АДЦ референтни напон

T

Thangadurai

Guest
Здраво, У мојој апликацији морам да мере број обртаја од пулс метар излаз 4-20мА. Ја сам помоћу АДС8344 16-битни АДЦ и 250 ома отпорника за конвертовање 4-20мА у 0-5В. Ја сам помоћу РЕФ02, 5В референтни напон, МЗ за АДЦ Вреф. Имам проблем са АДЦ референцу. 1. РЕФ02 ИЦ је све топлоте и палили кад повезати пулс метар на АДЦ улаз 2. ја повезан 5В Напајање директно на АДЦ-Вреф пин, сада АДЦ је бурннед. Не знам шта је проблем. молим вас да ми помогне да се реши овај проблем.

Да ли сте пробали применом тренутно ограничен напајање (нешто попут клупа-топ РПС) на Вреф и проверите да ли референца улаз је интерно оштећен.

ХИ, како ми познато ПИЦ је раде на 5В напон, тако да могу да знам да ли користите АДЦ канала, ... Могу ли да користим 13В референтни напон који је далеко превазилазе 5В и да се интерфејс са ПИЦ АДЦ канал ПИН?

Ниједан не можете, АДЦ-референтни напон не може бити више од напајања. Алек

Хвала за одговор, онда ако желим да открију 12 волти напона батерије с времена на време ..... онда не могу већ користе овај метод!

Ако проверите електричне спецификације при крају дата листа које видите напон на ВДД у вези са ВСС ...................... -0.3В до +6.5 В напон на МЦЛР у односу на Всс ..................... -0.3В до +13,5 В Напон на све друге пинове у вези са ВСС .......... -0.3В до (ВДД + 0.3В), тако да се да максимални напон можете да примените на Вреф пин ВДД + 0,3 волти. Користите разделник отпорника да одустане од 12 волти.

Ако желите да проверите виши напонски можете користити два отпорника за напонски разделник, тако да напон који иде на микроконтролер испод одређене границе, на пример, ако користите 1к отпорник од ГНД до АДЦ улаз и 4К7 од улазних на 12в онда сепаратор напона ће бити 1к / (1К +4 К7) = 1/5.7 * 12в = 2.1В Можете променити отпорник однос у складу са вашим потребама. Алек

Хи Тхангадураи Након разматрања ваше схематски једина брига да сам је да се напајање АДЦ од 5В референтни кола снабдевања. Уопштено говорећи 5В референтни (РЕФ02) не могу да извор пуно струје (мА је низак). Можда ћете желети да проверите извор струје РЕФ02 је у могућности да обезбеди и онда упореди са садашња потрошња од АДС8344. У добар дизајн је обично АДЦ погон (+ ВЦЦ пин) из ДЦ / ДЦ конвертор и (Вреф пин) је повезан са РЕФ02. Једно решење је да одустане од 24В до 5В користећи долар конвертора и моћи АДЦ користи БУЦК али задржите Вреф пин спојен са РЕФ02. Надам се да овај пост је користан. Погледу РР

Само будите свесни да 4-20мА преко отпорника 250охм даје 1-5В не 0-5В Мајк

@ Ррасхид и МикехЗА Ви сте одговарајући на прву поруку у овој теми која је пре око 7 месеци. Нових порука у овој теми је # 3 и испод Алекс

За ниже струјни сигнал, можете лако да користите отпорник узорковање, али будите сигурни да улазни напон не сме да више од АДЦ референтне и максимални улазни ниво описано у датасхеет.А једноставно решење је да се користи отпорник за дељење. За горњи струјни сигнал, добра струјног трансформатора је рецоммеддед.Тхере многе разне однос на тржишту, као што су 100:1,1000:1, итд Срећно!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back