Високог напона и физичког контакта пребацивање

J

joker12

Guest
Да ли постоји проблем са коришћењем контакт прекидача, као што је релеј, за стављање и уклањање високог напона? Можда постоји нека деструктивна варничење? У којој напон релеј није добра идеја? Нисам инсталиран кућу зидни прекидач, али верујем да су то директно пребацивање 120В. Желим да се пребаците 500 ВДЦ са веома кратком максималне вредности струје мање од 100мА. Размишљао сам да физички прекидач не би било прихватљиво, али можда је у реду.

Потражите високог напона релеја, иначе ћете се суочити свеобухватног проблем који, користећи конвенционалне релеји, није могуће да се избегне .. Друга опција за напоне испод 1кВдц обухвата ВН-ССР (солид-стате релеј) .. [УРЛ] хттп://ввв.елецтроницсталк.цом/невс/црб/црб108.хтмл [/ урл] Ргдс, ИанП

Хвала за сугестије. Зашто је неизбежан варничење лоше? Можда је могао да заједно вара контакте?

Овде је одличан чланак на ову тему: * Контакт лук Феномен * [УРЛ] хттп://релаис.тицоелецтроницс.цом/аппнотес/апп_пдфс/13ц3203.пдф [/ урл] [куоте] Када лук запали између одвајања контаката, она може се ни одржати све док има довољно енергије да се хране. Све док лук постоји, материјал за пренос ће се наставити. У директном тренутне апликације, лук може да се угаси само га истезање тим дужине који своју импедансу изазива да се угаси, или отварањем кола у неком другом тренутку. У многим апликацијама, међутим, контакт јаз је довољно широк да ће лук угасити пре него што контакти су у потпуности отворена. То је из тог разлога ће релеја датог контакта рејтинг је оцењено, рецимо, 120 волти АЦ, али ће имати знатно мањи ДЦ напон рејтинг-обично 28 или 30 волти једносмерне струје [/ куоте]:.:

Видим - не-гашење лука. Мислим да је мој лук ће брзо угасити, јер ће се кондензатор измедју високог напона и тло. Као што знате, кондензатори су отворене кола у ДЦ.

Да сви се деси као што сте предвидети, али је после неколико акција овог типа контакти ће бити оштећени .. Више универзални облик лука сузбијање него само кондензатор прикључен на (+) и (-) половима је отпорник и кондензатор у серији повезаних преко контаката да буду заштићени .. Кондензатор пружа привремену алтернативни пут око контакте до контакта јаз је добро успостављена, а отпорник је потребно да се ограничи кондензатора врх струја пражњења када су рецлосед контаката и, стога, треба да буде у реду 1 и 1 / 2 ома по волти извора напона да ограничи тренутно пролазно у контакт затварање до мак пар ампера .. Ргдс, ИанП

Да, то је занимљива идеја. Мада, нисам сигуран како, или ако поклопац би елиминисао могуће лук. Још увек постоји исти напон између контаката, зар не? Ја наставио и покушао моју идеју данас. Користио сам ТК2-4.5 релеј и 100пФ. Релеј је декларисан на 2А, 32В. Поклопац је био редован керамички поклопац који вероватно није оцењено високог напона. Упркос оцене, све је радило савршено. Ја укључен поклопац са +400 В-400В небројено пута. Постојала је серија отпорника у 10с и мега ома, тако да РЦ временске константе је био на реду милисекунди. То је много спорије него што прави кола ће учинити. Нисам могао да чујем било варничења током низак ниво буке од релеја. Из [урл] хттп://ен.википедиа.орг/вики/Хигх_волтаге: [/ урл] [куоте] Напони испод око 500-700 волти не може да произведе варнице лако виде или светли у ваздуху на атмосферском притиску, тако да је ово правило ове напони су "мали" [/ куоте].

[Куоте] Нисам сигуран како, или ако поклопац би елиминисао могуће лук [/ куоте]. [Б] .. Кондензатор пружа привремену алтернативни пут око контакте до контакта јаз је добро успостављена [/ б] .. [куоте] Напони испод око 500-700 волти не може да произведе варнице лако виде или светли у ваздуху на атмосферском притиску, тако да је ово правило ови напони су "мали" [/ куоте]. Не само по себи, али отварање контакт друга прича .. Да ли знате колико је висока (или колико ниско) је напон се користи у једносмерног лука апарат за варење? Ргдс, ИанП

Видим, ти само говоримо о отварању прекидач. Сада разумем да би капу преко прекидача рад. Не мислим да то ради за затварање прекидача - то је био сам размишљао. Била си у праву да размишљају о отварању јер је то, када не-гашење електричног лука може доћи. Међутим, не-гашење електричног лука се не дешава са мојим подешавање. Мислим било варница која постоји је мали. ДЦ варење може да се уради са 12В или вероватно још нижа, али захтева стотине ампера и оне се не стави капу у серији. Напајање које сам користио само снабдевање 4мА на 500В.

[Куоте] Међутим, не-гашење електричног лука се не дешава са мојим подешавање. Мислим било варница која постоји је мали [/ куоте] У реду.. : Д

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back