Биполарни транзистор на Спице

H

hayowazzup

Guest
Здраво Ја покушавам да константна струја извор користећи транзистор, ја сам нацртана из кола у наставку. [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/49_1301779735.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/49_1301779735_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] Када сам се симулирају на зачин, да добијем 4.18мА за ИЦ. Оно што сам научио о коришћењу БЈТ као извор константне струје је да ако сам било повећање Р1 до 2К, или В1 до 15В и задржати В2 константа, заједница ће остаје иста. Међутим, након промене или вредности компоненти и симулације кола Схватам ске промене, што није оно што сам очекивао. Тако да сам се питам да ли сам заправо погрешно концепт, или постоје неки услови у вези са БЈТ нисам забринутост. [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/19_1301780906.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/19_1301780906_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] Ваша помоћ ће бити цењена.

Оно што су изазвали није струјни извор уопште. Требало би да погледате излазне струје, а различите излазног напона - који ће показати шта имате. Потребан вам је ДЦ анализа за то. Слика 3 је овде више одговара ен.м.википедиа.орг / вики / Цуррент_соурце Кит

Хвала за одговор Успут, овде је место где сам се ово коло из [УРЛ] хттп://инст.еецс.беркелеи.еду/ ~ ее105/фа07/лецтурес/Лецтуре% 204.ппт [/ УРЛ] са слајда 16 -18.

Ако желите да истражите карактеристике транзистора у зачин треба да урадите права симулација. Радите пролазне анализу са 19В на базу која је лудо - 0.7В би било реалније вредности. Такође, имате само 10В напајање па ће проследити пристрасност база-колектор раскрсници, иако са таквим Црази базу напон то је небитно. Покушајте ДЦ анализа прво, бришући базу напон од 0В до 1В и праћење колектора струју. Предложио бих веома низак отпорник колектор - један ома. Затим изаберете базу напон / текуће колектора комбинацију из тог Свееп, на пример, пронађу напон база која је 1мА колектора струје. Онда поправити напон базе у тој вредности и помести напон од 0В до 10В рећи и прате тренутну колектора поново. Требало би да видите прилично константна током текуће колектора већина опсега напона колектор. То неће бити савршено константан због раног ефекат. Кеитх

Хвала пуно Кит, која је била веома корисна: Д

Једноставно БЈТ појачало конфигурација, то је оно што се симулирају:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back