| Аутор | Порука |
|---|
зхоуры
Јоинед: 25. април 2.002 Постови: 27
| 05 срп 2002 10:49 десигн ЦПУ | | |
|
| | Сада имам прејецт за дизајнирање 64 битни ЦПУ. Имам неки питање кога питати имају искуство у обављању тхат.плс послијеподне ми ако имате искуства са тим и радо помажу другима. |
|
| Повратак на врх | |
 |
брбљив
Приступио / ла: 18 март 2.002 Постови: 97 Локација: Израел
| 05 срп 2002 11:05 | | |
|
| Бок
имате неке информације о вхдл ЦПУ језгра на:
ууу.опенцорес.орг
Такође можете тражити тамо.
С поштовањем. |
|
| Повратак на врх | |
 |
зхоуры
| 05 срп 2002 14:48 | | | тагс: како дизајнирати ЦПУ |
|
| Прво хвала за брбљив. Сада сам укључивања у пројектирању прави сложенији од уграђених процесора ЦПУ. То је пројектован за компатибилан Интел ИА64.Со сада желим спријатељити се са онима који су направили посао за Интел или ибм.И треба да знате о томе како су такви ЦПУ дизајн. |
|
| Повратак на врх | |
 |
Кец-Кс
Приступио / ла: 25 јануар 2.002 Постови: 590 Помогао: 26
| 05 срп 2002 15:53 | | |
|
| ИА-64? 
Нема шансе! Вероватно је најкомпликованије процесора на тржишту. Она подржава динамички код превода из кс86 код (ЦИСЦО архитектуре) у интерној ВЛИУ репрезентације. Кажем вам више: главни разлог зашто не постоје комерцијално доступни ВЛИУ процесора је да та врста потреба врло компликоване процесор преводилац, који ће се моћи погледати кроз различите гране у свој алгоритам и превести га у дугу реч команду. Те момачки (са Интел и ХП) је још луда ствар - они спроводе овај преводилац у хардуаре! Они су дизајнирани за неколико година. И сада, како ти мислиш, кад ћете завршити овај дизајн? Очекујем да ће се у 20 година, ако ћете бити сретни?
Уз најбоље жеље,
Кец-Кс. |
|
| Повратак на врх | |
 |
зхоуры
| 05 срп 2002 16:25 Нисам џокер. | | | тагс: како дизајнирати ЦПУ |
|
| | Ја сам озбиљно. Ако је неко заинтересован за помоћ мене плс пм ме. Сада имамо искуства за развој цхинсет око 4 милиона врата и желите да урадите више. Сада сам нови дизајн за ЦПУ и желе да знају разлику између ЦПУ и цхипсет. Желим да знају основне за обликовање таквих ЦПУ еспециалы како дизајнирати дубок макро такву алу.Уе имати дизајн помоћу сынопсыс ДЦ и десигнуаре. Али мислим да то није прави начин за ЦПУ ЦПУ, јер је много више од врата цхипсет и има више тачно време рестриц. Ако било ко има таква искуства плс пм ме. |
|
| Повратак на врх | |
 |
АСИЦ
Приступио / ла: 18 мај 2.001 Постови: 220
| 05 срп 2002 17:23 | | |
|
| Кец-Кс, само зато да не можете да то урадите, не значи да не могу ыецхен. [Сорры кец-Кс, ја повући неке од мојих речи, то није значило на лош начин]
Такође, већина ДСПс, као ТИ су УЛИУ серију 6000, а ТИ Ц преводиоца су заправо доступни и данас раде. Коначно, ако је цхип ИА64 компатибилан, Борланд или М $ би учинити компилатор. Ыецхен неће морати гњавити 
ыецхен, Тхе Верилог код Сунца УлтраСпарц іІЧ ЦПУ је доступан за бесплатно преузимање на сунчеве уеб-сите. Такође, ви мај желите погледати Леон ЦПУ. То је извор ХДЛ је доступан бесплатно. ЦПУ Обе су урадили помоћу ХДЛ и оба долазе са ыноп $ $ ыс ДЦ скрипте. Не ДУ иако 
Што се тиче архитектура ЦПУ, нисам упознат са овим ИА64, али није то Интел'с идеју да бисте добили ослободити од кс86 код превода уопце? Без ове комад јунк, ЦПУ би се само пола величине, користите можда 20% кораке у цјевовода и конзумна 1 / 4 моћ? Из шта ЈА видјети, а УЛИУ процесор ће бити много једноставније изградити од кс86.
Можда ми можете тачка у правцу неке ИА64 датасхеетс?
Коначно, не би Интел тужити офф задњца твој, ако је направио клон ИА64?
АСИЦ
Ласт едитед бы АСИЦ дана 07 срп 2002 16:05, едитед 1 пут укупно |
|
| Повратак на врх | |
 |
зхоуры
| 06. јули 2002 2:56 | | |
|
| Хвала асиц. Бит ћу радо размислити се сунца ЦПУ. БТУ свако може бод неке најбоље средство за дизајн ЦПУ? Ако ја купити ћу поделити са свима овде. |
|
| Повратак на врх | |
 |
нтксп
Приступио / ла: 29 мај 2.002 Постови: 57
| 06. јули 2002 4:01 | | | тагс: како дизајнирати ЦПУ |
|
| Као Спарц процесора долази са Верилог РТЛ, мислио сам таква ЦПУ могао бити дизајниране помоћу ДЦ, међутим, ако требате дизајн нешто више густих и пакује као клон ИА64, макрое мај требате неке цустом десигнед, а значи да ће се вратити схематски и примитивни лаыоут едитор, тако да ако ми је потребно за почетак пројекта, хтео бих користити конвенционалне алата као што су ДЦ, ритам и Авант (ох.. то је СНПС сада).
Још један добар пример комерцијалне ВЛИУ је Тримедиа, Пхилипс има преводилац изграђен и знам барем једну Тримедиа клон који је осмишљен од стране компаније Пакистан (не ракетни технологија), то чини само клон а корисник треба да користи Тримедиа'с састављању алати , па тако, нико не морате бринути о софтвера, осим ако у оскудица за изваљати Ваше нове ВЛИУ.
БТУ, ви мај пронаћи следеће књиге при пројектирању занимљиве архитектуре Вашег клон: Цомпутер Арцхитецтуре - А Куантитативе аппроацх, (3. издање) Обликовање комплексних Ембеддед Сыстемс
Цоол Пројецт!
нтксп. |
|
| Повратак на врх | |
 |
зхоуры
| 06 срп 2002 14:27 | | |
|
| Сада сам само питате за израду макро. Да ли постоји било који комерцијални алат за дизајн. БТУ, ми нисмо ИА64 клон. |
|
| Повратак на врх | |
 |
Кец-Кс
Приступио / ла: 25 јануар 2.002 Постови: 590 Помогао: 26
| 06 срп 2002 14:29 | | |
|
| Само да ведро ситуацији: ------------------------- Рекао сам не о проблемима са преводиоца за ИА64 - преводилац за било који кс86 ће радити реду, али о његовом унутрашње структуре - део ИА64 ради као преводилац, који преводи кс86 наредби за интерну ВЛИУ (Епиц) репрезентације! Овај део је најкомпликованије део ИА64 процесор!
Збрињавања за ТриМедиа, МедиаЕнгине, ТИ и остали - сви ови процесори су ДСП, или да буду у непосредној близини наше тему - они су СИМД (Сингле упутство Мултипле Дата) - то је природан начин да се добит од ВЛИУ преко архитектуре, без -компликована компилатор. Али ја сам рекао о преводиоца за опште намене ВЛИУ процесора! Опет, да ли ти знаш зашто нема чистих ВЛИУ процесора опште намене (осим, Мултифлоу - али то је нестало из компаније на тржишту)? У сваком случају, под условом да тај пример са преводилац само компликовано објаснити како је природа ИА64. Дајте погледајте овај УРЛ очистити га хттп://девелопер.интел.цом/десигн/итаниум/идфиса/индекс.хтм
Дакле, мој савет је да не почнете са ИА64, али са било које друге архитектуре. with processor design). ИА64 је најгори избор за Новака у дизајну процесора (колико сам схватио, то је прва искуства ыецхен са дизајном процесора).
is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: А нтксп је у праву - ти боље почети са овим лепо књигу од Давида Паттерсон и Јохн Хеннессы: хттп://ууу.амазон.цом/ексец/обидос/АСИН/1558605967/кид=1025958103/ср=8-1/реф=ср_8_1/104-0586871-8110369 То ће вам дати неке идеје о архитектури модерне детаље уп.
Уз најбоље жеље,
Кец-Кс. |
|
| Повратак на врх | |
 |
даинис
Приступио / ла: 15 мај 2.001 Постови: 1451 Помогао: 56
| 06 срп 2002 18:59 | | |
|
| Погледајте: х ** п: / / у * УФ-цпу.орг / х ** п: / / у * у.фпгацпу.орг / линкс.хтмл |
|
| Повратак на врх | |
 |
нтксп
Приступио / ла: 29 мај 2.002 Постови: 57
| 08. јули 2002 4:55 | | |
|
| Хвала кец-Кс за добро индикаторе.
Мислио сам да ыецхен ће саградити други трансмета и било би супер да има такав сан.
Идемо назад у стварност, слажем се да ИА64 ИСА компатибилан или чак до ње (чак и да не споменем перформансе компатибилности) је велики део посла. Ако ыецхен је заиста заинтересовани за догађај овај пројекат, мислим да би требало скупити групу људи то учинити попут Ф-ЦПУ, иначе кец-Кс'с пројекцијом од 20 година на овај задатак је претјерано оптимистичан.
Греат сан Аныуаы,
нтксп |
|
| Повратак на врх | |
 |
зхоуры
| 08 срп 2002 15:25 | | |
|
| Хвала свима горе. Да смо више људи то пројецт.Анд сам ЕДА пуњења за овај пројекат. Па ја сам пуно заинтересованих за такве асиц десигн флоу. Реците заиста нисам забринут о ИА64 архитектура цомплекситы.Уе имају велик човек за овај дизајн. На питање је преводилац превише. Сада сам само питам се шта је посебни ЦПУ за дизајн и пројектовање дигиталних цирцуит.И нормалан значи дизајн така и ЕДА тоолс. Нисмо ИА64 клонирања. Ми смо једноставно желите дизајнирати ИА64 цомпатибал цпу.Перформанце можда не подударају уп.Ит 'с стартуп.Фор нама цомпатибал пуно је важно. |
|
| Повратак на врх | |
 |
фармеруанг
Приступио / ла: 29 мај 2.002 Постови: 60 Помогли су: 1
| 25. јули 2002 6:02 | | |
|
| | Ваљда мора радити у за академску оргнизатион. За компаније које желе да зарадите нешто новца из ње производа неће изабрати такав пројекат. ЦПУ дизајн је врло сложен, пуно него што си можете замислити, да ћете да препознате овај пројекат као свој напредак. Ја јако агресс са АЦЕ-кс за неке бодове. Имао сам енвовлед у ЦПУ пројекта за 3 године, то је у потпуности компатибилан емббед МИПС ЦПУ, то нам је 2 године пре него што можете чизма сеттле уздрхтати ГУИ на нашим ФПГА прототип. 3 поново врти се одржати пред основне постаје стабилан. Године ће бити уско грло за проверу, а не дизајн (ако не тркати високу учесталост такта). ЈА чинити мислити фирма не може приуштити такав пројекат без владине позадини. |
|
| Повратак на врх | |
 |