| Аутор | Порука |
|---|
абасир
Датум регистрације: 16 Апр 2002 Поруке: 39 Помогао: 1 Локација: Малезија
| 30. Нов 2004 8:55 Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник | | |
|
| Наишао сам на сајту (хттп://хем.пассаген.се/цоммуницатион/супертунер.хтмл) користе као комуникациони ТВ тјунер пријемника. Тјунер поменути извор је тешко сада. ) : Са доступност јефтиног ТВ-картица за ПЦ (са уграђеним ТВ тјунер оутпуттинг видео и аудио директно), може следеће да се уради (тјунер ће бити уклоњене са ПЦБ и контролисана директно са микроконтролером / ПЦ рачунару користећи И2Ц):
ТВ тјунер Видео излаз -> миксера (с ДДС ЛО) -> Филтер 455кХз -> демодулатор (ФМ, ПМ, супротно од сата, итд) -> аудио.
Главни разлог за Х (у) ЦК је да дозволи 1Хз резолуцију да промени фреквенцију. Већина тјунери дозвољавају само 50кХз резолуција.
Тханкс & Регардс, |
|
| Назад на врх | |
 |
Гоогле АдСенсе -

| 30. Нов 2004 8:55 Огласи | | |
|
|
|
|
| Назад на врх | |
 |
ИанП
Датум регистрације: 05 Окт 2004 Поруке: 6494 Помогао: 1542 Локација: Западна обала
| 30. Нов 2004 9:25 Одг: Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник | | |
|
| Не мислим да то можете урадити на овај начин. Излаз из ТВ картице из рачунара картице је појасу видео сигнала (после ПМ-демодулација) и биће услесс за вас. |
|
| Назад на врх | |
 |
цозтурк
Датум регистрације: 02 Мар 2002 Поруке: 110
| 30 Мар 2004 11:06 Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник | | |
|
| Фине туннинг може бити корисно за аудио АКО фази. Тако можемо корак у корак 50кХз. За ФМ радио-моду, тјунер је корак може бити 31кХз. и може се смањити за промену 4МХЗ ксталл да 3.58МХЗ такође.
Наравно, можемо узети АКО сигнал из миксера до МЗ ПМ демодулатинг и за наше уске групе АКО фази. Можда јефтини АМ / ФМ радиом могу да се користе. Покушао сам га за ФМ демодулатинг. Успешна. Али нисам тестиран. Радио локалног осцилатора треба туннед за 30 МХз.
хттп://ууу.едабоард.цом/виеутопиц.пхп?т=97874&хигхлигхт = |
|
| Назад на врх | |
 |
абасир
| 30 Мар 2004 15:42 Одг: Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник | | |
|
| | ИанП је написао: | Не мислим да то можете урадити на овај начин. Излаз из ТВ картице из рачунара картице је појасу видео сигнала (после ПМ-демодулација) и биће услесс за вас. |
Хвала за истицање изнад мене. Загледати Ја ћу отворити модул и узети тјунера ВИФ излаз за задатак. Неки добар сајт који описује ТВ тјунер операције? Ја сам увек био 'дигиталних' тако да је овај радиофреквентних ствари није мој домен |
|
| Назад на врх | |
 |
абасир
| 12 Јан 2004 7:07 Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник | | |
|
| Гуруа,
Могу ли користити сигнал носилац слике и звука уместо ВИФ? Тјунер имам користи ТДА9801 који видео излаз / аудио-носилац слике и звука. Планирам да користите носилац слике и звука, помешајте га са ДДС сигнала и хране излаз на 5.5МХз филтера и ФМ демод јединице ТДА9801. Не желите да се поништавањем склоп већ постоји 
Хвала |
|
| Назад на врх | |
 |