Правила | Новији постови | РСС топиц | Претрага | Регистрација | Лог ин

Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Математика и Физика -> Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!
Арабиц версион Булгариан версион Цроатиан версион Цзецх версион Дански верзија Герман версион Грчка верзија Енглисх версион Шпански верзија Фински верзија Француски верзија Хинди верзија Хрватска верзија Индонезијски верзија Италиан версион Хебрејски верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литхуаниан версион Летонски верзија Холандски верзију Норуегиан верзија Пољски верзију Португалски приказ Румунски верзија Српска верзија Словак версион Словениан версион Српска верзија Шведски верзија Тагалог версион Украиниан версион Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
Ахмед осама

Јоинед: 18. јули 2004
Постови: 282
Помогли су: 1

Post 21 срп 2004 19:48 Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

И док ти како ће то питање доћи к мени, сад ми сви знамо трга закон о светлу

А2 Р2 ^ 2
------ =------------
А1 Р1 ^ 2

А1: подручје зрачи површина
А2: подручје осветљена површина
р: удаљеност од поријекла

из горе еку. је немогуће да је поријеклом подручју светло бити нула! Дакле, мора имати одређену површину!
Повратак на врх
View user's profile
надут

Јоинед: 19. јули 2002
Постови: 4792
Помогао: 312
Локација: Миддле Еартх

Post 21 срп 2004 21:01 Ре: Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Те једначине су за математички модел који може да има точкасти извор. Често у физици један идеализирати модел се користи на ситуације у реалном свету, јер су резултати довољно близу да измјери оне намењене за ситуацију.
Повратак на врх
View user's profile
бибо1978

Приступио / ла: 01 мај 2.004
Постови: 224
Помогао: 6

Post 25 срп 2004 22:52 Ре: Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Електромагнетске талас је прилично компликован модел за битни једначина од фотона најбоље описује Максуелл'с једначина, тако да мај имати пресек подручју, али то селф фотона нема крст површина пресека или тако мислим.
Повратак на врх
View user's profile
сифеддин

Јоинед: 28 Сеп 2003
Постови: 40
Помогао: 2

Post 24. аугуст 2004 18:33 Ре: Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Драги Ахмед
Управо сада се чини своје питање смисла јер је заснован на врло стар геометријско оптика која је застарјела су електромагнетске теорије. Али она такође садржи тако дубока значења ако молба о поријеклу ЕМ вала је и одакле се еминатес. Будући да до сада, чак и на моје најновије сазнања, нико стварно Саид ако електрон или тзв фотона или фицтоус многе друге честице имају волумен, тако и тако. А у амр Селимову М. 'с јединства Тхеоры, као што и ја знам за сада је електрон моделира као тачку честица које мај интеракцију са ЕМ зрачење у регији око ње. Али из моје врло сопствене тачке гледишта он мај се испостави да је електрон може да има свој сопствени волумен за уклањање енергетских густина сингуларитет на њеном положају у простору.
Повратак на врх
View user's profile
дјалли

Приступио / ла: 10 новембар 2.001
Постови: 887
Помогао: 15
Локација: 1600 Пенсилванија Авенуе, Уасхингтон ДЦ 20500

Post 29. аугуст 2004 6:53 Ре: Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Он је, тражећи важећу питање.

У жицом (нека кажу само за округле жице ради једноставности) сигнал путује на 1ГХз (још увек на пример!) Према формули скин ефекат ЕМ талас путује у неким 2мм нека кажу у дубину са површине дробину центру диригент.

Сада ће рећи да се повећа фреквенција 9ГХз. Шта ће се десити? Дубини коже ће бити мање. Тако је пресек подручју ЕМ талас у диригент жица је мање.

Имам приложене слике. Немој бити љут на мене. Ја нисам уметник, али надајмо се требали јасно што је значило по кожи ефекат.

Све је телеграм. Црно је подручје где ЕМ талас не путују тамо. Плава је подручје (пресек) ЕМ таласа је путовања и као фреквенција повећава овом подручју смањује.

дјалли

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте видели у овом прилогу

Повратак на врх
View user's profile
сифеддин

Post 03 Сеп 2004 22:06 Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Драги дјалли
Те чинити се да буде узрок много даље од "важећом питање Ахмед осама траззи" питање није о дубини пенегтратион у металном или његово "не-уметничке" слике у "коначних пресек жице", али ако постоје једне атомске нивоа зрачења пресеку емисије.
У ствари је количина коришћене у анализи многих врста ласера је да је име, али не значи да је зрачење има пресеку простора (или било које подручје сопствених на свим ЕСП. Када емитују)
Не би љут на мене, али мислим да ни ви не узимајући сусстина питање или сте обмањују који га је питао
Повратак на врх
View user's profile
улцсп

Јоинед: 16. аугуст 2.004
Постови: 177
Помогао: 14

Post 04 Сеп 2004 0:00 Ре: Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

То се одређује према радарске пресек
Повратак на врх
View user's profile
дјалли

Приступио / ла: 10 новембар 2.001
Постови: 887
Помогао: 15
Локација: 1600 Пенсилванија Авенуе, Уасхингтон ДЦ 20500

Post 04 Сеп 2004 6:45 Ре: Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Драги сифеддин

". Ахмед питао цитирање осама "електромагнетске талас је доста компликовано модел за битни једначина од фотона најбоље описује Максуелл'с једначина, тако да мај да има цросс-сецтион ареа".

for example a simple TEM wave (lets not complicate with light for now) does for sure have a cross-section area. ЕМ таласа у медија вођена нпр. једноставне тем вала (не дозвољава комплицирати са лаким за сада) не сигурно имати пресек подручју. Слике важе за тај твар.

Ја искрено извињавамо сам почела читати нит од горе наведених питања, а питање је за нешто друго.

Надам се да ћу појаснити ово. Хајде сифеддин зашто бих требао добити луди. Моје слике су у реду. Киддинг.

Ахмед осама је написао / ла:
И док ти како ће то питање доћи к мени, сад ми сви знамо трга закон о светлу

А2 Р2 ^ 2
------ =------------
А1 Р1 ^ 2

А1: подручје зрачи површина
А2: подручје осветљена површина
р: удаљеност од поријекла

из горе еку. је немогуће да је поријеклом подручју светло бити нула! Дакле, мора имати одређену површину!

Квадратни закон је нешто више да припадају-раы оптика подручју уместо на то што заиста светло треба бити проучаване. Зашто ми рећи?

Без обзира што интензитета, поларизација, етц мислити на извору једне антене зрачи ЕМ талас који би светлост талас у нашем случају.

Шта-раы оптика под-домен процена је чињеница поријеклу зрачења извора светлости. Да ли је монополе, дипол, рог, стан патцх Антенне, увојит извор зрачења? Узорка зрачења је "пуно" за све ове различите изворе.

actually study of antennas start with radiating intefinitisimal point-sources of having cross-section area zero and these are valid. Цитирање ти: "Било је немогуће да је поријеклом подручју светло бити нула" заправо студија почети са антена зрачи интефинитисимал поинт-извори имају пресек подручју нула и то важи.

Ахмед осама надам једној појаснимо нешто. Други су врло вредне информације додат.
Повратак на врх
View user's profile
сифеддин

Post 07 Сеп 2004 20:13 Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

Ок Један задње време:
Како ја видим ЕМ вала нема пресек своје сопствене.
Ахмед осама питао (у уплетено начин) ако геометријски (раы) оптика може хандел извор ЕМ таласа
одговор за ово је дефинитивно НЕ!

бибо1978 заправо су мјешовити ЕМ Тхеоры са фотона слику и мислим остави питање унансуерд
Тако дјалли и мислио улцсп од оптичких зраке које Ахмед осама само као питање о ЕМ валу и персуед у судопер и извор

а ја ћу затворити овај разговор са моје стране да се са:
Раы оптика: Слаба је зраке и зраке су само линије са нула пресека
ЕМ Тхеоры: Светло је талас и талас се шири у простору (тј. бесконачног пресек)
Квантна теорија: Лигхт је фотона и фотона су квази-честице са нула рестмасс а не лице не само амоут волумен од (локализовану) енергије међусобно са материјом да да (или) више интензитета у интеракцији талас који иде на напредовања у свемиру
То је све фалкс
Ја сам одавде
Повратак на врх
View user's profile
Гоогле
АдСенсе

Post 07 Сеп 2004 20:13 Огласа

Повратак на врх
бибо1978

Приступио / ла: 01 мај 2.004
Постови: 224
Помогао: 6

Post 17 Сеп 2004 23:32 Ре: Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!

сифеддин, жао ми није јасно у мом опису сам значило да Максуелл'с једначина је само реализација је Квантна талас је фотона, који није ацтауллы што је свјетлост и према Квантна теорија и ЕМ талас "која је ствар талас од фотона "могу бити реализоване као талас пакета", када смо с обзиром на неколико фотона заједно тај зашто заправо свјетлост путује са разним брзину када путују у различитим Пропустљивост простора ". Међутим, један фотона не може имати крст површина, јер не може да има битни пакет једноставно. нада је то јасно.

тај сви хоусефолд
Повратак на врх
View user's profile
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Математика и Физика -> Да ли се електромагнетске талас има пресек подручје!
Паге 1 оф 1 Сва времена су ГМТ 2 сата

Абусе | | Администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС