Да ли постоји начин да тестирате Верилог програме користећи симулатор?

K

kad_911

Guest
Хи .. Само сам почео да учим Верилог и тестирање кодова у Алтера одбора. Пошто ја донт имати Алтера одбор код куће, да ли постоји начин да тестирате Верилог програме користећи симулатор? шта би било најбоље софтвер за ову сврху? [ИМГ] хттп://вхоиоувотефор.инфо/алтера_де2.јпг [/ ИМГ]

Можете да симулира дизајн у Алтера Куартус помоћу уграђеног у симулатору или Моделсим. Али то је углавном намењен за логику симулацију, а не коначни дизајн који је везан за баорд. Једина ствар је да ћете морати да креирате клупи симулација тест који ће симуалте улаза на вашем Верилог кола.

[Куоте] Једино што ћете морати да креирате клупи симулација тест који ће симуалте улаза на вашем Верилог кола [/ куоте] шта чинити у значи овим. Да ли постоји начин да се тестирање код без додељивања почетне вредности у почетку? Мислим ... рецимо Желим да капије логике. када 2 прекидачи користе се као 2 улаза и ЛЕД као излазни. Како могу направити ово у симулатору? Користио сам веритак али донт мислим да можете да доделите улаза на било шта ... : (Било помогнемо у томе плс?

Ви ћете доделити почетне вредности кроз тестбенцх, који ће бити усеф за симулацију. Шта је суитцхе овде? две државне објекта, сваки статре представља 1 или 0. Шта је ЛЕР, излаз у вредности од 0 или 1 (ОФФ или ОН респективно). Интрдодуцтори туторијал за КуартусИИ би требало да буде довољно добар да вас прође кроз то. Алтера као и много других места имају доста добар сутфф о томе.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back