Дупли пулс откривање кола

M

mbabayan

Guest
Здраво, ја покушавам да дизајнира кола која ће производити Импулсни излаз (.5-1 секунди) када дупли пулс на улаз је откривен са временски размак од

Ја бих Предлажемо да користите микроконтролер - можете ставити целу фуцнтионалити у неке мало паковање микро

Да, знам да могу урадити са МЦ - али изгледа да таква претерана за то. Осим тога, ја сам софтверски инжењер по струци - тако да је много лакше за мене да се то уради у софтверу (добро, фирмвера), али где је изазов:)?

Верујте ми, ако правилно покушати да открије дупли клик са свим Адаптиве тимингс, да га веома поуздан је велики изазов. Изгледа једноставно, али ако имате да га савршеним То је прилично сложен задатак. Изазов је у фирмваре-квалитет који ће резултат на крају у поузданости. Такође можете да користите РТОС унутра (као што је плотун - [УРЛ = хттп://ввв.пумпкининц.цом] бундеве: Салво, РТОС који ради у маленој местима [/ урл]) - видећете цео пројекат из потпуно различитих углом. Али, ако само желите да научите како да радите са 555 и 74ХЦккк - то је добар почетак.

Слажем се да ако је потребно прецизно мерење времена откривање, то би био много озбиљнији подухват. Све ја овде говорим је детекција два пута куцните на НЕ прекидача витхиг одређеном временском периоду. Да ли би неко придружити се о изводљивости мој предлог ЦКТ? Хвала, МБ-

Иди за микро. Трошкови кажу ПИЦ10Ф200 је мање од један НЕ555, то је исто физичке димензије, треба мало или нимало екстерних компоненти и може да уради посао у неколико линија кода. Брајан.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back