| Аутор | Порука |
|---|
зе_диб
Приступио / ла: 06 јануар 2.003 Постови: 82 Локација: Француска
| 18 вел 2003 14:33 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: ПЦ Осцилоскопи одбора пројекта Осцилоскопи пројекат ФПГА Осцилоскопи Осцилоскопи ФПГА ПЦ Осцилоскопи пројекат УСБ Осцилоскопи дигитални Осцилоскопи пројекат пројекат |
|
| Бок
Ја сам студирао могућности направити дигитални Осцилоскопи за ПЦ, са онбоард РАМ памтити до узорака.
Имам неколико питања: => Који аутобус је лакше користити (тврда и дривер за Линукс / Уиндоус): ПЦИ, УСБ или ИЕЕЕ1394 => И мада о коришћењу много ниске брзине АДЦ (цхеапиер) до самплинг фрекуенцы бих желели да користите, то је добар начин да то урадите.
ФПГА Који би био најподеснији за тај пројекат СпартанИИ, или АПЕКС20к
ТОТО2001 |
|
| Повратак на врх | |
 |
ее_фреак
Приступио / ла: 28 мај 2.001 Постови: 28 Локација: негде у времену
| 18. фебруар 2003 15:48 | | |
|
| | Покушајте ууу.битсцопе.цом. Они користе ПИЦ са ЦПЛД. |
|
| Повратак на врх | |
 |
МАДУРАН
Приступио / ла: 01 јануар 1.970 Постови: 65 Помогао: 2 Локација: Романиа
| 18. фебруар 2003 15:56 | | | тагс: хттп://ууу.цхоцбар.демон.цо.ук/ |
|
| | хттп://ууу.цхоцбар.демон.цо.ук/ |
|
| Повратак на врх | |
 |
зе_диб
| 18. фебруар 2003 16:08 | | |
|
| Хвала пуно за оне који су корисни линкови
Мислим другом је близу онога што желим дизајн.
Ја бих радије користити ПЦ СДРАМ меморије како би се омогућило похрањивање узорака, јефтини решење са ФПГА.
Тото2001 |
|
| Повратак на врх | |
 |
дсп_
Приступио / ла: 02 март 2.002 Постови: 66 Помогао: 3 Локација: десно овде ... управо сада ...
| 18. фебруар 2003 16:38 | | | тагс: "Време узорковања интерлеавед" ТП: / / ууу.гоогле.цом/ |
|
| бок тото потражите "време узорковања интерлеавед" или "интерлеавед узорковања АДЦ" на Гоогле
Тхереса један апп белешку о овој теми на Максима хомепаге хттп://ууу.максим-иц.цом/аппнотес.цфм/аппноте_нумбер/384
али можда то није најбољи приступ за хоби сврхе | Максим је написао / ла: | | Нажалост, овај приступ је сложен и подразумева додатни трошак, дуготрајан баждарење и математичке анализе. |
ХТХ дсп_ |
|
| Повратак на врх | |
 |
зе_диб
| 18. фебруар 2003 18:25 | | |
|
| Хвала за примену белешку.
То је готово што сам мислио о томе.
Може ли претпоставити ФПГА сат АДЦ за узорковање, мислим да ли ви мислити на подрхтавање Цлоцк сигнал би био прихватљив за такву ствар
Хвала за ануерс |
|
| Повратак на врх | |
 |
Хуго
Приступио / ла: 01 јануар 1.970 Постови: 270 Помогао: 25
| 19. фебруар 2003 3:36 | | | тагс: мццорд плус фып лоу цост Осцилоскопи мццорд плус фып лоу цост Осцилоскопи мццорд финал_репорт лоу цост ПЦ Осцилоскопи |
|
| Ово би могао бити користан линк:
хттп://ууу.мццорд.плус.цом/ФЫП/финал_репорт.хтм
(Имплементација је лоу-цост ПЦ базиран Куад канала у реалном времену / стораге Осцилоскопи). |
|
| Повратак на врх | |
 |
зе_диб
| 19. фебруар 2003 15:38 | | | тагс: ФиреУире Осцилоскопи ФПГА Осцилоскопи ФПГА заснива Осцилоскопи Осцилоскопи ФПГА ПЦ Осцилоскопи ФПГА базиран дигитални Осцилоскопи Осцилоскопи са ФПГА |
|
| У ствари, И'нот стварно хандсоме за ниску цену Осцилоскопи,
То је прилично висока брзина Осцилоскопи на нижој цени, на основу ФПГА, како би се омогућава подесива фреквенција узорковања и филтрирање, подесива ширина узорка и број узорака. Ја сам посебно интрестед у могућности да изврши хардвера дигиталном обрадом прије похрањивања.
