Вожња ВГА при 25МХз?

A

Artlav

Guest
Хелло. Покушавам да возим ВГА излаз (на Алтера ФПГА Дев одбора) на 640к480 @ 60Хз, али сат сам је 25МХз (50 + ПЛЛ). Покушао сам подразумевани тимингс-(у смислу крпеља), али прати каже улаз ван домета. Покушавам да се онда меч пута, чиме се повећава хоризонтални испред трема, синхронизацију или активној области, али то једноставно не желе да раде. Сама дизајн изгледа бити у реду, јер ако бих га возите на 25.2Мхз на другом подешавање, она лепо ради. Дакле, питање је - како се дискови ВГА само 25МХз сат? Да ли је то ствар подешавања права временски распоред, или ће бити потребно више посла? Дефаулт тимингс Покушао сам - [урл = хттп://тинивга.цом/вга-тиминг/640к480 @ 60Хз] ВГА сигнала 640 к 480 @ 60 Хз Индустријски стандард тајминг [/ урл]

Да, и његова ствар добијања време право да се на екрану правилно ради. Пошто сте већ 50МХз системском сату, све 25МХз из ње није велика ствар. Све што треба да урадите је извући 25МХз сат радећи сат поделе са флип-флопова. Надам се да ово помаже

[КУОТЕ = Џек / / ани; 847601] Пошто сте већ 50МХз системском сату, све 25МХз из ње није велика ствар. Све што треба да урадите је извући 25МХз сат радећи сат поделе са флип-флопова [/ куоте] Наравно, то је лакши део.. Фигуринг временски распоред није, међутим.

Здраво, Ако ја разумем ваше питање исправно што покушавате да урадите ВГА излаз са 25МХз уместо 25.175МХз. Ако то урадите са подразумеваним време (значи укупно 800 пиксела хоризонтално и 525 укупно вертикално) монитора извештаја "улаз ван домета". Ако је ово монитор који подржава ВГА, тешко је Верујемо, зато што обично прати треба толерисати такве мале грешке ~ 1%. Али ако желите да исправите временски распоред треба да се смањи број хоризонталних тимингс-(јер ваш сат периоду повећава) 800 пикел@25.175МХз ~ = 794 пиксела @ 25МХз бих користио хоризонталну синхронизацију пулс од 92 и хоризонталне назад трема од 46 и нека сви други тимингс-на дефаулт (али у овом случају ваше време хоризонтални вредности више нису више од 8, што је случај са подразумеване ВГА време) поздрав

Оуцх. Пронађено је проблем, ја сам помешао резултати ПЛЛ, па ВГА добила 50 МХз и процесора добио 25. : (Са том фиксни ВГА ради лепо на 25МХз са подразумеваним тимингс, која је као киеда добро разумео, је било оно што сам покушавао да уради Извињавам се због лажне проблема..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back