Ја стварно потребна помоћ плзз ~

P

Pieces

Guest
ИМ студент електро курсу. ја лицемјерје схватити кола која ми је .. функција транзистора, НАНД капије и зашто су постављање кондензатора и отпорника тако ... ИМ на испиту овог понедељка .. и ја не могу да разумем .. Може ли неко помогне [урл = хттп://имагес.електрода.нет/32_1301720271.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/32_1301720271_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ]

Тражи Тајмер, Моностабле и Непостојани Мултивибратор, осцилатор и Оне-Схот кола генератор пулса. Покушајте да се пробије цируит доле у функционалне јединице, то ће помоћи у анализи. Имам дају везују на упутству, има доста тамо: [урл = "хттп://ввв.елецтроницс-туториалс.вс/секуентиал/сек_3.хтмл"] Мултивибраторс укључујући Моностабле, Непостојани и бистабилни [/ урл] Ово би требало да сте покренули у правом смеру.

[Куоте = бигдоггуру; 878030] Пронађите Тајмер, Моностабле и Непостојани Мултивибратор, осцилатор и Оне-Схот Пулс генератор кола. Покушајте да се пробије цируит доле у функционалне јединице, то ће помоћи у анализи. Имам дају везују на упутству, има доста тамо: [урл = "хттп://ввв.елецтроницс-туториалс.вс/секуентиал/сек_3.хтмл"] Мултивибраторс укључујући Моностабле, Непостојани и бистабилни [/ урл] Ово би требало да сте покренули у правом смеру [/ куоте]. ТК толико ме је то заиста помоћи .. Никада нисам о тим новим мултивибраторс .. чинити у имати било који савет за мене да разумем оне пласман транзистора и Дарлингтон пар користи?

Ево туториал о транзистора кола, постоје многе од ових тамо, као и: [урл = "хттп://ввв.кпсец.фрееук.цом/транцирц.хтм"] транзистора кола [/ урл] [урл = "ХТТП: / / ввв.тецхнологистудент.цом/елец1/трансис2.хтм "] Херефорд Пар [/ урл] Ви сте већ их поделити у две одвојене функционалне јединице, тако да их анализа у складу са тим. Такође, увек је добра пракса да погледате листови са подацима за трагове. Ја сам им прилогу као добро. Ако имате СПИЦЕ симулације или неки други програм га користи да симулира преостали део кола.

[Куоте = бигдоггуру; 878046] Ево туториал о транзистора кола, постоје многе од ових тамо, као и: [урл = "хттп://ввв.кпсец.фрееук.цом/транцирц.хтм"] транзистора кола [/ урл ] [урл = "хттп://ввв.тецхнологистудент.цом/елец1/трансис2.хтм"] Херефорд Пар [/ урл] Ви сте већ их поделити у две одвојене функционалне јединице, тако да их анализа у складу са тим. Такође, увек је добра пракса да погледате листови са подацима за трагове. Ја сам им прилогу као добро. Ако имате СПИЦЕ симулације или неки други програм га користи да симулира преостали део кола [/ куоте] оооо. ... ОК .. Али, ако сам променити тим транзистора 2СЦ2547 и бц548 транзистора са другим, могу кола и даље функционисати као и мора да буде?

Да ли сте сигурни да је шема је исправна? Изгледа да је требало да буде пулсирајући тон генератора (бееп-паусе-бееп-паусе. ..), али апсолутно ништа не К3 и врх НАНД осцилатор нема повратне информације путу. То би више смисла ако врх Ц3 повезан на пин 10 и Р7/К3 су потпуно уклоњен. Брајан.

[Куоте = бетвикт; 878075] Јесте ли сигурни да је шема је исправна? Изгледа да је требало да буде пулсирајући тон генератора (бееп-паусе-бееп-паусе. ..), али апсолутно ништа не К3 и врх НАНД осцилатор нема повратне информације путу. То би више смисла ако врх Ц3 повезан на пин 10 и Р7/К3 су потпуно уклоњен. Брајан [/ куоте] Ооо. .. ОК онда ... ако Дарлингтон пар транзистора је промена у други тип, ће се кола и даље ради? а ако се не користи НАНД ће круг ради?

Можда и не, у том циљу. Ја мислим * * начин је намењен да ради изгледа овако: (неће онако како је жичану у тренутку) и У1Ц У1Д форми осцилатор који прави аудио-тон, К1 и К2 су садашњи возачи да тон довољно гласан преко звучника. То је само осцилују када се у 12 је висок. У1А и У1Б да нижој фреквенцији осцилатора који одређује трајање тонова и празнине између њих (бип дужине). Излаз на Пин 4 се користи за покретање и заустављање тон из У1Ц / Д Моја претпоставка је врх Ц3 би требало да се придруже на пин 10, Р7 би требало да иде између К3 и пин 4 и требало би да Л1 повезивање између колекционар К3 + линија снабдевања. Кабловски тај начин ће радити као аларма, звук би се пулс и искључивање и светло би блиц у исто време. Брајан.

