Правила | Новији постови | РСС топиц | Претрага | Регистрација | Лог ин

Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Гото паге Превиоус 1, 2, 3, ... 14, 15, 16 Сљедеће
Скочи на страницу:

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоббы кола и Мали Пројекти Проблемс -> Дигитални Осцилоскопи Пројецт
Арабиц версион Булгариан версион Цроатиан версион Цзецх версион Дански верзија Герман версион Грчка верзија Енглисх версион Шпански верзија Фински верзија Француски верзија Хинди верзија Хрватска верзија Индонезијски верзија Италиан версион Хебрејски верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литхуаниан версион Летонски верзија Холандски верзију Норуегиан верзија Пољски верзију Португалски приказ Румунски верзија Српска верзија Словак версион Словениан версион Српска верзија Шведски верзија Тагалог версион Украиниан версион Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
трыагаин

Јоинед: 14. јуни 2002
Постови: 9

Post 25 сви 2004 14:47 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

битсцопе је два канала 40МХЗ узорку, то је користити два тлц5540, ако вам је потребна већа фреквенција узорка, можете користити Максима АДЦ то учинити.
Повратак на врх
View user's profile
АБС

Приступио / ла: 29 мај 2.004

Post 29 сви 2004 15:55 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Осмјех хеллоу свако. Ја сам добио од Кине копном. Им 'хандсоме за (и желите придружити у) бесплатан пројекат за изградњу лоуцост ПЦ обима. за наше
Цхинесс људе највише опреме су прескупе за куповину, тако да је то гоолд идеја да се изгради само једна моја, ако ко може помоћи? Хвала.
Повратак на врх
View user's profile
јоц_06

Приступио / ла: 28 новембар 2.003
Постови: 51
Помогао: 2

Post 29 сви 2004 17:53 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: цхоцбар пројекта

Погледајте линкове изнад постед посебно цхоцбар пројекат. Ја сам тек почетком окупљања делова за изградњу ове странице, тако да би требало да буде занимљиво
Повратак на врх
View user's profile
елтоњохн

Јоинед: 22. фебруар 2.002
Постови: 1682
Помогао: 26

Post 29 сви 2004 18:10 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Имам пројекат који никада нисам добила до краја .. Једна од тих ствари .. То је згодна идеја .. али и сложени прицы превише .. то је обим у ПЦМЦИА картице
Мислим да сам ће селити цео дизајн у ФПГА .. ЈА је помоћу један ДСП Ти и ЦПЛД (трисценд) за интерфејс .. али то је превелика за мало простора!
Повратак на врх
View user's profile
АБС

Post 30 сви 2004 16:12 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: адс831 цена са адс831 адс831е

хвала. Мислим као да екуитмент тест радио екуипментс.хигх брзина (двојан канал 80Мспс или хигхтер) је више користан за мене, Том'с десигн спанд превише времена на дубини складиштење, мај узроковати високу цену за неки мисле да изграде уп.И за заједничко коришћење (и за мене) 64к складиштење дубина је довољно.
У Кини је најјефтинији А / Д чип је ТИ адс831е (8бит 80Мспс). Ако ко има користи Интернет? ЈА праведан оскудица за кноткле да је стварно добар, као што каже ТИ?
Повратак на врх
View user's profile
АБС

Post 31 сви 2004 14:56 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: ДСО мк3 ДСО ФИФО адс831 пројекат са адс831 адс831 ДСО мк3 ДСО ФИФО цхип

Осмјех Имао сам пуно читати овај даыс.Анд напокон сам нашла МК3 Давид Јонес је еасыест да буиле горе ПЦ-басед ДСО.Ит је заправо стари пројекат, изградити неке класичне ТТЛ 74ХЦкскс цхип, Ништа ЦПЛД чак нема МЦУ. мислим да је права ствар ми је потребно, један од разлога је да основни цхип ЦПЛД како @ лтера ЕМП7128С кошта око 80Ы / 8 = $ 10 у Кини, то је велики број за мене и мој пријатељ Ли.
Али је А / Д чип који се користе у МК3 се ради само на 20Мспс, није довољно, желим користити АДС831 (ТИ-ББ) инстеад.Ноу су недостаци ФИФО цхип постати велики проблем.И није могао сазнати један ФИФО чип који може да ради на сат стопа 80М.цоулд ко може помоћ мене само да сазнате нешто што може јефтино ради на брзину нормалан? хвала!
Или ко има савет за мене, то јавите ми молим вас.
С поштовањем.
Повратак на врх
View user's profile
моннолив

