Зашто транзистор је тако посебан?

I

iVenki

Guest
Ја чак и не знају ништа о транзистор док сам стигао до 12. разреда. Сада на факултету сам потпуно студира око транзистора. Шта чини тако посебним ових транзистора? Зашто ми користимо транзистори свуда ?:):):)

Они могу да појачавају. То је такође тачно вентила. То је једна ствар која чини многе друге идеје могуће. Кеитх

излазна струја транзистора је више од улаза односно имају појачала тренутни тако да се они користе као појачавачи и прекидачи

Они могу да користе мање батерије од вакуум цеви!

У транзистору користимо веома мали сигнал да контролишу велики излазни сигнал аналогно можда можете да размотрите пример резервоар, брана, .......... ако укључите мали вентил (капије напон ФЕТ или улазна струја БЈТ) да ће отворити велика врата (образац канал ФЕТ између мозгова и извор), што ће изазвати велике количине воде (струје) да тече кроз брану. Дакле, применом мале снаге на води вентила сте отворили капију која је проузроковала велике количине воде да тече кроз њега, па појачања (Смалл сигнал изазива велики ефекат) [цолор = "сребро"] [сизе = 1] - -------- Пост додат у 00:49 ---------- Претходни пост је био у 00:49 ----------[/ сизе] [/ цолор они] се такође могу користити као дигитални прекидачи

транзистор је без сумње најважнија компонента у електроници ... све електронске уређаје користимо од процесора, меморије, појачала и има све друге електронске уређаје су транзистори раде ствари на прави полупроводника нивоу ....

Хи ... Ја не м толико познати у електроници која је подигла једна сумње да како можемо рећи да је транзистор појачавач? Јер .. улазна струја која је произвела вбе је само контролише колектора тренутни (ово је изазвана ВЦЕ ???).. како онда можемо рећи као појачало? хвала у толико .. Деепссс ...

"Зато .. улазна струја која је произвела вбе је само контролише колектора тренутни (ово је изазвана ВЦЕ онда како да ???).. можемо рећи као појачало?" Пошто због ове занимљиве појаве Тренутни пренос заправо произвести појачан линеарно величина излазног напона. За разумевање једноставан, транзистори су толико специјални како можемо да контролише велики струјни / напонски помоћу малог магинтуде сигнала ...

још увек нисам тако јасно АБТ ово господине ...

[Куоте = Деепикааа; 883083] Ја сам још увек није тако јасна АБТ ово господине ...[/ КУОТЕ] Пусти ме покушати објашњење: У почетку, транзистор сам не може да делује као појачало. Она функционише као нека врста аналогних врата: Контрола напона усмерава количину струје која протиче кроз јединицу (од колектора до емитера или одвод до извора). Овај тренутни је вођен суплли напона. Нема појачавају ефекат јер контролу напона (или Б_Е Г_С, респективно) само контролише проток струје. Сада - када струја тече кроз спољни отпорник који је довољно велики, напон може да буде створена преко ове отпорник који је већи од улаза (контроле) напон. То је `е тајну појачања. Да ли ово помоћи? [Цолор = Сребрна] [сизе = 1 ]---------- Пост додат у 21:33 ---------- Претходни пост је био у 21:15 --- -------[/ сизе] [/ цолор] На крају, за разјашњење сврхе: базна струја од БЈТ не контролише колектора струју. У супротном, може се посматрати као "паразитски" струје која се не може избећи. То је велика предност ФЕТ: То "избегава" такве улазна струја. Термин "Тренутна појачања" нема физичког смисла. То само указује на чињеницу да су и колектора и базна струја имају однос који је око фиксна. Узгред, ова тема је расправљано неколико пута на овом форуму.

Сам га добио .. Хвала вам што сте господине год објашњење. Дубоко ..

Пре свега транзистора је мала То је главни разлог за пораст од транзистора и пада вакуум тубес.вилл купите мобилних телефона који је у величини цигле ... то је друга разлика је брже од вакуумских цеви, увек смо имају склоност да се брже ствари као што су најбржи аутомобили, итд ..

Можете произвољно можете добити никакву функционалност помоћу транзистора. Милиони транзистора може да се произведене на једном чипу да се веома сложене функције (Интел Цоре2Дуо, и3, и5, ДСП процесорима). Транзистори су малих димензија, троше малу количину енергије. Ако транзистор није ту нећете имати смарт телефон има мегапиксела, уграђеним модемом, МП3 плејер, Уи-Фи, видео снимање, ГПС итд са батеријом Назад многих дана. Транзистора може да појачавају.

Нема електронике [или можемо рећи електронске гаџете] без транзистора ... Мајка електронике ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back