| Аутор | Порука |
|---|
сцоппулал
Јоинед: 18. април 2.004 Постови: 126 Помогли су: 1
| 16 сви 2004 12:05 мицроуаве Антенне Меасуремент | | |
|
| хи алл, ико могао помоћи на ову тему?
Ствар је у томе да не могу купити Векторска анализатор мрежа или стварима као што је то.
Било који савет или коментар је добродошла. поздрави |
|
| Повратак на врх | |
 |
ЕИРП
Приступио / ла: 11 децембар 2.001 Постови: 807 Помогао: 9 Локација: Пхасе центар
| 16 сви 2004 12:13 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| | сцоппулал уроте: | хи алл, ико могао помоћи на ову тему?
Ствар је у томе да не могу купити Векторска анализатор мрежа или стварима као што је то.
Било који савет или коментар је добродошла. поздрави |
Бок!
Ако сте заинтересовани за размишљање цоефициент --
Можете извести скалар мерења нпр 3дБ хибридни спрежник и микроталасна Детецтор. То је веома једноставан, али треба да буде врло прецизно градити. Биће увек системска погрешка.
Живели
ЕИРП |
|
| Повратак на врх | |
 |
плазма
Приступио / ла: 20 децембар 2.001 Постови: 572 Помогао: 38
| 17. мај 2004 1:05 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| Лоцирај на своје место фабрике које користе мрежу анализатор платите их За коришћење након сат времена рада. Или идите до најближег универзитетски вероватно су га, а затим покушајте да добијете помоћ тамо.
РГЗ |
|
| Повратак на врх | |
 |
цхинаинг
Приступио / ла: 05 децембар 2.003 Постови: 35
| 17. мај 2004 8:25 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| | Ако нисте мрежни анализатор, коју није могао мерити са било којим сигналом ~ ~ ~ |
|
| Повратак на врх | |
 |
старцхерн
Јоинед: 21. фебруар 2.004 Постови: 44 Помогао: 2
| 18. мај 2004 4:46 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| антена параметар (екс: добитак, узорак) можемо мерити без НА.
можете користити СГ (сигнал генератор) и спецтрум или мерач снаге
радиатион паттерн мерења могу добити лако
али добит мерење мора имати стандард добитак антене |
|
| Повратак на врх | |
 |
Клуг
Јоинед: 04. јули 2002 Постови: 750 Помогао: 5
| 18 сви 2004 10:47 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| Хмм, врло занимљиво. Имам исти проблем СУР мера на 2,4 ГХз.
Шта је изградњом ове "мрежни анализатор"?
Имам 26МХз-мерна 1ГХз селективно мицроволтметер (СМВ8.5). Могу примати путем 2,4 ГХз 2,5 ГХз ММДС доунцонвертер.
Дакле, да ја потреба генератор за 2,4 ГХз. Има ли изградња ноице генератор за тај бенд? Или, једноставно код стабилне генератор?
Такође, да ли је информација о добрим директне спрежник за ту фреквенцију да могу направити код куће услове? |
|
| Повратак на врх | |
 |
гоксы
Јоинед: 25. јули 2002 Постови: 268 Помогли су: 1
| 18 сви 2004 13:01 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| @ Сцоппулал Који опсег треба да, знам за изградњу једноставних НА 100МХЗ-1.3ГХЗ
@ Клуг За СГ покушајте са МАКС2750, МАКС2751, МАКС2752 ВЦО-а на 2.4ГХз, цена је ниска и они омогућавају бесплатан узорака. За употребу са напајањем Детецтор Максим (МАКС4000, МАКС4001, МАКС4002) или из аналогног. Исто тако и диодни Детецтор може користити.
Спрежник се може направити у кући условима на ФР4, симулација је врло лако у Генесыс или МУО (користите линеарни, не треба ЕМ симулатор). |
|
| Повратак на врх | |
 |
сцоппулал
Јоинед: 18. април 2.004 Постови: 126 Помогли су: 1
| 18 сви 2004 13:39 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| бенд интереса је 2,4 ГХз и за сателитске програме и Уирелесс ЛАН сам ставио горе.
Али исто тако бенда ГОКСЫ били причају могао бити занимљив кноледге поделити са нама плеше.
Циао |
|
| Повратак на врх | |
 |
Сергио мариотти
Приступио / ла: 22 децембар 2.003 Постови: 462 Помогао: 41 Локација: Италија
| 18 сви 2004 22:51 мицроуаве Антенне Меасуремент | | |
|
| Готово све параметре магнитуде мај бити мјерене без ВНА. Слажем се са већином од претходне идеје о СА. А мерач снаге треба користити пажљиво, ризик је за примање нежељених јак сигнал (ТВ, Пхонес, итд)
Сјећам, ја сам прочитао један чланак о меасуремет фазних центрер без ВНА. Ако сте заинтересовани ћу потражити.
СА један (не нецессарелы синтетизед) и генератор и довољно измерити | цо-паттерн |, | цросс-паттерн |. Исти генератор и СА, уз добру усмјерни спрежник, мај измерити коефицијент рефлексије такође.
Прецизна мерења добије се перапхс највише мерење тешко за направити, такође са ВНА. Већина је скупо стандардна антена, не узети у обзир за охмиц (дисипативни) губитак. уживати |
|
| Повратак на врх | |
 |
гоксы
| 18 сви 2004 23:12 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| Погледајте:
хттп://ууу.цирцуитцеллар.цом/псоц2002/уиннерс/3.хтм хттп://ууу.цирцуитцеллар.цом/псоц2002/уиннерс/3.пдф хттп://ууу.цирцуитцеллар.цом/псоц2002/уиннерс/3.зип
Пресцалер требају бити замењен са неким бољим, на пример са Фујитсу МБ506.
За 2.4ГХз сам објаснити у горњем посту. Ја сам заборавио, а уређај као 2.4ГХз 802.11б / г картица може бити сигнал генератор. Детектор диода не може показати стварне власти јер модулирани сигнал. То показати вредности морају бити претворени у депентенцы од модулација, у било којем систему Матлаб или симулатор то може бити као Генесыс разрјешивач, огласе МУО .....
За сателитске програме опет морате сигнал генератор, ВЦО су експенциве тако уклоните ДРО (дилецтриц резонатор осцилатор) од доле претварач и користити их, диодни детектор за детектор сигнала и 3дБцоуплер (на неки бољи материјал Рогерс, Гил ...). |
|
| Повратак на врх | |
 |
диван
Приступио / ла: 01 март 2.002 Постови: 91 Помогао: 2
| 19. мај 2004 4:58 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| @ Клуг За СГ покушајте са МАКС2750, МАКС2751, МАКС2752 ВЦО-а За употребу са напајањем Детецтор Максим Спрежник се може направити у кући условима на ФР4, симулација је врло лако у Генесыс или МУО (користите линеарни, не треба ЕМ симулатор). [/ Куоте]
За добитак антене меасхуремент снагу Максим'с ВЦО није довољно, морате користити додатне ПА и добити моћ да око 20 / 26дБм излазом. И - врло важно - треба користити за укључивање / искључивање модулација од ТКС, циљ овог - можете избећи ДЦ оффсет тренутни пријемник на страни појачало и смањити грешке. ово је могуће дати по ПС-а напајање проспојни, 1-10 кХз за пример.
За мерење ВСУР можете користити 50 Охм микротракаста линија код ФР4, око пола таласа, уметнути бту антене и антене за ТКС блиско и мерење стојни талас коефицијент по најједноставнији детектор са малим петља стилу пробе, када је овај потез дуж микротракаста лине . Мислим да је хомебреу за ваше антене ово ће бити најбржи начин. И не заборавите о фаддинг и мултипасс пропагацијски када направите добитак антене мерења, схуре немате угушена Комори.
пробати! |
|
| Повратак на врх | |
 |
ыакулт
Јоинед: 28. април 2.004 Постови: 7
| 19. мај 2004 7:28 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| Треба да се спојили антену са Нетуорк анализатор. Антену требало ставити унутра комором како би се спречило грешка мерења из размишљања.
Предлаже се да се спојите антену са уређајем (нпр. мобилни телефон) како би добили тачније резултати
Ыакулт |
|
| Повратак на врх | |
 |
гоксы
| 19 сви 2004 10:05 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| И / ИЛИ ЛНА морају се користити 
На 8м удаљености између РКС и ТКС антену, каблове 3дБ губитак и добитак антене 10дБ очекује је-47дБм поуер.
И'м десинг спрежник са две линије проба, ако је потребно да ико можете постављати овде.
диван, можете ли објаснити Он / Офф модулација од ТКС технику или да поставља неке чланака.
БТУ. Мислим да је боље да користи пристрасности ПА проспојни онда напајање. |
|
| Повратак на врх | |
 |
рицхард_пан
Јоинед: 07. октобар 2.004 Постови: 16
| 17. јануар 2005 6:16 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| | ко може, дајте ми неке материјале о мерењу антена са ВНА, ЈА стварно оскудица такве ствари, хвала |
|
| Повратак на врх | |
 |
Сергио мариотти
Приступио / ла: 22 децембар 2.003 Постови: 462 Помогао: 41 Локација: Италија
| 18. јануар 2005 0:09 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| | рицхард_пан уроте: | | ко може, дајте ми неке материјале о мерењу антена са ВНА, ЈА стварно оскудица такве ствари, хвала | Рохде & Схцуарз и Агилент производе Вецтор инструментатионс скројене по мери антена. У већини случајева, вектор мерења позив за крај поља за мерење и за накнадна обрада да трансформе далеко поље података у обрасцу. Потражите инструмената и да ћете пронаћи пуно Апплицатион Нотес.
Вектор мерења отворити могућност за направити ексоцтиц мерења као холографска анализа антене'с огледала |
|
| Повратак на врх | |
 |
иамцхриск
Приступио / ла: 20 децембар 2.004 Постови: 7
| 18 јан 2005 17:02 мицроуаве Антенне Меасуремент | | |
|
| радиатион паттерн може измерити помоћу сигнал генератор и спектар. али ако желите мерити добит онда би се на најбржи и најлакши начин отићи. |
|
| Повратак на врх | |
 |
доујонес
Приступио / ла: 21 новембар 2.001 Постови: 137 Помогао: 5
| 20. јануар 2005 1:28 Ре: микроталасна мерења антена | | |
|
| | основа мерења антену од орбиту (поситионер произвођача) |
|
| Повратак на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе