| Аутор | Порука |
|---|
дкумар
Датум регистрације: 04 Мар 2008 Поруке: 42 Помогао: 1
| 24 Мар 2008 8:05 Тестирање Прималац чип примопредајника. | | |
|
| Здраво! Свима!
Ја сам за тестирање Прималац браде ЗигБее трансцеивер.Тхе уноса се базира ЛНА улаза и излаза образац АДЦ.И имају излаз пина у облику чипа филтер који је постављен након конверзије доле миксер.
Молим Вас да ми знамо шта су спецификације које ја треба тестирати фор.фоллоуинг је списак који сам пронашао: ) Добитак тестирања. Б) Пријемник линеарност в) осетљивост пријемника Али ја и даље осећа да постоји још неколико ствари које могу тест.Фор пример У / П слаже итд
Ја захтев да реците ми шта су стандардне параметре за тестирање пријемника ланца и како да је тестирање. Имам све инструменте као што су функција генератора, анализатор спектра, анализатор и логика ВНА.Алсо ако ми треба још нешто да Вас молимо да обавестите их.
Тражите рано одговор и захваљујући унапред ..
-ДК |
|
| Назад на врх | |
 |
Мазз
Датум регистрације: 03 Мар 2001 Поруке: 592 Помогла: 79
| 24 Мар 2008 18:07 Тестирање Прималац чип примопредајника. | | |
|
| Хеј то изгледа занимљиво: то може бити много посла, заиста.
Почнимо од почетка: обично тест је вођен од спецификација које се морају испунити. Имате ли такав документ или не?
Ако је тако, морате да измери све параметре у приказу листа са подацима.
Мазз |
|
| Назад на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе -

| 24 Мар 2008 18:07 Огласи | | |
|
|
|
|
| Назад на врх | |
 |
дкумар
| 24 Мар 2008 18:25 Одг: Тестирање и пријемник чип примопредајника. | | |
|
| Здраво! Мазз
Да свој посао ... Заправо Управо сам чип примопредајника који се заснива на ЗигБее протоцол.Итс нула-ако архитектуре.
Чип је дизајниран од стране једног од претходних студената овде на мој универзитет и сам прочитао перформансе су дизајнирани фор.Со као што не постоји документ, али мој посао је да подаци о документу лист нивоу тестирања.
Већ сам направио ПЦБ, одбор за чип и Тестирао фреквенцију синтисајзер у цхип.Нот желим да тестирате браде пријемника где сам могао да нађем спецификације, ја се наведени абове.Проблем јер сам ће проћи аналогних података преко ЛНА улаз (могу бити облика генератора функција), а након добијања неке аналогне обраде сигнала у чипу страни ја примам дигитални излазни облик АДЦ-на крају ланца.
Како ћу осигурати да, да се очекује излаз и онда могу проверити на другим спецификацијама ...
Надам се да сам што ми само јасно. |
|
| Назад на врх | |
 |
Мазз
| 25 Мар 2008 5:03 Тестирање Прималац чип примопредајника. | | |
|
| Мислим да можете направити неколико ствари.
Прво, сигурно је потребно радиофреквентних сигнала генератора које нисте поменули. Примена у смеру бенд (мало помака у односу на локалног осцилатора) тон ЛНА, можете добити АДЦ-излаз (анализатор логика је у реду за то) и урадите математику да бисте видели спектра излаза, тако да можете да рачунате добитак, линеарност , пассбанд и тако даље.
Или можете да тестирате одвојено од АДЦ-аналогни, има приступ основном излаз филтера.
За НФ мера мораћете калибрисани извор буке.
Мазз |
|
| Назад на врх | |
 |
дкумар
| 25 Мар 2008 5:51 Одг: Тестирање и пријемник чип примопредајника. | | |
|
| "Прво, сигурно је потребно радиофреквентних сигнала генератора који сте не спомиње."
Да, уређена је последњи дан.
"Примена у смеру бенд (мало помака у односу на локалног осцилатора) тон ЛНА" Нисам се шта подразумева под ЦУ тон. и зашто треба да има помака у облику фреквенција локалног осцилатора? Ваљда нула-ако архитектуре ће имати фреквенцију локалног осцилатора исти као и онај улазни сигнал (што је модулисан)
"можете стећи АДЦ-излаз (анализатор логика је у реду за то)"
Да ово изгледа фино ..
", А не математику да бисте видели спектра излаза, тако да можете да рачунате добитак, линеарност, пассбанд и тако даље."
Можете ли елаборирати математике? нисам учинио много од комуникације засноване наравно. Шта математике могу бити потребно пронаћи форму спецификације тако добијене логике нивоа?
"Или можете да тестирате одвојено од АДЦ-аналогни, има приступ основном излаз филтера."
тестирање аналогних посебно значи?
