Једно питање од хспице / спектра симулација?

G

GaryHan

Guest
Када сам се транс симулација, ја Ванн да промени вредност капу током симулације, а не поново симулације, али у симулацији да бисте видели параметар поклопац утице на резултат? Како могу да урадим користећи хспице или авет у аналогни уметник? ТХКС 8) [цолор = даркблуе] [/ цолор] Можда ја то не говорим јасно, дајем ти пример. Поклопац се користи као сензор, може бити промењена од стране околност. могу да урадим симулацију са различитим вредност, али у току једне симулација вредност поклопац је фиксиран, а не променљива. Желим да 5п да поклопац на почетку симулације, и промените га у 10п на 500ус и поврате га 5п на 1мс. То ће вам дати чудан резултат, уместо да га дају константну вредност. Како могу да урадим? Молим вас дајте ми неки савет! ТХКС

Мислим да у то могу да учине команди параметара Свееп

У ХСПИЦЕ можете дефинисати капацитивност кондензатора са једначину. На пример: Цсенсор ноде1 ноде2 Ц = '5 П * В (цонтролволтаге) 'ЦТИПЕ = 1 То ће учинити ваш кондензатор зависи напон на чвор "цонтролволтаге". Ако се овај напон је дефинисан да буде 1В од 0с до 500ус, 2В од 500ус до 1мс и назад до 1В у 1мс, то ће учинити оно што желите. "ЦТИПЕ" опција контролише задужени метод обрачунавања и треба да се "1" ако капацитивност треба да варирати у зависности од напона чворова (подразумевана вредност је "0"). Поздрав

Не знам шта је употребљиво у Хспице али у већини зачин вам бити ограничена на нелинеарну капу. Дакле, контрола напона капу напона тхемселве. Мислим да морате да користите аналогни понашање са интеграцијом функција и множилац или функција за интеграцију временска константа.

У ХСПИЦЕ немате такав ограничење ... Пример сам дао је скоро копија онога што је у упутству ... Поздрав

Проверио сам авет. Пример дефиниција кондензатора не укључује екстерни напонски или чвор дефиниције за нелинеарну капа.

[Куоте] У ХСПИЦЕ можете дефинисати капацитивност кондензатора са једначину. На пример: Цсенсор ноде1 ноде2 Ц = '5 П * В (цонтролволтаге) 'ЦТИПЕ = 1 То ће учинити ваш кондензатор зависи напон на чвор "цонтролволтаге". Ако се овај напон је дефинисан да буде 1В од 0с до 500ус, 2В од 500ус до 1мс и назад до 1В у 1мс, то ће учинити оно што желите. "ЦТИПЕ" опција контролише задужени метод обрачунавања и треба да се "1" ако капацитивност треба да варирати у зависности од напона чворова (подразумевана вредност је "0"). Поздрав Овај метод је веома користан, и ја сам већ решим проблеме коришћењем овог метода. Хвала, маквеллеку.

Можете изградити идеални напонски контролисаним кондензатор модела користе Спецтре Верилог Верилог или, а затим само промените подешавања напона у току симулације. веома је једноставно. Али, морате да користите спектар.

Како да се изгради идеални напонски контролисаним кондензатор модела користе Спецтре Верилог Верилог или? Можете ли да опишете га детаљно? ТХКС пуно!

Користите кондензатора паралелно са идеалним прекидачима у серији од АналогЛиб. Омогућавање и онемогућавање прекидачи како вам одговара у току симулације. на пример, прелазак на 5 пФ капа са 5пФ већ тамо. и касније га укључите се користи регулациони сигнал генерисан одвојено. Надам се да ово помаже.

Можете писати идеалан модел вашег кондензатора са Верилог-, затим покрените симулацију.

може да примени у два или више капама на паралелне конекције и претвори их или да их даље. ја не знам да ли извори ће помоћи у да то уради

У Сабласт можете то урадити са коришћењем рација команду. Можете да промените вредност као део помете, али после сваке промене још један симулација итерацији се ради. У Сабласт Ово се може урадити без убијања и рестартовања симулације процеса. Пребацивање паралелно цапцитор у коришћењу идеалан прекидач је вероватно најлакше решење ипак.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back