Бафер После Паралелни порт

C

Compy

Guest
Зашто ми користимо буффер После паралелни порт и пред нашим кола .. и м ће интерфејс мом свих 8 бита паралелно .. који бафер Иц ће најбоље бити .. хвала

Највероватније да одвоји своје коло од луке података линије, али ја не видим многе предности за то. Бафер МЗ (као што су 74ХЦ/ЛС245, овај одговара вашем 2-ИИ питање, то је 8-битни не-инвертујући аутобус примопредајник) неће заштитити ППорт осим ако користите пролазног напона супресор у сваком реду података или користите оптички изолације ..

ОК, користим 8 бита за пренос података шта хоћу да кажем је, 7 битова података и 1 сат пулс за мој 8-битни помак регистровати паралелно паралелно се ... али метара има проблема док је одговарају свих 8 сигнале .. сат пулс доеснт меч са другим сигналом и чудни подаци су сачувани на мом 8-битни помак регистровати .. то зашто неко ми је рекао да користи бафер, тако да ће мој све 8 бита излази из рачунара бити упарен и исти као и сат пулс тако да сам могао да спасе тачне податке о мом смени региструјете. (Сетите се користим 7 битова података 1 бит је увек терену како у и ван 8 бита смене регистар)

Тако да ово није бафер проблем али тајминг проблема. Ако ја разумем ваш пост користите 7 бита за податке трансмиссиона и 8. мало као сат. Једна опција ће бити да користи СТРОБЕ сигнала (ПИН1 од паралелни порт) да напише података у регистар смене и непоштовање мало сат. Можете да употребите сигнала СТРОБЕ? Ако не, још једна опција је да користите кратак импулс моностабиле са закашњењем триггед од сат-битни. Ово ће обезбедити да подаци бита носе важи нивоа током транзиције на клик мало.

мм .... ок онда .. која кола ће бити у реду 555 тајмер или 74ХЦ123 ...

потребу за бафер је углавном тренутно појачања. Користио сам 74ЛС244. Главни ПБМ ја суочавају када повезивање са тоне струја луке. Други је контрола луке је отвореног колектора за више сам написао у мом е-књига у могу да је добију од [урл] ввв.бибињохн.тк [/ урл]

Претпостављам 123 ће бити један као прво ћете морати веома кратком далаи (1 / 2 123), а затим напише импулса (2 / 2 123) ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back