Такође сам намеравате користити ПЦ меморија на ниже трошкове за складиштење података.
Не што Хигх спеед пц аутобусом (ПЦИ, УСБ и ФиреУире) је еасист спроводити (уз чип или у ФПГА) и цхеапиер.
Ево га
Тото2001 |
|
| Повратак на врх | |
 |
Гунсхип
Приступио / ла: 31 децембар 2.001 Постови: 52 Помогао: 3
| 21. фебруар 2003 19:57 | | | тагс: ФиреУире Осцилоскопи ФПГА Осцилоскопи ФПГА заснива Осцилоскопи Осцилоскопи ФПГА ПЦ Осцилоскопи ФПГА базиран дигитални Осцилоскопи Осцилоскопи са ФПГА |
|
| | тото2001 уроте: | У ствари, И'нот стварно хандсоме за ниску цену Осцилоскопи,
То је прилично висока брзина Осцилоскопи на нижој цени, на основу ФПГА, како би се омогућава подесива фреквенција узорковања и филтрирање, подесива ширина узорка и број узорака. Ја сам посебно интрестед у могућности да изврши хардвера дигиталном обрадом прије похрањивања.
Такође сам намеравате користити ПЦ меморија на ниже трошкове за складиштење података.
Не што Хигх спеед пц аутобусом (ПЦИ, УСБ и ФиреУире) је еасист спроводити (уз чип или у ФПГА) и цхеапиер.
Ево га
Тото2001 |
За ПЦИ, обично купити цхип за интерфејс или основни и ставите у ФПГА. Она ће вам вероватно најбржи пренос података између обима Порција од ФПГА и ПЦ. Али добро радиш брзину ПЦИ може бити тешко. Такође, дизајн није преносив. (Морате се кретати око целог рачунара.)
УСБ је добра, посебно са УСБ 2.0. То је врло добра брзина. Можете купити УСБ чип који може да дође са свих возача развој алат вам је потребна. Дизајн је такође преносив. Ако је потребно да преместите у другу обима око лабораторију, то је бољи избор.
Не знам превише о ФиреУире осим користи га на неколико прилика. Углавном за Дигитал Видео ствари. Нећу се препоручује за ово интерфејс обима. Не мислим да је икада за инструментација сврху.
Било како, само моја 2 цента. Надам се да помаже.
Гунсхип |
|
| Повратак на врх | |
 |
ДрСхое
Јоинед: 16. април 2.001 Постови: 35 Локација: Холандија
| 24. фебруар 2003 23:36 | | |
|
| Тхе АД9283БРС-100 је АД претворник у 6 $ домету, бесплатни узорци.
8-бита, 50 МСПС/80 МСПС/100 МСПС АДЦ |
|
| Повратак на врх | |
 |
зе_диб
| 25. фебруар 2003 13:51 | | |
|
| Хвала за све оне корисне савете.
Имао сам сада бољи поглед на оно што ће бити у пројекту.
Флиртс у мом уму, Био сам у потрази за ПЦИ, а мобилност је аргумент нисам мислите о томе.
УСБ 2/1.1 чинити један бетер избор у смислу да дозвољавамо да се прикључите на рачунар, а мац ... Бит ће само мало дуже потраје поставите филтере параметар и копију свих података на рачунар, али мај буде лакше да се то превише!
Ако људи су заинтересовани да учествују у њему, они су добродошли
ТОТО2001 |
|
| Повратак на врх | |
 |
мбыка
Приступио / ла: 12 мај 2.002 Постови: 509 Помогли су: 1
| 01. март 2003 16:28 | | |
|
| хттп://алтернатезоне.цом/елецтроницс/дсоамк3.хтм
БРОЈ 97 Аугуст 1998 Тема: дебуггинг технике
Таск Манагер Маде Готово 100, Кен Дејвидсон, 2. Реадер, И / О, 6. Неу Продуцт Неус, 8. А Битсцопе Миксед-Сигнал бележења Енгинеа бы Норман Јацксон, 12. хттп://ууу.цирцуитцеллар.цом/либрары/тоц.асп |
|
| Повратак на врх | |
 |
мбыка
Приступио / ла: 12 мај 2.002 Постови: 509 Помогли су: 1
| 01. март 2003 23:43 | | | тагс: цирцуит_целлар хттп://ууу.витрум.цз/снаил/битсцопе.хтм склопа подрума 1992 иссуе_25 |
|
| хттп://ууу.витрум.цз/снаил/битсцопе.хтм хттп://ууу.витрум.цз/снаил/продуцтс.хтм # БИТСЦОПЕ
или фтп.цирцуитцеллар.цом 21 Аноныымоуе \ фтп.цирцуитцеллар.цом \ Цирцуит_Целлар \ 1988 \ Иссуе_5 фтп.цирцуитцеллар.цом \ Цирцуит_Целлар \ 1992 \ Иссуе_25 фтп.цирцуитцеллар.цом \ Цирцуит_Целлар \ 1998 \ Иссуе_97 |
|
| Повратак на врх | |
 |
Голијат
Приступио / ла: 26 март 2.002 Постови: 23 Помогли су: 1
| 23. март 2003 17:46 | | | тагс: п: / / ууу.јоханн-гласер.ат/пројецтс/дсо/ Јоханн Гласер Јохан Гласер ДСО ДСО Гласер Јоханн Гласер ДСО хттп://ууу.јоханн-гласер.ат |
|
| Можете имати погледати на следећи линк
хттп://ууу.јоханн-гласер.ат/пројецтс/ДСО/
Голијат |
|
| Повратак на врх | |
 |
РФ_Роутер
Јоинед: 01. фебруар 2.002 Постови: 47
| 23. март 2003 19:16 | | |
|
| Мислим да је аутобус вашег изабрао треба углавном одлучује ваш брзина узорковања. Која је максимална брзина да бисте хтели пробати? Тако можете отићи до тамо? Довољно је бар у виду да је ваша брзина узорковања мора бити најмање 2,5 пута више и требали бисте били сигурни да је ваш узорковања не варирају. Ви не желите да буду укључени у систем узорковања различитих разлога то је превише компликовано руковати тако обично ако желите да проверите да, онда те моћ оскудица за имати неки врста од буффер механизам између вашег рачунара и ваше одбора.
Уживати, РФ_Роутер |
|
| Повратак на врх | |
 |
Собакава
Приступио / ла: 27 март 2.002 Постови: 366
| 27. март 2003 9:02 | | |
|
| Ако не треба дубоку меморију, само стварају два овна видео за складиштење ПАЛ или НТСЦ имаге и попунити ову меморију са графичком које желите да прикажете. (обим графа) и генерисати стандарт видео сигнал са овим подацима. То је корисно ако не желите да користите рачунар са вашим Осцилоскопи .... |
|
| Повратак на врх | |
 |
кинкиуер
Приступио / ла: 27 март 2.003 Постови: 3
| 31. март 2003 17:05 | | | Тагс: УСБ ДСО Гласер п: / / ууу.јоханн-гласер.ат/пројецтс/дсо/ Јоханн Гласер Јоханн Гласер аналогни Јохан Гласер ДСО Јоханн Гласер ДСО хттп://ууу.јоханн-гласер.ат |
|
| | Голијат је написао / ла: | Можете имати погледати на следећи линк
Голијат |
овај план је најбољи!
јер има добро решење у аналогни фронт-енд!
