АРМ СоЦ дизајн, Потребна помоћ почетак

T

tariq786

Guest
Здраво Момци, ја сам АСИЦ / ФПГА дизајнер који може да напише Верилог кода, синтетише га и место и Роуте то. Ја сам нови на АРМ свету. Ја сам се питао како могу да узети Верилог код и претворити га у АРМ скупштине. Шта је алатка ланац потребно и где да се то? Такође сам збуњен о томе шта треба да користите када чујем толико термине као што су АРМ Артисан физичку ИП, ИП логика, Стандард Целл, уграђене меморије компајлера, Интерфејс ИП. Може ли неко да истакне шта је ово, када и где да користите сваку од њих. Било показивачи и туториали ће бити веома цењена. ТХанкс Кинд Регардс,

Здраво тарик786, АРМ процесор који је потребан неки склопа код да изврши програм, не постоји веза са Верилог! Верилог се користи за кодовање понашање процесора АРМ. Логика ИП = стандардна ћелија меморије Компајлер име каже алат за генерисање инстанцу меморије вам је потребно да се користи у дизајну. Интерфејс ИП је за пример УСБ ип за овај пример обично два дела један физички због појединим јастучићи потребних за УСБ и други део, у РТЛ нивоу или макро већ стављена који садржи све потребно за УСБ протокол. али то може бити И2Ц, СПИ, УАРТ ...

Здраво РЦА Брате хвала за одговор. Заправо, имам Верилог код за кортекса М0 процесора. Ја сам се питао како би га искористити? Хвала за брисање слици мало.

АРМ процесор користио Амба аутобус за приступ успомене (РАМ / РОМ / ЕЕПРОМ) и интерфејсе (преко регистара мапирање). Очекујем ЦМ0 има и бит трака адресу? Очекујем ЦМ0 ради као цм3, а затим на адреси 0к000 имате стек поинтер адресу, 0к0001 ресетује интерупт вектор ...

рца ваш последњи одговор није ми јасно. Реци ми како да најбоље користе кортекс М0 Верилог језгро које имам. Хвала

ех, да је дизајнер посао! Треба да прочитате документацију АРМ, која објашњава како језгро ради. Прво твоје језгро треба ресет и сат. Вхен тхе ресет деассертед и сат ради, језгро ће прочитати адресу 0к00000000, које садрже ресет вектор прекида, што значи, језгро ће скочити на овај реад вредности да настави да извршава програм, у коду АРМ ассембли. Ако мој је запамтити исправи следећа адреса је Иницијализација стек адресу показивач. Онда да уради све ово, језгро извршава читање преко АМБА аутобуске кода, радије аутобус за приступ код. Треба дефинисати који тип меморије ће садржати ресет вектор прекида и Скупштина код ..., овна или РОМ или ЕЕПРОМ, или флоп, ја не знам. ако већ инстанцира језгро, радиш ово це бити као и обично, идете преко интерфејса да знају шта језгро потреба.

господине, ја желим да научим АРМ Цортек М0 Верилог код, али ја не разумем цоде.плеасе послати код ме.ани помоћи ће бити високо цењена.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back