Да ли је ово ванредно коло светло у праву?

R

Rabiuls

Guest
Нашао сам ово коло на Интернету. Многе веб странице имају овај склоп. Гоогле за [урл = хттп://ввв.гоогле.цом/имагес?к=ЕМЕРГЕНЦИ+ЛИГХТ+сцхематиц] ХИТНЕ СВЕТЛОСТ плоче - Гоогле претрага [/ урл] и да ће га пронаћи. У сваком случају, кола је дат испод: [имг] хттп://и43.тинипиц.цом/25аој9е.пнг [/ ИМГ] Ово је поменуто да ће се коло штити батерију од прекомерно као - "... Када је батерија добија на терет 6.8В, Зенер ЗД1 спроводи и струја пуњења од регулатора ИЦ1 пронађе пут кроз транзистор Т1 до земље и зауставља пуњење батерије. " Мислим да чак и ако је напон батерије је испод 6,8, ЗД1 добија 6.8в најмање од ИЦ1 преко Д5. Дакле, рекао је ЗД1 спроводи уколико постоји излаз из ИЦ1 и напон акумулатора није битно уопште у заустављању препуњавања. Да ли сам погрешно или недостаје нешто? Хвала пуно.

Мислим коло ће радити сасвим у реду. Зенер диоде напона ће пратити око напона на батерији. Зенер не врши актуелним док је напон достиже око 6.8В ... У суштини, изгледа као кондензатор све док напон акумулатора добија близу 6.8В. Када напон акумулатора добија на око 6.8В, а онда почиње да ЗД1 понашања, које се окреће Т1, што повлачи АДЈ пина доле, подршку ван регулатора док врло мало текуће излази.

Хвала ењунеар. Али, чак и ако је напон батерије низак, на пример, кажу 2 волти, Зенер ће добити 6,8 волти из ИЦ1 уноса. Дакле, то ће спровести. Да ли је то тачно?

Заправо напон неће бити 6,8 него у теорији 6.8 + У [Р2] + У [бе] Шта у пракси отприлике долази до 7.2В, као У [Р2] може да се занемари и зенер ће почети да се спроводи мала струја почев од отприлике 6.6-6.7В .. 7.2В је напон потпуно пуна батерија и то ће бити равнотежа .. и струја пуњења би требало да падне на готово скоро ништа .. ИанП: лол:

Хвала ИанП. Још увек збуњени? Овај део је да се заустави кола пуњења батерије ако напон достигне најмање 6,8. Али, ово напон или више (да ли је више) је увек ту. Ја сам постављање другу слику, без батерије део за лако разумевање. Хоће ли реагује са батеријом волти уопште? Као што је отприлике 7 волти је увек ту са ЛМ-317 регулатора. [ИМГ] хттп://фарм6.статиц.флицкр.цом/5148/5602346330_е0ф3еа9а42_б.јпг [/ ИМГ]

[Куоте = Рабиулс; 881475] Хоће ли реагује са батеријом волти уопште? Као што је отприлике 7 волти је увек ту са ЛМ-317 регулатора [/ куоте] Чим транзистор почиње да прима струја кроз зенер диода ће сруши напон на АДЈ пина на ЛМ317н и напона на излазу пина. регулатора ће се прилагодити на око 7.2В, тако да струја ће проток кроз отпорник-диода на батерије .. крај приче .. ИанП: лол:

[Куоте = Рабиулс; 881452] мислим да чак и ако је напон батерије је испод 6,8, ЗД1 добија 6.8в најмање од ИЦ1 преко Д5. Дакле, рекао је ЗД1 спроводи уколико постоји излаз из ИЦ1 и напон акумулатора није битно уопште у заустављању препуњавања. Јесам ли у реду или нешто недостаје [/ куоте] Ти си погрешно и нешто недостаје. Напон акумулатора [ја] не [/ и] питање. Ако је батерија празна, рецимо, 5В, онда без обзира на ИЦ1 је излаз, ту ће бити 5В на катоди Зенер је. (И то ће бити истина, без обзира на напон акумулатора се дешава да буде.) Разлика између напона батерије и ИЦ1 је излаз је пао преко Д5 и Р16. Као што је батерија добија пуњења, њен напон се повећава, напон је разлика између ИЦ1 излаз и батерију смањује, као и струја пуњења смањује у складу са тим. Ово цонтунуес, уз напон батерије полако расте и тренутно у њему полако смањује, док се напон батерије преко једнако Зенер напон од око 6.8 (није тачан), као и вбе Т1. У том тренутку Зенер почеће да спроведе .....

Хвала вам Синцопатор. То је тачан одговор. Био сам у праву за израчунавање напона паралелно везе. Ово је било ново за мене. Ипак ја нисам начисто напона за прорачун паралелних веза (не кола, сада део кола је јасан). Ја сам ово на симулатору за тестирање и разне резултат приказан за малу промену. На пример, ако сам ставио отпорник на батерије стране, напон на зенер повецава (док ја мислио да ће смањење). Занимљиво, у сваком случају то није у вези са споја или ову нит. Хвала још једном.

[Куоте = Рабиулс; 881827] ... На пример, ако сам ставио отпорник на батерије стране, напон на зенер повецава (док ја мислио да ће смањење) [/ куоте] Ово поједностављени дијаграм приказује расподелу напона у релевантним компонентама (И'м гуессинг на излазу регулатора, али служи намени) [ИМГ] хттп://и225.пхотобуцкет.цом/албумс/дд27/синцопатор/ледбат1.гиф [/ ИМГ] Додавање отпорника "на батерије" стране овако, промене напона дистрибуција. (вредност додатних отпорника изабран једноставно зато што је згодно.) [ИМГ] хттп://и225.пхотобуцкет.цом/албумс/дд27/синцопатор/ледбат2.гиф [/ куоте] Можда ово помаже?

Заиста то је од велике помоћи: лол: Хвала пуно Синцопатор.

нема потребе за 16 ома 5В отпорник, 6.8В Зенер диоде, Р2 1.2К, а транзистор БЦ548 Т1 Само рачунање отпорника ЛМ317 захтева да се 7,6 волти на његовом излазу Во = 1,25 [1 + Р2/Р1] где је Р1 отпорник изван до АДЈ пина а Р2 је отпорник од АДЈ до земље за Р1 = 150 Охм 1 / 4 В скуп Р 2 на 762 ома са ВР1 и користити 1Н4007 на ред да се на 7 волти батерија + терминал

Енди Г ако су компоненте уклоњене онда ће само пуњење батерије, али не штити батерију од препуњавања. То није добро за батерије да препуњавања. Дакле, ако сте ставили компоненте, онда када је батерија напуњена то значи, када стигне на минимум 6,8 напона, струја ће потећи кроз Зенер ЗД1. То ће покренути транзистора - Т1. А сада скоро сви струја ће одвод кроз колектор транзистора и емитер. Није довољно да се више напуните батерију.

Здраво! Рабиулс 6.8В Зенер кола изгледа као парадокс за мене, као кад излаз ЛМ317Т даје 7 волти на батерије терминалу Т1 БЦ548 транзистор искључи напон излаза ЛМ317Т па како батерија ће бити напуњена? У сталном +7 В на батерије терминала из ИЦ1 батерија неће бити преоптерећења. Нећете наћи овај аранжман у кинеском хитне лампе доступна на тржишту

Здраво Енди Г [куоте] 6.8В Зенер кола изгледа као парадокс за мене, као кад излаз ЛМ317Т даје 7 волти на батерије терминалу Т1 БЦ548 транзистор искључи [/ куоте] То је исто за мене превише. Рецимо, батерија празна добио благо, а сада је 5 волти. А ЛМ-317 снабдева 7 волти. Дакле, оно што је Волт на Зенер? 7в, као излаз ЛМ-317. Можда је то оно што мислите, попут мене. Али то није тачно. Напон на зенер ће бити 5. Погледајте слику испод, шта се дешава када се батерије напона су повезани у паралелно: [имг] хттп://фарм5.статиц.флицкр.цом/4113/5609283510_613391е910_з.јпг одговор [/ куоте] Види Синцопатор је горе за објашњење. Сада, када је батерија 5В, напон на Зенер је 5В. И то је 6,8 Зенер диоде. Дакле, омогућава тренутни проток само када напон је већи од 6,8. То се дешава када Зенер је повезан у обрнутом смеру, који је повезан за ово коло. На овај начин, батерија напуњена и добија напона повећава. Када је напон добија већи од 6,8 волти, тренутно почиње да протиче кроз транзистор базу. Који сада одводи ЛМ-317 излаз и батерију не добије ништа да се наплаћује - преоптерећења. Д5 спречава батерија празна добија кроз овај пут. То је моје разумевање за сада. Поздрав.

Хвала Рабиулс за објашњење, заиста постоји пуно тога да научи. поздрав

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back