| Аутор | Порука |
|---|
пламенив
Јоинед: 15. јули 2006 Постови: 4
| |
| Повратак на врх | |
 |
миниК0бо
Јоинед: 16. јули 2005 Постови: 11
| 04 про 2007 15:44 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: хттп://ууу.соудез.бе/јоомла/индекс.пхп |
|
| Можете проверити данашји вањска страна, то је развијен уз помоћ народ овај форум
хттп://ууу.соудез.бе/јоомла/индекс.пхп |
|
| Повратак на врх | |
 |
ренес
Приступио / ла: 07 децембар 2.007 Постови: 2 Локација: Паркер, ЦО, УСА
| 11. децембар 2007 6:25 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: соудез.бе |
|
| Какав је статус верзија 2. овог пројекта на ууу.соудез.бе / Јоомла / индекс.пхп? Ништа не могу помоћи? |
|
| Повратак на врх | |
 |
пламенив
| 13 про 2007 11:39 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: соудез.бе ДСО склоп дијаграм |
|
| | ренес уроте: | Какав је статус верзија 2. овог пројекта на ууу.соудез.бе / Јоомла / индекс.пхп? Ништа не могу помоћи? | Да, ово је занимљив склоп дијаграм. Видјела сам ово пажљиво ДСО али узорковало реализован у АДЦ изнутра али желим изградити вањска шема узорковања. |
|
| Повратак на врх | |
 |
кхацх
Јоинед: 23. октобар 2.001 Постови: 48 Помогао: 2
| 14 про 2007 11:48 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: ДСО 220 ДСО 2150 ДСО-2150 Осцилоскопи склоп ДСО склоп ДСО Осцилоскопи круг 2150 Осцилоскопи |
|
| | пламенив уроте: | Да ли је било ко имати узорковало аналогни склоп о ДСО Осцилоскопи? Желим изградити ДСО Осцилоскопи овако:
| Одборима ДСО-2150 и ДСО 220 опсега
|
|
| Повратак на врх | |
 |
пламенив
| 14 про 2007 12:09 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: ДСО 220 ДСО 2150 ДСО-2150 |
|
| | кхацх уроте: | Одборима ДСО-2150 и ДСО 220 опсега | Имате ли квалитетан фото ДСО за 220, али са отвореним у аналогни део? |
|
| Повратак на врх | |
 |
кобе_фан
Приступио / ла: 24 децембар 2.007 Постови: 1
| 24 про 2007 12:07 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| хелло свима,
Имам пројекат али ја немам појма о ВХДЛ кодова. Ја сам њен део хардвера, али нисам могла ништа учинити о свом софтвер има ко може објаснити код мене или дајете пример? Хвала.
|
|
| Повратак на врх | |
 |
ренес
Приступио / ла: 07 децембар 2.007 Постови: 2 Локација: Паркер, ЦО, УСА
| 28. децембар 2007 3:08 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Поздрав кобе_фан
можда бисте желели Погледамо: хттп://ууу.фпга4фун.цом/дигиталсцопе.хтмл
Поздрави, Рене
ПС: Иве 'био везања сазнати о друга верзија овог пројекта, али нико на овом форуму је одговорио. Овај форум изгледа као да се Такинг а бреак. |
|
| Повратак на врх | |
 |
Ахмед осама
Јоинед: 18. јули 2004 Постови: 275 Помогли су: 1
| 30 про 2007 22:07 како да учествује? | | |
|
| Како учествовати?
Покушао сам више пута да отворите ваше веб странице, али ни на који начин ..
и што о регистертион?
Требам ли то удео таквих врло занимљив пројекат ...
мај бити мали савет од мене може помоћи
хвала свима
здраво |
|
| Повратак на врх | |
 |
Мицхаел_Б
Приступио / ла: 21 новембар 2.005 Постови: 9
| 26 јан 2008 17:47 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Добро ПЦ Осцилоскопи ГУИ: ууу.осциллосцопе-либ.цом
Поздрави |
|
| Повратак на врх | |
 |
Гиусс
Јоинед: 16. октобар 2.006 Постови: 38
| 26 јан 2008 23:31 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: ДСО 2150 схематске ДСО Осцилоскопи А до Д Осцилоскопи градити сцхематицс Осцилоскопи сцхематицс Осцилоскопи склоп ДСО 2150 схематски фкс2 Осцилоскопи |
|
| | пламенив уроте: | | миниК0бо уроте: | како је обећао: Тхе сцхематицс до сада постоји једна заблуда у сцхематицс. резервисани пин на фкс2 чип треба бити упознат! | Да ли је било ко имати узорковало аналогни склоп о ДСО Осцилоскопи? Желим изградити ДСО Осцилоскопи овако:
|
Ја сам купио 2150 ДСО недавно и то утврде прекид |
|
| Повратак на врх | |
 |
Маке_Пиц
Јоинед: 13. април 2.002 Постови: 79 Помогли су: 1
| 03 вел 2008 21:32 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: ДСО 2150 схематске ДСО Осцилоскопи А до Д Осцилоскопи градити сцхематицс дсо2150 схематски Осцилоскопи сцхематицс Осцилоскопи склоп ДСО 2150 схематски |
|
| | Гиусс уроте: | | пламенив уроте: | | миниК0бо уроте: | како је обећао: Тхе сцхематицс до сада постоји једна заблуда у сцхематицс. резервисани пин на фкс2 чип треба бити упознат! | Да ли је било ко имати узорковало аналогни склоп о ДСО Осцилоскопи? Желим изградити ДСО Осцилоскопи овако:
|
Ја сам купио 2150 ДСО недавно и то утврде прекид | ОК! Али -> Требамо схематски за ДСО2150. Имате ли ово Сцх? |
|
| Повратак на врх | |
 |
Гиусс
| 04 вел 2008 23:03 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: ДСО 2150 схематске ДСО Осцилоскопи А до Д Осцилоскопи градити сцхематицс дсо2150 схематски Осцилоскопи сцхематицс Осцилоскопи склоп ДСО 2150 схематски |
|
| | Маке_Пиц уроте: | | Гиусс уроте: | | пламенив уроте: | | миниК0бо уроте: | како је обећао: Тхе сцхематицс до сада постоји једна заблуда у сцхематицс. резервисани пин на фкс2 чип треба бити упознат! | Да ли је било ко имати узорковало аналогни склоп о ДСО Осцилоскопи? Желим изградити ДСО Осцилоскопи овако:
|
Ја сам купио 2150 ДСО недавно и то утврде прекид | ОК! Али -> Требамо схематски за ДСО2150. Имате ли ово Сцх? |
ЈА донт 'имати схематски и није испоручује са ДСО, извињавамо се |
|
| Повратак на врх | |
 |
алпха
Приступио / ла: 23 децембар 2.001 Постови: 440 Помогли су: 1
| 07. фебруар 2008 3:38 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | случајни узорак понавља узорак може достићи висок проценат (екс.5ГХЗ) користе ниске узорак АДЦ (екс.100МХЗ), али како то остварити случајни узорак понављају? |
|
| Повратак на врх | |
 |
уомаи
Приступио / ла: 12 март 2.008 Постови: 4
| 16. април 2008 9:04 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: пројецт шеме споја 15 кХз |
|
| Можда и од интереса за лица на овај тхреад, ја сам тренутно радимо на једноставан, врло ниске цене хоби обима. Дизајн (схематски) и софтвера контролер ће бити бесплатно доступан. Прелиминарни основни наочаре 1 МСампле / сец по каналу, аналогни пропусност> 200 кХз, 8 бита резолуције, распон напона 2В/див доле 0.1В/див, 2 канала, активирају се диже или пада на ивици или аутотриггер, брзина освежавања екрана ца. 3 - 10 фрамес / сец, рачунар користи за надзор и приказ (спаја преко серијског порта или УСБ-то-серијски претварач). Не чини било коју фанцы синкс / кс интерполација, па на основу узорка оцијени да ће бити корисна и до цца. 150 кХз аналогни бандуитх - довољно добар за Манны хоби апликацијама, аудио рада.
Укупни трошкови требали бити мањи од УС $ 50, када се неки од делова као бесплатни узорци из одговарајуће чип произвођача. Користи само у пакету ДИП-ЦИПС и кроз рупу делова, тако лако склопити по хоббыист.
Имам око 75% од склоп изградили на макета, радећи велике тако далеко.
Неки више детаља овде:
хттп://ууу.пицаксефорум.цо.ук/схоутхреад.пхп?т=9239
Слика моје бреадбоардед склоп у старијој фази (недостаје улазни појачало са добитак & оффсет контроле, као и подстаћи пицкофф):
хттп://пдамусициан.цом/елецтроницс/лцс_1м_02_лоурес.јпг хттп://пдамусициан.цом/елецтроницс/ЛЦС_1М_01_лоурес_аннотатед.ЈПГ
Сцреенсхот од контролера ПЦ софтвер (сјецкан заједно са другог пројекта мина), која приказује рад пуном брзином (10ус/див, 1МСампле/сец):
хттп://пдамусициан.цом/елецтроницс/лцс_1м_сцреенсхот.јпг |
|
| Повратак на врх | |
 |
кинг_цобраз_77
Приступио / ла: 06 март 2.006 Постови: 18 Помогли су: 1
| 27 тра 2008 15:15 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | Наведи неке сцхематице исто тако и код |
|
| Повратак на врх | |
 |
уомаи
| 27 тра 2008 18:44 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: адц0820 мицроцхип макс153 адц0820 ук пицаксе 28кс1 боотлоадер ук адц0820 |
|
| То је план једном сам завршио круг развоја и начини штампаних плочица склопа версион; све што је потребно изградити сопствени примерак ће бити на располагању. У међувремену сам завршио један-верзију канала макета, који одлично функционише и испуњава или превазилази све циљне наочаре. За две верзије свих канала који недостаје, други је АДЦ и други срам. Болестан 'морати модернизирати мој схематски, јер сам направио доста промена, док тинкеринг са макета склопа.
Слика је овде:
хттп://пдамусициан.цом/елецтроницс/ИМГ_6217.јпг
Могло би вероватно већ Реверсе-енгинеер схематски су из тог 
Као што видиш, није могао добити било који лакши за градњу - низ ДИП-а и пар-врт разноликост дискретно компоненте. Једино што не бих могао постићи до сада је 1 МОхм улазних импеданса, да би требао боље накнаду од Фронтенд опамп'с инпут капацитивност; сам завршио са само 60 кХз аналогни бандуитх када сам покушао са непосредан бунтовна дјелиоцем, док моје тренутне верзије има> 500 кХз (уз улазна импеданса од 133 кОхм). Зато Вас молим морати користити у било које пробе 1кс моду, а не 10кс. Није велика ствар с обзиром на релативно ниским сампле рате.
За оне који су заинтересовани, у АДЦ је Максим МАКС153, за до 1 МСампле / сец, али она такође ради са АДЦ0820 (ја испитао га до 0,5 МСамплес / сец, мало изнад је спец максимално 0,4 МСампле / сец). Узорак контроле су 5 стандардних 74ХЦкскс серије логика ЦИПС (надам се да га смањити на 4) - јефтини прљавштине. У склоп је Пицаксе 28Кс1 (ууу.пицаксе.цо.ук), у основи Мицроцхип ПИЦ са боотлоадер и Басиц преводиоца. Није много, али коњских супер једноставан за програм, као и доунлоад (Програмирање) кабл дубл као ПЦ-линк за обим, опет смањење трошкова и комплексности. Могао наравно бити замијењена основни Мицроцхип ПИЦ ако препише фирмуаре. Узорци су сачувани на 2Ккс8 срам (само 256 бытес користи). АДЦ и И / О-Експандер су бесплатне узорке из Максим. Сви остали аналогни и мешовитим сигналом ЦИПС (ДАЦс, оп-појачала, подесива осетљивост појачала) су бесплатни узорци из Мицроцхип.
Ја ћу вас о постед даље напредовање. |
|
| Повратак на врх | |
 |
сохаил_акрам
Јоинед: 26. фебруар 2.006 Постови: 50
| 28. април 2008 8:02 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Иди на АВР Фреакс уебсите њихове су такав пројекат |
|
| Повратак на врх | |
 |
уомаи
| 28. април 2008 8:54 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Најбржи АВР пројекта Ја сам свестан максес оут ат 200 кСамплес / сец, нисам сигуран више од тога је било на једном или два канала (верујем да је био један). Најбржи Мицроцхип (дсПиц) темељи се око 700 кСамплес / сец, али само један канал - који озбиљно ограничава њихову примену. афаик на АВР интерни АДЦ имају само око 50 кХз бандуитх Аныуаы. Ниједан од њих има подесиви Фронтенд добитак, што ограничава распон нивоа сигнала могу приказати. То је један од разочарана када сам истраживао најбоље решење - постоји много полупечен дизајнира вани, доказ-од-појам, али врло мало ићи сви пут и учине је употребљив производ.
Има ли каквих нових пројеката (посебно са објављеним опис, сцхематицс итд) да сам је пропустила? Увек заинтересовани да чују алтернативних приступа. |
|
| Повратак на врх | |
 |
АлСа
Јоинед: 23. јуни 2008 Постови: 5
| 23 јун 2008 22:41 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: авесцопе аверос обим аверос.ф-су.цом авесцопе авесцопе |
|
| Пример дигиталне обима на овој страници:
хттп://аверос.ф-су.цом/ (АвеСцопе)
Шема и програм.
Ласт едитед бы АлСа дана 04 срп 2008 15:38, едитед 1 пут укупно |
|
| Повратак на врх | |
 |
АлСа
| |
| Повратак на врх | |
 |
ЦМОС
Приступио / ла: 06 јануар 2.004 Постови: 707 Помогао: 34
| 07 срп 2008 21:22 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: хттп://83.167.104.65/аверос0/ |
|
| Имате ли енглески превод ваше странице? |
|
| Повратак на врх | |
 |
АлСа
| 11 срп 2008 14:09 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: авесцопе авесцопе авесцопе |
|
| | Можда касније. То овом тренутку ми преводимо АвеСцопе за наш програм на енглеском језику. |
|
| Повратак на врх | |
 |
АлСа
| 05. аугуст 2008 16:14 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: хттп://83.167.104.65/аверос0/ |
|
| Нови програм авиабле на нашим страницама:
хттп://83.167.104.65/аверос0/ |
|
| Повратак на врх | |
 |
раы0812
Јоинед: 08. аугуст 2.008 Постови: 1
| 08. аугуст 2008 19:37 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: АВР обим АВР Обим Обим Обим АВР АВР изградити кинески |
|
| Ан АВР обим изградити кинески. Само 2МС / С, али врло једноставан и јефтин. Добро за хоббистс који не требају високе фреквенције.
|
|
| Повратак на врх | |
 |
миниК0бо
Јоинед: 16. јули 2005 Постови: 11
| 23. аугуст 2008 17:50 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: АВР обим АВР Обим Обим Обим АВР АВР изградити кинески обима са АВР |
|
| | раы0812 уроте: | Ан АВР обим изградити кинески. Само 2МС / С, али врло једноставан и јефтин. Добро за хоббистс који не требају високе фреквенције.
|
Изгледају врло лепо, штавише, врло јефтино. Око 20 за ову страну, а 25 за један са више дугме. Питам се, ако и они имају енглески докумената за њихов производ ... |
|
| Повратак на врх | |
 |
Гиусс
| 28. аугуст 2008 22:25 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: АВР обим АВР Обим Обим Обим АВР АВР изградити кинески |
|
| | раы0812 уроте: | Ан АВР обим изградити кинески. Само 2МС / С, али врло једноставан и јефтин. Добро за хоббистс који не требају високе фреквенције.
|
Имате ли више информација о томе? |
|
| Повратак на врх | |
 |
Маке_Пиц
Јоинед: 13. април 2.002 Постови: 79 Помогли су: 1
| 30. аугуст 2008 9:11 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: Осцилоскопи АВР АВР обим дигиталне осцопе АВР дигитални Осцилоскопи АВР Осцилоскопи за АВР АВР дигитални Осцилоскопи АВР стораге Осцилоскопи |
|
| | Гиусс уроте: | | раы0812 уроте: | Ан АВР обим изградити кинески. Само 2МС / С, али врло једноставан и јефтин. Добро за хоббистс који не требају високе фреквенције.
|
Имате ли више информација о томе? |
Пробај ово: сингле-пансион-ЛЦД дигитални Осцилоскопи складиштење |
|
| Повратак на врх | |
 |
АлСа
| 01 Сеп 2008 18:58 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: хттп://83.167.104.65/аверос0/ |
|
| Нови програм авиабле на нашим страницама:
хттп://83.167.104.65/аверос0/ |
|
| Повратак на врх | |
 |
уомаи
| 06 Сеп 2008 7:34 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Мој Осцилоскопи дизајн је напокон завршено - хардвер, као и софтуаре! И ставити заједно уебсите на којем можете добити све информације изградити сопствени:
хттп://ууу.пдамусициан.цом/лцсцопе/
Укупно је увек врло добродошло.
Срећно!
Уолфганг |
|
| Повратак на врх | |
 |