и мислим да УСБ је добар избор, али је сложен |
|
| Повратак на врх | |
 |
МЕНИ
Приступио / ла: 14 март 2.002 Постови: 1776 Помогао: 11
| 31. март 2003 21:38 | | | тагс: ДСО схематске п: / / ууу.јоханн-гласер.ат/пројецтс/дсо/ Јоханн Гласер Јохан Гласер ДСО ДСО Гласер Јоханн Гласер ДСО хттп://ууу.јоханн-гласер.ат |
|
| Дошло је до грешке у овом схематски: хттп://ууу.јоханн-гласер.ат/пројецтс/ДСО/сцхематиц/МаинСцхематиц.пнг
ИИЦ ресисторс подићи у СДА и СЦЛ треба да буде спојен на 3.3В, а не 5в као што је приказано у доњем левом углу је симболичан. Оба АН2131 ЕЕПРОМ-а је 3.3В типова. |
|
| Повратак на врх | |
 |
Маке_Пиц
Јоинед: 13. април 2.002 Постови: 79 Помогли су: 1
| 13 јун 2003 21:25 2: Голијат Овај линк није изворе за ФПГА | | | тагс: ДСО ФПГА ФПГА ДСО ФПГА ДСО пројекат ДСО ФПГА ДСО ФПГА пројекат п: / / ууу.јоханн-гласер.ат/пројецтс/дсо/ Јоханн Гласер |
|
| | Куоте: | Можете имати погледати на следећи линк
Голијат | Ова веза није изворе за ФПГА!? |
|
| Повратак на врх | |
 |
јоилен
Јоинед: 08. јуни 2003 Постови: 6
| 15 јун 2003 15:14 | | | тагс: ДСО ФПГА ФПГА ДСО ДСО ФПГА ДСО Верилог ДСО са ФПГА |
|
| Такође проверите ууу.фпга4фун.цом, овај тип је направио ДСО користи ФПГА, он је тренутно радимо увод о томе како је он учинио га заједно са свим Верилог код ...
Неки |
|
| Повратак на врх | |
 |
Маке_Пиц
| 15 јун 2003 16:02 стробосцопиц мерне методе за ДСО | | |
|
| јоилен: То је добра информација за мене, али Требам неке информације о стробосцопиц метода за мерење ДСО!
Ласт едитед бы Маке_Пиц дана 15 јун 2003 17:54, едитед 1 пут укупно |
|
| Повратак на врх | |
 |
Маке_Пиц
| 15 јун 2003 16:06 Ре: стробосцопиц метода за мерење ДСО | | |
|
| Требам неке информације о стробосцопиц метода за мерење ДСО! Тхе стробосцопиц метода омогућава да се мери фреквенција до 3 ГХз.
Ласт едитед бы Маке_Пиц дана 15 јун 2003 17:52, едитед 1 пут укупно |
|
| Повратак на врх | |
 |
ксгнетто
Приступио / ла: 01 јануар 1.970 Постови: 13
| |
| Повратак на врх | |
 |
Собакава
Приступио / ла: 27 март 2.002 Постови: 366
| 13. октобар 2003 12:29 | | | тагс: цы7ц68013 склоп сценикс |
|
| "Требам идеје о 'покреће'"
Мој дизајна заснива се на једноставним ФПГА / ЦПЛД или брза Сценикс СКС ФИФОс.
Ако ми не требају имплементирати "пре-пуштање" Претпостављам да не морам за складиштење узорака свих времена. Само покренути из аналогног сигнала канала или да покреће спољни канал је потребно за почетак набавка "н" узорци са брзина узорковања и "м" МПСП.
Након попуњавања ФИФО, ја ћу почети са УСБ2.0 трансфер ЦЫ7Ц68013 (чемпрес ЕЗ-УСБ2 8051 ИЦ)
Желим да знају о покреће склоп. Како могу направити да се у аналогни начин?
Требам генерисати импулс до одређеног нивоа и одређеног ивице (хи-у или ло-ло-хи до) у аналогни сигнал и онда ћу поставити флип-ћушка, и поново након овог флип скљокати ФИФО напуни па сам навика добити узастопно пулса за сваки погађањем напредној нивоу током узорковања.
