"Бубба осцилатор" - синусни талас генератора

E

eng.mserry

Guest
-Ја сам пројектовање соларних ћелија инвертор и имају проблем са дизајном у "Бубба осцилатора" да се талас сине да би плус модулације ширина (аналогни метод) - Ја сам усиг МЗ ЛМ348 и 100 НФ Керамички кондензатори и вредност отпорника као што је приказано .... Не могу да излаз синусни талас на било терминал 4 кондензаторе ... Ја не знам где је проблем ..... Такође сам повезати кола као што је приказано на слици ... и тестиран МЗ - Не знам где је проблем у дизајну ... ... плз да ми помогне да решим овај проблем ------------- --------------------ПС | троугао талас генератора ради добро и да добијем 40 кХз, 5,5 волти врх - на врх [аттацх = ЦОНФИГ] 57980 [/ аттацх] [аттацх = ЦОНФИГ] 57980 [/ аттацх]

Најбољи начин да пронађете оно што се дешава је пауза петље. Уклоните Р15 и убаците свој талас сине преко другог 470К у ПИН2. Погледајте сигнала иде око петљи и видети да ли има амплитуду и фазу помак потребне време поново стигне до Р15.

Ако желите синусни талас, можете да користите ЦАД 8038 МЗ за најбољи резултат ....

[КУОТЕ] Ја сам усиг МЗ ЛМ348 и 100 НФ Керамички кондензатори и вредност отпорника као на слици [/ куоте] Керамички кондензатори имају огроман толеранције (и неке додатне губитке), петља добитак може бити само мало пренизак. Да ли покушавате да повећа добит? Претпостављам да сте проверили кола једносмерне струје нивоима да осигурају да петља је правилно затворени.

- [Ја] не знам где је проблем у дизајну ... ... плз да ми помогне да се реши овај проблем [/ и] класичне димензионисање овог типа осцилатора је: четири једнаке вредности временске константе РЦ (нису испуњени у вашој дизајн) и преокренути добит мало изнад "4". Након редизајнирања складу са тим кола, требало би да осцилују [цолор = "Силвер"] [сизе = 1 ]---------- порука додат у 17:15 ---------- Претходни пост. је у 17:05 ----------[/ сизе] [/ цолор] Управо сам препознао други извор грешака. Изгледа да се ради са једним снабдевања - нонинвертинг опамп улаз Бубба инвертора је повезан са Вдд / 2. То ће радити за ДЦ добити јединства само. Међутим, пошто опамп пружа (не-инвертујући) ДЦ добитак од око. "5", морате пристрасности овог опамп са Вдд / 5.

[КУОТЕ] Ово ће радити за ДЦ добити јединства само. Међутим, пошто опамп пружа (не-инвертујући) ДЦ добитак од око. "5", морате пристрасности овог опамп са Вдд / 5 [/ куоте] Не изгледа лоше за мене.. Инверзију појачала је пристрасна за Вдд / 2, тако да ће појачати из тог нивоа, што је само оно што желите.

ДЦ пристрасности тачка изгледа добро за мене. РЦ делови су скоро једнаки. Претпостављам добитак може бити мало низак, али разбијање петље и вожњу кола са познатим сигнал би требао одговорити на сва ова питања.

[Урл = хттп://имагес.електрода.нет/99_1309289238.пнг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/99_1309289238_тхумб.пнг [/ имг] [/ урл]. пробајте ово цирцуте

[КУОТЕ = ФВМ; 920724] Не изгледа лоше за мене. Инверзију појачала је пристрасна за Вдд / 2, тако да ће појачати из тог нивоа, што је само оно што желите [/ куоте] Да, ФВМ је у праву.. Остварио сам "катастрофалне" грешке: Ја поверења брошура са ТИ ("Дизајн оп амп синусни талас осцилатора" Рона Манћини, човек са добром репутацијом) - без доказа. Ова напомена се сматра као "класичног" папира. Међутим, као што видите, увек треба бити опрезан ... ЛВВ

[Аттацх = ЦОНФИГ] 58057 [/ аттацх] [аттацх = ЦОНФИГ] 58058 [/ аттацх] [аттацх = ЦОНФИГ] 58059 [/ аттацх] [аттацх = ЦОНФИГ] 58060 [/ аттацх] [аттацх = ЦОНФИГ] 58061 [/ аттацх] -------------------------------------------------- ----- Хвала свима на помоћи .. Покушао сам све оно што је данас у мојој лабораторији ... али сам се исти резултат ... али је врло чудна ствар ... док радите лабораторијске сам заборавио и заменио Р15 који је 470К са 26,7 К која је променила добити од 4,5 до 82,4. ... ... ... и на сву срећу кола ми дају резултат ... Не знам зашто је то била грешка ... ... ... резултат који се сам дата је на цифре --------------- ------------ ПС | све кондензатори .1 УФ ... .. хемијске кондензатора Р11, Р13 Р14 = 26,7 К Р10 = 2,2 м Р12 = 47 К Р15 = 26,7 К ------- ----------------------- Желим геније који може да објашњава шта се дешава у мом колу да ове ресут .... Плз ХЕП

хвала вам на помоћи, али ИЦЛ 8038 није доступна за мене

Добро, шта желите? 1). Објашњења зашто коло осцилује уопште? 2). Објашњење (обрачун) за фреквенцију осциловања? . Одговор на 1) је једноставан: Не постоји никакав разлог да кола спречава осциловања. Ако постоји фреквенција која испуњава критеријум осцилација (петља добитак фаза нула степени, петља добитак величине већи од јединства) кола моћи ће да самостално узбуђења. Међутим, због велике инвертора добитак овог опамп је тешко засићен (јака ограничења) што доводи до скуареваве. После неких филтрирање због следећих РХ нископропусним филтером фазама можете обесерве скоро синусоидалним таласне облике. Да бисте одговорили на питање 2. мора се узети у обзир два ефекта: () Последња РЦ фаза сада је учитана (470К може бити занемарен, 26.7к не мора) доводи компликованије формуле, и (б) за складиштење ефеката због јаких засићење опамп може имати утицај осцилација фреквенције. Да ли то одговорити на нека од ваших питања? Међутим, постоји нешто што ја не разумем: Ја мислим, излаз на Ц5 треба да буде још горе. Дакле, да ли сте можда мешавина ознака Ц2 и Ц5?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back