"" За НФ мера мораћете калибрисани извор буке. " Шта калибар? |
|
| Назад на врх | |
 |
Мазз
| 25 Мар 2008 16:36 Одг: Тестирање и пријемник чип примопредајника. | | |
|
| У реду, један по један:
"Примена у смеру бенд (мало помака у односу на локалног осцилатора) тон ЛНА" Нисам се шта подразумева под ЦУ тон. и зашто треба да има помака у облику фреквенција локалног осцилатора? Ваљда нула-ако архитектуре ће имати фреквенцију локалног осцилатора исти као и онај улазни сигнал (који је модулисан) " ЦУ: ЦУ, једноставна синусни талас. За мерење малих сигнала обично се добије користи се у смеру, а ви треба да га примењује у интервалу уестаности локалног осцилатора \-БУ / 2 да га мери у појасу кола на 0-БУ / 2.
"Можете ли елаборирати математике? Нисам учинио много од комуникације засноване наравно математичке Шта може бити потребно да се пронађу наочаре облику тако добијене логике нивоима." Сигнала у смеру 0-БУ / 2 протока иде преко АДЦ, стиче се по логици анализатор, онда мора да буде претворен у спектру, за мерење њене спектралне карактеристике. Немам великих искустава у то, али можете тражити много АДЦ-референце у литератури.
"тестирање аналогних одвојено значи?" Ако изаберете аналогни сигнал пре АДЦ (од теста тачке које сте поменули), мерите само аналогни кола.
"калибар шта?" НФ мерења су обично засноване на Топ / хладно (или тзв Ы фактор) метода. Потребан вам је диода буке који генерише познате нивое буке, тако да је "исправљена". Види, на пример цп.литературе.агилент.цом/литуеб/пдф/5952-3706Е.пдф
Мазз |
|
| Назад на врх | |
 |
дкумар
| 28 Мар 2008 14:03 Одг: Тестирање и пријемник чип примопредајника. | | |
|
| Хи мазз ..
Ја сам већину ствари ... али 1 ствар ако можеш да ми кажеш ....
Имам излазни облик филтера одакле ја могу да аналогни излаз. Реци ако сам улаз синус таласа локалног осцилатора Δ ћу добити неки излаз у том тренутку које могу увенути види о обиму или у спектру аналызер.Бут како ће пронаћи излаз СРП? Могу ли наћи осетљивости и линеарности образац овај метод?
У потрази за свој одговор .... |
|
| Назад на врх | |
 |
Мазз
| 28 Мар 2008 17:56 Тестирање Прималац чип примопредајника. | | |
|
| СРП се могу вредновати засебно Појачање за мерење буке и слика. Осетљивост зависи минута СРП захтева у Демодулатор. Мин СРП зависи Демодулатор себи и изабрао модулација шеме, тако да можете да рачунате осетљивост из минута СРП захтева (и ефикасности протока, наравно).
За линеарност, можете мерити ИИП3 убризгавање 2 радиофреквентних сигнала, како са истом снагом и на уестаности локалног осцилатора делта1 и ево делта2. Ћете наћи на излазу само делта1 и делта2 Интермодулацијске тонове и њихових производа, тако да ћете моћи да се мери ИП3 пријемник. Водите рачуна да користите фрекс као делта1 / 2 и интермодс ће пасти у вас проток.
Надам се да то може да помогне. Мазз |
|
| Назад на врх | |
 |
дкумар
| 28 Мар 2008 19:46 Одг: Тестирање и пријемник чип примопредајника. | | |
|
| Хвала пуно за ове помоћи. Такође, Да ли морам да израчуна НФ ручно или постоји било ког инструмента?
за осетљивости (дБм) = -174 БиХ (дБ): НФ СРП мора да се користи?
јер постоји само један улаз, ЛНА, како убризгава два сигнала РФ и шта ти мислио када си рекао да се брине о учесталости и делта1 / 2 ће бити мој проток??
у потрази за свој одговор
-ДК |
|
| Назад на врх | |
 |
РФЦМОС
Датум регистрације: 05 Мај 2005 Поруке: 163 Помогла: 22
| 28 Мар 2008 22:22 Одг: Тестирање и пријемник чип примопредајника. | | |
|
| Здраво,
Можете да користите радиофреквентних комбинатор за убризгавање два сигнала. Морате водити рачуна да би трећи Интермодулацијске производа ће пасти на бенд. Другим речима, да неће бити филтрира од стране овог филтера у добити ланца. |
|
| Назад на врх | |
 |
Мазз
| 29 Мар 2008 6:38 Тестирање Прималац чип примопредајника. | | |
|
| Да Слажем се са РФЦМОС.
Мазз |
|
| Назад на врх | |
 |
дкумар
| 08 мај 2008 5:23 Одг: Тестирање и пријемник чип примопредајника. | | |
|
| ХИ!
Молим Вас да ми ако имам да израчуна НФ ручно или могу да користим неке инструмент.И потребу да је за СРП прорачун.
Тражите помоћ
Хвала. |
|
| Назад на врх | |
 |
Мазз
| 08 мај 2008 5:38 Тестирање Прималац чип примопредајника. | | |
|
| Можете да урадите обоје. Будући ЗИФ пријемник, треба да користите са извора буке бенд (и ЕНР) почевши од ниских уестаности (обично извора буке низак опсег је 10 МХз,), како би се калибрисати свој инструмент такође у под-1МХз бенд. За више детаља, погледајте: хттп://ууу.максим-иц.цом/аппнотес.цфм/ан_пк/2875
Надам се да то може да помогне. Мазз |
|
| Назад на врх | |
 |