БЕГИННЕР: Раилеигх фединг коришћењем МАТЛАБ

A

afesheir

Guest
Хи еверибоди .. Трудим се да симулира Раилеигх канал да се испита ефекат нестаје на сигнала .. то је мој код: [цоде] јасно ЦЛЦ% скуп 50 вишеструке кашњење у секундама који се случајно Тау = Ранд (1,50) * 10 ^ -6;% скуп 50 вишеструке добити у дБ (од 0 дБ до 10 дБ) ПДБ = Ранд (1,50) * 10;% створити објекат канал ц = раилеигхцхан (1 / 10000, 75, Тау, ПДБ);% Направи случајни дигитални поруку је к = рандинт (10,1);% ПСК модулацију за ову Порука и = модулирати (модем.пскмод, к)% Додајте ефекат канала модулисаног сигнала ицап = филтера (Ц, И);% Демодулате сигнала кцап = демодулате (модем.пскдемод, ицап);% Провера симбол грешке. [Нум, РТ] = симерр (И, ицап) [/ цоде] моје питање је: када израчунавање БЕР, треба да упоредимо Кс кцап или упоредити са И ицап ..? хвала унапред: [сизе = 2] [цолор = # 999999] Додато после 2 минута: [/ цолор] [/ сизе] успут тражим, јер у поређењу са к кцап даје нула грешака и сцаттерплот за оба је идентичан. . док је у поређењу са И ицап даје неке грешке .. ово је превише збуњујуће за мене .. Очекујем грешке треба да се деси и ицап и кцап .. сам истина?

Хи односу и и ицап је бесмислица. ицап се не садржи било који симбол. уколико желите да добијете стопа симбол прво треба да врши тешко одлука да ицап. услов за ваш проблем је идеалан. с једне стране нема адитива шума у систему. С друге стране, максимално време ширења (10 ^ -6) то је заиста занемарива у односу на Симбол рате (10 ^ -4). кохерентан фреквенција је око 200кХз, међутим сигнала пропусни опсег је само 10кХз. Ја бих изненађење ако мало грешка износила је више од нуле у овом одличном стању. Поздрав

хвала пуно махдитхдн .. на основу Ур помоћ, ја модификован "одличан" условима .. Направио сам кашњења у реду 10 ^ -5, повећавајући доплер фреквенција до 120 Хз и повећање броја бита преноси до 10000 бита, тако да је мој код сада изгледа овако: [цоде] јасно ЦЛЦ% скуп 50 вишеструке кашњење у секунде који су насумице Тау = Ранд (1,50) * 10 ^ -5;% скуп 50 вишеструке добити у дБ (од 0 дБ до 10 дБ), ПДБ = Ранд (1,50) * 10;% створи Ц канал објекат = раилеигхцхан (1 / 10000, 120, Тау, ПДБ);% Направи случајни дигитални поруку је к = рандинт (10000,1);% ПСК модулацију за ову поруку и = модулирати (модем.пскмод, к)% Додајте ефекат канала за модулисаног сигнала ицап = филтера (Ц, И);% Демодулате сигнала кцап = демодулате (модем.пскдемод, ицап);% Направи заплет растурити из примљених сигнала сцаттерплот (к) сцаттерплот (кцап);% Провера симбол грешке стопи. [Нум, РТ] = симерр (к кцап) [/ цоде] сада сам добио највеће изненађење .. погрешан бит стопа је тоооооо висока (око 0,5), и сцаттерплот Кс и кцап је """"""

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back