| Аутор | Порука |
|---|
Зорро
Датум регистрације: 06 Феб 2001 Поруке: 356 Помогла: 39
| 15. Јун 2004 22:53 Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Здраво пријатељи,
Пре неколико дана сам поставио захтев ЕДА е-књига, чланака и Спецификација Захтеви форум и тамо уасн Т никакав одговор. Сада мислим да овај форум је боље место за мој захтев.
Ја сам у потрази за информацијама о Воћњак технике за синтезу модел антене. Метод је представљен у овом раду облику Зборник радова ИЕЕ (ИЕЕЕ-не):
Хитлерјугенд Воћњак, РС, Елиот, и ГЈ Штерн, оптимизација синтезу облика образаца снопа антене, Зборник. Инст. Елек. ЕНГ, Вол.. 132, део БиХ, стр. 63-68, Феб 1985.
Свака информација је добродошла (документи који описују начин, информација о програмима које она спроводи, итд.)
Хвала
З |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
Датум регистрације: 05 Мар 2004 Поруке: 75 Помогла: 11
| 05 Мар 2004 23:34 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав Зоро,
неке уши сам пре енволвед у Орцхерд-Еллиот-Штерн низ синтезу оптимизација . Открио сам да је техника веома моћна из следећих разлога:
- Брзи - Добар узорак облика предвиђања и контроле
са следеће недостатке
- То је "облик синтезе" (без Усмереност спецификацији је дозвољено) - Само екуиспацед низа (а у суштини само Линеа низу) - Не елемента сноп (то подразумева зрачењем радијатор, али се може лако спровести верзију са заједничким хладњака облика) - Фиксна Мрешкати у региону и обликује ушна шкољка нивоу, немам контролу у транзицији зони.
ессентуаллы ову врсту синтезе долази од теорије "дигитални филтер за дизајн" поље (види "Дигитална обрада сигнала" - "Опенхајм-Схафер" страна у вези паркови и Меклелан).
Слободно питати више о томе.
Довиђења! |
|
| Назад на врх | |
 |
сателит
Датум регистрације: 29 Феб 2004 Поруке: 321 Помогао: 7
| 06 Мар 2004 11:52 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| | Можете ли да стави референцу папир или неки илустративни материјал? |
|
| Назад на врх | |
 |
мамали
Датум регистрације: 29 Мар 2004 Поруке: 378 Помогао: 1 Локација: између пакла и неба
| 08 Јун 2004 1:40 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| | сателитски је написао: | | Можете ли да стави референцу папир или неки илустративни материјал? | неке занимљиве новине, реци ми ако то не могу наћи:
1 нове површине за брзо ширење Поштански синтезу облика рефлектора антене Пинсард, Б., РЕНАУД, Д., Диез, Х. и; Антене и ширења, Десета Међународна конференција о (Цонф. публ 436 бр.) Количина: 1, 14-17 април 1997 Страна: 25 - 29 Вол.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 2 обликованог сноп рефлектора за више апликација Пхилиппоу, ГЫ, Адатиа, Н., Вишеструки Зона Антене и Беамформерс, ИЕЕ колоквијума на, 21 новембар 1989 Страна: 3 / 1 - 3 / 3
-------------------------------------------------- ------------------------------ 3 Сиделобе потискивање у облику контура рефлектори за греде Раманујам, П, тун, СМ; Адатиа, НА; Антене и ширења, 1989. ИЦАП 89, Шеста међународна конференција о (Цонф. публ Но.301)., 4-7 април 1989. Страна: 117 - 121 Вол.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 4 Оптимизован синтеза облика линије кода антена зраци Ари, Ф. и, Елиот, Републике Српске, Морено је, Е.; Електроника писма, Обим: 29 Број: 12, 10 Јуни 1993 Страна: 1136 - 1137
-------------------------------------------------- ------------------------------ 5 роман фаза само у облику снопа метод за синтезу и адаптивне Инг Гатти, РВ и; Марцацциоли, Л., Сорентино, Р. и; Микроталасна конференција, 2003. 33. Европски, Обим: 2, 7-9 Оцт 2003 Страна: 739 - 742 Вол.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 6 Глатка бленде дистрибуција за синтезу облика антене сноп рефлектора Уестцотт, БС; Запорозхетс, авионска, Сеарле АД; Електроника писма, Обим: 29 Број: 14, 8. јул 1993 Страна: 1275 - 1276
-------------------------------------------------- ------------------------------ 7 Снага синтеза облика образаца снопа антене Мангенот, Ц. и; Јудасз, Т.; Цомбес, КЦ; Антене и друштво Простирање Међународни симпозијум, 1989. "АП-С. Дигест, 26-30 јуни 1989 Страна: 420 - 423 Вол.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 8 покривености обликовању аналитичких техника заснива на градијент понављање процедуре Уестцотт, БС; Запорозхетс, авионска; Роман Технике Антена Зона аутоматику, ИЕЕ на колоквиј, 16 јануар 1995 Странице: 1 / 1 - 1 / 6
-------------------------------------------------- ------------------------------ 9 Оптимизовање помоћу модела синтезе класичних метода Варијацијски Џанг, Кс.-з.; Антене и друштво Простирање Међународни симпозијум, 1993. "АП-С. Дигест, 28. јун-2 јули 1993 Страна: 1582 - 1585 Вол.3
-------------------------------------------------- ------------------------------ 10 фаза само у облику снопа путем синтезе техника апроксимирати греда додатак Каутз, ВМ; Антене и ширења, ИЕЕЕ-Трансакције на, Обим: 47, Број 5, мај 1999 Страна: 887 - 894
-------------------------------------------------- ------------------------------ 11 метода синтезе оптималних модела линеарне низове са прописаним нуллс Схпак, Дј; Антене и ширења, ИЕЕЕ-Трансакције на, Обим: 44, Број: 3, март 1996 Страна: 286 - 294
-------------------------------------------------- ------------------------------ 12 Оптимизација сынтхесисед низа ексцитација помоћу низа полыноме комплексна корена трампљење и генетских алгоритама Маркус, К.; Васкелаинен, Л; Микроталаси, Антене и Простирање, ИЕЕ Зборник радова -, Обим: 145, Издање: 6, дец 1998 Страна: 460 - 464
