Правила | Новији постови | топиц | Претрага | Регистрација | Пријава

3дБ бандуидтх

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Електронски Основна питања -> 3дБ бандуидтх
Арапски верзија Бугарска верзија Каталонски верзија Чешка верзија Дански верзија Немачка верзија Грчки верзија Енглески верзија Шпански верзија Фински верзија Француска верзија Хинди верзија Хрватске верзије Индонезијски верзија Италијанска верзија Хебреу верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литвански верзија Летонски верзија Холандски верзија Норвешки верзија Пољски верзија Португалски верзија Румунска верзија Руска верзија Словачки верзија Словеначки верзија Српска верзија Шведски верзија Тагалог верзија Украјинска верзија Вијетнамски верзија Кинески верзија
Аутор Порука
Хамидзиа

Датум регистрације: 17 Мај 2004
Поруке: 48
Помогао: 2

Post 25 Јун 2004 9:52

3дБ бандуидтх

Ассалам о Алекум!

Молимо објасните појам '3 дБ бандуидтх ".

Тханккс
Назад на врх
ГАМ

Датум регистрације: 25 Апр 2004
Поруке: 117
Помогао: 4

Post 25 Сеп 2004 10:44

Одг: 3 дБ бандуидтх

Ми алеиком елсалам УРАУБ,

Било које појачало има одређени фреквентни одзив. То је добитак има одређене варијације са фреквенције сигнала.

3дБ значи сигнал се на половину своје снаге

3дБ пропусни опсег је распон фреквенција сматрају корисним, где је сигнал изнад половине своје максималне снаге.

види приложене фреквенције / енергије граф.

Пуно поздрава

ГАМ

Жао нам је, али морате да пријавите да бисте погледали овај прилог

Назад на врх
Кевина Уеддле

Датум регистрације: 10 Мар 2004
Поруке: 101
Локација: Сан Антонио, ТКС

Post 25 Сеп 2004 20:26

Волим граф. Она одговори лепо питање. Тхе-3дб је склоност једначине ДБ = 20лог Воут / ВИН. Зашто користити 70% или син45? Ово описује јединичном кругу који је полупречник једнак један. Поред је једнак један, супротан је једнак један, хипотенузом је једнака скрт2. Син45 је тада 1/скрт2 који је једнак 70,7% од полупречника круга јединице.
Назад на врх
Хамидзиа

Датум регистрације: 17 Мај 2004
Поруке: 48

Post 28 Сеп 2004 10:51

Ассалам о Алекум!

Много вам хвала за све
Специјално за ГАМ за веома свеобухватан детаље и граф.

Сада имам добру идеју термин.

Реци ми да зовемо 3дБ пропусног опсега као и пропусни опсег пола снаге?

Је 3дБ бандуидтх се ништа са нумеричку вредност '3 бп '?

Је нумеричка вредност само користи без разлога?

Хвала опет
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 28 Сеп 2004 16:50

Пола моћ произилази из чињенице да је син45 пута количина в квадрат једнак .5 моћ, а в квадрат над Р је једнака на власт. Тако да је то пола снаге, али шта вреди 1 / 2 за разлику од 1 / 3. Мислим да је магични број бави чињеницом да је 45 степени, а радијус хеигхтх су једнаки на једну, која је димензија јединичном кругу. Дакле, може се рећи да је 70,7% је само број.
Назад на врх
максуеллеку

Датум регистрације: 27 Мар 2001
Поруке: 185
Помогла: 11

Post 28 Сеп 2004 21:01

Однос сила (П1 и П2), изражена у ДБС се дефинише као:

(П1/П2) 10 дб = лог10 (П1/П2)

Ако је П1 = Пмакс / 2 и П2 = Пмакс добијате:

((Пмакс / 2) / Пмакс) 10 дб = лог10 ((Пмакс / 2) / Пмакс) = 10 лог10 (0,5) = -3,01 дБ

Због тога однос власти од 0.5 одговара, у дневник домен, до -3 дБ.

Имајте на уму да је ово однос две ствари у истој јединици (У). Однос, као што је ова нема јединицу (то је бездимензиона). Је "јединица" ДБ се користи само да истакнем чињеницу да се даје однос власти у дневник домена, а не у "линеарне" домена.

Понекад однос напона је дата евиденција у области (на пример да се односи на прираст напона појачавача: = Во / ВИ). Напомињући да је снага пропорционална квадрату напона добија:

(В1/В2) 10 дб = лог10 (в1 ^ 2/В2 ^ 2) = 10 лог10 ((В1/В2) ^ 2) =
20 = лог10 ((В1/В2))

Хопе тхис хелпс
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 29 Апр 2004 16:30

((Пмакс / 2) / Пмакс) 10 дб = лог10 ((Пмакс / 2) / Пмакс) = 10 лог10 (0,5) = -3,01 дБ

Ова једначина је потпуно тачно, али то не задовољава кључна тачка. Ти би се боље осећа ако се користи једначина

В на квадрат / Д = власт. Онда зато што користите .707 смањење напона постаје (.707) в количине квадрат / Д = власт. Ово постаје
.5 В на квадрат / Д = .5 моћ.
Назад на врх
максуеллеку

Post 29 Апр 2004 20:29

Кевина,

Ако пажљиво прочитате мој пост, имате ли објашњење за однос напона (енергије пропорционална В ^ 2. ...). Основи:

(В1/В2) 20 дб = лог10 ((В1/В2))
Да би (В1/В2) ДБ =- 3дБ морате (В1/В2) = 0,707. За Вашу информацију да је било 0,707 појави ....

Сада, читајући поново свој претходни пост (онај који има "син45 пута в)" Ја још увек не могу да разумем. Можете ли да ми објасните нам?
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 29 Апр 2004 21:05

Син45В каже да ваш дискретних напонских нивоа је .707 оригинални напон. У филтера, ви кажете да је-3дб јавља на месту на коме је смањен напон од 70,7%. Ваш једначине само каже да Поут / пински = .5 који изазива-3дб. Ја смањење напона и скуп који је једнак .5 П у једначини син45В количина квадрат / Д = .5 моћ. Син45 на квадрат је једнака .5.
Назад на врх
мат

Датум регистрације: 26 Јан 2004
Поруке: 489
Помогла: 35
Локација: Тоалет Седиште

Post 29 Апр 2004 21:31

Кевина Уеддле је написао:
Син45В каже да ваш дискретних напонских нивоа је .707 оригинални напон. У филтера, ви кажете да је-3дб јавља на месту на коме је смањен напон од 70,7%. Ваш једначине само каже да Поут / пински = .5 који изазива-3дб. Ја смањење напона и скуп који је једнак .5 П у једначини син45В количина квадрат / Д = .5 моћ. Син45 на квадрат је једнака .5.

Грешку у анализи је да фиксна функција преноса кола на тај на охмиц један, док максуеллеку је дао општи доказ за све релевантне функције преноса. Од филтери се 99% не-охмиц, своје извођење је исправан, али сасвим бесмислено. Но дјело овде.
Назад на врх
максуеллеку

Post 30 Јун 2004 0:32

Кевина,

Молимо вас да не узме оно што сам ће рећи (и написати) лично, али објасњење је једноставно потпуно погрешан. Проблем није само овај пост, а ја нисам видео твоје остале постове на које једноставно не би било ком смислу.

Као што сам написао пре него однос власти / напоне / струје су понекад дати у дневник домена. ДБ-је (врсте) јединица која се користи да се укаже на чињеницу да разматра однос дат је у дневник домена - као што знате што је однос баш и не имати јединицу.

Исправне дефиниције су оне које сам представио пре. Чињеница да је грех (45 º) = 0,707 није повезана уопште са чињеницом да је 20 * лог10 (0,707) =- 3дБ. Онда користите термине као што су "Дискретни напонског нивоа" који једноставно није применљиво овде ... да ли знају шта причају?

Проблем је у томе да постоје почетници користе овај форум, људи који заиста чине напоре да сазнате нешто више о електроници. Ако сви почињу да разговарају о ономе што не знаш, ти момци добијају све више и више збуњени. За мене можете да напишете шта год желите, да сам сигурно неће трпети ...

И да, ако желите да знате да само пишу о ономе што знам.

Поздрави
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 30 Јун 2004 3:38

Сигуран сам што сам израчунати. Стојим по мојим изјавама. Не постоји ништа лоше са тврдњом да 10Лог.5 = 20лог.707. Ово је заиста пола власти, и она је једнака-3дб. Би ја хардпрессед објаснити сличност између-6дБ по октаву и-20дБ по декади. Можете ли да објасните ово код мене?

Ласт едитед Кевин Уеддле на 16 Јун 2004 17:45, едитед 1 тиме у укупном
Назад на врх
мат

Датум регистрације: 26 Јан 2004
Поруке: 489
Помогла: 35
Локација: Тоалет Седиште

Post 30 Јун 2004 7:01

Ретхоугхт сам ситуацију и схватио сам треба да ревидира своје схватање да је извођење тачан. Тхе 3дБ пропусни опсег се користи за дефинисање ефективни домет фреквенција за систем дефинисан функцијом преноса, где је унос обрађује систем да формира исправан излаз.

Ваш извођење у великој мери заснива на п = ха (в) / Р. Једном тренутку мрзим о једначина је да они често недостаје детаљ. Ми не можемо једноставно користити било коју једначину да је јединица претпостављају доследно и мора да ради. Морате разумети импликације иза њих. Зато су физички закони обично се изражава у речима, и поједностављен у једначинама.
П овде се односи на моћи конзумирати по охмиц компонента.
В овдје се односи на напон који охмиц компонента.
Р се односи на отпор који охмиц компоненту.
Дакле, не постоји улазни или излазни у овом случају, дакле не систем. Шта је Р сте дефинисали у овом случају? Ако сте се специјални случај чисто отпорни систем, идеалан отпорник не би требало да мења излаз за исти унос, док је учесталост варира, тако да не постоји таква ствар као 3дБ пропусни опсег на свим! Сама реч "проток" означава да је у вези са фреквенцијом и дисторзија са фреквенције је веома последња ствар коју бих повезати отпорник са.

У сваком случају, то су само моје ставове. Можете имати сопствени увид преко овог проблема, молимо Вас да их поделите. Хтела бих да знам превише ако су моје електрични основе погрешна превише.

Живели!
Назад на врх
максуеллеку

Post 30 Сеп 2004 12:01

Кевина,

У оно што се тиче вашег питања о односу између -20дБ/дец и -6 дБ / оцт, овде иде:

Омогућава замислити првог реда ниско Филтер пролаза, који је пол на фреквенцији ФП. За ф <фп добит филтер је цца константна и ф> ФП почиње пада по стопи од 20 дБ / Оцт (смањује 20 дБ за свако повећање од 10 пута у фреквенцији) или еквивалентно стопа 6дБ/оцтаве (смањује добитак 6 дБ за свако повећање од 2 пута у фреквенцији). Ваше питање је оправдање за ову чињеницу.

Добит Лоу Пасс филтер је дао
(Ђ) А0-= / (1 ЈФ / ФП)
Где је А0-ниске фреквенције добије, ф је фреквенција, ФП је пола фреквенција филтера и ј је имагинарна јединица (ы = скрт (-1)).

