Зашто дипол елемент је исећи на 1 / 2 таласне дужине од фреквенције?

S

S4C

Guest
Добро јутро, основно питање у вези са Дипол елемената. Ја се извињавам за моје незнање, и било који помоћ би било много поштовати. Како ја то разумем: дипол елемент је исећи на 1 / 2 таласне дужине од жељене фреквенције. Питање: Зашто 1 / 2? Позадина -------: Им студирање плева и зашто ради као радар Јаммер. Знам да је плева се састоји од више трака диполима исећи на 1 / 2 таласне дужине циљ "жртве" радара фреквенције. Ово омогућава огледа РФ да се представи на "жртве" радара обиму. Зашто 1 / 2? Зашто не пуни таласна дужина? Шта би би се десило ако је исећи на пуну таласне дужине уместо 1 / 2? Мислим да је разлог у томе дипол елемент који не би одражавао ако исећи на пуну таласној дужини ... али ја не знам зашто. Било какву помоћ ...? Ја сам почетник у најбољем случају. Молим да неко објасни ово у Лаиманс смислу? -С4Ц

Еквивалент одраз попречног пресека по маси материјала је максимум са материјалом пола таласа. Један од проблема је фреквенција селективност. Израда материјала дуже ће јој омогућити да ради преко шири фреквентни опсег. Полуталасним је резонантна и тако је максимално струје индуковане у њега. Ових струја узрок зрачења. Савезничка код звао прозор. Акис код звао дуппле. Уже је савезничке кодно име за дуге траке (не фреквенције селективна) са картонским квадрата на једном крају да би плутају на земљу продужен. Такав материјал није био ограничен на небу. Немци су сетови од три дипола на ортогоналне осе да би савезничке земље мапирање радара мање ефикасан. Ови дипол тројке су причвршћене на жице које су нанизани изнад земље да се деградира снимања радара реке преко Берлина. Ова река је коришћен као оријентир за бомбардовање сврхе.

Овде можете наћи одговор на Ваше питање, са сликама да схвате шта се десило са струјама у дипол, ако је дужина није ½ таласне дужине. Је поменуто, ако је дужина ½ таласа дипол је искључен само 10%, ефикасност може падајући на 7%. [УРЛ] хттп://веб.телиа.цом/ ~ у85920178/антеннас/антен.хтм [/ урл]

Хвала за одговоре момци. Да ли сам поменуо сам био искушеник у најбољем случају? ЛОЛ Ова објашњења лете превише далеко изнад моје главе. Отишао сам на сајту поменуте ... прочитајте чланак ... није могао да много од тога, иако им били сигурни да је написан у врло основне језику. Након даљег истраживања верујем да је ово случај: [б] Када је у питању плева, дипол исећи на пуну таласне дужине жртава РАДАР фрекв ће имати исти ефекат као дипол исећи на 1 / 2 таласне дужине. 1 / 2 таласне дужине се користе за уштеде простора и / или тежине. [/ Б] Ако је ово у реду исправите ... уммм ... у лаиманс смислу молим. Можете интерпретирати "лаиманс термини" значи идиота ако желите! :) Хвала,-С4Ц

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back