-------------------------------------------------- ------------------------------ 13 Поређење између реалног и методе оптимизације снаге за синтезу низа антена Ецлерцы, Д., Раммал, М., Реинеикс, А.; Јецко, Б; Електроника писма, Обим: 32, Број: 2, 18 Јан 1996 Страна: 84 - 85
-------------------------------------------------- ------------------------------ 14 дизајном Чебишев типа комплекса филтера коначним импулсним и дигиталним беамформерс са линеарним фази карактеристике Џанг, Кс, ДАИ, С., Визија, Слика и обрада сигнала, ИЕЕ-Зборник радова, Обим: 141, Издање: 1, феб 1994 Страна: 2 - 8
-------------------------------------------------- ------------------------------ 15 Низ синтеза са побуде ограничења Францесцхетти, Г., Маззарелла, Г., Панариелло, Г., Микроталаси, Антене и Простирање [види и ИЕЕ-Зборник Микроталаси, Антене и Простирање], ИЕЕ Зборник Х Обим: л35, Број: 6, дец 1988 Страна: 400 - 407
-------------------------------------------------- ------------------------------ 16 Синтеза облику снопом рефлектора антене обрасци Бергманово, Ј., Браун, РХ; Цларрицоатс, ПЈБ, Џоу, Х. и; Микроталаси, Антене и Простирање [види и ИЕЕ-Зборник Микроталаси, Антене и Простирање], ИЕЕ Зборник Х Обим: 135, Издање: 1, феб 1988 Страна: 48 - 53
-------------------------------------------------- ------------------------------ 17 фазама низа облика мулти снопом оптимизације за Лео сателитске комуникације користећи генетски алгоритам Шерман, кн; Фазама Низ системи и технологије, 2000. Поступка. ИЕЕЕ-2000 Међународна конференција о, 21-25 мај 2000 Страна: 501 - 504
-------------------------------------------------- ------------------------------ 18 Коришћење пут Гаусова греда да оптимизујете облику рефлектори Сцхотт, П, Паскал, О. и; Лемаитре, Ф. и; Антене и Уирелесс Простирање писма, Обим: 2, Издање: 1, 2003 Страна: 14 - 17
-------------------------------------------------- ------------------------------ 19 зрачења за синтезу низа од Конформни антена монтирана на произвољно облику тродимензионалне платформе користећи генетски алгоритми Аллард, РЈ, Вернер, С; Вернер, ПЛ; Антене и ширења, ИЕЕЕ-Трансакције на, Обим: 51, Број 5, мај 2003 Страна: 1054 - 1062
-------------------------------------------------- ------------------------------ 20 Линеарна синтеза Програм за директно емитовање сателитских фазама низови Ричи, ЈЕ; Критикос, ХН; Антене и ширења, ИЕЕЕ-Трансакције на, Обим: 36 Број: 3, март 1988 Страна: 345 - 348
-------------------------------------------------- ------------------------------ 21 Синтеза обликоване линије кода антена зраци користећи чисте стварне расподеле Ари, Ф. и, Елиот, Републике Српске, Морено је, Е.; Електроника писма, Обим: 30, Број: 4, 17 Феб 1994 Страна: 280 - 281
-------------------------------------------------- ------------------------------ 22. Синтеза и анализа великог домета радара емитује антена исхрана мреже Крецзкоуски, А.; Руткоуски, Т.; Микроталаси, радар и бежичним комуникацијама. 2000. МИКОН-2000. 13. Међународна конференција о, Обим: 2, 22-24 мај 2000 Страна: 592 - 596 Вол.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 23 елиптични отвор у облику двојног рефлектор антена за СНГ апликације Скыттемыр, СА; Антене и друштво Простирање Међународни симпозијум, 2000. ИЕЕЕ Обим: 2, 16-21 јули 2000 Страна: 558 - 561 Вол.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 24 Убрзање на синтезу облика рефлектора антене за греду контуре апликације преко греда Гаусовим приступ ХСИ-Тсенг Цхоу, Тхеуниссен, В.; Патхак, пХ; Простирање антена и друштво, 1999. Међународни симпозијум ИЕЕЕ-1999, Обим: 4, 11-16 јули 1999 Страна: 2336 - 2339 Вол.4
-------------------------------------------------- ------------------------------ 25 Примена разломачки Фуријеова трансформација на синтези ниских сиделобе оловка у облику греде за нонсепарабле Плана низови Бакли, М.Џ., Нелсона, УС; Антене и друштво Простирање Међународни симпозијум, 1998. ИЕЕЕ Обим: 2, 21-26 јун 1998 Страна: 744 - 747 Вол.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 26 побољшан метод за пројектовање линеарног низа прописаних нуллс Схпак, Дј; Оцеанс '95. МТС-а / ИЕЕЕ-. 'Изазови Наша Промена глобалном окружењу. Зборнику. , Запремина: 2, 9-12 Оцт 1995 Страна: 1303 - 1310 Вол.2
-------------------------------------------------- ------------------------------ 27 Синтеза и одређивање САР зрачења узорака укључује међусобног спрезања помоћу генетских метода Џејмс, П; Антене и ширења, 1995. ИЦАП '95. Девета Међународна конференција о (Цонф. публ 407 бр.), 4-7 Маы 1995 Страна: 383 - 386 Вол.1
-------------------------------------------------- ------------------------------ 28 Брзи синтеза облика рефлектора антене за контуре греда Стирланд, СЈ; Антене и ширења, 1993, Осма међународна конференција о, 1993. Страна: 18 - 21 Вол.1
Марти |
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 09 Мар 2004 19:19 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Хи јуппыду,
Хвала вам на одговор. Користио сам Паркови-Меклелан методе за синтезу дигиталних филтера. Мислио сам да би то могло да буде одговарајуће методе за синтезу облика антене образаца, у случају нонсымметрицал образаца сложене верзије треба користити. Али сам наишао неки диффуцултиес да ћу покушати да излаже.
