија Каталонски верзија Чешка верзија Дански верзија Немачка верзија Грчки верзија Енглески верзија Шпански верзија Фински верзија Француска верзија Хинди верзија Хрватске верзије Индонезијски верзија Италијанска верзија Хебреу верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литвански верзија Летонски верзија Холандски верзија Норвешки верзија Пољски верзија Португалски верзија Румунска верзија Руска верзија Словачки верзија Словеначки верзија Српска верзија Шведски верзија Тагалог верзија Украјинска верзија Вијетнамски верзија Кинески верзија
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом форум -> Хоби кола и мали пројекти Проблеми -> проблема са 2 555 тајмери деле исти извор напајања
Страна 1 од 1

subj

text

Сва времена су ГМТ 1 сат
Сличне теме:
како повећати струју са исто напајање (6?)
555 тајмер са негативним напајање (4)
суитцхмоде 150У напајање са 555 тајмера (14)
2 пролазан супрессорс у исто напајање? (2)
Проблеми са напајања (14)
Помоћ за моје напајање проблема, ... хитно ... (4)!
Дељење напајање Проблем ... :: (7?)
555 Тајмери (5)
555 Тајмери (12)
555 Тајмери - насумично укључивање / искључивање времена (4)

Абусе | | администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС