електроника Форум

Правила | Новији постови | топиц | Претрага | Регистрација | Пријава

Using TV Tuner as front-end for Communication Receiver

Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоби кола и мали пројекти Проблеми -> Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник
Аутор Порука
абасир

Датум регистрације: 16 Апр 2002
Поруке: 39
Помогао: 1
Локација: Малезија

Post 30. Нов 2004 8:55

Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник

Наишао сам на сајту (хттп://хем.пассаген.се/цоммуницатион/супертунер.хтмл) користе као комуникациони ТВ тјунер пријемника. Тјунер поменути извор је тешко сада. ) : Са доступност јефтиног ТВ-картица за ПЦ (са уграђеним ТВ тјунер оутпуттинг видео и аудио директно), може следеће да се уради (тјунер ће бити уклоњене са ПЦБ и контролисана директно са микроконтролером / ПЦ рачунару користећи И2Ц):

ТВ тјунер Видео излаз -> миксера (с ДДС ЛО) -> Филтер 455кХз -> демодулатор (ФМ, ПМ, супротно од сата, итд) -> аудио.

Главни разлог за Х (у) ЦК је да дозволи 1Хз резолуцију да промени фреквенцију. Већина тјунери дозвољавају само 50кХз резолуција.

Тханкс & Регардс,
Назад на врх
Гоогле
АдСенсе -
Гоогле АдСенсе

Post 30. Нов 2004 8:55

Огласи

Назад на врх
ИанП

Датум регистрације: 05 Окт 2004
Поруке: 6494
Помогао: 1542
Локација: Западна обала

Post 30. Нов 2004 9:25

Одг: Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник

Не мислим да то можете урадити на овај начин.
Излаз из ТВ картице из рачунара картице је појасу видео сигнала (после ПМ-демодулација) и биће услесс за вас.
Назад на врх
цозтурк

Датум регистрације: 02 Мар 2002
Поруке: 110

Post 30 Мар 2004 11:06

Фине туннинг може бити корисно за аудио АКО фази. Тако можемо корак у корак 50кХз. За ФМ радио-моду, тјунер је корак може бити 31кХз. и може се смањити за промену 4МХЗ ксталл да 3.58МХЗ такође.

Наравно, можемо узети АКО сигнал из миксера до МЗ ПМ демодулатинг и за наше уске групе АКО фази. Можда јефтини АМ / ФМ радиом могу да се користе. Покушао сам га за ФМ демодулатинг. Успешна. Али нисам тестиран. Радио локалног осцилатора треба туннед за 30 МХз.

хттп://ууу.едабоард.цом/виеутопиц.пхп?т=97874&хигхлигхт =
Назад на врх
абасир

Post 30 Мар 2004 15:42

Одг: Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник

ИанП је написао:
Не мислим да то можете урадити на овај начин.
Излаз из ТВ картице из рачунара картице је појасу видео сигнала (после ПМ-демодулација) и биће услесс за вас.

Хвала за истицање изнад мене. Загледати Ја ћу отворити модул и узети тјунера ВИФ излаз за задатак. Неки добар сајт који описује ТВ тјунер операције? Ја сам увек био 'дигиталних' тако да је овај радиофреквентних ствари није мој домен Осмех
Назад на врх
абасир

Post 12 Јан 2004 7:07

Гуруа,

Могу ли користити сигнал носилац слике и звука уместо ВИФ? Тјунер имам користи ТДА9801 који видео излаз / аудио-носилац слике и звука. Планирам да користите носилац слике и звука, помешајте га са ДДС сигнала и хране излаз на 5.5МХз филтера и ФМ демод јединице ТДА9801. Не желите да се поништавањем склоп већ постоји Осмех

Хвала
Назад на врх
Арапски верзија Бугарска верзија Каталонски верзија Чешка верзија Дански верзија Немачка верзија Грчки верзија Енглески верзија Шпански верзија Фински верзија Француска верзија Хинди верзија Хрватске верзије Индонезијски верзија Италијанска верзија Хебреу верзија Јапанска верзија Кореан верзија Литвански верзија Летонски верзија Холандски верзија Норвешки верзија Пољски верзија Португалски верзија Румунска верзија Руска верзија Словачки верзија Словеначки верзија Српска верзија Шведски верзија Тагалог верзија Украјинска верзија Вијетнамски верзија Кинески верзија
Post new topic Reply to topic ЕДАбоард.цом Форум Индекс -> Хоби кола и мали пројекти Проблеми -> Коришћење ТВ тјунер као фронт-енд "за комуникацију пријемник
Страна 1 од 1

subj

text

Сва времена су ГМТ 1 сат
Сличне теме:
ФМ тјунер Предњи крај дизајн-потребан буквар (10.)
Радиофреквентних таласа, фронт-ендтјунер су исти концепт (1?)
Помоћ у пријемник испред које БПФ десигн_ухицх крају би требало да користим (5)
Пријемник фронт-енд ", фазни помак"? (11)
Како направити пријемник користећи БПСК ПМ тјунер? (2)
Разлика бту Назад краја и Прочеље у ВЛСИ (5)
Ефикасан испред МЗ-крај-назад да алатке за крај (1)
шта је предњи крај и назад краја (3?)
Предњи крај & Назад краја (6?)
Фронт-енд Назад на крај транзиције (8)

Абусе | | администратор | | Модератори | | Подржите нас | | мапа уеба
Тема РСС