Правила | Новији постови | РСС топиц | Претрага | Регистрација | Лог ин

Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Гото паге Превиоус 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16 Сљедеће
Скочи на страницу:

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоббы кола и Мали Пројекти Проблемс -> Дигитални Осцилоскопи Пројецт
Арабиц версион Булгариан версион Цроатиан версион Цзецх версион Дански верзија Герман версион Грчка верзија Енглисх версион Шпански верзија Фински верзија Француски верзија Хинди верзија Хрватска верзија Индонезијски верзија Италиан версион Хебрејски верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литхуаниан версион Летонски верзија Холандски верзију Норуегиан верзија Пољски верзију Португалски приказ Румунски верзија Српска верзија Словак версион Словениан версион Српска верзија Шведски верзија Тагалог версион Украиниан версион Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
Гонзакпо

Јоинед: 28. аугуст 2.006
Постови: 43

Post 30. аугуст 2006 20:55 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Здраво

Да ли ико зна једног операционал способно допуштајући виши напетости у инпут од оних снага суплы?

Моја идеја је следећа једно: Желим развити ефициент заштита за мој АДЦ. Идеја је да се оперативне снаге између АДЦ конверзије лимите па ако већи улазни напон је примио, то ће се смањити напетости између суплы ограничава на оутпут од операционал штитећи АДЦ.
И то је идеја корисна јер могу замишљати тренутно из Осцилоскопи екран да нешто није у реду у улазни сигнал (то је резати).

Ако ико зна сличан начин за заштиту АДЦ молим реците мене !....
(Желим неке заштите који се не заустави рад Осцилоскопи)

Хвала!
Повратак на врх
View user's profile
Нимер

Јоинед: 26. април 2.005
Постови: 216
Помогао: 25
Локација: ПАЛИСТИНЕ

Post 30. аугуст 2006 23:05 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

бок

Идеја није ундерстандыоур добро разрађен више ...

поздрави
Повратак на врх
View user's profile
Гонзакпо

Post 30. аугуст 2006 23:51 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

То је једноставна,

Идеја је да се оперативни суплы појачало (ОП) између АДЦ максимун улазни напон варира ....
На пример између 0,5 В и-0.5В .... (улазни напон максимун распону од мојих АДЦ је 1Впп)
Такође, конфигурисати добит од ОП до 1. (А = Р2/21)

И на крају, (и то је функција Тражим ).... Овај ОП МОРА допустити вишим напонима (у инпут) него суплы онцес (-0.5В / 0,5 В ).....
На пример 30В!

Сврха овог Идеја је да "исећи" део сигнала који прелази максимун улазни напон варира.
Бит ћу уплоадати аа пример цртања за вас. Проблем је у томе што ја не знам како је овај процес се зове на енглеском језику.

Упамтите, ОП Тражим МОРА допустити вишим напонима (у инпут) него суплы онцес!.

Хвала!.

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте видели у овом прилогу

Повратак на врх
View user's profile
Аве_Рапина

Приступио / ла: 07 јануар 2.004
Постови: 102
Помогао: 13

Post 30. аугуст 2006 23:59 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Здраво
зашто не користите једноставне зеннер са тенсио желите заштитити
за ексемпле максимална је 5в можете докусурити 5.5в ценер диода са нижим отпором лимит улазни напон
Ако јо потребу за и - напетост само користити 2 у серијску у обрнутом једна од друге.
Ово повећање мало ограничење напетост, али ако користите 5в ценер диода ограничење тенсио је 5в 0,7 В из других зеннер

На наличју је једнак

Поздрави
Повратак на врх
View user's profile
Гонзакпо

Post 31. аугуст 2006 4:15 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Да, то је посибле решење, али не знам зашто, ЈА донт 'цомбине у зенерс

То је врло скупо, дизајн поверење на једноставан ценер диода,

У сваком случају, ја ћу држати на уму да је решење. Вероватно ћу завршити тај.

Хвала.

Више идеје?

Едит: Ја сам само схватити нешто. Мој АДЦ ограничава се на 0,5 В-0.5В па ценер диода диода или нису корисни у овом случају јер је АДЦ ограничења су ниже од било којег ценер диода диода или "тригер напона" ... : С
Повратак на врх
View user's profile
јацксон1985

Јоинед: 09 Сеп 2006
Постови: 1

Post 09 Сеп 2006 13:26 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

бок момачки моћи у помоћ мене ны1 водиља ми добар пројекат (завршне године) везане уз тему, тј мог електроника н инструментација ...
Повратак на врх
View user's profile
мелц

Јоинед: 08. април 2.005
Постови: 394
Помогао: 45

Post 12 Сеп 2006 19:41 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

ЦМОС уроте:
Гонзакпо уроте:
Зашто користити свако ФПГА??

Јер су они најбржи доступних уређаја на тржишту данас.

Осим можда ГХз ранге ДСПс ... које су приступачне, али не толико доступних на тржишту:
[урл] хттп://медиа.фреесцале.цом/пхоеникс.зхтмл?ц=196520&п=ирол-неусАртицле&ИД=898580&хигхлигхт =
или:
хттп://фоцус.ти.цом/лит/мл/спрт415/спрт415.пдф

или много боље ако морате бити на врху високе брзине ДСПс:

хттп://ууу.сандбридгетецх.цом/сб_3000.хтм
[/ Урл]

Ласт едитед бы мелц дана 27 тра 2007 18:29, едитед 4 пута у укупном
Повратак на врх
View user's profile
Гиусс

Јоинед: 16. октобар 2.006
Постови: 38

Post 16. октобар 2006 22:20 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: ДСО тлц5540 домаће ДСО ксц9572 пројекат ДСО цплд Ксилинкс цы7ц199 пројекат тлц5540 цплд ксц9572 тлц5540

Ја радим на домаће ДСО превише прототипе и мој ради, али треба импровентс
То је кратки резиме мог пројекта:

АДЦ ТЛЦ5540
ЦПЛД Ксилинкс КСЦ9572
РАМ чемпрес ЦЫ7Ц199
ЦПУ ПИЦ16Ф877
30 МХз сат

Сада радим на побољшању то:

Идете до 40 сат МХз

Додај дигитални тригер

Додај УСБ веза

Још да дођу ...
Повратак на врх
View user's profile
фунгхоме

Јоинед: 15. октобар 2.006
Постови: 7

Post 22. октобар 2006 11:21 Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: пиццоде.зип

Ја сам на овај занимљив пројекат.
хттп://ууу.цмццорд.цо.ук/ФЫП/индекс.хтм
али док је датотека коначан хексадецимално датотеку
хттп://ууу.цмццорд.цо.ук/ФЫП/ДоунЛоад/ПицЦоде.зип
Повратак на врх
View user's profile
ЦМОС

Приступио / ла: 06 јануар 2.004
Постови: 715
Помогао: 34

Post 22. октобар 2006 11:38 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: пиццоде.зип

фунгхоме уроте:
Ја сам на овај занимљив пројекат.
х ** п: / / ууу.цмццорд.цо.ук / ФЫП / индекс.хтм
али док је датотека коначан хексадецимално датотеку
х ** п: / / ууу.цмццорд.цо.ук / ФЫП / Доунлоад / ПицЦоде.зип

То је врло ниске фреквенције обим (5КХз) и практично без коришћења!
Повратак на врх
View user's profile
нсакан

Јоинед: 16. аугуст 2.006
Постови: 22
Помогли су: 1

Post 23. октобар 2006 18:17 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт - тичу високог напона
тагс: ненад сакан

Гонзакпо питао питање што вишим напонима од максималног АДЦ улажење

> Идеја је да се оперативни суплы појачало (ОП) између АДЦ улажење максимун
> Распона напона ....
»На пример између 0,5 В и-0.5В .... (максимун улазни опсег напона мој је АДЦ> 1Впп)
> Такође, конфигурисати добит од ОП до 1. (А = Р2/21)

Молимо погледајте атацхед пнг лик подручју абд А Б између 2 и 3

Ви видите цоуд једноставан решење за ваш проблем, користите два стезање диодес, оне морају бити атацхед за снабдевање Кочић за уређаје које сте заштитити. Такође би то могло бити пожељно да имају некакав отпор беуеен Кс1-1 и диодес, стршити у случају да не пренапона смечирати али није константан сигнал, као што је у вашем случају .. Лот модерних опампс имају заштиту диодес унутар њих, молимо реас за табеларни и опамп који желите да користите и АД претварач царефулы. Такође будите опрезни да не успорити АД цонверетер уноса са спорим опама. Када сте у потрази за опама карактеристике, имајте на уму је бигест фреквенцију на којој ваш опамп је способан да деливет 1Впп љуљачка (за ексмпле је лргест фреквенција тхт Ви цоуд цхееве са ОП07 је нешто између 60кХз - 80кХз, ПГ. 7 од ОП07Ц Аналогни евицес табеларни фиг. ТПЦ17). То је највероватније тхаы Ваш АДЦ диодес имати заштиту унутар ње и најједноставније решење је само да додате неке отпора испред ње. Са таквим Мехо Ви цоу хве вишим напонима него опамап / - супплы волтаге примјенити, то је већи напон ће бити цутт-офф. Покушајте направити некакав ауксулары снабдевање са лепим капацитивност, и то не само великих, али са ниским ЕСР ог, а комбинација неколико типова кондензатора за Ваш цлламп диодес који ће их задржати на 0,5 В и-0.5В, али прво царефлы трска АДЦ табеларни и пронаћи неки нотес апликацију за то.