Паркови-Меклелан метод узима спецификацију жељене преносне функције (и амплитуде и фазе) у једној или више бендова. У случају синтезе Антенски низ, жељени узорак је обично наведено само у амплитуди. Може се одредити произвољно карактеристика фазе, (нпр. линеарна фаза), али ово ограничење снажно смањује степен слободе за оптимизацију амплитуда облика.
Ја планирао да сынтхетизе | БиХ (З) | ^ 2 уместо жељеног амплитуда | БиХ (З) | јер | БиХ (З) | ^ 2-је линеарне фазе и из тог разлога су нула симетрично постављен у односу на јединичном кругу (или Схелкунофф круга, користећи антене жаргону). То значи да ако З0 је нула, 1/З0 * је нула као. Када | БиХ (З) | ^ 2 је сынтхетизед нула може да буде подељена између БиХ (З) и Х * (З). Ово би могло да се уради уз слободу избора погодније нуле (унутар или изван јединичном кругу) за сваки пар да буде додељено на Х (З). Али нула које се налазе круг јединице (они се производе у малим сиделобе региони) се не може поделити, јер су једноставне (нису дупли).
Дакле, имам нека питања:
Је Воћњак-Елиот-Штерн процедуру у вези с тим који сам описао горе? Је Воћњак-Елиот-Штерн поступак са седиштем у Ремез размени алгоритма (као паркови-Меклелан метод)? Како се пријавити Паркови-Меклелан поступак за синтезу узимају зрак само амплитуди спецификацији?
Пуно поздрава
З |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 10 Мар 2004 15:28 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| врло добар списак докумената, мамали.
Зоро ионако вероватно је у потрази за документима о Воћњак-Еллиот-Штерн, могу предложити следеће:
"Антенски Синтеза", ИЕЕЕ-Антене и друштво Простирање билтен, октобар 1985 (дел-ја)
"Антенски Синтеза", ИЕЕЕ-Антене и друштво Простирање Билтен, април 1986 (дио-ИИ) је
"На Оптимизовање сынхтесис у облику Зона Антена обрасци, напредне технологије антена, ЕДТ. Петар Цларрицоатс
"Продужење Воћњак Еллиот-Метод за синтезу Чиста Реала Нонсымметрицал обрасци, ЈАРодригуез, Е. Бота, Ф. и Ареса, ИЕЕЕ Транс, вол.. 45, бр 8, Јун 1997.
"Напомена о Ограничења Орцхерд метод", Ф.Арес-пена, ИЕЕЕ-антена и Простирање Магазин, вол. 44, бр 1, фебруар 2002.
Такође, у "пахсед низ" антене приручника, РЈМаиллоукс, Артецх Хоусе можете наћи на страници 152 синтезу ОРЦ. др.
Да Зоро трудим се да неке одговоре (ја одлазим до плаже касније надам се да одговор на другим темама Зоро!)
Зоро: "У случају синтезе Антенски низ, жељени узорак је обично наведено само у амплитуди". - Ово није увек тачно Ја само у енволвед Антена дизајн са ограничењима фази узорак.
Зоро: "Може се одредити произвољно фазе карактеристика ..". - Очигледно је да ли желите оптимизирати модуло екстра цонстринт фаза је компликација.
Зоро: "Ја сам планирао да сынтхетизе | БиХ (З) | ^ 2 ..". - То је у реду такође ОРЦ. Синтеза је регардин | Ж | ^ 2, то је апоуер синтеза.
Зоро: "То значи да ако З0 је нула, 1/З0 *.." - Морам да проверите, али у Орцх. ми смо: ако З0 = кс Експ (Фи) је корен у облику региону потом и З1 = (1 /) кс Експ (ФИ), то није исто. Али перапхс у парковима-Меклелан су диффернт значење (!?).
За остале питање надам се да одговорити касније! У сваком случају тхаке поглед на следеће две референца:
ТУПаркс и ЈХМцЦлеллан "Цхебысцхе Приближавање за Нонрецурсиве Дигитални филтри са линеарном фаза", ИЕЕЕ Транс. Теорија кола, вол. ЦТ-19, март 1972, стр 189-194
ТУПаркс и ЈХМцЦлеллан, "програм за пројектовање линеарних фаза Коначни импулсни одзив Филтри", ИЕЕЕ Транс. Аудио Елецтроацоуст. , Вол. АЈ-20, Но 3, Ауг 1972, стр 195-199.
Довиђења! |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 10 Мар 2004 15:53 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Сорры за моју грешку Зоро ваше реченице: "То значи да ако З0 је нула, 1/З0 *.." је тачно. (* = Комплекса цониугатед!) |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 12 Апр 2004 23:33 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав Зоро.
Трудим се да вам помогну колико год је то могуће у вези са сумњама о Воћњак-Елиот-крми.
"Да ли је Воћњак-Елиот-Штерн процедуру у вези с тим који сам описао горе?". Ја мислим да јесте. Воћњак-Елиот-Штерн поступак се заснива на "екуириппле апроксимација" и видим у Оппхенеим-Схафер да паркови, Меклелан је радио на ову врсту филтера апроксимације.
"Да ли је Воћњак-Елиот-Штерн поступак са седиштем у Ремез размени алгоритма (као паркови-Меклелан метод)?" Стварно не знам Ремез алгоритам, али у раду Воћњак "Оптиомисинг .." јасно је рекао ".. користећи варијанта Ремез алгоритам."
"Како се пријавити Паркови-Меклелан поступак за синтезу узимају зрак само спецификацију амплитуда?" Не знам-паркови Меклелан алгоритам, али у Оппхением-"Схафер" алгоритам се примењује на филтере са коначним импулсним нула фазе. Синтеза процедура је описано и нема фаза спецификације се приказује!
Ако желите ја вам могу дати неке оптимизоване коефицијената Антенски по Орцх-Елл-Сент поступак за неки облик снопа као равног врха снопа и можете да потврдите своје резултате добијене са Паркови-Меклелан процедуру.
ОШ: Да ли имате Воћњак-Еллиот-Штерн папир? синтеза свих процедура детаљи описани су у том папиру.
Довиђења. |
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 13. Јул 2004 18:23 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Хи мамали,
| мамали је написао: | неке занимљиве новине, реци ми ако то не могу наћи: ................
|
хвала за сугестију и вашу понуду. Молимо вас, да ли делите радови 4, 13, 15 и 21 листе?
Хвала
Хи јуппыду,
хвала поново. Надам се да сте уживали су плаже. Сада, ја радим са Маиллоукс књигу.
| јуппыду је написао: | Ако желите ја вам могу дати неке оптимизоване коефицијената Антенски по Орцх-Елл-Сент поступак за неки облик снопа као равног врха снопа и можете да потврдите своје резултате добијене са Паркови-Меклелан процедуру.
|
Хвала вам јуппыду, узет ћу у обзир ваше понуде.
| јуппыду је написао: | ОШ: Да ли имате Воћњак-Еллиот-Штерн папир? синтеза свих процедура детаљи описани су у том папиру.
|
И Дон Т имају Воћњак-Еллиот-Штерн папиру. Ако га имате у електронској форми и да љубазно послати мене датотеку, она пустара бити веома корисна.
| јуппыду је написао: | "Како се пријавити Паркови-Меклелан поступак за синтезу узимају зрак само спецификацију амплитуда?" Не знам-паркови Меклелан алгоритам, али у Оппхением-"Схафер" алгоритам се примењује на филтере са коначним импулсним нула фазе. Синтеза процедура је описано и нема фаза спецификације се приказује!
|
Напомена стандардне Паркови-Меклелан метод има спецификацију фазу. У случају лоупасс, хипасс, мултибанд итд ово је спецификација линеарна фаза (фаза или нула урт центру време одзива). У случају Хилбертових филтера то је / - ПИ / 2, и тако даље.
Успут, ту је интересантна дискусија у Антене и друштво Простирање Билтен (Јун 1988 стр.43, Оцт 1988 стр.48, децембар 1988 стр.28-29, фебруар 1989 стр.35-36, април 1989 стр.55 -56, Јун 1989 стр.49-50) између Елиот и Стеыскал вези Дунцан Лоусон-вс-Воћњак Еллиот-Штерн синтезу метода.
Пуно поздрава
З |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 13. Јул 2004 22:36 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав Зоро,
Оно што ја мислим да је то фаза нула филтер није ништа друго (у смислу антену) линеарни низ са фазу центра у центру аррраы док ако је у фази центру једна ивица сте низа линеарних фаза, то је само промени (траслатион време узорка у филтрирању језику) од референтне тачке. (линеарни низ је "просторне филтера").
О Паркови-Меклелан поступку имам добре вести. Управо сам поглед на моју библиотеку и сам нашао ово:
књига: "Низ Оптимална обрада", ИВ део, хл ван дрвеће, Уилеы-Интерсциенце. У поглављу 3.6 "Минимакс дизајн" Паркови-МцЦлеллеан Радови се подсетио, посебно у 3.6.1 "Теорема алтернације" Минимакс критеријум је објаснио (веома изгледа као да Орцх-Елл-СТ), а затим је параграф 3.6.2 "Паркови-Меклелан-Рабинер Алгоритам" (БИНГО)! у овом ставу, корак по корак процедура је описана синтеза! је описан као на Опенхајм-Схафер, ионако у овој књизи је описано у есплицитиллы од тремс Антена синтеза.
Ваше питање о повезаности паркови-Меклелан је дефинитивно и даље не решавају, већ и за поссибилиы да користите Паркови-Меклелан поступак за синтезу низа одговор је ДА.
