Бинарни репресенттион простих бројева

M

mahaju

Guest
Да ли постоји било који начин да проверите да ли је број прост из њега је бинарна репрезентација? И не мислим класицни метод поделе број н бројевима од 2 до н-1, али у ствари одређује да ли је премијер из њега образаца 0 и 1 је. Овде су неке од ствари које сам у вези нашао питања са бинарним бројевима облику 101 10101 1010101 премијера [/ урл] [урл = хттп://ањацксон.нет/2007/07/19/висуалисинг_приме_нумберс_ин_бинари] визуелно простих бројева у бинарном | ањацксон.нет [/ урл] Ако постоји било каква таква метод Желео бих да пишем програм у Ц или Ц + + да ли је број прост коришћењем то је бинарно представљање Хвала унапред Смиле

Па, разлика између бинарних и децималних је само основа број и они нису фундаментално разликују много. Ако не можете да урадите са децималним, не можете да урадите са бинарним било.

знате да ли је то математички доказао?

ја донт мислити постоји метод за вашу помоћ.

Не, нико да се сећам читао о ... С друге стране, ако изаберете прави базу увек можете да заступају своје владе по броју 10. ;) Ако сте заинтересовани за забаву обрасцима који се односе на просте бројеве, погледајте [урл = хттп://ен.википедиа.орг/вики/Улам_спирал] Улам спирале [/ урл].

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back