Голи ПЦБ Тестови: Да ли уштеди новац на прибора ако ...

E

edaenrico

Guest
Здраво, ја сам се питао да ли рутирање мој одбори на неки начин чини ми уштеди новац на ПЦБ-Баре одбора тестове. Ја пут одбора како би се минималан број крајњих тачака могуће. Сваки крајње тачке ће захтевати ексер у прибора. [Аттацх = ЦОНФИГ] 59187 [/ аттацх] питања су: 1) Имати мање ноктију је добро или не за тестове? 2) Да ли гола ПЦБ-тестови јефтиније ако ПЦБ-а захтевају мање нокте? Хвала, Енрико Миглиоре

Питања су: 1) Имати мање ноктију је добро или не за тестове? (Мање испитних тачака је добро да смањите време тестирања и преправке ако имају питања.). 2) Да ли гола ПЦБ-тестови јефтиније ако ПЦБ-а захтевају мање нокте? (Нема теста оптужбе обрачунавају се у алата).

Здраво Теисен, хвала за ваш одговор. > Мање испитних тачака је добра. Да смањите време тестирања и преправке ако имају питања Да ли је то ваше тачке гледишта, или је то чињеница? > Нема теста оптужбе обрачунавају се у алата ли број рачуна ноктију? Знам да фино терен СМД јастучићи захтевају тањи ноктима који скупљи. Енрико Миглиоре

Енрико Радим као апликација инжењер произвођач флекс кола. Ја се специјализују у круте и флекс / круте плоче. Смањење трошкова је углавном у делу по слој број и густина кола и квантитета, као што већ вероватно знате. Увек постоји питање тестирање мале карактеристике иу зависности од величине јастучићи ПЦБ Фаб кућу може захтевати тестирање сонде и не прибора. Био сам у ситуацијама у којима смо изградили тестирање прибора и због терен морали смо да се пребаците на Летећи сонда за испитивање без новчане надокнаде до купца. Само сам мислио бих вас обавестим да. У мом 18 година искуства никада нисам наишао ситуацију у којој смањујући количину теста игле смањује трошкове над свим ПЦБ-а. Надам се да разјашњава ствари за вас мало. Тајсен

Поштовани Тајсен, хвала за дељење вашег знања. Рутирање табли и на начин да је број крајњих тачака је мали прилично времена. Такође сам хтео да вас питам: код следеће опције стопице, оне које захтевају нокте. Мислим да је опција 1, 2, и 5 ноктију није потребно, јер СМД ПАД се не сматра и крајњу тачку од ЦАМ софтвер. Шта мислите опција 3 и 4? [Аттацх = ЦОНФИГ] 59196 [/ аттацх]> мање испитних тачака је добра. Да смањите време тестирања Можеш ли бити прецизнији по том питању? Хвала вам за ваше мишљење. Енрико Миглиоре

Поред тога, рутирање топологија 2 До колкото знам боље за ЕМЦ, јер не садржи подстицај. Стопице 1 је боље за рефлоу јер балансира ефекат хлађења и трагова. Или другим речима, постоји врага за много више рутирање одбора него само с обзиром тестирања. :)

То је веома добро место. Не смањују тачке теста да ли ће ефекат квалитет ПЦБ-а. На другом Напомена коју врсту ПЦБ ви момци поставити напоље и шта питање да ли обично наилазе на Када тестирање дизајна? Само сам мислио бих питати питања. Да ли момци дизајн кола који је 75ум (3мил) корак или мање? Ја сам заинтересован да видим зашто правац ПЦБ иду? Радим на апликације где траг и простори су 1мил/1мил. Али ове апликације су развој.

Интересантно, за 25 година ово је први пут да сам видео ово, ја воуулд осумњичени имаћете бројне више разматрања дизајн када полагању ПЦБ-а од колико голи одбора испитних тачака које имате. Бринем о: интегритет сигнала ЕМЦ Повер Деливери Систем одбора Скупштине сматрам да немам времена или склоности да се потом фго и покушати да смањи АТЕ тестпоинтс! Такође добар рутирање праксе и издаје интегритет сигнала би требало да оптимално рутирање образац, који углавном искључује гранање и сл пример је једноставан одбор :) играм са сада, 100мм к 87мм, 3500 компоненту јастучићи, 1500 везе, ако сам почела бриге о тестпоинтс идем још Лоопи него сам већ: лол: Што се тиче технологије 0.075мм песму, 0.1мм размак је најнижи идем у, све испод је све у не-стандардне производње за већину (ако не и сви) мојих снабдевача , тако да можете платити много више за своје плоче. Нисам морао да идем испод горе наведених величина још увек! али очекују да све више и више апеар БГА са глупо разапео (0.5мм и испод) ја могу да баците поглед на под 0.075мм карактеристике.

Здраво народе, ја сам доста ЕМЦ-тестова из 2001 до сада, и уверавам вас момци који стопице не утиче на ЕМК наступа на све. ПАД унос може да утиче на РФ кола наступа на фреквенцијама вишим од 300 МХз. На пример, ЕДА софтвера РФ кола упозоравају РФ дизајнер о паразитске капацитивности који показује до између два комада ПЦБ-стаза на 90 степени: | | | |_________ ПЦБ-ПУТУ ЕДА софтвера ће такође предложити РФ дизајнера како се мења геометрију од митра у циљу смањења капацитивности. Шта меттерс у ЕМЦ је: 1) Тренутни 2) Фреквенција 3) Петље Површина синусоидални струја од 50 мА на 100 МХз који тече у петљи површину од 100 мм ^ 2 ће створити Електрично поље које превазилази ЕМЦ стамбених граница, у Европи ЕН61000. [Извор: "ЕМЦ", видео ток производи Политецхниц Институт за Торино - Италија] напона доен'т стварно Меттер. Шта меттерс је струја. У дигитална кола смо перидиц квадратних талас струје, а не синусоидалним таласа струја. У овом случају морамо да урадимо анализу Фуријеова текуће и израчунати тежину хармоника преко 300 МХз. Енрико Миглиоре

Ову тему почиње да меандра од тада првобитно питање.

Можда је свако Лоопи устрајеш Марце: мргреен: Последња ствар коју ја обично брине је број испитних тачака, плаћате само за тестирање прибора једном. Није као да текст кошта више већа пина рачунати. У ствари - многи модерни тестови лете сонда-онда има само 2 игле.

Здраво,> многи модерни тестови лете сонда су спорији од традиционалних АТЕ машина. Они имају следеће предности: не морају распоред утакмица (2000 $ сачуване) и не треба бодова тест на ПЦБ-а. > Занимљиво, у последњих 25 година ово је први пут да сам видео ово, ја воуулд осумњичени имаћете бројне више дизајн> аспеката приликом постављања ван ПЦБ-а од колико голи одбора испитних тачака које имате. То није злочин покушава да смањи број крајњих тачака :) Ипак, нико није одговорио на моје питање:> Мислим да је опција 1, 2, и 5 ноктију није потребно, јер СМД ПАД се не сматра и крајњу тачку за ЦАМ софтвер. > Шта мислите о опцијама 3 и 4? Енрико Миглиоре

Нема то није злочин, али као што сам рекао мислим да има много важније ствари које треба размотрити када се ради плоча, које су много више важно. Ви се фокусирају на у нешто да ако узмете све остале факторе у обзир ће бити сортирани од стране добар дизајн пракса би сте уче и развијају. И износ новца који ће спасити не би више од износа новца да би трошкови смањења бодова, па зашто не концентрише на реалне проблеме ПЦБ дизајн и штеде новац. Сорри предомислио; да, има криминала: Д: Летење сонда може бити спорије, али је такође потребно време да се изгради фиксне дрмати тачке теста, жица га итд, и фиксне тачке је корисно само за то питање одбора, Исто се догодило са коначним електричног тест. У једном тренутку сваком чвору је само тестиран, сада њени гранични скенирања и / или функционални блок тестирања. Да бисте одговорили на ваше питање, сви табани прати иде у и ван тако да нико се крајње тачке, али инермедиате јастучићи на Даиси ланцима сигнала.

Здраво,> постоје много важније ствари које треба размотрити када се ради ПЦБ, да се начин важнији То су већ чувају у обзир када сам пут ПЦБ-а. > Све табани прати иде у и ван тако да нико се крајње тачке реду, хвала на ваше тачке гледишта. > У ствари - многи модерни тестови лете сонда-онда има само 2 игле. 2 ноктију је најбољем случају. У неким случајевима, потребно је 3 или 4 ексера да мери вредност компоненте. Енрико Миглиоре

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back