Јавите ми неки напредак у истрази о поступку синтезе да развијају! |
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 16 Мар 2004 22:21 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Хи јуппыду,
| јуппыду је написао: | | Оно што ја мислим да је то фаза нула филтер није ништа друго (у смислу антену) линеарни низ са фазу центра у центру аррраы док ако је у фази центру једна ивица сте низа линеарних фаза, то је само промени (траслатион време узорка у филтрирању језику) од референтне тачке. (линеарни низ је "просторне филтера"). |
Слажем се. Поред тога, мислим да нелинеарни однос између фаза и фреквенција (у смислу филтера) значи да фаза центар антене (антене у смислу) мења са угла.
| јуппыду је написао: | | ... књига: "Низ Оптимална обрада", ИВ део, хл ван дрвеће, Уилеы-Интерсциенце. |
Нажалост нисам дио 4 рада ван Дрвеће '. Покушавам да га добију.
Радим на имплемантације од Орцх-Елл-Св процедуру. Надам се да ће радити.
Поздрави
З |
|
| Назад на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе -

| 16 Мар 2004 22:21 Рекламе | | |
|
|
|
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 16 Мар 2004 22:48 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав Зоро,
нажалост, овог викенда ћу бити на послу (Ми смо у фази производње низа ентенна! ) И ја не могу да вам пошаљем чланак на Орцх. (Имам само папир и морам да га скенира у електронском формату, штавише, ја сам нова на "сајту" па морам погледати да ли могу и како да отпремите датотеке). Ја ћу покушати на почетак следеће седмице!
За фазу центра, слажем се, фаза мора бити дефинисана центар "на посебне области покривености" (тј. у оквиру одређене англулар сектор) промена подручју Блебетање могу да имају исти центар различите фазе! На другим речима антене могу имати неколико фаза центар! |
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 20 Јун 2004 1:11 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Хи јуппыду
Надам се да ово крај радне недеље је био успешан за вас (није-крај протекле седмице на плажи надокнади ова?) Хвала вам на предлогу скенирате папир и пошаљите га. То је врло цењена.
Оба аналитичка метода, приметио сам да основна разлика између Паркови-Меклелан (п-Дј)-Воћњак и Елиот-Штерн (ОЕС) процедуре, уз разлику да је П-Дј је функцију синтезе и ОЕС је моћ синтезе методом. Та разлика се односи на начин на који су спецификације представљају и како се третира методом.
У П-Дј, постоје одређене групе и транзиција бендова. Циљ је да се постигне најбољи екуиррипле приближавања жељени одговор у одређеном бендова, у смислу Минимакс. Спецификације су: - Редослед филтера (укупан број нула) - Ивица између наведених бендова и транзиција бендови - Жељени одговор на наведене групе - Релативна тежина у наведене групе Резултат таласа се што је могуће ниже у наведене групе.
У ОЕС, постоје само одређени региони, који су обликовани и ниског региона сиделобе региона. Имајте на уму да не постоји спецификација за транзицију региона. Циљ је да се Максимуми и минимума у облику региона достигне одређени ниво, као и Максима у сиделобе регионима. Спецификације су: - Ивица између региона - Број нула у сваком региону - Жељени Мрешкати (у облику региони) и сиделобе нивоу (у сиделобе региони) Резултат беамуидтхс зависе од наведених таласа (уп. стр 157 и 3.14 од смокава Маиллоукс књиге..)
У ОЕС, морате да изаберете колико нула треба да буду постављени у сваком региону. П-Дј управља аутоматски нула.
Дј-у билансу за одређеним редоследом, имате гаранцију сталне Мрешкати у наведене регионе, али ти не знам априори њихова тачна вредност. У ОЕС, за одређеним редоследом, имате гаранцију од вредности Мрешкати, али ти не знам априори Ширина снопа у којој резултат функција остаје унутар жељене Мрешкати бенд. А ви не знате Т прелаза бендова, дефинишући их као група у којој је резултат функције излази из Мрешкати бендова.
(Наравно, горе је истина, ако алгоритам конвергира ....)
Поздрави
З |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 24 Мар 2004 17:01 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав Зоро,
Протекле недеље крају сам напорно радио, али први тест резултата на низ прилично добро !
У вези последњег пост, ја се слажем са тобом.
У мојој поруци од 10. јула рекао сам да Орх-ел-Свети је моћ синтезе и у пост 5-јулу да транзиција зони не може бити наведено. Риппле и транзиција зона нису независни!
У сваком случају Орх-ел-Свети реалтед је, по мом мишљењу, да теорема "Алтерантион теоремы" као паркови-МцЦл, како претпостављају да знате број од мин макс Е у облику нула и региону. Морам да студирају у дубокој Паркови-МЦЛ боље ставили у доказ заједничке аспекте (надам се следеће недеље).
За шта брига "нема контролу" над транзиције зони, мислим да Орцх-Елл-Св поступку даје "Најбољи" транзиција зона (тј. минималне) за фиксне Мрешкати у оба облика и режњевима региону. Такође мислим да се класични "Цхебысцхев синтезе", где је "најбољи" Усмереност (тј уски сноп ширине) добијене за фиксне нивоа стране режњевима. Ја могу да вам пошаљем један пример Орцх-Елл-Св, а ви, ваш код може да покуша да добије "филтер", са мање од зона у транзицији које су добиле од мене. |
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 02 Авг 2004 18:34 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Хи јуппыду
Коришћење ОЕС поступак, покушао сам да репродукују резултате који су приказани на сл. 3.14 у Маиллоукс књиге и сл. 5 од Елиот чланак е [: "Антенски Синтеза", ИЕЕЕ-Антене и друштво Простирање билтен, октобар 1985 (дел-ја)]. Ја претпостављам да елемент проред је 0,5 уавеленгхтс. Добио сам резултате који изгледа бити у реду али они нису исти као на сликама. Можда сам Нисам користите исправне спецификације (нису јасно наведено у референцама сам), или сам направио неке грешке у примени метода. Можете ли ми послати из спецификације ОЕС папиру или пример са спецификацијама? Хвала
З |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 03 Авг 2004 19:39 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав Зоро,
Мислим да је облик следећи:
(цосец (ТХ-ПИ / 2)) ^ 2 * цос (ТХ-ПИ / 2) са
ПИ = или "П-грчког" Тх = угао елевације, варира од 100 ° до 140 ° (у 100 * Завирите, на 140 ° краја облика региона).
Будите свесни да, као што си рекао, нисте контролу над транзиције зона, то значи да за фиксне ниво страни Прикључни кабел морате да пробате колико нула се у облику региону (премало нуле у региону у облику значи "смањена" облика региона и превише нула значи "увећан" облика региона Ово је главни недостатак ове врсте синтезе.
Јави ми резултате! |
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 05 Авг 2004 0:26 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Хи јуппыду,
Ја исправити грешку и сада имам добре резултате, али: - И Дон Т добити конвергенције у одређеним случајевима (који изгледа као да има решење након што сам референце) - Проблем са помоћним сталним Ц2: Ја сам за подешавање стално при руци у циљу прилагођавања сиделобес на жељени ниво у односу на врх.
Модел са цосец () ^ 2 * цос () облик (сл. 5.ац у Елиот е папира и смокава 3.14 у Маиллоукс) иде од 90 до 140 степени. Равним врхом и сноп (сл. 5.д у Елиот рад е) од 55 до 125 степени. У ствари, ако не м збуњена, поступак места Фиксна нула на наведеној везана за облика региона. Имам конвергенције за стан врху снопа са 0,5 дБ Мрешкати и цосец () ^ 2 * цос () у облику греда са 1,5 дБ и 1ДБ таласа. Али мој поступак доесн Т конвергирају за последње са Мрешкати од 0,7 дБ или мање.
Ипак, било би веома лепо да се ОЕС раду.
Хвала. Поздрави
З |
|
| Назад на врх | |
 |
јуппыду
| 05 Авг 2004 22:14 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав Зоро,
Зоро: .. У ствари, ако не м збуњена, поступак места фиксног нула на наведеној везана у облику региону.
Грешите у обрасцу спецификацији, запамтите да је облику зона "не" зона између нуллс као што претпостављам! на слици 5 и имате да видите у облику зони (да је неки пута није постигнут јер очекује због одсуства контроле у региону обликовани транзицији), на друга реч, са мало грешака, погледајте у зони између два "пеекс" на ивицу облика региона! Облика региона дефинише остале параметре "Мрешкати", "режњевима нивоу", "нуле у облику региону". Можете мислити како следи: сынтхетисе равним врхом зрака (сам случај), са само један нула (други параметар, као што желите), онда сынтхетисе истом низу са 2 нуле у облику региону (случај Другог). Добар! израчуна облику региону Ширина снопа (у зони где се цостант референтне вредности добијене тражене Мрешкати), сада питање: Покушајте да сынтхетисе равним врхом греда са истим захтевима, али Ширина снопа која је мања од Другог случај, али више него што сам случај, сте у стању да то урадимо? јавите ми!
Зоро: стан врху греда (сл. 5.д у Елиот раду е) од 55 до 125 степени
За стан-греда врху узвисине угао је у распону 65 ° до 115 °, а по обичају је "прави" облика региону не може бити добијена као један!
Зоро: .. проблем са помоћним сталним Ц2: Ја сам за подешавање стално при руци у циљу прилагођавања сиделобес на жељени ниво у односу на врхунац ..
ОК, ово је тачка трубле ми превише. Универзитет у тренутку сам оставио нерешене овом тренутку (при руци као ти), али сада је време да се решите овог тренутка (што пре).
Зоро: .. И Дон Т добити конвергенције у одређеним случајевима (који изгледа као да има решење након референце имам) ..
Шта мислиш с "након"?
.. Имам конвергенције за стан врху снопа са 0,5 дБ Мрешкати и цосец () ^ 2 * цос () у облику греда са 1,5 дБ и 1ДБ таласа. Али мој поступак доесн Т конвергирају за последње са Мрешкати од 0,7 дБ или мање ..
Морате да подесите број јер процедура је увек конвергентан (део нумеричке грешке када се стави превише строга ограничења). Не заборавите да уложи више нула у облику региону када вас да код строжијих захтева Мрешкати (испод 0.2дБ).
Зоро: Ипак, било би веома лепо да се ОЕС раду.
Да, ради веома напорно ових дана, нема холыдаыс ове године , Од 8.00 до 10.00пм или више сваки дан. Осим тога мој "стари" папир је у веома лошим условима, дај да видим како конвертовати --- раду у електронском формату.
видимо се касније! |
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 12 Авг 2004 15:44 Одг: Рек: Антена образац синтеза: Воћњак метода | | |
|
| Поздрав јуппыду,
Сорры за одлагање одговарања.
| јуппыду је написао: | Зоро: У ствари, ако не м збуњена, поступак места Фиксна нула на наведеној везана за облика региона.
Грешите у обрасцу спецификацији, запамтите да је облику зона "не" зона између нуллс као што претпостављам! на слици 5 и имате да видите у облику зони (да је неки пута није постигнут јер очекује због одсуства контроле у региону обликовани транзицији), на друга реч, са мало грешака, погледајте у зони између два "пеекс" на ивицу облика региона! Облика региона дефинише остале параметре "Мрешкати", "режњевима нивоу", "нуле у облику региону". |
Слажем се са вама у оно што је корисно и истинито у облику региону. Али, оно што се назива облика региона и оно што се зове контролисани сиделобес региону Воћњак? Ја након што Маиллоукс државе у стр 155: Ради наручивања образац нула, и без губитка у општости, у облику зрака ивице (и региона) је уређена до краја на ПСИ = ПИ (као на слици). Фиксне и нули (НТХ корена) је код ж =- 1 Ј * 0 = Експ (0 Ј * ПИ). Али наведених фигура је смокава. 3,13, у којој региону означени као регија сам доесн Т краја у ПИ (). [А постоје неке типографске грешке.]
Мој имплементације фиксних нула места у одређеном углом, да је тета навели као спој два региона. Остали нуле се налазе на такав начин да су добијени одређени број таласа. На пример, за стан врх зрак смокава. 5д (Елиот е рада), Ставио сам фиксне нула за нула на 55 °. Алгоритма ставља шест нула (потребна Н1) изван круга јединица у местима потребно због врхове и долине на / -0,5 дб; четири нула се ставља на јединичном кругу за четири сиделобес на -30 дБ, и четири more zeros for the sidelobes at -20 dB. Really, I don t use the other bound of the shaped region! As you said, The shaped region is defined by the other parameters "ripple", "lobes level", "zeros in shaped region".
| juppydu wrote: | | You can think as follow: synthetise a flat top beam (case I) with only one zero (other parameter as you like) then synthetise the same array with 2 zeros in shaped region (case II). Добар! compute the shaped region beamwidth (the zone where the costant reference value is obtained with the requested ripple), now the question: Try to synthetise a flat top beam with the same requirements but beamwidth that is less than case II but more than case I, are you able to do that ? let me know ! |
I m not able because of the abovementioned reasons. The width of the shaped region results as a consequence of the selection of the other parametes. The same happens with the controlled sidelobe region. Again we can say that there is no control over the transition regions.
| juppydu wrote: | Zorro: flat topped beam (fig. 5.d in Elliot s paper) from 55 to 125 degrees
For the flat-top beam the elevation angle is ranging within 65° to 115°, and as usual the "true" shaped region could be not as the obtained one! |
Forcing the fixed zero for a null at 55°, I obtain a beamwidth (between the points of -0.5 dB) ranging between 63.7 and 118.5 dB. In order to center it, I have to specify the fixed zero at -53.81 degrees; the beam at -0.5 dB results at (90 /-27.39) degrees.
| juppydu wrote: | Zorro: ..I don t get convergence in certain cases (that seem to have a solution after the references I have) ..
What do you mean with "after" ? |
Sorry for my bad English. I meant that the bibliography I had available show solutions for that cases.
| juppydu wrote: | I got convergence for the flat topped beam with 0.5 dB ripple and for the cosec()^2*cos() shaped beam with 1.5 dB and 1dB ripples. But my procedure doesn t converge for the latter with a ripple of 0.7 dB or less..
You have to tune the code since the procedure is converging always (a part numerical errors when you put too stringent constraints). Remember to put more zeros in the shaped region when you ask to the code more severe ripple requirements (below 0.2dB). |
OK. I think I have some issue with the convergence of Newton method with the cosec^2()*cos() beam.
| juppydu wrote: | Zorro: Still, it would be very nice to get the OES paper.
Yes, I working very hard these days, no holydays this year , starting from 8.00am to 10.00pm or more every day. Moreover my "old" paper is in very bad conditions, let me see how convert the paper in --- electronic format.
see you later! |
Хвала!
З |
|
| Назад на врх | |
 |
juppydu
| 14 Sep 2004 22:38 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hi Zorro, no news ?
I have finally finished my code for OES synthesis , all works fine now.
My results are better then the result of OES, I thnik because in the 1985 the code of OES was less precise than that of acutal PC!
before the end of this week I upload the executable code for your fun and I will wait your comments. Stay tuned ! |
|
| Назад на врх | |
 |
мамали
Датум регистрације: 29 Мар 2004 Поруке: 378 Помогао: 1 Локација: између пакла и неба
| 15 Sep 2004 11:09 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | zorro wrote: | Hi mamali,
| mamali wrote: | some interesting papers, tell me if you cant find it: ................
|
thank you for your suggestion and your offer. Please, could you share the papers 4, 13, 15 and 21 of your list?
Хвала
З |
hi friends, sorry if i am late, i was a little bussy with my thesis. well, here's what you wanted; by the way, i should consider the discussions, it seems interesting .
Марти
|
|
| Назад на врх | |
 |
мамали
| 15 Sep 2004 12:08 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| these i found also practical:
-1 F. Ares-Pena, "A Note on the Limitations of Orchard's Method," IEEE Antennas and Propagation Magazine, Vol. 44, No. 1, February 2002, p.109.
0 JA Rodriguez, E. Botha, and F. Ares, "Extension of the Orchard-Elliott Synthesis Method to Pure-Real Nonsymmetrical-Shaped Patterns," IEEE TRANSACTIONS ON ANTENNAS AND PROPAGATION, VOL. 45, NO. 8, AUGUST 1997, pp. 1317-1318.
1 MJ Buckley, "Synthesis of shaped beam antenna patterns using implicitly constrained current elements," IEEE Trans. Antennas Propagat., vol. 44, pp. 192-197, Feb. 1996.
2 D. Eclercy, M. Rammal, A. Reinex, and B. Jecko, "Comparison between real and power optimization methods for arrays synthesis antennas," Electron. Lett., vol. 32, no. 2, pp. 84-85, Jan. 1996.
3 Ares, F.; Rengarajan, SR; Moreno, E., "Remarks on comparison between real and power optimisation methods for arrays synthesis of antennas," Electron. Lett., vol. 32, no. 15, Page(s): 1338-1339
sorry for wiered numbering!, wish be helpfull,
Марти
|
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 30 Sep 2004 21:05 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Здраво пријатељи,
unfortunately I had other engagements in the last times, but I m here again. 
Juppydu, many thanks for your offer; it is welcome! Do you get better results than OES? In which sense?
Marti, thank you for the papers. It sa very good and helpful collection!
By the way, I will pose a question. It is clear the reason for csc^2(theta) pattern (to obtain a constant height radar coverage). But patterns with shape csc^2(theta)*cos(theta) or even csc^2(theta)*sqrt(cos(theta)) are presented in the papers. Which are their applications? Is it related with the dependence of radar cross section of planes with elevation angle, as seen from the radar?
See you. Пуно поздрава
З |
|
| Назад на врх | |
 |
juppydu
| 06 Oct 2004 0:04 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Hello Zorro.
I mean that my soution is little more accurate than the solution of Orchard (as reported in the article). Anyway more probably some differnce are due only to a different level of precision imposed during the synthesis Loop (so the solution are both quite good).
the test case is (16 elements, 0.5 spacing, Cosec2*Cos (between 100° and 140°), ripple -3dB, lobe -20dB, four lobe -30dB) ORCHARD Juppydu Amp Ph Amp Ph 0.77 177.1 0.77 177.5 0.50 -89.2 0.49 -88.6 0.38 -76.0 0.38 -76.1 0.56 -88.3 0.56 -88.1 0.76 -38.1 0.75 -37.9 0.63 7.7 0.62 7.9 0.56 -5.0 0.56 -4.8 0.99 19.0 0.98 19.1 1.04 66.8 1.04 67.0 0.81 94.1 0.81 94.3 1.03 96.9 1.02 97.0 1.47 132.2 1.46 132.3 1.66 -176.8 1.65 -176.6 1.64 -126.1 1.63 -126.0 1.17 -76.4 1.16 -76.4 1.00 0.0 1.00 0.0
Anyway the discussion in this forum was the cause to finish my Orchard synthesis program developed by me at the university time. I have uploaded an Executable file for You ! it is very simple to use. It is a Windows GUI application completely written by me !
For the very first use follow my istruction
1- Run the program (double click on the exe file) 2- Click "OK" button confirming the default synthesis settings. 3- in the new page that you see click "Run" button, You see the synthesis in action !! 4- then go to the 3 edit box at the bottom right and typing 1 in initial box, 4 in end box and -30 in new value box finally Click on "Set New SPec" button, and then click on "Run" button !! you see the synthesis as in the reference of Orchard ! 5- To be sure that all works as Orchard said, click on "Load Reference" button, you see the Pattern computed by the Orchard coefficients (as in the previous table). Uncheck the CheckBox to hide the marker to better compare the two patterns.
Try all the other pattern type and/or synthesis parameter, the program is able to prevent wrong inputs in many cases (probably except pathological ones !).
You can use the program as you like ! also the other people in Elektroda can do that, I will wait for any suggestions from you and the others !
good Luck.
PS: I still working very hard and this program has been built during the nights (close to midnight), so some error in coding are possible ! Sorry for that ! |
|
| Назад на врх | |
 |
juppydu
| 06 Oct 2004 0:14 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Probably in the last message I wasn't able to upload the file . Now I try again !
|
|
| Назад на врх | |
 |
Зорро
| 06 Oct 2004 20:40 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | juppydu wrote: | Hello Zorro. I will wait for any suggestions from you and the others ! | Хвала! I ran your program. It seems to work nice. I will try to give you some suggestions. First of all, Can the coefficients (element excitations) be recovered from the program? Поздрави
З |
|
| Назад на врх | |
 |
juppydu
| 02 Nov 2004 23:41 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Sure ! it can
anyway I have discovered a little bug and I have just corrected it !
Now that I am in deep into Orchard Synthesis I can say that a problem with the code implementation, as suggested by Orchard, is the follow:
The actual desogn fixes the position of the Main Peak at one extrema of the shaped region. This causes two drawbacks:
1. part of the shaped region was not covered as desidered (or not as desidered in real world application)
2. only coverage area with the maximum at the edge of the shaped region can be synthetised
I am actually working on to remove theis limitation
see you the next time ! |
|
| Назад на врх | |
 |
juppydu
| 19 Feb 2006 22:11 Re: REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| Здраво,
I have just uploaded a new release of my code !
I would like to known your comments !
PS: there is a "first" help file included, it must be in the same folder of main program. Follow the "eample 1" in the help file before start to use the program, anyway for any questions feel free to contact me (see also my web site)
NB: this program vrsion is limited to beam like "CosecCos" as in the Orchard paper, but is not limite in number of radiating elemets and the optimised excitations are available.
|
|
| Назад на врх | |
 |
jyfx
| 27 Feb 2006 10:09 REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| | добар |
|
| Назад на врх | |
 |
akedar
| 28 Feb 2006 20:08 REQ: Antenna pattern synthesis: Orchard method | | |
|
| your programme is really good but how to calculate amplitude and phases of elements from your program
reply urgently
Added after 35 seconds:
your programme is really good but how to calculate amplitude and phases of elements from your program
reply urgently on this mail id
ashutosh.kedar(at)gmail.com |
|
| Назад на врх | |
 |