Из једначине приказан изнад вас да се односи величина и фазе улаза и излаза синеуавес. Да бисте одговорили на ваше питање, ми смо заинтересовани за магнитуда одговор магнитуда може бити написан је (не заборавите ваш зубни часова)?:

| (Ђ) | А0/скрт = (1 (Ф / ФП) ^ 2)

За ф <<ФП | (ђ) | може се апроксимирати формата А0, због чега се ово зове "ниска фреквенција добитак". За ф>> ФП | (ђ) | може се апроксимирати

| (Ђ) | = цца = А0-/ (Ф / ФП)

Сада можете користити овај једноставније једначине да видите шта се дешава са магнитуда одговор, када је п> ФП. Када упоредите величину напона користи филтер за Ф1 и Ф2 = 10 Ф1, имате:

(| (Ф2) | / | (Ф1) |) 20 дб = лог10 [(А0-/ (ф2/фп)) / (А0-/ (ф1/фп))] =
20 лог10 = [(А0-/ (10ф1/фп)) / (А0-/ (ф1/фп))] =
Лог10 = 20 [1 / 10] = 20 дБ

Тако, када се фреквенција повећава 10 пута добит првог реда Лоу Пасс Филтер опада 20 дБ.

Ако би исте прорачуне за Ф1 и Ф2 = 2 Ф1 (Ф2 је изнад октаве Ф1):

(| (Ф2) | / | (Ф1) |) 20 дб = лог10 [(А0-/ (ф2/фп)) / (А0-/ (ф1/фп))] =
20 лог10 = [(А0-/ (2ф1/фп)) / (А0-/ (ф1/фп))] =
Лог10 = 20 [1 / 2] =- 6 дБ

Стога, када се фреквенција повећава 2 пута (октава), прираст смањује филтера 6 дБ.

Коначно, Кевина, кажем вам поново, син45 нема никакве везе са ДБС ...
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 02 Авг 2004 20:38

Мислим да је оно што је урадио је-3дБ и множио га 2. У филтера, зар не би требало да користите напон уместо снаге. Иако ваш експлаинатион превазилази моје способности да разуме. Имао сам идеју да користи
-20дБ по декади и некако стижу на-6дБ по октаву помоћу једнакости. Али не ради на тај начин. Осећам да је најбољи начин да се објасни је да користите формулу КСЦ = 1/2пиФЦ и плуг филтери вредности у овој једначини. Мислим да Ф буде помножена са 2 или 10 има нешто са њом.
Назад на врх
максуеллеку

Post 04 Авг 2004 15:33

Кевина,

Објашњење сам вам дао је учио у било ком електротехнике наравно. Вас питао како да се односе 20дБ/дец и 6 дБ / оцт, и то је оно што сам вам објаснио.

Невероватно је како препознати да је "експлаинатион превазилази моје способности да разумеју" и онда сугеришу да је оно што сам написао није у реду, јер није могуће да се односи тхе -20дБ/дец и ДБ / Оцт "кроз употребу једнакости" - "не ради на тај начин" кажеш. Ако не разумете, замолите људе да објасни боље ... Не само почетак рекавши да су они у праву, посебно када се недостатак знања.

Одрастају, уче мало више и престати да говори / пише глупости.
Назад на врх
боот_страп

Датум регистрације: 02 Јан 2003
Поруке: 20

Post 16 Авг 2004 13:33

своје фрекунцы која свој највиши фрекунцы одговор (), достиже
/ (2 ^ 0,5) ..!
Назад на врх
Гоогле
АдСенсе -
Гоогле АдСенсе

Post 16 Авг 2004 13:33

Огласи

Назад на врх
ыеецхыан

Датум регистрације: 14 Апр 2004
Поруке: 111
Помогао: 1

Post 17 Јул 2004 2:38

3дБ бандуидтх

Кевина, зашто је истакао говори о вредности син45? Да ли постоји веза између 45 степена и излаз ВС улазног напона у овом случају?
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 17 Јул 2004 4:57

Овај однос је било пола снаге, ако вам се свиђа звук, или да је напон једначину 10лог воут / Вин где воут / Вин је једнака син45. Оба једнако-3дб. Волим звук син45 за разлику од пола снаге, јер то показује да користите неки други математички опцију која каже да је супротно и суседне су једнаке 1, која су димензије јединичном кругу. Чињеница је да су под углом од 45 степени, када су димензије 1 од 1 према теорији троугла. Тхе син45 је онда супротно над хипотенузом који је .707 што је број представља синусни талас на 45 степени и то је тачка на јединичном кругу.

Укупно, ви сте прави број који представља једнаким странама троугла и то је тачка на синусни талас и то је тачка на јединичном кругу. Ове три ствари чине релевантни број.
Назад на врх
Борбер

Датум регистрације: 01 Феб 1970
Поруке: 1553
Помогао: 117
Локација: Словенија

Post 17 Авг 2004 19:12

Прво питање које мора бити одговорено је оно што је проток?
За комуникацију података или сигнала, мера количине пецтрум простора заузима сигнала. Обично, то је дато као разлика између фреквенција на којима амплитуда сигнала је номинално 3дБ доле са
односу на амплитуду у центру фреквенцији. Ових фреквенција представља пола снаге тачке амплитуде-против-фреквенцијска функција
2. Такође се зове ПОТРЕБНИ бандуидтх. Минимални износ спектра простора обично потребан за ефикасан пренос и пријем сигнала комуникације или података.
Тако да је проток обично одређује-3дБ тачака у преносу функција шта је општеприхваћена. Можете користити и друге тачке као што је-6дБ, али морате га споменути.
Назад на врх
ЦолдЦолд

Датум регистрације: 10 Апр 2004
Поруке: 2

Post 10 Јул 2004 6:37

максуеллеку и Кевин, ствар је да си ОБЕ углавном у праву! Ти си само говоре различите језике. максуеллеку изгледа као да се лепи за терминологију континуираног аналогни, док је Кевина, чини ми се, меша аналогни са дигиталним терминологијом теорије се најчешће користе у дискретне, дигиталне царство, то јест, коришћење дискретне тригонометријских каменца и јединичном кругу (у крајњој линији З-домену). Неки људи су удобнији боравак у континуираном, аналогном свету и описују исти феномен са синусоидс и континуираног тригонометријске рачун. Али није битно. Ја сам урадио све ово дешава и са папиром и оловком и са МАТЛАБ-а одговори су увек исти - али не само то ...
они преведу прецизне, мерљиве резултате можете видети у лабораторији. максуеллеку изјавио да "син45 нема никакве везе са ДБС" је нетачна. Фреквенцијски одзив увек може тачно описати и моткама на нуле и јединице у оквиру круга у з-домену. Кевина је донекле тачна у својим аргументима, иако није баш јасно у његовом објашњења, док су максуеллеку изјаве детаљније, али потпуно исправна. А као одговор на мат је презир за једначине (недостаје детаљ ??!)... "Ми не можемо једноставно користити било коју једначину да је јединица претпостављају доследно и мора да ради" - Неправда! То је цела поента! Можемо претпоставити њихова исправност, увек. Једначине НИКАДА лаж, а већина од Кевина тврдњи, као и постављање Р = 1 и на улаз и излаз, потпуно су важећа. То је лепота математику: можете подесити да се неке ствари познате вредности и израчунавање тачне Рэпонсес за непознаница. Матх (правилно обављено) није никада у праву, мој пријатељ. Одобравају у стварном свету обично постоји неколико других фактора које могу или не могу узети у обзир у нашој почетне једначине, али ако знате шта су они и / или ако можете да их мерка, онда они могу да буду изражена у једначине ако то желите. То само зависи од ниво прецизности желите да добијете са математичким моделима.

Сада, као и за еквивалентност 6дБ/оцтаве и 20дБ/децаде у стани-бенд (ваљање искључено) ... Па, ми смо у фреквенцијском домену за Бодеа парцеле, дакле, ако "ЦФ" је своју тренутну учесталост,

величина у (види * 2) у дб = 20 * Лог (ЦФ * 2) ДБ

20 * дневник (ЦФ * 2) = 6,02059991, где 2 представља октаву
20 * дневник (ЦФ * 10) = 20,00000000 где 10 представља деценије

и тако ...

20 * дневник (ЦФ * 0,5) = -6,02059991 где 0,5 представља октаву
20 * дневник (ЦФ * 0,1) = -20,00000000 где 0,1 представља деценије

нема то смисла?
Назад на врх
ЦолдЦолд

Датум регистрације: 10 Апр 2004
Поруке: 2

Post 10 Јул 2004 8:10

Извините, нисам показати еквивалентност, јесам?

октаву = 2 *
деценији = * 10
разлика је фактор од 5

20 * дневник (5) = 13,9794001

20 * Лог (2) 20 * дневник (5) = 20 * Лог (10) = 20,00000000

не да "докаже" линија има исти нагиб или нешто ?????

Не знам. моја математика је превише зарђао ... Осмех
Назад на врх
максуеллеку

Post 10 Феб 2004 16:35

ЦолдЦолд,

Мој став је да су ствари изражене у дБ, јер је погодно, у неким случајевима, да се израчуна однос на исте ствари у дневник домена. Ово је веома добро дефинисан, као што сам претходно стање, које (П1/П2) 10 дб = лог10 (П1/П2).
Она нема никакве везе са тригонометријских односа.
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 13 Апр 2004 20:45

Оно што сам је мислио да је значај-3дб које је .707 напона. .707 По себи има ограничену импоратанце. Страна троугла на јединичном кругу су .707 са хипотенузом буде 1. Једнаке стране је оно што чини 45 степени важно. Импротанце једнаке стране, показује се да је једнака магинитуде. Синус талас није јединичном кругу на путу, али је акција обим и полупречник на 90 степени. А они деле заједничку тачку .707 на 45 степени. Мислим да је једнако магинитуде део је једино важан аспект ако постоји било.
Назад на врх
Борбер

Post 14 Феб 2004 7:04

Кевина
Морате бити пресумминг филтер првог реда (РЦ, РЛ, итд). Ја само мислим да у овом случају, угао је 45 степени. На пренос функција вишег реда угао може бити много другачије.
Назад на врх
Кевина Уеддле

Post 14 Феб 2004 19:02

Ја стварно не могу да вам кажем како се односе све ово. Неки људи осећају пријатно на пола снаге. Ако је само начин да се комбинују ове теорије да би релевантности .707. Можда је једнаке величине није важан аспект. Можда је чињеница да је .707 вредност која се дешава негде на пола пута између 0 и 90 степени. Такође, ако се подсетимо да је РМС вредност је .707 ВП. Синус талас функција је на квадрат, интегрисани, а затим је квадратни корен се узима. Функција која се користи интегрисани тригонометријских идентитета. Са овим идентитет уклоните Вп и 1 / 2. Онда интегрисати. Након интеграције си 0 са леве стране. Онда све вам је преостало је Вп и 1 / 2. И наравно квадратни корен из 1 / 2 је .707. Тако да је на основу тригонометријских идентитета.
Назад на врх
Борбер

Post 14 Феб 2004 19:37

Не мислим да-3дБ има било какве везе са формалном логиком.
На први налог за пренос функција на фази маргине углу фреквенције је 45 степени. Углу (пол) фреквенција се дешава да се на-3дБ апсолутне вредности респонс. Ми кажемо да-3дБ тачке на скали фреквенција је проток такве функције преноса.
Назад на врх
махарсхи_кис

Датум регистрације: 14 Мар 2007
Поруке: 247
Помогао: 6

Post 10 Јан 2007 7:55

3 дБ БУ је фреквенција на којој добит ће пасти по 3дБ амо своје максималне вредности ..
Назад на врх
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Електронски Основна питања -> 3дБ бандуидтх
Страна 1 од 1 Сва времена су ГМТ 2 сата

Абусе | | администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС