Заједнички Извор Једностепени појачавач са ПМОС оптерећења повезан диодом

2

20tech11

Guest
Здраво свима, Може неко да ми каже како ДЦ одговор ПМОС диода повезан оптерећења НМОС возача, даје ВДД-ВТХ ако се занемари Субтхресхолд цурррент и више од ВДД-ВТХ ако узмемо у обзир тренутну субтхресхолд? Моја сумња је као када улазни напон је 0, НМОС је искључен, али је излазни напон је ВДД-ВТХ! Како би требало да буде? Пошто нема струје, како Воут може бити ВДД-ВТХ? Молим вас реците ми ефекат субтхресхолд текуће превише! Хвала Винеетх

[Куоте = винеетхрај; 800671] Моје сумње је као када улазни напон је 0, НМОС је искључен, али је излазни напон је ВДД-ВТХ! Како би требало да буде? Пошто нема струје, како Воут може бити ВДД-ВТХ? [/ Куоте] "(апсолутно) нема струје" не постоји у стварности. Напон на вези чвор је још увек ВДД-ВТХ, чак и ако је струја у ФА опсегу (1е-15 ≈ 6000 електрона / с), јер импеданса «пмос диода је импеданса укључи-офа НМОС. [Куоте = винеетхрај; 800671] Молим вас реците ми превише ефекат субтхресхолд текуће! [/ Куоте] читају књиге о [Ја] аналогни дизајн [/ и], нпр [цолор = "Блуе"] [Ален / Холберг] [/ цолор] "ЦМОС Аналогни Цирцуит Десигн" Дејвид М. [цолор = "Блуе"] [Бинклеи] [/ цолор] "компромиса и оптимизација у аналогном ЦМОС-дизајн" Бехад [цолор = "Блуе"] [Разави] [/ цолор] "Пројектовање ЦМОС Аналогни интегрисани кола"

Здраво Ерикл, Хвала вам пуно .. 1. Али ја не могу да разумем како то може бити ВДД-ВТХ. Ако је ВДД-ВТХ, ти ПМОС укључен и пун инверзија слој је требало да буде формирана. У Диода повезани појачало, како капија (мозгова напона и НМОС и ПМОС) напона ПМОС допире до ВТХ са 0 улазног напона? Ја сам заиста збуњен да објасним рад кола када је 0

[Куоте = винеетхрај; 800859] 1. Али ја не могу да разумем како то може бити ВДД-ВТХ. Ако је ВДД-ВТХ, ти ПМОС укључен и пун инверзија слој је требало да буде формирана. У Диода повезани појачало, како капија (мозгова напона и НМОС и ПМОС) напона ПМОС допире до ВТХ са 0 улазног напона? Ја сам заиста збуњен да објасним рад кола када је 0

Здраво, 2. Али ја сам збуњена како се излазни напон је чвор генерише када Вин = 0 .. Да ли је то због тренутне субтхресхолд? Винеетх. [Куоте = ерикл; 800873] Ако сам те добро разумео, желите да студирате ситуација за Вин = 0 (ВГС (НМОС) = 0). У овом случају, постоји само струје цурења кроз обе ФЕТС. Диода повезан пмос, међутим, неће имати (ВГС (пмос) = 0), јер је његова капија је повезан са својим мозгова, тако да је 0 ≤ ВГС (пмос) ≤ ВТХ (пмос). ВДД-ВТХ је [у] не [/ у] [и] кап по ПМОС [/ и], али напон на заједничком чвору из ГНД. Разлог је: | ВГС (пмос) |> ВГС (НМОС) = 0 [/ куоте]

[Куоте = винеетхрај; 800889] Ја сам збуњена како се излазни напон је чвор генерише када Вин = 0 .. Да ли је то због тренутне субтхресхолд? [/ Куоте] Да. Обично се зове [и] струје цурења [/ и] за ВГС = 0, а [и] субтхресхолд Тренутни [/ и] за 0 ≤ ≤ ВГС ВТХ.

Дакле, имам питање у вези ове топологије. У тексту је Разави Пројектовање ЦМОС Аналогни ИЦ докаже да је добитак је пропорционалан однос Овердриве напон пмос за НМОС. Ав = | Вгс2 - Втх2 | / | Вгс1 - Втх1 | али онда каже он добитак ~ гм1/гм2 што значи добитак је обрнуто пропорционална изнад. Он признаје парадокс, али не знам зашто се ово дешава или шта то подразумева? Било која мисли?

[Куоте = Талон; 881456] АВ = | Вгс2 - Втх2 | / | Вгс1 - Втх1 | [/ куоте] горњу једначину ([И] Разави [/ и] 'С (3.35) у мом издању) подразумева правилно прилагодити В / Л однос оба транзистора и њиховог н / μп однос, као и, док Ав = гм1/гм2 (3.36), одн. (3.37) и даље садржи ове пропорције. Мислим да [сам] Разави [/ и] с [б] Пример 3,3 [/ Б] и његово решење (на истој страни, доле) то објашњава прилично добро. И овде долази математика: [УРЛ = хттп://имагес.електрода.нет/62_1302374506.пнг] [ИМГ] хттп://имагес.електрода.нет/62_1302374506_тхумб.пнг [/ ИМГ] [/ УРЛ]

Разумем ваш математике, али могу да вам објасни зашто је (3.35) показује Ав = | Вгс2 - Втх2 | / | Вгс1 - Втх1 | а ~ ав | Вгс1 - Втх1 | / | Вгс2 - Втх2 | из (3.36) и (3.37). То је исто као да кажеш = 1 / А.

Ако прецртати моје математичке тхоуроугхли треба да схвате да две једначине су у складу: Жреб корена на последњу једнакост приказано изнад и добити Разави једначина (3,33): [тек] А_в ~ = ~ - \\ фрац {{{\\ му_н Ц_ { вола}} \\ овер {\\ му_п Ц_ {вола}}} ~ \\ цдот {~ (В / Л) _1 \\ овер (В / Л) _2}} [/ тек]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back