Приступио / ла: 09 март 2.004
Постови: 100
Помогао: 3
Локација: Белгија

Post 01. јуни 2004 0:46 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: ДСО схематске ДСО ФИФО ДСО сцхематицс хттп://ууу.соудез.орг/паге_пројет2.пхп соудез ДСО

Бок, погледајте овде хттп://ууу.соудез.орг/Паге_Пројет2.пхп.
Ради се о два канала ДСО (2кс100МС / с са ФИФО), управо сам завршио сцхематицс. Им 'лијегање чинити дизајн на ПЦБ. Циљ овог пројекта је да су јефтини селф поуеред ДСО на УСБ порт. Опен Соурце пројекат, коментари добродошли!
@
Повратак на врх
View user's profile
трыагаин

Јоинед: 14. јуни 2002

Post 01. јуни 2004 1:20 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: хттп://ууу.соудез.орг/паге_пројет2.пхп

Драги моннолив,
И'ам у Кини, не могу ући тхис сите:
хттп://ууу.соудез.орг/Паге_Пројет2.пхп

Зашто?
Повратак на врх
View user's profile
моннолив

Post 01 јун 2004 10:48 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Сервер је заузет, пробајте сад ...
А
Повратак на врх
View user's profile
ис_рази

Јоинед: 06. април 2.002
Постови: 172
Помогао: 7
Локација: Табриз

Post 01 јун 2004 13:38 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

трыагаин уроте:
битсцопе је два канала 40МХЗ узорку, то је користити два тлц5540, ако вам је потребна већа фреквенција узорка, можете користити Максима АДЦ то учинити.

бок,
Имате ли цплд је потребан филес.иф па молимо послати до мене.
поздрави.
Роллинг Еыес
Повратак на врх
View user's profile
АБС

Post 01 јун 2004 14:12 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Луд Чини се да не бих могао посетити моннолив'с уебсит тоо.И чак није могао посетити ууу.Битсцопе.цом из Кине Маинланд.И ће покушати да користи проксы, надам се да је направио нешто могло помоћи.
Повратак на врх
View user's profile
моннолив

Post 01 јун 2004 17:46 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Пробај ово: хттп://164.15.88.56/Паге_Пројет2.пхп
Повратак на врх
View user's profile
Сков

Приступио / ла: 15 март 2.003
Постови: 7

Post 01 јун 2004 19:31 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: епм3064 епм3064 пројекат ДСО цплд цплд једноставан пројекат ДСО сцхеме

2моннолив:
Здраво,
моје мишљење:
1) Препоручује се додати пулл-уп ресисторс за ЈТАГ.
2) ЦП2101 је више него једноставна ФТДИ
3) покрећу шеме треба да буде имплементиран у ЦПЛД
ЈА је направљен ДСО са готово истом архитектуре.
ЕПМ3064-7 није био довољно брз. Био сам присиљен користити
2ксЕПМ3032-4 (један по каналу).
Мој пројекат није био завршен.
Време (новац) је више;)
Поздрави,
С
Повратак на врх
View user's profile
јаац

Приступио / ла: 12 март 2.002
Постови: 67
Локација: Колумбија

Post 01 јун 2004 23:05 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Шта сте у своје мишљење?
Како бисмо могли помоћи?
Повратак на врх
View user's profile
мартингн

Приступио / ла: 31 март 2.004
Постови: 40

Post 01 јун 2004 23:40 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: цплд пројекти ДСО ФИФО ареа26 ДСО пројеката на цплд хттп://ареа26.но-ип.орг/ ДСО цплд АДЦ ДСО пројекат о ацекс1к

Хи Алл,

Им није експерт, али након прегледања свих ДСО пројекте у нето сам дошао на следеће:

- Најбоља је опција за замену ФИФО ЦПЛД по ФПГА са унутрашњим РАМ.

