Високе фреквенције / Висока Перм КП антена

G

Griogair

Guest
Здраво свима, ја покушавам да дизајн ЦП антену закрпу на 24 ГХз. Антена је да се храни од стране ЦПВ и ЕМ заједно у флека на другој страни. Подлога која ја користим има високу пермитивити вредност 12,9. Ја сам помоћу ХФСС и да ће размотрити себе искусне кориснике тако да сам уверен вредности аксијалних однос примам (што је у најбољем случају око 10дБ) сам покушао сецка угловима, наизменично угао хране, наизменично тип хране (качкет или индуктивно), стављајући слота у патцху, али све без успеха. Да ли постоји нешто основно сам недостаје то значи да не могу да генеришу КП са параметара наведених горе. Мислим да је у вези са К фактор, као што сам примам против високих вредности (израчунате на полеђини цигарета пакета) од Крад (9миллион) и занемарљив вредности за остатак (без губитака подлоге, злато металлисатион, под танки од 400ум), стога што доводи до врло ниске укупне П. Свака мисли су увек добродошли. Хвала Гриогаир

Ви није прецизирао ништа о оптимизацији подлоге дебљине. Висина закрпа изнад гроундплане би требало да буде око два одсто ширине закрпе. Ниже висине резултирати вишим К и јаке струје доводи до веће губитке. Даље повећање дебљине смањиће ефикасност и појачање антене.

Хвала за одговор. Нажалост, не мислим да ћу икада моћи ћете да постигне јаз од 2% Патцх ширине између патцх и земљу. Моја ширина патцх је око 1.6мм, тако да би то значило 32ум подлоге. Мислим да најнижи могу да идем је око 100-200ум (чисто механички), тако да ћу имати басх у томе. Сам укључен сам феед (уметак-храни и дијагонала) на истој страни као и закрпа сада и они почињу да ми дају више охрабрујуће резултате (0.5дБ аксијални однос), мада мој повратак губици нису веома добри (-6дБ и - 20дБ за два дегенерише режима). Још увек је пожељно да се хране на другој страни за паковање питања тако да ћу вратити мој ЕМ заједно дизајна. Још једном хвала.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back