Можда ћу имати мало времена за викенд, па ако бисте желели да пошаљете ми више детаља о АДЦ и ја ћу покушати да вам рећи нешто више.

С поштовањем,
Ненад Сакан

Повратак на врх
View user's profile
мики.крејци

Приступио / ла: 20 новембар 2.006
Постови: 1

Post 22. новембар 2006 10:53 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Халло свима
Желим се с помоћу УСБ Осцилоскопи ФТ2232Ц. Брзина узорковања о 1Мхз. Желим да користите 12-битни А / Д претварач. Јесте ли негде видели неке шеме са улазне кругове? Не знам како да аутоматски опсег промена или о томе како могу контролисати домет с помоћу два бита.
Хвала за помоћ!
Повратак на врх
View user's profile
алпха

Приступио / ла: 23 децембар 2.001
Постови: 440

Post 25. новембар 2006 8:36 Колико могу да урадим са ниским сампле рате са ТЛЦ5540?
тагс: ДСО тлц5540 ксц9572 тлц5540 тлц5540 ДСО

Користим ТЛЦ5540 за мој дом ДСО, али ТЛЦ5540 'мин сампле рате је 5МХЗ.Со ако морам пробати ниска стопа (на пример 100КХЗ), како се могу радити са њом.
мој сыстерм: ТЛЦ5540 КСЦ9572 МЦУ
Повратак на врх
View user's profile
даинис

Приступио / ла: 15 мај 2.001
Постови: 1451
Помогао: 56

Post 25. новембар 2006 10:39 Ре: Колико могу да урадим са ниским сампле рате са ТЛЦ5540?
тагс: ксц9572 узорака ДСО тлц5540 ксц9572 тлц5540 тлц5540 ДСО

алпха уроте:
Користим ТЛЦ5540 за мој дом ДСО, али ТЛЦ5540 'мин сампле рате је 5МХЗ.Со ако морам пробати ниска стопа (на пример 100КХЗ), како се могу радити са њом.
мој сыстерм: ТЛЦ5540 КСЦ9572 МЦУ

Прескочи неких узорака, одмеравања на 5МХз и користити сваки узорак 50?
Или користити усредњавање сигнала по софтвер?
Повратак на врх
View user's profile
алпха

Приступио / ла: 23 децембар 2.001
Постови: 440

Post 25. новембар 2006 15:35 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: тлц5540

ако користим 5ХМЗ за ТЛЦ5540, 50 и користити узорак за једну података, онда ја могу добити 100КХЗ узорка, учиниће то рате.бут меморије деептх постати врло мали, ако сам 128Кбыте срам, и ја могу да користе само 128Кбыте/50.
Повратак на врх
View user's profile
цомпутер_енгинеер

Јоинед: 12. фебруар 2.007
Постови: 3

Post 12 вел 2007 10:43 Дигитални Осцилоскопи Пројецт

ко може помоћ мене плз? Желим знати ако убица ип2022 прихватити синесоидал сигнал? ја потреба за мерење напона и актуелни сигнални једном израчунати стварне власти.

Аддед после 5 минута:

ЈА потреба помоћ брзо ур плз. ко може помоћ мене. плз пеплы ме брзо. мој пројекат ракуире мерење напона и струје сваког дома и израчунајте апоуер цонсумпсион. ЈА потреба за кноткле, не убица ип2022 АДЦ прихватити синесоидал сигнала. ако не оно што је решење ???????????????? плззззззззззззззззззззззз
Повратак на врх
View user's profile
маыо123

Јоинед: 22 Сеп 2005
Постови: 13

Post 12 тра 2007 16:19 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: 164.15.88.56/сите.пхп

моннолив уроте:
Здраво свима,

Након више од месец дана одмора, овде је 6. Ревизија је ДСО (регистровати како би видели сцхематицс):

[урл] х ** п: / / 164.15.88.56/сите.пхп [/ урл]

Поздрави,

ЈА пробати неки седмице, али страна на доле.