Јефтинија екс. Лтера АЦЕКС1К ~ @ 100Мхз РАМ 3кс512бытес У $ С12
Брже ... могу да покреће

- Користити пуну диференцијална ОП на улаз у АДЦ је боље (бољи однос буке).

Поздрави,
Мартин

PS:(Even although there is not too much info yet, there is a good site with a DSO project not listed in this post http://area26.no-ip.org/?section=hard&project=scope)
Повратак на врх
View user's profile
алпха

Приступио / ла: 23 децембар 2.001
Постови: 440
Помогли су: 1

Post 02. јуни 2004 1:15 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Имате ли активни линк линк о овом пројекту?
Повратак на врх
View user's profile
јоц_06

Приступио / ла: 28 новембар 2.003
Постови: 51

Post 02 јун 2004 14:46 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

моннолив уроте:
Пробај ово: хттп://164.15.88.56/Паге_Пројет2.пхп

било који хрватски превод за ово?

Такође је ФПГА нису тешко за употребу и стварно моћна. проверите овде за велик увод за њих
Повратак на врх
View user's profile
кхацх

Јоинед: 23. октобар 2.001
Постови: 48

Post 02 јун 2004 16:13 Ре: стробосцопиц метода за мерење ДСО
тагс: ДСО цплд АДЦ

Маке_Пиц уроте:
Требам неке информације о стробосцопиц метода за мерење ДСО! Тхе стробосцопиц метода омогућава да се мери фреквенција до 3 ГХз.

Рис (случајни интервал узорковања) је добар адвантегес од обима. Старе ХП обима посла са 500 МХз бандуитх са 20 МХз АДЦ. Његова ТДЦ (времена да дигитални претварач) заснива. Аналогни тригер почети ТДЦ онда АДЦ сат зауставити. На ТДЦ оут ДЦ напона сразмеран покретати на сат закашњења. Ниска брзина АДЦ претворити овај напон на број сразмеран закашњења.
Требам информације о ТДЦ логика имплементација у ЦПЛД. Главни проблем је комплементарни дизајн ТДЦ логици. Свеједно смјене цомлементары сатова сигнал за брзину је параметар диода деградира ТДЦ перфоманце. Било који сугестија о цомлементары сыгнал вхдл спровођења?
Повратак на врх
View user's profile
алпха

Приступио / ла: 23 децембар 2.001
Постови: 440
Помогли су: 1

Post 02 јун 2004 16:41 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: Осцилоскопи АДЦ Осцилоскопи чип чип чип Осцилоскопи Осцилоскопи на чип чип на Осцилоскопи дигитални Осцилоскопи цхип

Бок, свима познат узорак АДЦ чипом која ће се користити тек у дигитални Осцилоскопи: ТДС220?
Повратак на врх
View user's profile
даинис

Приступио / ла: 15 мај 2.001
Постови: 1451
Помогао: 56

Post 02 јун 2004 22:52 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: Осцилоскопи цхип АДЦ АДЦ брз Осцилоскопи чип чип чип Осцилоскопи Осцилоскопи на чип брз Осцилоскопи на АДЦ чипом Осцилоскопи

алпха уроте:
Бок, свима познат узорак АДЦ чипом која ће се користити тек у дигитални Осцилоскопи: ТДС220?

Имам неке информације да ТДСкскскс осциллсцопес немају АДЦ брз, али за брзу узорковања га користити ЦЦД (набоја уређаја) уређаја, мај бити она имају различита имена (не ЦЦД) ....

пс
1) ТДСкскскс опсега је јако добра цена за њу!
2) То су врло ограничене канала меморија
3) узорак сигнал галамљив
Повратак на врх
View user's profile
моннолив

Post 03. јуни 2004 0:56 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: епм3064 схематски ДСО схематски што је епм3064

Хвала вам свима на саветима.

Посебно Сков, само нека питања за вас:
Зашто ЕПМ3064-7 није био брз еноугхт?
Зашто ми коришћење отпорник на провући се сигнали за ЈТАГ (не види у доцс)?

За Мартингн: Ја ћу покушати проценити Ваш предлог, чини се вгоод (нисам био свестан да постоје ФПГА са РАМ: см15: и тако јефтини!).
Куоте:
- Користити пуну диференцијална ОП на улаз у АДЦ је боље (бољи однос буке).

то је оно што сам учинио, зар не?

Хвала за вашу јоц_26 ФПГА савет, у вези превод уеб сајт, ја ћу то учинити само један дан за ДСО (чека стабилна ревизија је схематски ДСО).

НБ: Иве 'праведан израчунати буџет за ДСО: око 250 само за компоненте!

Здраво.
Повратак на врх
View user's profile
МЕНИ

Приступио / ла: 14 март 2.002
Постови: 1783
Помогао: 13

Post 03. јуни 2004 1:35 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: ДСО схематске ДСО ФИФО ДСО сцхематицс хттп://ууу.соудез.орг/паге_пројет2.пхп соудез ДСО

моннолив уроте:
Бок, погледајте овде хттп://ууу.соудез.орг/Паге_Пројет2.пхп.
Ради се о два канала ДСО (2кс100МС / с са ФИФО), управо сам завршио сцхематицс. Им 'лијегање чинити дизајн на ПЦБ. Циљ овог пројекта је да су јефтини селф поуеред ДСО на УСБ порт. Опен Соурце пројекат, коментари добродошли!
@

Изгледа да је јако леп пројекат, али то ће бити лакше направити коментаре ако преведена сите на енглески језик.
Многи од нас не разумете француски (укључујући и мене), али смо сви овде разумете енглески на ЕДАбоард.
Повратак на врх
View user's profile
мартингн

Приступио / ла: 31 март 2.004
Постови: 40

Post 03. јуни 2004 5:34 Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Здраво свима,

Моннолив, погледајте најјефтинији ФПГА @ лтера има са инцлудед.АЦЕКС РАМ 1К ЕП1К10 (3кс512бытес)
Можете пронаћи леп пројекат на хттп://фпга4фун.цом чип који користи ову укључујући и неке покренути ко̂д.

Хопеллы ћу почети прототип ускоро ...
С поштовањем,
Мартин
Повратак на врх
View user's profile
Сков

Post 03. јуни 2004 7:42 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: епм3064 епм3064 пројекат ДСО ФИФО ДСО цплд АДЦ ДСО Верилог Верилог пројекта

Здраво,

>> Сков, само нека питања за вас:
>> Зашто ЕПМ3064-7 није било довољно брзо?

Јесте ли написати фирмуаре за овај пројекат и проверите га у симулатор?
Зашто мислите ли да ЕПМ3064-7 је довољно?
Мислим да то зависи о задацима за ЦПЛД.
Мој пројекат је у потпуности завршена и симулиране
у склопу програма за Верилог ЦПЛД.
Задаци су били ЦПЛД за комуникацију са спољним ФИФО, МЦУ, АДЦ,
подешавања за пред-историја складиштење величине, окидач нивоа и поларитета,
међусобне синхронизације на оба канала и многе друге.
Јер моје задатке ЕПМ3064-7 није био довољно брз.

>> Зашто ми коришћење отпорник на провући се сигнали за ЈТАГ (не види у
>> Доцс)?
Постоји много докумената о лтера @ С сите;)
Сее доцс на БытеБластер.

О величини меморије.
Мислим да је меморија 3кс512бытес није довољно.
На пример, из ДСО Тек је 3.5КБ меморије.
Остали ДСОс имати 100КБ меморије и још много тога.
Поздрави,
С
Повратак на врх
View user's profile
писоиу

Приступио / ла: 31 децембар 2.002
Постови: 901
Помогао: 24
Локација: Романиа

Post 03. јуни 2004 8:11 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: Осцилоскопи АДЦ чипом дигитални Осцилоскопи ФИФО ФИФО дигитални Осцилоскопи Осцилоскопи ФИФО чип чип чип Осцилоскопи Осцилоскопи на чипу

алпха уроте:

Сам отворио ТДС2014 (4 канала 1гспс) да видим шта је унутра. Они користе пар чиповима за сваки пар канала. То, чини се да је један чип је појачало и узорковања, а други ФИФО. Тхе инпут сецтион нема много компоненти око, сви су пасивни. Једини активни један изгледа да буде ац / ДЦ оптомос прекидача. Иначе, на чиповима су власнички дизајна, израђен од стране Натионал. Ни једног бита информације о њима на нету. Ја сам у прилогу једна слика са њима.

/ Писоиу

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте видели у овом прилогу

Повратак на врх
View user's profile
се06745

Јоинед: 03. јуни 2004
Постови: 26

Post 03 јун 2004 10:33 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: рис Осцилоскопи

Бок!

Зашто сви осциллосцопес су ограничени 5 в-5в?
Изворна немају тих нисконапонске ограничење.

хвала
Сурприсед
Повратак на врх
View user's profile
писоиу

Приступио / ла: 31 децембар 2.002
Постови: 901
Помогао: 24
Локација: Романиа

Post 03 јун 2004 10:48 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Претпостављам ли се ради о улазни напон граница. Не и све су ово ограничења, али оне имају високе перформансе. То је због високих перформанси осциллосцопес су изузетно широк улазни бандуитх. Како би се постигао овај и добру линеарност преко целог Фрекв. опсег, улазни појачало мора имати ниску капацитивност уноса. Хигх волтаге протецтион кола, до више стотина волтс додај непожељне капацитивност на улаз. А осим тога, то је непрактичан. Ако потрошите пуно новаца на 1гхз бандуитх ДСО, углавном ћете високу меру Фрекв. сигнале, који су ниског напона, а не оно што је на струју. На вишим напонима, 1:10 или вишој стопи раздјељивач пробе су доступни Аныуаы.

/ Писоиу
Повратак на врх
View user's profile
Сков

Post 03 јун 2004 11:13 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: Осцилоскопи импеданса

Обично, улазни ланац осциллосцопес има низак отпор (50 .. 150 Охм) у складу са ниским импеданса кабла
који је прикључен на Осцилоскопи. Тхе поуер раскалашан за унос ланац је ограничен.
Повратак на врх
View user's profile
моннолив

Post 03 јун 2004 15:23 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: ДСО схематске ДСО сцхематицс

Сков? Сам видео на неколико ДСО 1Мег улазних импеданса.

мартингн о АЦЕКС 1К ЕП1ККС0, ако сам добро разумели струцуре овог уређаја, он мора бити конфигурисан на сваки на власт. Како то са уграђеним процесор, ЕЕПРОМ-а? Имате ли сцхематицс?

Поздрави,
Повратак на врх
View user's profile
МЕНИ

Приступио / ла: 14 март 2.002
Постови: 1783
Помогао: 13

Post 03 јун 2004 15:41 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: Осцилоскопи импеданса Осцилоскопи импеданса импеданса са Осцилоскопи

Сков уроте:
Обично, улазни ланац осциллосцопес има низак отпор (50 .. 150 Охм) у складу са ниским импеданса кабла
који је прикључен на Осцилоскопи. Тхе поуер раскалашан за унос ланац је ограничен.

То није истина, иначе улазна импеданса од осциллосцопес је 1 МΩ | | ~ 10-100 Пф.
Коришћење 1:10 пробе, улазних импеданса је 10 МΩ и цапитанце је нижи него са 1:1 пробе, пробе са 1:100, улазних импеданса износи 100 МΩ и цапитанце је чак и нижа од 1:10 за пробе.

ДСО-а као Тектроникс ТДС 1000 & ТДС 2000 сериес нпр има улазни отпор 1 МΩ | | 20 Пф.

Ако сте заинтересовани за највећу снагу трасферринг треба користити импеданцес за ниске импеданса, али са осциллосцопес и волтметрес сте само заинтересовани за пренос маиксмум напон, ухитоут тренутни цртеж из било ког извора, тако да је улазна импеданса је обично> = 1 МΩ.
Повратак на врх
View user's profile
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоббы кола и Мали Пројекти Проблемс -> Дигитални Осцилоскопи Пројецт
Страна 2 од 16 Сва времена су ГМТ 2 сата
Гото паге Превиоус 1, 2, 3, ... 14, 15, 16 Сљедеће
Скочи на страницу:

Абусе | | Администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС