ИЕ3Д Спајање Полигони промена Симулација Резултат

A

arthur568

Guest
Здраво, ја сам нови овде, и ја бих да питам др Јиан нека питања у вези са ИЕ3Д. Трудим се да симулира Унипланар Широкопојасни Квази Иаги Антену који користи микрострип да ЦПВ прелазак у дипол. Међутим, приметио сам да када променим спаја полигона, ја се значајно различите резултате. Да ли постоји нешто што ја нисам прави радили када дефинисања портова и месхинг поравнање? Су у прилогу сам фајл. Хвала унапред. Ценим вашу помоћ.

Здраво, Аутхур568: То би требало да буде због месхинг густина није довољно велики или месхинг не може бити у потпуности усклађен. Месхинг поравнање је веома важно за коначних диелектрицима моделовање. Такође, нисмо узели у обзир ЕР коначних супстрат у процени таласовода таласне дужине. ЕР коначних подлоге је 10,2, а велики за антене. Можда ћете желети да повећа месхинг густине барем фактор 2. Ја сам проверава резултате овде и ја ћу вам се касније. Срдачан поздрав,

Хи др Јиан, Хвала за одговор. Покушао сам да Поравнајте полигон и Диелектрична група у поравнање окружењу. Месхинг Изгледа да изгледају униформи. Молим Вас да ми знамо колико ћелија / фрекв мислиш да треба да користи да симулира структуру. Уз машину ја користим, она је већ прилично споро на 35 ћелија / фрекв. Хвала пуно!

Здраво, Артур: Да. Коначних супстрат је релативно велика. Можда ће бити потребно доста РАМ-а да га реши као ограничена подлогу. Конвергенција је много спорији за коначних подлогу моделовање. Молимо вас да покушате да се повећа месхинг густине да бисте видели да ли можете да побољша конвергенције. Такође можете слати е-маил на мене за даљу дискусију. Поздрав.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back