Зашто РТОС треба тајмера?

M

mountain

Guest
Ја сам помоћу РТОС ТИ КЦС, али тајмер прекида ОС сукоба са мој задатак и другим ИСР. Желим уклоните тајмер ОС, јер ја не користим било коју функцију тајмера. Могу ли тако? Зашто РТОС треба тајмера?

Тајмер ОС је такође потребно за пребацивање контекста (ја сам гледао у код из μЦос). Мислим да неће имати задатак пребацивање више. Гомез

Тајмер опција. Мислим да можете да га уклоните. Можда ћете изгубили неку функцију у вези са тајмером пружа оперативни систем. : Д

Тајмер је неопходан за рад Сцхедулер. Никада нисам чуо за оперативни систем без Планер. Боље решење осим не користи тајмер да закључа када планер СРБ ради или важан задатак је покренут или приступ критичних хардвер који не треба да буде прекинут током свог приступа. поздрав, Амралдо.

тимр користи да прави редовне прекине сингалс да изда кришка, а процесор контекст промена тригер,

Не можете да уклоните тајмера од ОС-а, самог значаја за оперативни систем планер без којих нећете бити у могућности да изврши било шта.

без прекида од тајмера је немогуће да се тешко РТОС.

пробајте други тајмер РТОС користити 1 можда 2 сата ако користите ПИЦ вас цанусе 3. тајмер

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back