Брзо мисли о овом проблему?

H

hynostroza

Guest
Ако сам изградио одбор за локални економски развој, користећи отпорник и транзистор шта ће проузроковати да емитују ЛЕД диоде врло малом снагом чак и када се програм који их контролишу је искључен? Имам плаве и зелена ЛЕД веома слабом када се све искључи. Све до краја мог ЛЕД диоде су искључени када искључите напајање. Ја донт имати мултиметар са мном тако да сам не могу одредити све, ја очију одбор изнова и изнова, али изгледа као да се ништа није повезивања. Жао ми је ако нисам јако описно са овај пост. Ако вам је потребно више информација само ми јавите. Хвала унапред.

Звучи као да имате цурење пут негде у вашем систему. Моја прва мисао је да је ваш транзистора није потпуно искључивање. Проверите да је база се вођен ниском нивоу, и да ниједна друга кола елементи могу бити узрок да се напон на њему од мала струја цурења. Додавање падајућег отпорник, као и 100К од базе до емитора, може помоћи? Може да вам пружи шематски од кола који користите? Нешто сачињен у Паинт би чак бити место за почетак.

Размишљао сам исту ствар, проблем са мојим одбора је да сам направио веома брзо и веома компактан тако да им мисли можда нешто (да ли је као што си ти рекао) цури. Овде је дијаграм [урл = "хттп://амблоне.цом/грапхиц/диаграм.јпг"] хттп://амблоне.цом/грапхиц/диаграм.јпг [/ урл] Ово је био само прототип одбор, ја на крају желим да направе нешто више трајан и да се очигледно не троше тако брзо.

Да ли сте плутајуће улаза када је "офф" или су повукли низак?

Покушајте 47к ома отпорника од базе до емитора као што је поменуто, мање од идеалне конструкције могу бити дајући вам већи терен потенцијал да транзисторе него на микроконтролер, ако је то случај "офф" осветљење ЛЕД диоде које су искључени ће добити гори када је више ЛЕД диоде су на.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back