Да ли је било који примерак ове странице?

Хвала.
Повратак на врх
View user's profile
расхсласх

Приступио / ла: 23 новембар 2.006
Постови: 28
Локација: Хрватска

Post 27 тра 2007 16:10 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: тлц549 серијски порт тлц549 паралелни порт паралелни порт тлц549

добро користити тлц549 серијски 8 битни АДЦ са Тексас инструмената и коришћење паралелног порта
Повратак на врх
View user's profile
цомпутер_енгинеер

Јоинед: 12. фебруар 2.007

Post 20 сви 2007 10:13 Дигитални Осцилоскопи Пројецт

бок свако .... инеед ур хелп
Користим УБИЦУ ип2022 као афиелд јединица и ја хеве за израчунавање стварне потрошња енергије у кући и да користи 2 канала убица АДЦ и хранио напона на један канал и текуће у други канал .. Ја рисед напона и садашњи ниво од аррефренце напон бецоз ја не знам ако је УБИЦУ АДЦ прихватити негативан напон или не, а ја сваки мултиплыед напон узорку од преко апериод тренутни узорак, а затим диведед је аццумлатион резултат по бр. узорака Јесте ли користити методу ацоррецт плз помоћ мееееееееее
Повратак на врх
View user's profile
адидекс

Приступио / ла: 04 јануар 2.005
Постови: 11

Post 30 сви 2007 22:26 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: еосцопе

ЦМОС уроте:
никифена уроте:

Јесте ли сигурни?

Куоте:
Архива садржи сцхематицс, ПЦБ и бајт-датотека потребан је програм за микро и цплд: еосцопе_1.2.зип

х ** п: / / ууу.миндбенд.ро/еосцопе/доунлоад/еосцопе_1.2.зип

сретно Осмјех

Да сам сигуран .... прееты Датотеке састављени су у облику. Не изворни ко̂д је пружена.

Здраво,

Одлучили смо јавним изворима пројекта у међувремену, па сада еныбоды би требао бити у могућности да направите промене у коду.

Смо и неке друге пројекте послато на нову веб локацију, ууу.еосыстемс.ро, стари уеб сајт (да је један на домену миндбенд.ро) је застарео, а бит ће уклоњени ускоро. Надам се да можете наћи неколико занимљивих пројеката на новом мјесту, на жалост, наше време је врло ограничена, тако исправке на веб-месту неће бити врло брзо, али имамо неке пројекте уаинтинг бити објављен.

Дакле .. уживајте, и молимо да нам шаљете неке слике ако изграде неке наше пројекте, а можда нам послати код превише у случају да направите неке промене, тако да их можемо објавити на веб-месту (хммм .. можда нову ЛЦД Размјена је добра идеја, или ПЦ повезивање Уинк ).

Адриан & Даниела
Повратак на врх
View user's profile
ЦМОС

Приступио / ла: 06 јануар 2.004
Постови: 715
Помогао: 34

Post 31. мај 2007 7:22 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

адидекс уроте:

Здраво,

Одлучили смо јавним изворима пројекта у међувремену, па сада еныбоды би требао бити у могућности да направите промене у коду.

Смо и неке друге пројекте послато на нову веб локацију, ууу.еосыстемс.ро, стари уеб сајт (да је један на домену миндбенд.ро) је застарео, а бит ће уклоњени ускоро. Надам се да можете наћи неколико занимљивих пројеката на новом мјесту, на жалост, наше време је врло ограничена, тако исправке на веб-месту неће бити врло брзо, али имамо неке пројекте уаинтинг бити објављен.

Дакле .. уживајте, и молимо да нам шаљете неке слике ако изграде неке наше пројекте, а можда нам послати код превише у случају да направите неке промене, тако да их можемо објавити на веб-месту (хммм .. можда нову ЛЦД Размјена је добра идеја, или ПЦ повезивање Уинк ).

Адриан & Даниела

Тај велики вијести. Хвала! Веры Хаппы
Повратак на врх
View user's profile
бамдад

Приступио / ла: 14 новембар 2.001
Постови: 116
Помогао: 5

Post 15 јун 2007 23:42 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: напон узорковало Осцилоскопи

Драги сви!
Има ли ко зна како би се спровео реконструкцију еквивалентни алгоритам за време узимања узорака? Осим тога, све улазне методе заштите видим около, ослања се на два диодес снабдијевања шина за заштиту узорковања уређају, овај има два нацртати леђа, у високом фрекс, диода је капацитивност ће ограничити пропусност сигнала (посебно када је серију отпорник дође између у диодес и самплер), и то није линеаран учинак, будући да је капацитет варира диодно прилично много с врше инверзни пристрасности напон ... другу тачку, ову заштиту фази промена улазних импеданса од узорковало кад је Цлиппинг ... се било ко да зна боље заштите механизам за високе брзине Осцилоскопи, рећи нешто о 100МХз?
Повратак на врх
View user's profile
пмхунт

Приступио / ла: 26 јануар 2.006

Post 27 јун 2007 10:50 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: гбадсо гамебоы унапред Осцилоскопи Гамебоы унапред Осцилоскопи гамебоы на Осцилоскопи гамебоы Осцилоскопи гамебоы унапред Осцилоскопи

Куоте:
покушати искористити гамебоы за мале Осцилоскопи

Ја сам тренутно развија склоп који користи Гамебоы унапред узети узорке упто 100Мспс

коришћењем ФИФО и ЦПЛД

ууу.цардиагностиц.цо.ук / гбадсо.хтм АрроуАрроуАрроу
Повратак на врх
View user's profile
Ницк18

Јоинед: 04. фебруар 2.006
Постови: 6

Post 27 јун 2007 16:07 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт
тагс: 164.15.88.56/сите.пхп

маыо123 уроте:
моннолив уроте:
Здраво свима,

Након више од месец дана одмора, овде је 6. Ревизија је ДСО (регистровати како би видели сцхематицс):

[урл] х ** п: / / 164.15.88.56/сите.пхп [/ урл]

Поздрави,

ЈА пробати неки седмице, али страна на доле.

Да ли је било који примерак ове странице?

Хвала.

Ја сам, тражећи од исте. Како о овом пројекту? Пројекат обосолете?
Повратак на врх
View user's profile
Вакуум

Јоинед: 26. јуни 2007
Постови: 15

Post 28 јун 2007 16:59 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Хелло драга све.
ЈА исто тако развити моја обима. У мом планира учинити више свестран:
Пре свега у моје планове како би Програмибилан регулатор. Али се чини превише тешко ... Тако би се уондерфулл користити конфекцијски. Да ли постоје добављача ПА на тржишту?
Друго: заштита од пренапона.
Треће: да рис моду. С њом могу посматрати периодичне сигнале врло високих фреквенција. Да ли је могуће остварити у ФПГА?
Многобројан захвалност!
Повратак на врх
View user's profile
миниК0бо

Јоинед: 16. јули 2005
Постови: 12

Post 11. новембар 2007 14:24 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

хеј свима,
ЈА исто тако је било размишљати о изградњи ДСО. ЈА је дошао преко овај топиц и приметити сличности. До сада сам сплит мој дизајн у два дела. Дигитални део са ФПГА, СДРАМ и УСБ2 интерфејс. Аналогни део са АДЦ 100МХз и ФИФО. Дигитални део сам га завршити зграду (види прилоге). Још увек је потребна за покретање аналогни део (/ ми није тако добра у аналогни). Сам био задивљен што је статус на дизајну, није било које градимо га још?

Повратак на врх
View user's profile
јудасдсц

Приступио / ла: 14 јануар 2.007
Постови: 7

Post 11. новембар 2007 15:24 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Изгледа добро. Имате ли уеб сите о овом пројекту? Свеједно сцхемс?
Повратак на врх
View user's profile
миниК0бо

Post 11. новембар 2007 20:46 Дигитални Осцилоскопи Пројецт

жао нам је, али нема уебсите ипак, ЈА могао објавити шема једног од ових дана
Повратак на врх
View user's profile
пицнообие

Приступио / ла: 19 новембар 2.006
Постови: 90
Помогао: 6

Post 14. новембар 2007 19:14 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

Едит: Како глупо од мене, линк сам постед је у првој страници овог тхреад, нисам случајно спустили на овај тхреад током моје тражи и не чита се у почетку. Ја се извињавамо.
Повратак на врх
View user's profile
миниК0бо

Post 22. новембар 2007 19:43 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт

како је обећао: Тхе сцхематицс
до сада постоји једна заблуда у сцхематицс. резервисани пин на фкс2 чип треба бити упознат!

Повратак на врх
View user's profile
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоббы кола и Мали Пројекти Проблемс -> Дигитални Осцилоскопи Пројецт
Паге 14 оф 16 Сва времена су ГМТ 2 сата
Гото паге Превиоус 1, 2, 3 ... 13, 14, 15, 16 Сљедеће
Скочи на страницу:

Абусе | | Администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС