БЈТ Диференцијални појачавач питање

H

hamsiii

Guest
Здраво свима, ја сам нови овде и ја сам је потребна помоћ. Имам пројекат за дизајн БЈТ појачала разлика која обезбеђује 20дБ добитак на излазу. Кола има један напајање (12Вдц), а улаз је око 10-50мВ, а не диференцијала. (Улаз је само глас сигнал који долази од антене) сам урадио неке анализе, али сам мислио да можда неће бити тачне, као што излаз треба да буде 100мВпп на 0Вдц. Можете ли ми помоћи како да ДЦ и АЦ анализирати ово појацало? Хвала. Едит: К3 К4 (са Р5, Р15, Р16), део је за текуће огледало које генерише 0.4-0.5мА за дифф. амп део

Прво ДЦ анализа и пронађите К тачке К3 К4 веома важно ИЦ3 и Иц4, биће вам потребан за АЦ анализа. За ДЦ анализа свих кондензатора ће бити замењен са отвореног кола Израчунајте ИЦ К3 онда 4 за К1 Ад 2. Са ИЦ1 и ИЦ2 га користите за израчунавање модела сигнал за транзистор који користите. Замените транзистора са моделом и реализује прорачуне. Срећно

Имам добро пројектован коло, даје 20дБ добитак, али када сам спроводи спој на даска за хлеб, она не даје никакве излаз. проверите сам за кратке и отвореног кола, ја сам заменио БЈТ и проверите поларитети кондензатора, ништа не недостаје и кола не ради. Било који сугестија?

Детекцију грешака у БЈТ кола требало би да почне са ДЦ пристрасности Цхецк Поинт. Шта су ДЦ напона на К1 и К2 колектора чворова?

за К1 и К2: 6.1Вдц у Ц, 5.9вдц у Б и Е. 5.3Вдц у К3 и К4 за: 600мВдц на Б, Ц 0Вдц у Е. ПИН П3: 5.1В. Ц ПИН П4: 600мВдц.

[Ја] [б] 0Вдц на Е [/ б] [/ и] То значи: Нема струје кроз П3 и П4.

К3 К4 и ствара тренутни огледало стварне кола, у примеру није било отпорника на Е К3 К4 и. У сваком случају ћу покушати да се измене, хвала за одговор. Едит: Хвала за одговор, поставио сам пинове Е К3 К4 на 1-2вдц.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back