Заштита диода преко релеја ДС_1Е

K

Korn find

Guest
Здраво, Ја сам помоћу минијатуре ДС1Е СПДТ релеја у мом колу и желе да заштите коло са заштитом диода преко релеја. Сваки од релеја имају различите пребацивање напона 3.3В наиме, 5В и 18В ВРТ ГНД. Сада оно што би требало да буде диода напона рејтинг? Би требало да буде као 3.4В, 5.1В и 18.1В преко одговарајућих релеја? или могу да користим неки заједнички напона диода (рецимо 5В) преко свих ових релеја? Би требало да буде Зенер диода или редовно је у реду? Хвала, КФ

Претпостављајући диода је да потисне назад ЕМС, обично се не води толико колико може да издржи напон релеј оперативни Стуб ИВ рејтинг није битно. Диода проводи кратко као релеј је де-енергију и колапс магнетном пољу калема производи обрнути напон преко своје везе. Диода стезаљка напона Вф који је обично око 0.6В за Силицон диода. У случају таквих малих релеја можете користити скоро било који мали знак или моћи, као што диода 1Н4148. Постоје посебне околности у којима су комбинација зенер диода и сигнала користи преко намотаја релеја, али не мислим да те се примењују у вашој ситуацији. Брајан.

Већина људи користи једноставне слободно обртање диода. Напон мора да буде много већа од понуде напон, али није критично. Можете користити 1Н4148 или сличне уређаје СМД. Ако се веома брзо релеј издање је намењен, можете да повежете све слободне Вхеелинг диоде на највиши доступни напон напајања, ако је одговарајући релеј возачи имају довољан напон. Иако релеји су углавном вођени заједничким емитер транзистора / извор кола, такође можете користити заједничку коло колектора - без слободног обртање диода.

Хвала вам свима. Од котур напон 5В би било, ја сам планира да користи 1Н400к диода на свим овим релеја. Надам се да је у реду. Хвала, КФ

Нећете морати 1 рејтинга, али 1Н400к је у реду

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back