Правила | Новији постови | РСС топиц | Претрага | Регистрација | Лог ин

Требате 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, врста ...

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоббы кола и Мали Пројекти Проблемс -> Неед 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, врста ...
Арабиц версион Булгариан версион Цроатиан версион Цзецх версион Дански верзија Герман версион Грчка верзија Енглисх версион Шпански верзија Фински верзија Француски верзија Хинди верзија Хрватска верзија Индонезијски верзија Италиан версион Хебрејски верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литхуаниан версион Летонски верзија Холандски верзију Норуегиан верзија Пољски верзију Португалски приказ Румунски верзија Српска верзија Словак версион Словениан версион Српска верзија Шведски верзија Тагалог версион Украиниан версион Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
мвагуста

Приступио / ла: 17 јануар 2.008
Постови: 17

Post 14. октобар 2008 10:28 Требате 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, врста ...

Желим рећи да имају моторна приказују, па ЈА оскудица то кука горе 555 ТИМЕР, тако да кад сам искључити моторна склопка, мотор и даље ће се појавити за време сам поставио на мој 555 ТИМЕР. И дунно како кука овај горе, нарочито што не желим упасти у моћ на мотор, а не као што сам чак и зачас искључити прекидач напајања, ја бих то будете желели наставити предење константна стопа на време док се не покреће ван.

Дакле мотор поуер прекидач обезбјеђује тренутне снаге на те унитерруптед напајање до времена рунс вањска страна.

Хвала за сви помоћ момачки Осмјех
Повратак на врх
View user's profile
бенџо

Приступио / ла: 24 децембар 2.005
Постови: 619
Помогао: 111

Post 14. октобар 2008 13:55 Требате 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, врста ...

Постоје многи начини за то. Један начин је да користите ДПДТ прекидач. Једно поглавље је пребацити дискове контролу пин од транзистор (база за БЈТ, врата за МОСФЕТ). Овај део је ваше нормалне он-офф.

Други одељак за пребацити дискове окидач унос од 555. На 555 је конфигурисан као моностабле мултивибратор. Након што се активира, он ће произвести излазни импулс чија ширина се одређује према вама. Тхе 555 излаз се користи за погон истог контрола пин за моторна транзистор као склопка претходног одељка. То се зове жичани или везу. Или уноса може возити контролни ПИН. Од 555 је Тотем полни излаз, морате укључити блокирање диода или барем велика отпорник да чувају од 555 учитава низ контрола пин.

Мораћете да експериментишем са неким РЦ компоненте на контролу пин да мотор да виде како је то један глитцх прелаза из пребацити на 555 ТИМЕР.

Док користите 555 ТИМЕР је дјелатан решење за једноставан, једна од врсти споја, не бих препоручити производње дизајн помоћу то. Мицроцонтроллерс су превише јефтини данас. Мало 8 пински склоп може користити јефтинији СПСТ прекидач и мање спољне делове радити исти посао. Имате неки унапред време писања микрокод, али освета је добро исплати.
Повратак на врх
View user's profile
ГрандАлф

Приступио / ла: 09 март 2.002
Постови: 399
Помогао: 20

Post 14. октобар 2008 14:33 Требате 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, врста ...

555с може бити врло промењиве времена када се користи у начину рада, они су врло склони лажно покрећу када се код било ког извора сметње. Мислим да ће завршити до суза косу када се користи у присуству једног електрички бучних мотора. Можете купити офф релеј са временски промењиво време. Такође, као предложен бенџо, јефтин микро ПИЦ16Ц628 етц мај бити бољи избор. Доунсиде на ово је, наравно, осим ако сте већ у мицрос ће вам вероватно није програмер. Међутим постоји много слободног сломити тамо преводиоца за Ц, Басиц итд Мислим ЦЦС направити бесплатно ограничен број један за Ц, ако желите да иде у том правцу. Као да подесите време, не треба ни микро са уграђеним АДЦ. Довољно је да има пин спојен на линк као улаз, са другом као излазни пин вожњу водио. Имати рутину која броји и водио је трепће, рецимо једном у секунди. Када дођете до потребних времена, уклоните везу, а затим су рутинске писати у фласх. Након тога можете прочитати у оквиру овог програма, како би добили кашњење сте поставили.
Сретно
Повратак на врх
View user's profile
Гоогле
АдСенсе

Post 14. октобар 2008 14:33 Огласа

Повратак на врх
ВВВ

Приступио / ла: 26 новембар 2.004
Постови: 1584
Помогао: 290

Post 14. октобар 2008 18:28 Ре: Неед 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, сортирати о

Најједноставнија ствар која долази у обзир је овај:
Користите оутпут од 555 на моторни погон, било са возачем или са релеј.

На 555 је конфигурисан као моностабле и пребацити заправо гаћице на терену и тригонометрија улаз. Дакле, ако се желите укључити мотор, те кратки гнд да је кочница улазних и 555 ће окренути на мотор. Будући да се унос кочница је кратак да ГНД на 555 неће времена док је на прекидач. Кад отворите прекидач који је када је 555 ће се почети његова времена и онда кад се она престане пута ваш мотор. Ту неће бити било глитцхес са овим приступом.
Повратак на врх
View user's profile
мвагуста

Приступио / ла: 17 јануар 2.008
Постови: 17

Post 15. октобар 2008 7:16 Ре: Неед 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, сортирати о

Хвала момци Веры Хаппы Ово је само један офф пројекат, и Имам ниједан искуство с мицроцонтроллерс.

Била сам стварно надају да се то учини онако како ти кажеш ВВВ, али кад сам покушао на мојој 555 симулатор програм, 555 бројач почео након што су покренули допринос, а не кад сам пустио!

Ја ћу пробати и спој на своју макета, надамо се да сте право ВВВ
Повратак на врх
View user's profile
ГрандАлф

Приступио / ла: 09 март 2.002
Постови: 399
Помогао: 20

Post 15. октобар 2008 9:19 Требате 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, врста ...

Мислим да сте вероватно погрешно прочитати ВВВс пост. Времена требало да се активирају одмах и управљати моторним релеј. Ако оставите окидач излаз спојен на земљу, али никада неће бити времена. Уклањање улазни тада ће јој омогућити да се време и искључите мотор након тог периода. Мислим да је то оно што желите? Хтјела предлажемо да користите ЦМОС верзију 555 него стандардни један, то је много мање осетљиве на ометајући покреће. Међутим погон излаз је много нижа, па ћете требати транзистор или сличан погон на релеј. ЈА је дао сеттле помоћу 555с година, као што су узроковали ми превише растужи. Они су ок за астаблес или батерија поуеред ствари, али је потребно пазити на изглед и сузбијању галамљив окружењима. То мај добро посао за вас, једноставно и момак. Имати ићи.
Повратак на врх
View user's profile
ВВВ

Приступио / ла: 26 новембар 2.004
Постови: 1584
Помогао: 290

Post 15. октобар 2008 18:36 Ре: Неед 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, сортирати о

Бок мвагуста,

Жао нам је о забуну. Што је значило да је у прилогу схематски. Углавном, у непостојани схематски ископчајте отпорник од исцједак и вуците га ГНД са својим прекидача. Тхе отпорник може бити елиминиран, али штити од пребацити контакте кад испуста капу, поготово ако је велика капу.
Постарајте Р2 је довољно ниско тако да кад се пребаците је завршила напона на капу 1/3Вцц падне испод прага. Тхе но-ЦМОС верзију од 555 захтева капу на КОНТРОЛА пин.

Опет, извињавамо се о грешци.
ВВВ

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте видели у овом прилогу

Повратак на врх
View user's profile
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоббы кола и Мали Пројекти Проблемс -> Неед 555 ТИМЕР за почетак када власт је искључен, врста ...
Паге 1 оф 1 Сва времена су ГМТ 2 сата

Абусе | | Администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС