Веза између С11 и С21 и С21 и антене!

0

051021031

Guest
Поздрав свима, желим да питам да ли постоји било каква веза између С11 и С21 за антену. Обично узмемо антену као један порт уређаја. Али ако узмемо у луку феед антене као један порт, као и луке зрачења антене као други порт, антена постаје два порта уређај. На овај начин, видела сам један једначина | С11 | 2 + | С21 | 2 = 1. Могу ли ико ми рећи више детаља о односу између С11 и С21 за антену. Друго питање је: шта је однос између С21 и антене за антену? Да ли су они равноправни и иста или не? Хвала вам пуно! Утичница

Можете да погледате овом раду: [УРЛ] хттп://иееекплоре.иеее.орг/кплс/абс_алл.јсп?арнумбер=4897428 [/ урл]

[Куоте = 051021031] Видео сам једну једначину, | С11 | 2 + | С21 | 2 = 1 [/ куоте] Ово "моћ конзервацију" важи за [б] без губитака [/ б] само кола. [Куоте = 051021031] Друго питање је: шта је однос између С21 и антене за антену? [/ Куоте] Не постоји "лука 2" у антену, тако да је тешко одговорити. Али, било би вам помогне ионако: С-параметри нам не говори ништа о зрачења образац и добити антене. Антена добитак је резултат беамформинг: више радијације у једном смеру (= ​​добитак преко изотропног зрачења), а мање зрачења у другим правцима, где [б] укупно [/ б] израчена снага је и даље исти. Ово беамформинг није видљив у С-параметара. Усмерености антена и антена добитак: [УРЛ] хттп://ен.википедиа.орг/вики/Дирецтивити [/ урл]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back