| Аутор | Порука |
|---|
МцМурры
Датум регистрације: 16 Мар 2008 Поруке: 75
| 03 Јул 2008 11:15 гпио контрола у ВБ6 | | |
|
| Ја сам тренутно помоћу Висуал Басица 6 и Ц језику за микроконтролере.
Желим да одређене ГПИО пина на микроконтролеру да укључите после одређеног стања у Висуал Басиц је достигао (или да би се лакше, након што кликнете на дугме у ГУИ-)
Ја само успели да пронађемо начин да бисте приказали податке шаљу рачунару преко серијског порта, али нису успели да пронађу неки добар пример који ће омогућити сигнал бити послат на микроконтролером преко РС-232, тако да је један од ГПИО пина бити укључен.
Да ли постоји неки добар туторијал / сајт који можете препоручити?
Хвала унапред. |
|
| Назад на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе -

| 03 Јул 2008 11:15 Огласи | | |
|
|
|
|
| Назад на врх | |
 |
мпардинхо
Датум регистрације: 07 Авг 2006 Поруке: 10
| 11 Јул 2008 20:06 Одг: Употреба Висуал Басица за укључивање / искључивање чипа ГПИО | | |
|
| Користим ВБ6, Потребан вам послати један или више карактера на МЦУ (ПИЦ / Атмел?) пример: кликните на дугме Буттон1 пошаљи Кс кликните Буттон2 пошаљи Ы
ако имаш ли слати код? |
|
| Назад на врх | |
 |
пцуп
Датум регистрације: 26 Нов 2007 Поруке: 92 Помогла: 14 Локација: Индија
| 12. Јун 2008 0:31 Одг: Употреба Висуал Басица за укључивање / искључивање чипа ГПИО | | |
|
| Када приказује податке значи да сте свесни комуникацију контроле и контроле иницијализацију ..
Ово је једноставан пример слања података у микроконтролер. Подаци ће се онда процес тамо од свог кода.
ЦоммЦТЛ.ЦоммПорт = 1 ЦоммЦТЛ.Сеттингс = "2400, Н, 8,1" ЦоммЦТЛ.ПортОпен = Тачно ЦоммЦТЛ.ИнпутЛен = 1
: Привате Суб ЦомдСенд_Цлицк ()
ЦоммЦТЛ.Оутпут = Цхр $ (ИОТекст.Текст)
Немојте Док ЦоммЦТЛ.ИнБуфферЦоунт <1 Лооп
ЦоммЦТЛ.ПортОпен = Нетачно
Крај Под |
|
| Назад на врх | |
 |