| Аутор | Порука |
|---|
кындал
Јоинед: 16. фебруар 2.003 Постови: 61
| 27 тра 2003 13:53 хард диск (АТА) За Етхернет Цонвертер / емулатор | | |
|
| Поздрав свима ..
ја праведан је ово луда идеја! Имам овај м3по мп3 плаыер .. и ја би реаллт бих да ми то плаы мп3'с из мог сервера, инстед оф унутрассње харддриве .. како о упућивања ИДЕ емулатор да у утикачи, инстед ог у харддриве, Прати овај емулатор онда харддриве за м3по. и добије податке из мреже ..
је то на свим посибле .. је то учинио? Било који идеја?
/ Руне Кындал |
|
| Повратак на врх | |
 |
даинис
Приступио / ла: 15 мај 2.001 Постови: 1451 Помогао: 56
| 27 тра 2003 14:28 Ре: хард диск (АТА) За Етхернет Цонвертер / емулатор | | |
|
| Више једноставних и стварна је стварање нове мреже (Етхернет и ТЦП / ИП) басет МП3 плаыер .... |
|
| Повратак на врх | |
 |
кындал
| 27 тра 2003 18:23 | | |
|
| Да офцоурце .. Али није само то .. целу идеју, и један емулиране харддриве кроз мрежу, може се користити у многим случајевима!
То могао бити чак и ЦФ картица! затим ја могу узети слике са мојим дигицам, директно на мој сервер! ..
но умрежавање "старе" ИДЕ заснива јединицама, било би паметно верры.
Постоје многи пројекти тичу на пример један пиц16ф877 где харддривес и цдромс су повезане. и мрежне картице .. тако да се знање пробаллы оут тхере!
/ Кындал |
|
| Повратак на врх | |
 |
даинис
| 27 тра 2003 19:52 | | |
|
| | Спајање уређаја на било којем ИДЕ ЦПУ је лако, али чинећи ИДЕ емулација уређај са мрежом стек протокола и мрежних података мапинг на ИДЕ сектора, није лако ... |
|
| Повратак на врх | |
 |
Силвио
Приступио / ла: 31 децембар 2.001 Постови: 800 Помогао: 90
| 27 тра 2003 21:29 | | | тагс: АТА Етхернет |
|
| Бок кындал,
Ако ћете следити уроте постс бы даинис укупни овом форуму можете наћи савете у погледу већине релевантних мрежу. Садашња идеја није изузетак од правила изнад.
Међутим, ако сте довољно оштар и спремни провести неко време на тему (мислим више од луда идеја) можете купити конфекцијски ПЦБ као што можете видети на слици у прилогу. То је истина да је одбор је развијен са друге сврхе на уму, али вам могу преокренути у правцу АТА спојни и приложите Ваш постоји кабл из мп3 плаыер, а затим користите 64к Кс 16 за међупохрана података која долази из мреже преко РТЛ8019 контролор и учинити МП3 плаыер мисли то је хард диск придаје. Очигледан, морате преписати све ко̂д АТМега 128 микро. Можете наћи више о томе овде: хттп://ууу.едтп.цом/ата.хтм Ит'с а биг цхаленге. Ја не велим да ћете успети 100% с обзиром на аутобус и латтенцы цацхе ефикасности. Можда ћете морати пребацити на 100м Етхернет чип. Не знам, јер сам није покушао пре. Али то је боље него ништа.
|
|
| Повратак на врх | |
 |
даинис
| 27 тра 2003 22:48 | | |
|
| [куоте = "Силвио"] То је истина да је одбор је развијен са друге сврхе на уму, али вам могу преокренути у правцу АТА спојни и приложите Ваш постоји кабл из мп3 плаыер
[куоте]
Поштовање Силвио,
Написао сам да спојити ИДЕ диск на ЦПУ и мреже није проблем, а ако се може наћи много дизајне на интернету, али "врше инверзни смера АТА спојни" није лако, треба користити посебне контролер ИЦ или из ХДД АТА ПФГА за брзину емулиране .... |
|
| Повратак на врх | |
 |
Силвио
| 28. април 2003 2:13 | | | тагс: АТА Етхернет |
|
| Бок даинис,
У праву сте за високе брзине опонашање. Претраживали сам мало и открио да већина мп3 плаыер опремљени са ХДД као медија за складиштење, не би потпуно коришћење АТА ИДЕ и функције. , you can still do "reverse direction of ATA conector" in one word, emulation. Дакле, ја још увек верујем да је за ову врсту примене, и то само за то, још увек можете да урадите "врше инверзни смера АТА спојни" у једној јединој речи, опонашање. Али, као да смо вец споменули, реал хигх спеед емулација није могуће без коришћења посебних контролер ИЦ из ХДД или ФПГА. Дакле, претпоставка да је кындал емулиране један харддриве кроз мрежу, може се користити у многим случајевима то није потпун подстаћи је емулиране сам изнад говориш како још увек могуће. Он је још увек треба тих кругова помиње ти и други дизајн приступ.
Слажем се са тобом да је једноставније и стварна је стварање нове мреже (Етхернет и ТЦП / ИП) заснива МП3 плејер, него мапинг ИДЕ сектора кроз мрежу. Стварно лудило. Мање главобоље ако је комплетна слика се доводе у локалној цацхе и храњен у мп3 језгри. Једино је у питању приступ мрежи и ако су одобрене повластице, за издвајање потребних мп3 датотеку. Да, овај дизајн је приступ много више одржив.
Силвио |
|
| Повратак на врх | |
 |
Силвио
| 28 тра 2003 10:50 | | | тагс: АТА Етхернет терратец мп3о |
|
| Бок кындал,
Знате ли колико је ХДД отерају из свог мп3по мп3 плаыер? Из тога следи ФАТ 16 или 32 слика системима? То значи да може бити издвајали из кутија, учитава у рачунар, а затим фитед поново. Или ХДД за складиштење података је ништа друго него континуирана ток бајтова ширити око приступити у секторима и власнички формат унутар вашег мп3о мп3 плаыер? На тај начин имате нон амовибле уређај за складиштење који би могли бити учитан из ПЦ само преко обичног спољног бус: УСБ, Етхернет, паралелно, серијски .... како је одређено од стране произвођача. Ја сам вам ових ствари јер нисам се наћи ТерраТец мп3по МП3 плејера који раде са ХДД. Само ЦД-РОМ уређај. А ти си говоримо о ХДД емулиране није специфичан АТА Атапи.
Силвио |
|
| Повратак на врх | |
 |
даинис
| 28 тра 2003 11:00 | | |
|
| Нашао сам ово: хттп://ууу.м3по.нет/_енг/индекс_енг.хтмл хттп://ууу.м3по.нет/_енг/детаилс.хтмл
Но, ту је више: осим ЦД већ инсталиран, конвенционалне ИДЕ хард диск може лако ретрофиттед! * Можете копирати над компримовани аудио датотеке и њихове спискове на тврди диск. С обзиром да је 30 ГБ ХДД садржи више од 546 часова (или 3 недеље!) Музике, ТерраТец са м3по може да значи нагли прекид је потребно за било који простор за твој ЦД сталак! |
|
| Повратак на врх | |
 |
Силвио
| 28 тра 2003 11:38 | | |
|
| Ыеп,
Као што се и очекивало да чује, филе формат компатибилан и да ИСО9660/Јолиет Фат 16/32 Систем датотека. Дајем на емулиране јер ја не могу такмичити са Хитацхи СХ703кс; 32бит РИСЦ мотор. То је снажан коњ, а ја сам мала јахање магараца по масноће џокеј (зовем то ХДД)
Силвио |
|
| Повратак на врх | |
 |
кындал
| 28 тра 2003 13:10 | | |
|
| Да. Као што је поменуто, већ сам једном харддриве обложени у мом м3по .. Имам чак и опремљена у, а уклоњивим харддриве "сталак", па је потребно само неколико минута направити заокрет рефил на диску ...
али ја би радије да има моје 120гб диск на серверу тако да су датотеке су широм аваибле!
и да је погон је форматирана са ФАТ ..
м3по одбор је такође имају онбоард сериалпорт конектор, фабрике за дебуггинг .. мабы ја могао препише ко̂д имати стримовање из сериалпорт могућност некако ....
и према стварном емулација и АТА .. Па брзина није да стварно важно. као и ми само треба да играју мп3-а (за овај пројекат мп3 Аныуаы).
и последњи! за овај пројекат је принцип само то такмичити нессесары .. 10 МБ харддриве рећи .. м3по се може играти плаылистес као .. тако да је емулатинг микропроцесор само води бригу о копирању датотека, једну по једну, у складу са Плаылиста некако? овај офцоурце чини дифицоулт за промену реалном пјесма .. али онда 16МБ ЦФ картица се може користити као "тампон" и сом РАМ?
/ Руне Кындал |
|
| Повратак на врх | |
 |