ЕСР Метер

F

fuevarde

Guest
Пројекат је дошао из италијанског магазина (АРЦИ Елеттроница Н212), то је врло једноставан, али занимљив, ја сам га изграђен и тестиран неки кондензатори, тако да мислим да је веома корисно: Буилд је. То је мера ЕПР (еквивалентни отпор Серија) од кондензатора (електролитичких и не); пратицалли можете да видите да ли кондензатор је добро или не. То је мост коло које раде на 100кХз, тамо следеће могућности: 1) електролитички кондензатор је добар: (ниска ЕСР) мост ће остати уравнотежен и мерач ће указати Максимални струју. 2) електролитички кондензатор није добро: (висока ЕСР) мост ће бити несразмерно и да ће изазвати метра да означи мање струје, мање метра ће указати као више биће седиментација, после неколико мера моћи ћете да одлуче да ли кондензатор је добро или не. 3) Постоји кратак спој у електролитичког кондензатора: метар ће указати Максимална струја и црвена ЛЕД лампица ће, кондензатор није добро. 4) електролитички кондензатор је сломљен: мерач неће се померати. Кондензатор није добро.

Члана није потпун. Недостаје су компоненте вредности и врсте полупроводника.

Да сам га заборавим ... Компоненте: Р1 = Р2 1К5, Р3, Р4, Р5 Р6 = 10К = 68К Р7 4К7 = Р8 = 12К Р9, Р11 = 1К-1% Р10, Р12 = 22-1% Р13, Р14 = 1К Р15, Р16, Р17 = Р18 = 47К 15К Р19 = 680 Р20 = 2К2 Р21 = 20К ТРИММЕР Ц1, Ц2 = 1 мицроФ електролитичка Ц3 = 1нФ Поли Ц4 = 100нФ Поли Ц5, Ц6 = 1мицроФ Поли ДС1, ДС2 = 1Н4007 1Н4148 = ДС3 дЛ1 = ЛЕД-ТР1, ТР3 = БЦ547 БЦ557 ТР2 = ИЦ1 = ТЛ084 С1 = УКЉУЧУЈТЕ Жао нам је! : Д

Тхнакс за информације, ја сам у потрази за то.

Управо сам почела седиментација складиште ... погледајте! [УРЛ = хттп://криптон2035.фрее.фр/еср-репоситори.хтмл] ЕСР-спремишта [/ УРЛ]

Здраво, Неко да овај ЕСР-[УРЛ = хттп://криптон2035.фрее.фр/еср-го-руссиан.хтмл] ЕСР-Го-руских [/ УРЛ], ради са фирмваре-а на лицу места? Хвала вам Костас

Здраво, Да, јесам. ХЕКС посао као што је то. Морао сам да се неке мање корекције: 1 - 220Кохм - ЛМ393 пина 3 до +5 В, - то је да покаже тачан капацитивност. Можете да измените ову вредност док се не приказује тачну вредност. 2 - замењен Р4 (22Кохм променљива) са 2 фиксне отпорнике. 10К од-5В до Р5 и цца 7,5 килоома од +5 В на Р5. 7,5 К је направљен од 30К + 30к + 10к алл3 паралелно. 3 - џампер јмп1 мора да буде кратак. Да ли је напајање за ПИЦ. Ја сам користити ИРФ640 ИРФ530 уместо, ВД4 и ВД5 - 1Н4148 она ради супер. Ја могу да мере кондензатора без њих десолдеринг. Тестирано на матичној плочи, ВГА одбор, свицхинг напајања, инвертори. Кошта 30 долара ми аббоут (укључујући и пластичне случају води и тест) Срећно. [Куоте = Костас; 838903] Здраво, Неко да овај ЕСР-[УРЛ = хттп://криптон2035.фрее.фр/еср-го-руссиан.хтмл] ЕСР-Го-руских [/ УРЛ], ради са фирмваре-а на лицу места ? Хвала вам Костас [/ куоте]

Здраво, Хвала за ваше мишљење, ја сам да овај уређај и Вок фино изгледају .... прикачите. Костас [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/21_1300166704.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/21_1300166704_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ] [УРЛ = хттп://имагес .електрода.нет/8_1300166704.јпг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/8_1300166704_тхумб.јпг [/ ИМГ] [/ УРЛ]

Цостас или бкелциов, можете ли молим вас, покушајте да измерите батерије (АА или ААА) (стари и нови) и реците нам резултате са ГО ЕСР метар? је да ли можемо да измеримо унутрашњи отпор батерије са овим метара (као Кинза метар не овде: [УРЛ = хттп://ввв.елецтроницслаб.пх/форум/индек.пхп?ПХПСЕССИД=е41цд5дф8цдддб8е43ефф9еда3беац1а&топиц=8863. мсг209420 # мсг209420] да направим комбинацијом материјала и делова ЕСР метру - Хелп плз [/ урл]) Хвала.

Здраво, Не, не можете мерити било какве батерије беацаусе од 2 диоде ставио у паралели од тестера доводи до спречавања напон изнад 0,6 В

није за мерење напона батерије, то је да се измери унутрашњи отпор батерије. Кинза Шема ([УРЛ = хттп://криптон2035.фрее.фр/дигитал% 20еср/еср-кинза.хтмл] ЕСР-Кинза [/ урл]) такође имају две диоде иза сонде ... и то може да мери унутрашњи отпор батерије, што може дати добру идеју о реалном капацитета батерије ... хвала.

ЕСР-Кинза су 0,47 уФ кондензатор сонде периоду између и диоде. ГО-ЕСР нема.

два уређаја имају различите принципе мерења, Иди-ЕСР мера унутрашњег отпора Везивати на кратко кондензатора са МОС-ФЕТ, ако покушам да се измери батерије су велики ризици да униште уређај. ионако на првом приликом ћу покушати. Костас

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back