[Куоте = бетвикт; 878249] Можда и не, у том циљу. Ја мислим * * начин је намењен да ради изгледа овако: (неће онако како је жичану у тренутку) и У1Ц У1Д форми осцилатор који прави аудио-тон, К1 и К2 су садашњи возачи да тон довољно гласан преко звучника. То је само осцилују када се у 12 је висок. У1А и У1Б да нижој фреквенцији осцилатора који одређује трајање тонова и празнине између њих (бип дужине). Излаз на Пин 4 се користи за покретање и заустављање тон из У1Ц / Д Моја претпоставка је врх Ц3 би требало да се придруже на пин 10, Р7 би требало да иде између К3 и пин 4 и требало би да Л1 повезивање између колекционар К3 + линија снабдевања. Кабловски тај начин ће радити као аларма, звук би се пулс и искључивање и светло би блиц у исто време. Брајан. [/ Куоте] ООО ОК .. Имам га сада ... Значи ли то да је везу Ц2 Р2 н који чине пулс на Н искључивање? али зашто је Р4 повежи Н Р3 са У1Д Н У1Ц?

Р3 је део кола које поставља фреквенција, али требало би да можете да се кратко Р4 у потпуности, то не чини много. У1Б и У1Ц заправо користе као инвертори, друге две капије се користе да укључите или искључите осцилација. Кола ради боље када су Шмит улазни уређаји се користе уместо нормалног капија, али и даље треба да раде на дугме У реду. Брајан.

[Куоте = бетвикт; 878418] С3 је део кола које поставља фреквенција, али требало би да можете да се кратко Р4 у потпуности, то не чини много. У1Б и У1Ц заправо користе као инвертори, друге две капије се користе да укључите или искључите осцилација. Кола ради боље када су Шмит улазни уређаји се користе уместо нормалног капија, али и даље треба да раде на дугме У реду. Брајан [/ куоте] Ооо. .. ок2 .. Јасно ми је сада .. ТХКС толико .. У случају да нешто надам се у све може да ми помогне ... ТХКС ~

[Куоте = комада; 878429] ООО .. ок2 .. Јасно ми је сада .. ТХКС толико .. У случају да нешто надам се у све може да ми помогне ... ТХКС ~ [/ куоте] СРИ опет, зашто постоји Ц4 када променим положај батерије са друге стране зашто коло не функционишу?

Друге стране шта? Ако је батерија била савршена, Ц4 не би било неопходно. У стварном свету, акумулатори су далеко од савршене и што више тренутни је нацртана од њих, њихов напон капи. У вашем кола, постоје два прилично тешка оптерећења на батерији, једна је звучник и други је лампа, јер су пали и гаси, тренутни преузет из батерија ће се променити од готово ништа да прилично велики број. Као што је струја мења, напон батерије ће ићи горе-доле, с обзиром на исти напон покреће осцилатора и њихов рад се мења зависно од њихове понуде, можете да видите ситуацију у којој она постаје веома нестабилан. Кондензатор је ту да делује као локални резервоар енергије, она заправо не производи напон али то помаже ослобађањем пуњење када напон падне и пуни се из батерије када напон расте поново. То није идеално решење, али довољно је да поуздано раде колу све док се батерија више не може да се избори уопште. Брајан.

[Куоте = бетвикт; 878786] другој страни шта? Ако је батерија била савршена, Ц4 не би било неопходно. У стварном свету, акумулатори су далеко од савршене и што више тренутни је нацртана од њих, њихов напон капи. У вашем кола, постоје два прилично тешка оптерећења на батерији, једна је звучник и други је лампа, јер су пали и гаси, тренутни преузет из батерија ће се променити од готово ништа да прилично велики број. Као што је струја мења, напон батерије ће ићи горе-доле, с обзиром на исти напон покреће осцилатора и њихов рад се мења зависно од њихове понуде, можете да видите ситуацију у којој она постаје веома нестабилан. Кондензатор је ту да делује као локални резервоар енергије, она заправо не производи напон али то помаже ослобађањем пуњење када напон падне и пуни се из батерије када напон расте поново. То није идеално решење, али довољно је да поуздано раде колу све док се батерија више не може да се избори уопште. Брајан [/ куоте] Ерм., Шта мислим када променим положај батерије са леве стране кола .. Трудим се да се креће, као и кондензатора, али кола не покрене .. Зашто је то тако?

Његова зато што би га преместили на другу страну прекидача. То би посао ако прекидач био затворен. Узгред, повезивање снаге на пин 1 и без да се повеже на напајање пина (ПИН 14) ће довести штету МЗ. Никада не би требало дозволити унос ПИН да имају виши напон на њему од понуде ПИН. Брајан.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back