| Аутор | Порука |
|---|
Сков
Приступио / ла: 15 март 2.003 Постови: 7
| 03 јун 2004 18:20 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| >> То није истина, иначе улазна импеданса од осциллосцопес је 1 МΩ | | ~ 10-100 Пф.
И дон т схватити шта ти говорим о томе. Питање је зашто је Осцилоскопи има ограничење -5в за улазни напон. Да ли сте мислили да знате Осцилоскопи са таквим ограничењима и улазни импеданса> 1К? Постоје постоји много врста Осцилоскопи у свету. Знам осциллосцопес са 100 кБ, 1м. Мој Осцилоскопи има 50 Охм улазних импеданса. Његов је бандуитх 500МХз. Низак унос импеданса омогућава смањење скокова сигнала у комуникацији кабл. Обично је широкопојасни осциллосцопес имају низак улазни отпор. Види, на пример, хттп://ууу.тек.цом/сите/пс/0, ,55-13766-СПЕЦС_ЕН, 00.хтмл У правилу, неке пробе додао да су такве осциллосцопес за истраге високи напон сигнала. Мислим да су сви ДСО су ниске импедансе осциллосцопес у принципу, јер је ограничење за улазни напон од АДЦ је прилично ниска. А сонда је само уградити у шеме висока улазна импеданса ДСО. |
|
| Повратак на врх | |
 |
мартингн
Приступио / ла: 31 март 2.004 Постови: 40
| 03 јун 2004 23:14 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Здраво свима,
Не улазних импеданса у обиму директно везане уз примену? Хоћу рећи, ако не желите да отпремите на склоп, треба имати на коришћење високих З. Ако сте у погађањем линија (као цоммс опрема) те би требао користити детерминатед З (попут 50 охмс).
Мислим да 1К РАМ својих довољно за "дом градити" дјелокруг, узимајући у обзир све предности ... мање компоненте, цене, ПЦБ сложености, брзину. Постоји већи ФПГА РАМ са већим капацитетом.
Моннолив, Ит'с труе, морате се ФПГА програм сваки пут кад се власт горе (барем овом моделу). У сваком случају једна ДСО треба се спровести са УЦ (комуникација, И / О селецтион, ледс, етц.) Можете користити како на УЦ програму, ФПГА сваки пут. ЈА донт 'имати било који схематски, али скоро сам сигуран да ФПГА табеларни треба објаснити на који начин то учинити.
Постоји још један тип који је интрестинг за додавање споро, али прецизне ДАЦ у фази уноса исправити пристрасности бесциљно Аутоматска калибрација и подршку ...
Ако планирате да користите меку Еагле за ПЦБ мај бити можемо поделити неки посао.
С поштовањем, |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
Приступио / ла: 14 март 2.002 Постови: 1783 Помогао: 13
| 03 јун 2004 23:24 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | мартингн уроте: | | ... један ДСО треба се спровести са УЦ (комуникација, И / О селецтион, ледс, етц.) можете користити како на УЦ програму, ФПГА сваки пут. ... | Зашто не би управљали комуникације, И / О селецтион, ледс, итд из ФПГА уместо додавања ЛЦ? Требало би бити могуће да се програм свих ових функција у ФПГА. Ако желите, можете чак добити комплетну ЛЦ ИП-цоре спроводити у оквиру ФПГА програм и затим га као нормалан ЛЦ. |
|
| Повратак на врх | |
 |
мартингн
| 03 јун 2004 23:43 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| МЕ,
Ви сте абсолутеллы десно. Ја донт имати превише искуства, нула инфацт, програмирања ФПГА, али изгледа најједноставнији за примену у УЦ. Им мај бити у реду.
С поштовањем, Мартин |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 04. јуни 2004 0:20 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | моннолив уроте: | | мартингн о АЦЕКС 1К ЕП1ККС0, ако сам добро разумели струцуре овог уређаја, он мора бити конфигурисан на сваки на власт. Како то са уграђеним процесор, ЕЕПРОМ-а? Имате ли сцхематицс? | Прочитајте овај линк о ФПГА конфигурација: хттп://ууу.фпга4фун.цом/цонфигуратион.хтмл
| Куоте: | ФПГА конфигурација Ан ФПГА може бити у 2 гласи: "конфигурацијом моде" или "усер моде". Када се ФПГА уакес уп након поуер-уп, то је у конфигурацији моду, седи беспослен са свим својим излазимо неактивна. Морате конфигурисати га.