За постављање покретати нивоу, ја размишљам о помоћу ДАЦ / дигитални потенциометар. Или, ако ја то урадили након АДЦ, могу да користи 8 бита магнитуде цомпараторс ...
Мај се да сам у кривом смеру. Шта мислите / препорука? |
|
| Повратак на врх | |
 |
Аоксомокс
Јоинед: 18. јули 2001 Постови: 90
| 15. октобар 2003 22:51 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Ако не желите да покреће унапред по спремању узорака у кружне тампон, зашто се не спроводи за дигиталне упоредити узорак АД вредност. Ако желите показати нпр ниске до високе транзицијске сте први чекати да АД улазних вредности постаје мањи од окидач нивоу. онда можете поново да активирате ваш пулс. следећи пут огласа вредност постаје једнака или већа од те нивоа можете подесити окидач пулс.
предност је на овај начин можете да покреће имплементирати јединици без икаквих додатних аналогни хардвер који могу бесциљно по температури анс тако даље. још једна предност је можете имплементирати Сцхмитт покрећу понашање кад имају два независна нивоа за горњи и доњи АД вредност. За спровођење ове са питањима аналог ћете морати изградити два ДАЦс или другде.
Надам се да помаже, аОксОмОкс |
|
| Повратак на врх | |
 |
пхонгуироон
Приступио / ла: 08 децембар 2.003 Постови: 32
| 08. децембар 2003 7:37 | | | тагс: мали Осцилоскопи |
|
| | покушати искористити гамебоы за мале Осцилоскопи |
|
| Повратак на врх | |
 |
Аоксомокс
Јоинед: 18. јули 2001 Постови: 90
| 25 про 2003 22:21 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: Осцилоскопи схематски унос осциллосцоп схематски унос улазних Осцилоскопи ослабљивач схематски унос ослабљивач Осцилоскопи |
|
| Да ли је неко или схематски принцип један Осцилоскопи инпут сецтион?
углавном са следећим рекуеирементс:
- Висока БУ - Висока импеданса - Ниска скокова - Ниска шума / висока осетљивост
Било који сугестија за добар ХФ улазни склоп ослабљивач?
Било каква помоћ је добродошла. |
|
| Повратак на врх | |
 |
мартингн
Приступио / ла: 31 март 2.004 Постови: 40
| 13 тра 2004 15:11 Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| Здраво људи,
Ико могао да иде напред и градити нешто? Било који занимљив за поделити?
Поздрави,
Мартин |
|
| Повратак на врх | |
 |
Цлурицаун
Јоинед: 28 Сеп 2001 Постови: 904 Помогао: 13
| 08 сви 2004 18:50 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | | тагс: пројецт усб усб Обим Обим Обим пројекта пц пројекат пројекат усб на пц Обим Обим пројекта пц пц усб обим пројекта обим пројекта |
|
| Бок
Имам битсцопе од пре неколико година, а сада сам желела направити упдате за комуникацију између рачунара и битсцопе. Они (Битсцопе) продати Етхернет-РС232 и један хигхспеед УСБ-РС232 адаптер. Мислим да су битни за експенциве за наруџбину, морате додати персонализовану такса и ПДВ. Тако сам чудо ако постоје било какве пројекте могу користити да бисте добили или УСБ или Етхернет адаптер, ПИЦ кодова или Сцх.
Више информација овде:
ууу.битсцопе.нет/сторе/?п=виеу&и=итем 0 ууу.битсцопе.нет/сторе/?п=виеу&и=итем 1
Хвала унапред за било какву помоћ Цл |
|
| Повратак на врх | |
 |
јоц_06
Приступио / ла: 28 новембар 2.003 Постови: 51 Помогао: 2
| 25 сви 2004 13:56 Ре: Дигитални Осцилоскопи Пројецт | | |
|
| | мартингн уроте: | Здраво људи,
Ико могао да иде напред и градити нешто? Било који занимљив за поделити?
Поздрави,
Мартин |
Ја сам са почетком изградњу сличних пројеката у лдсо следећи викенд. Само чекају на делове на тренутак, ја ћу вас упдатед овде |
|
| Повратак на врх | |
 |