Једноставно ДЦ напон селектор колу за вожњу мотора

D

dannomassey

Guest
Поздрав свима ја сам нови на овом форуму, али хопое неки од вас моћи да ми помогне, хвала унапред, ако можете. Морам да дизајн ДЦ напона колу селектор за вожњу учитана ДЦ мотором. Треба да изаберете опсег скуп напони од +10 В и +32 В @ ~ 500мА истерани из ДЦ напајање. Мој иницијални дизајн је серија напона разделници прислушкиваних на наполитанки прекидач, али морам покренути на два проблема овде, утовар (треба да мисли да је) и било ограничење струје у преградом ЦЦТ или крваре отпорника приказују вруће. Следеће Мислио сам могао сам да користим основне снимак Зеннер / стезаљка ЦЦТ типа, али изгледа да имају сличне проблеме као Волео бих да не учитава страну ЦЦТ бити мали струје. Ја не мислим да би то било сувише тешко али мене збуњује, или сам да ментално блок: -? Хвала свим

Да ли већ имате напајање које има више излаза (напонским нивоима) и желите да изаберете било коју од тих излаза?

Хи Прототип Хвала за одговор, имам променљиву напајање (један излаз), али ја желим овај уредјај на тест центар, где скуп напонским нивоима морају да буду прецизни и понавља редовно. Дакле, идеја је да се пребаците поље да бисте сачували време, труд и грешке.

Ако користите разделник потенцијални ради на рецимо, 10мА, затим користећи моћ транзистор као извор или емитер следбеник, ће довести на задовољавајући поставили. На нижим напонских излаза стварни излазни напон ће бити мањи онда тхеорецтицал, али ће се понављају, тако да само изаберите потенцијал отпорнике преградом да надокнади пад додао волти. Искрен

Здраво. У адитион да заједнички цолецтор, можете да користите ОпАмп да би "ојачан" фоловер напон. Ако нисте упознати са опампс, један транзистор треба да уради посао. У сваком случају, проверите да ли транзистор вхитстанд 16 вати енергије топлоте.

Емитер предложио следбеник може да ради као једноставан регулатор напона са умереним прецизношћу. Променљива напонски регулатор ЛМ317 као што би, међутим, поставили напона независно од промене оптерећења, а такође штити себе од шорцеве и топлотна преоптерећења. Коначно, можете наравно користи напајање са дигиталног програма или аналогни даљинском управљачу способности. Друга би била уобичајена тестирање решења у индустрији.

Хвала свима за савет, знам да би се програмирати ЈПС највише равно напред пут напред, али сам мало имагинаран пројекат оживети недеље ;-) сам гледајући подесиви регулатор напона као ауггестед (ЛМ317), а мислим да ћу проследити ову идеју, она ми даје простор да додате још неколико практичних функција за дизајн. Много хвала

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back