Конфигурисање један ФПГА значи скидати ток од 0'с анд 1'с у њу кроз неке посебне игле. Након што се ФПГА конфигурисан, он иде у "усер-моде" и постаје активно, у складу са најбоље, на свој програмирани "логика функцију".
Постоје 3 начина за класичне конфигурисати ФПГА: Ви користите кабл из рачунара на ФПГА и покрените софтвер на рачунару. Ви користите склоп на вашем броду, уз адекватну фирмвер. Ви користите посебан ПРОМ на вашем броду, спојен на ФПГА, да аутоматски подешена код поуер-уп (ФПГА добављачи имају такве посебне ПРОМс у својој каталози) ... |
@ Лтера конфигурацију Девицес хттп://ууу. лтера.цом @ / продуцтс / девицес / цонфиг / цфг-индекс.хтмл |
|
| Повратак на врх | |
 |
диван
Приступио / ла: 01 март 2.002 Постови: 91 Помогао: 2
| 04. јуни 2004 2:09 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| У случају да ћете користити ПЦ као обим дисплаы то није толико важно ако је ово за нас ФПГА учитава (чак и сваки пут на пробудити). Анотер случају ако желите самосталан уређај, али у том случају је потребно размишљати о додатном модулу за ЛЦД екран први и око ФПГА лоадер као прилог. Аныцасе, Хтео бих фпга4фун пројекат, лет'с маке га као самосталне, на пример са 240кс160 или 320кс240 или ЛЦД ПИЦ АВР заснива. Мб АВР је мало боље, јер се Ц преводилац, ИДЕ и ЛЦД возача бесплатно (и то већ имам |
|
| Повратак на врх | |
 |
елтоњохн
Јоинед: 22. фебруар 2.002 Постови: 1698 Помогао: 27
| 04. јуни 2004 2:36 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Бок Момачки стојим сама .. .. Хеино! Добро Гамебоы има 240кс160, 32 к боја екрана. врло је јефтина око 90 $ потпуно нови .. може се наћи за 25 $ користити .. графички модови користе ДМА .. и може се врло брзо .. на врху врло је лако, врло лако прилагодити интерфејс .. само је ствар да се фасцикла на меморијску авалаибле Еспаце простора за РОМ кассета .. а ту су и лепо алате да брзо направити лепо графичко интерфејс .. види .. Висуал .. Хам (! Фрее)! |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 04. јуни 2004 2:46 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | елтоњохн уроте: | Бок Момачки стојим сама .. .. Хеино! Добро Гамебоы има 240кс160, 32 к боја екрана. врло је јефтина око 90 $ потпуно нови .. може се наћи за 25 $ користити .. графички модови користе ДМА .. и може се врло брзо .. на врху врло је лако, врло лако прилагодити интерфејс .. само је ствар да се фасцикла на меморијску авалаибле Еспаце простора за РОМ кассета .. а ту су и лепо алате да брзо направити лепо графичко интерфејс .. види .. Висуал .. Хам (! Фрее)! | Већ сам отпремио члан са Електор са Гамебоы заснива ДСО: ГБДСО - узорковање Гамебоы Дигитални Осцилоскопи Претварање Нинтендо игре на конзоли преносни Осцилоскопи хттп://ууу.едабоард.цом/виеутопиц.пхп?п=292566 # 292566 |
|
| Повратак на врх | |
 |
моннолив
Приступио / ла: 09 март 2.004 Постови: 100 Помогао: 3 Локација: Белгија
| 04 јун 2004 21:12 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Хвала вам за ваше коментаре,
МЕ Хвала за линк. мартингн, у ствари ја коришћење П * отели ДКСП Едуцатионнал дозволу, онда ће бити тешко да размене сцхематицс. Али свеједно хвала за ваш тип, ја размишљам да се ова врста решење:
- Улаз и АДЦ позорница неизмењени. - Аналогни покрећу избрисан - АЦЕКС1К10 или 30 за логиком, ФИФО и покреће (боот , морате видети) - Један (јефтини) ЛЦ - УСБ контролор супплы изолација неизмењени.
Мислим да је ово решење је најјефтинији (са истим извођење). Им 'не траже најбоље сцхематицс, само јефтинији, па приступачна пуно хоббыист. Ако било ко има идеју јефтиније?
Поздрави, |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 04 јун 2004 21:39 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | моннолив уроте: | Хвала вам за ваше коментаре,
МЕ Хвала за линк. мартингн, у ствари ја коришћење П * отели ДКСП Едуцатионнал дозволу, онда ће бити тешко да размене сцхематицс. Али свеједно хвала за ваш тип, ја размишљам да се ова врста решење:
- Улаз и АДЦ позорница неизмењени. - Аналогни покрећу избрисан - АЦЕКС1К10 или 30 за логиком, ФИФО и покреће (боот , морате видети) - Један (јефтини) ЛЦ - УСБ контролор супплы изолација неизмењени.
Мислим да је ово решење је најјефтинији (са истим извођење). Им 'не траже најбоље сцхематицс, само јефтинији, па приступачна пуно хоббыист. Ако било ко има идеју јефтиније?
Поздрави, |
Ја бих препоручио да почнете бы преводио своје уеб странице на енглеском језику, на тај начин нама моћи сви ундерстнад то и учинити наше прилоге и коментаре на свој пројекат.
ЈА исто тако имати П * отели ДКСП.
Ја бих препоручио помоћу Атмел АВР ЛЦ за регулацију. То је врло брз бљесак базиран 8-битни МЦУ, врло једноставан за коришћење. Имам Ц преводилац и развој кит за ову ЛЦ. Члан 'диван' такође сугерисао користећи овај ЛЦ у старијој пост и могу га препоручити, то је прилично јефтини превише. И ту је врло леп АВР заједница као што је овај један: ууу.аврфреакс.цом Тхе АВР се тако брзо да је било је направио 1,5 Мбпс фирмуаре УСБ интерфејс за то: хттп://ууу.цеско.хост.ск/ИгорПлугУСБ/ИгорПлуг-УСБ% 20 (АВР) _енг.хтм 1,5 Мбпс, али је вероватно био преспоро, тако да ћете требати хардвера УСБ, ФиреУире и / или ЛАН интерфаце на ПЦ.
Ви би такође требало размотрити коришћење ФПГА за контролу и УСБ интерфејс уместо помоћу ЛЦ. Ан ФПГА може покренути много брже од традиционалног ЛЦ. И можете градити на свом прилагођено дигитални перипхеалс у ФПГА. |
|
| Повратак на врх | |
 |
мартингн
| 04 јун 2004 22:15 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Поздрав добри људи,
На крају изгледа да смо на начин да се слажу у коначни одабир компоненти пројекта. Добар!
Орао је бесплатна. Аныуаыс ћу преузети П * отели ДКСП ако ико иде га користити. (уз пут, П * увек отели @ лтиум понуде за преузимање. којој би се могло ДКСП ЕДУЦА. аваилабле?) Мај се да калибрира ДАЦ уноса је превише, али барем ћете требати лонац! Опет, нисам стручњак, али је ово мало ФПГА (ЕП1К10) еноугхт учинити све? УСБ, контролној ИО, РАМ ...
С поштовањем,
Мартин |
|
| Повратак на врх | |
 |
диван
Приступио / ла: 01 март 2.002 Постови: 91 Помогао: 2
| 05. јуни 2004 9:14 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Спреман сам направити ПЦБ траг усмјеравање ако неко може да да схематски у било којем формату (сцанед нацрт скица је прихватљиво, али ако је добра резолуција). Не могу да користе Еагле-Лите (80кс100 мм ПЦБ, 2 слоја) и ПЦАД (фулл). П * отели је могуће, али не и толико удобна за мене. Еагле ПЦБ орао заувек ће бити, не знам било који алат за миграцију. Понуде на ПМ., Плз |
|
| Повратак на врх | |
 |
симце
Приступио / ла: 09 јануар 2.004 Постови: 195
| 05 јун 2004 12:21 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | Неке врсте из Француске превод на енглески и италијански се може учинити помоћу АлтаВиста'с преводилац. Користите линк на ууу.алтависта.цом превођења. |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 05 јун 2004 12:37 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | симце уроте: | | Неке врсте из Француске превод на енглески и италијански се може учинити помоћу АлтаВиста'с преводилац. Користите линк на ууу.алтависта.цом превођења. | Хвала, ја знам о Баблефисх, но превод није увек тачне и неке речи су погрешно преведена, другим речима није преведен на све. То је довољно често да бисте добили велик пцтуре, али превод онај ко је написао да би било много боље и прецизније. И он би желели задржати француске верзије могао направити уеб сајт на два језика и да учини нешто енглески и француски / Белгија флаг би остварио за промену језика. Неко овде вероватно могли помоћи са преводима ако нееедед.
Знам да често имају тенденцију да остану далеко од пројеката и уеб странице писане у језику не разумеју и налаз сличан пројекат у језик Разумем. Једино ако не могу наћи ништа ат сви о тој теми на енглеском сам присиљен користити Баблефисх, Полтран итд, али никад није исти. Ја не бих да поново изворног кода са коментарима не могу ни разумети. Често ћете користити као дуго преводио на коментарима и схватити што је то код вас како би се на томе да код себе.
Ако бих требало објавити на веб страници пројекта бих радије то направите на енглеском него мој сопствени језик, јер готово сви на интернету разуме енглески, а не толико ундерсатндс мој језик. Ја бих се много више повратних информација је ли уеб презентацију и пројекат је на енглеском језику.
ЈА донт 'мислити многобројан дана читаоци овде разумемо француски, но сигуран сам да сви овде разуме енглески. Већина пеполе сурфовање Интернетом могу разумети барем неки енглески. Енглески је универзални језик на интернету (и стварног света). Знам више људи врха било или Спанисх Цхинеесе као свој главни језик него на пример енглески. Но многи од тих сурфовање Интернетом, такође разуме енглески језик. |
|
| Повратак на врх | |
 |
симце
| 05 јун 2004 12:59 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| МЕНИ .. Да ли су у праву квалитет превода. И као што си рекао ти аутоматизовани преводиоци могу помоћи да добијете идеју о чему је текст, али понекад је то довољно. Некако најбоље је ако тексст је писан на енглеском језику од стране аутора или преведени по људским, а не машина.
Мислим да је веома корисна ствар за учинити је да ставите ЛЦД екран (са МЦУ да ће интерфејс са ДСО), као опција. На тај начин он неће бити потребна приказујући јединица (ПЦ или тако). То може чак бити и батерије поуеред стране одржава. Мислим да је о резолуцији 240кс120 пиксела је довољно. Постоји много графичких приказа. Нашао сам један занимљив, произведени по Ампире (хттп://ууу.ампире.цом.ту/АмпиреЦаталогуе/П033-АГ240128А.пдф). |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 05 јун 2004 13:22 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Будући да сам лаптоп Не стварно потребна ЛЦД екрану. Хтела бих га прут или ФиреУире интерфејса, ПЦ Цард, ЛАН или УСБ. Мој УСБ је само 12 Мбпс, не УСБ2.0, па сад бих волео ФиреУире интерфејс (400 Мбпс) или можда ЛАН. Не знам ако би било боље / лаксе интерфаце то ПЦ Цард? Мој следећи лаптоп имат ће УСБ2.0 (480 Мбпс) превише, на тај начин могу да користе ово интерфејс превише кад сам купити мој следећи лаптоп, вероватно у годину дана или тако. Иначе могу само купити УСБ2.0 интефаце за мој ПЦ Цард слот. Ако је лакше користити него ФиреУире УСБ2.0 онда ово више интелигентно интерфејс требало сматрати превише, али добио сам утисак да то више није тако једноставно и интелигентно УСБ2.0 је лакше користити него ФиреУире. ФиреУире могу резервирати потребне пропусне за уређај као ДСО или дигитални видеоцамера. УСБ не може резервирати за бандуитх уређаја, па ако имате више уређаја спојених на УСБ истовремено можете добити у невољи. То је главни разлог зашто сви дигитални видеоцамерас (која захтева пуно бандуидхт трансфера у реалном времену) користи ФиреУире.
Овде је прилично нова комерцијална осциллоспое уведен прошле године, који користи за УСБ2.0 учесталост узорковања до 100 МХз на оба канала: хттп://ууу.тиепие.нл/пагес/ук/хсцопе3.хтмл На тај начин ЈА погодак УСБ2.0 ће бити довољно добар за намене и УСБ2.0 је стандардни на свим новим рачунарима.
Можда би било могуће искористити или барем добити инспирацију из неких од софтвера и ДЛЛ-а за ову Осцилоскопи: хттп://ууу.тиепие.нл/пагес/ук/софтдоун_хс3.хтмл Софтвер и програмер'с приручника такође су доступне
Фрее изворног кода су авиабле из неке од старијих модела: хттп://ууу.тиепие.нл/пагес/ук/софтдоунсрц.хтмл |
|
| Повратак на врх | |
 |
моннолив
| 05 јун 2004 14:21 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | Куоте: | | Тхе АВР се тако брзо да је било је направио 1,5 Мбпс фирмуаре УСБ интерфејс за то: хттп://ууу.цеско.хост.ск/ИгорПлугУСБ/ИгорПлуг-УСБ% 20 (АВР) _енг.хтм | Греат сите!
| Куоте: | Овде је прилично нова комерцијална осциллоспое уведен прошле године, који користи за УСБ2.0 учесталост узорковања до 100 МХз на оба канала: хттп://ууу.тиепие.нл/пагес/ук/хсцопе3.хтмл На тај начин ЈА погодак УСБ2.0 ће бити довољно добар за намене и УСБ2.0 је стандардни на свим новим рачунарима | Им 'не сигуран тиепие користи брзи јер је писано: "УСБ 2.0 и УСБ 1/1" у наочале. Свако има цену од 100МХз/8битс верзија?
Иначе, у пуној брзини је довољно добар ако имате 1Кбыте/цханнел на трансферт
| Куоте: | | Мај се да калибрира ДАЦ уноса је превише, али барем ћете требати лонац! | Где у сцхематицс сам ставити у лонац? Можете ли ставити мало схематски?
| Куоте: | | Опет, нисам стручњак, али је ово мало ФПГА (ЕП1К10) еноугхт учинити све? УСБ, контролној ИО, РАМ ... | Слажем се са вама, Ја сам не стручњак ФПГА превише али стављајући све у ЕП1К30 (превише задржати ДСО јефтини) је оптимистичан за мене. А онда, шта је са потребним изолација између ПЦ и ДСО?
Било како бисте наставили дизајну, што је твој опигнион о чемпрес УСБ 8051 Тип процесор (ЕЗ-УСБ, 6.9)? Јефтини али оптоелектроничка изолација мора бити учињено након што је уређај ...
Тичу превођења, ОК ћу то учинити на два лангагес за следећу ревизију је ДСО.
Наравно, хвала свима вама за расправе и савети.
Поздрави, |
|
| Повратак на врх | |
 |
АБС
Приступио / ла: 29 мај 2.004 Постови: 9
| 05 јун 2004 14:25 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Зашто не користити ЛАБВИЕУ за софтуаре девелопмент.И може видети већина наших осциллоспое коришћење софтвера спициал, који нису могли бити Упдате једноставно. |
|
| Повратак на врх | |
 |
симце
| 05 јун 2004 14:38 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| I have laptop too with 100MHz LAN and USB 2.0. МЕ .. Имам лаптоп са превише 100МХз ЛАН и УСБ 2.0. Али. Врло често се и не треба лаптоп, а рука Осцилоскопи одржана је у томе што ми је потребно (поготово кад сам на рад ван канцеларије на терену). Мислим да је већина чланова читате ову тему су сагласни са мном.
Као што сам рекао ДСО може имати ПЦ порт и комуникационих интерфејса МЦУ ЛЦД или да ће учинити комуникација између ДСО и ЛЦД екрана. На тај начин нећете требати било које интерфејс које ће омогућити да галвански изолацију између вашег рачунара и ДСО. Мислим да је битно изолацији ако намеравате да користите ДСО на високом напону поље где су присутни. Поздрави, Симце |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 05 јун 2004 14:54 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | моннолив уроте: | | МЕНИ је написао / ла: | Овде је прилично нова комерцијална осциллоспое уведен прошле године, који користи за УСБ2.0 учесталост узорковања до 100 МХз на оба канала: хттп://ууу.тиепие.нл/пагес/ук/хсцопе3.хтмл На тај начин ЈА погодак УСБ2.0 ће бити довољно добар за намене и УСБ2.0 је стандардни на свим новим рачунарима. | Им 'не сигуран тиепие користи брзи јер је писано: "УСБ 2.0 и УСБ 1/1" у наочале. Свако има цену од 100МХз/8битс верзија?
Иначе, у пуној брзини је довољно добар ако имате 1Кбыте/цханнел премештања | Ако је довољно 1кБыте/цханнел на "ИгорПлуг 'АВР фирмуаре би требао бити довољно брзо са 1,5 Мбпс.
Цена за Ханысцопе из Белгије (ваше цоутры) деалер: хттп://ууу.рато.бе/нл/пдф/тиепие_пријслијст_10-06-2003.пдф
Листа свих дилера може се наћи овде: хттп://ууу.тиепие.нл/пагес/ук/деалерс.хтмл
| моннолив уроте: | | Куоте: | | Опет, нисам стручњак, али је ово мало ФПГА (ЕП1К10) еноугхт учинити све? УСБ, контролној ИО, РАМ ... | Слажем се са вама, Ја сам не стручњак ФПГА превише али стављајући све у ЕП1К30 (превише задржати ДСО јефтини) је оптимистичан за мене. А онда, шта је са потребним изолација између ПЦ и ДСО? | Јесте ли сигурни изолација је потребно? | Куоте: | | Прикључен на брзи УСБ 2.0, у Хандысцопе-ХС3 не захтијева спољни извор напајања, то је лако Хандысцопе 2 испуњава се на "Плуг и мера". | Тхе Ханысцопе 3 Поуеред из УСБ порта, што указује да није галвански изоловани ако их користите, изоловани трансформатор проспојни начину напајања пример са повратно трансформатор. Али можда да је оно што им је чинити. Галвански изолација би лепо када радите са високом напону. Можда је могуће пронаћи галвански изолација ИЦ за УСБ?
| моннолив уроте: | | Било како бисте наставили дизајну, што је твој опигнион о чемпрес УСБ 8051 Тип процесор (ЕЗ-УСБ, 6.9)? Јефтини али оптоелектроничка изолација мора бити учињено након што је уређај ... | Чемпрес изгледа ок, али ако 1,5 Мбпс УСБ је довољно, зашто не користите АВР, можете добити чак и јефтиније? Можда би се АВР преспоро ако има руковати пуно друге послове осим УСБ, нисам сигуран. Атмел такође чини две 8051 базиран МЦУ'с Фласх: АТ89Ц5131/5132. ууу.атмел.цом/дын/продуцтс/девицес.асп?фамилы_ид=655 # 1399 Силициј лабораторији (бивши Цыгнал) такође даје две 8051 базиран МЦУ'с Фласх: Ц8051Ф320/321 ууу.силабс.цом / продуцтс / микро / усб.асп Чемпрес има најнижу количину Фласх од три добављача.
Цене за Атмел-а, чемпрес и Силицон Лабораторији'8051 базиран УСБ Фласх МЦУ су о истом на дигикеы: Чемпрес ЕЗ-УСБ: ууу.дигикеы.цом/сцриптс/ДкСеарцх/дксус.длл?Цритериа?Реф=267862&Сите=УС&Цат=31589495 Атмел АТ89Ц5131: ууу.дигикеы.цом/сцриптс/ДкСеарцх/дксус.длл?Цритериа?Реф=267841&Сите=УС&Цат=33424497 Силициј Лабораторији Ц8051Ф320: ууу.дигикеы.цом/сцриптс/ДкСеарцх/дксус.длл?Цритериа?Реф=268316&Сите=УС&Цат=31589495
Овде је списак скоро све УСБ чип добављачи: ууу.лвр.цом / усбцхипс.хтм
Али зашто не спроводити УСБ интерфејса у ФПГА? А зашто желиш користити МЦУ уопште? Зашто не би то све спровести у ФПГА кад иду у коришћењу ФПГА Аныуаы? Све што можете да урадите са МЦУ такође можете да урадите са ФПГА и на много веће брзине. |
|
| Повратак на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе

| 05 јун 2004 14:54 Огласа | | |
|
|
|
|
| Повратак на врх | |
 |
мартингн
| 05 јун 2004 16:22 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Здраво људи,
Ово су неке од мојих тхоугхс:
- Слажем се о предностима ручни ДСО. Ја бих радије да је љубазно, али у другој фази. - Ја не мислим да је галвански изолације мора. - Свака метода имлементед за везу са ПЦ ДСО је увек спорије да стопа конверзије тако, омогућава и даље остане једноставан. - Ако смо у потрази за јефтини пројекат, мислим да смо дати прилику да се ФПГА то све. То ће бити леп цханленге за нас! - Зашто не бисмо прорезати цео пројекат тако можемо ићи напред и градити различите делове. Ово је мој предлог: Боард 1: инпут амп АДЦ Боард 2: ФПГА ИО Усер Интерфаце Одбор 3: Супплы
МЕ, ЕП1К10 је једини ФПГА доступни у локалној тржнице овде. Мислите ли да би могло стати?
Хвала свим својим вашем интересу! С поштовањем,
Мартин |
|
| Повратак на врх | |
 |
мартингн
| 05 јун 2004 16:40 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Лицемјерје наћи П * отели ДКСП за доунлоад! Било који сугестија? поздрави, Мартин |
|
| Повратак на врх | |
 |
Даворин
Јоинед: 07. јуни 2003 Постови: 1491 Помогао: 8
| 05 јун 2004 16:43 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Можете ићи на:
ууу. лтиум.цом @ / П * отели / оцјењивања / рекуест.асп
и затражити процену ЦД ... |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 05 јун 2004 17:33 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | мартингн уроте: | Лицемјерје наћи П * отели ДКСП за доунлоад! Било који сугестија? поздрави, Мартин | П * отели ДКСП се променила име у П * отели 2004.
П * отели 2004 = П * СП3 отели ДКСП за ДКСП неке друге опције.
СП1 за П * отели 2004 можете скинути овде: ууу. лтиум.цом/доунлоадс/филес/ДКСП2004СервицеПацк1.ексе @
Замени '@' са 'а' |
|
| Повратак на врх | |
 |
моннолив
| 05 јун 2004 17:44 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Здраво свима, Врло занимљива расправа. Пустити мене представља поссиблес решења да видим за ДСО:
Решење 1: Ханд одржан ДСО Предности: - Не потребна изолација између рачунара - Станд сама (велики) - Преузимање података на ПЦ је могуће са обједињено интерфејс (УСБ, РС232) Недостаци: - ЛЦ потребно да има добар приказ понашање - ФПГА са конфигурацијом меморије (нема преузети са личног рачунара на сваки на власт!), Екс ЕПЦ2 од @ лтера: - 25 - Дисплаы (Која је цена?)
Решење 2: ПЦ базиран ДСО 1 (не УЦ) Предности: - Један "интелигентан уређај" ФПГА - Мањи ПЦБ -> мања цена Недостаци: - ФПГА са конфигурацијом меморије (од бр ЛЦ конф за доунлоад) - Нема изолације могуће (никада нисам видео УСБ изолације шему, лоу цост) - Већа ФПГА, већа цена - ПЦ потребна - Огроман развој ФПГА
Решење 3: ПЦ базиран ДСО 2 (са УЦ) Предности: - Сви уређаји могу се конфигурисати преко УСБ порта - Изолација између УСБ уређаја могуће и УЦ (или код излаза из ЛЦ ако УСБ интегрисани у њему) - Мањи ФПГА Недостаци: - Више компоненти, ПЦБ већа - ПЦ потребна - Цена виша од Решење 2
Ок, нека нас наћи договор, само имајте на уму ограничења сваког решења. Ако вам друга конфигурација поссиблес, напишите их овде како би се расправљати.
Персонналы, Дража ми је прва,
поздрави, |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 05 јун 2004 17:47 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | мартингн уроте: | МЕ, ЕП1К10 је једини ФПГА доступни у локалној тржнице овде. Мислите ли да би могло стати? |
Сорры И'м а не само врло искусне са ФПГА и ВХДЛ, па не могу рећи, ако је велика ЕП1К10 довољно за ДСО. Можда неки од искуснијих ФПГА корисници могу да даје кулифиед процени брзине и величине потребама. И нико не одговори на ову тему, можете пробати питати питање у ФПГА форум, где се сви стручњаци.
Ласт едитед бы ме на 05 јун 2004 18:10, едитед 1 пут укупно |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 05 јун 2004 18:04 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | моннолив уроте: | Решење 1: Ханд одржан ДСО Предности: - Не потребна изолација између рачунара - Станд сама (велики) - Преузимање података на ПЦ је могуће са обједињено интерфејс (УСБ, РС232) Недостаци: - ЛЦ потребно да има добар приказ понашање , ex EPC2 from @ltera: - 25 - ФПГА са конфигурацијом меморије (нема преузети са личног рачунара на сваки на власт!), Екс ЕПЦ2 од @ лтера: - 25 - Дисплаы (Која је цена?) |
Зашто вам је потребна за добро ЛЦ диспалы понашање? Можете то учинити са ФПГА.
Зашто не преузмете конфигурацију из меморије рачунара путем РС232, УСБ или паралелни порт за ЈТАГ интерфаце на свакој ДСО на власт?
ЦПЛДс не треба да буде конфигурисан на сваки снаге горе, су ЦПЛДс преспоро или мало за тај пројекат или зашто је потребно да буде ФПГА? Јесте ЦПЛДс са спољним ФИФО скупље него ФПГА са унутрашње и спољне конфигурација РАМ меморију?
| моннолив уроте: | Решење 2: ПЦ базиран ДСО 1 (не УЦ) Предности: - Један "интелигентан уређај" ФПГА - Мањи ПЦБ -> мања цена Недостаци: - ФПГА са конфигурацијом меморије (од бр ЛЦ конф за доунлоад) - Нема изолације могуће (никада нисам видео УСБ изолације шему, лоу цост) - Већа ФПГА, већа цена - ПЦ потребна - Огроман развој ФПГА | Ако сте се бојали огроман развој ФПГА можете једноставно имплементирати конфекцијски ЛЦ ИП-цоре у склопу ФПГА. ИП-цоре ће се заснивати на 8051 или неки други цоомон архитектуре. Тада можете програм ИП-цоре склопу ФПГА у Ц-ос монтаже као нормална ЛЦ.
Можете добити пуно слободног ЛЦ ИП-у за обе језгра Верилог ВХДЛ и да имплеметн у ФПГА ЦПЛД или овде: хттп://ууу.опенцорес.орг/броусе.цги/бы_цатегоры
Такође можете пронаћи слободно ИП-језгра за ФиреУире, УСБ, Етхернет, ЛЦД Графичка интерфејса и сл на Опенцорес. |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
| 05 јун 2004 19:12 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | моннолив уроте: | | - ФПГА са конфигурацијом меморије (нема преузети са личног рачунара на сваки на власт!), Екс ЕПЦ2 од @ лтера: - 25 | Можете добити "дроп-ин замена 'конфигурација сјећања из других добављача. Атмел АТ17ЛВ002А на пример је 'кап у замену' за @ лтера ЕПЦ2: хттп://ууу.атмел.цом/дын/продуцтс/продуцт_цард.асп?парт_ид=2530 Овај или други компатибилни конфигурација сјећањима може бити јефтиније од 'оригиналних' од @ лтера.
Цене на ууу.ЕБВ.цом @ Лтера ЕПЦ2ЛЦ20 трошкове 24,96 (Минимална Пацк Количина: 49) Атмел АТ17ЛВ002А трошкове 10,15 (Минимална Пацк Количина: 50)
То је огромна уштеда само заменили један ИЦ са пин-компатибилан ИЦ из другог добављача.
Ласт едитед бы ме на 05 јун 2004 19:35, едитед 2 пута укупно |
|
| Повратак на врх | |
 |
Даворин
Јоинед: 07. јуни 2003 Постови: 1491 Помогао: 8
| 05 јун 2004 19:24 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Па ... пројектирању сада ДСО / Аналызер као домаћин ... иако је стара Апплце Мац СЕ/30...со већ имам снаге / екран и интерфејса за ван ... па чак и даје "ЛеЦроы" осећај (о:
За језгру ДСО / анализатор сам цхоосед @ лтера циклонског уређаје и користити уграђени у РАМ за чување узорака и контролу АДЦ ...
Цонфиуратион сјећања и за њих су прилично јефтини ... 2 - 3 УС $ за ЕПЦС1 .. чак и ако се узорци за њих као и сама циклонског ФПГАс (о; |
|
| Повратак на врх | |
 |
мартингн
| 07 јун 2004 20:00 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Здраво свима,
Даворин да ли ви да има било који пројекат већ развијене са циклонског?
Поздрави, Мартин |
|
| Повратак на врх | |
 |