Иди на почетак после прекида?

I

ipunished

Guest
Разумем да када дође до прекида микро контролер се враћа тамо где је лево од .. али мој прекида се састоји од стоп прекидач, односно након итеррупт желим га да се заустави све .. мој код се састоји од мотора ради у време (1) петља .. после прекида хардвер притисне треба да зауставите све и онда опет чекати дугме Старт да бисте се притисне .. Мислио сам расписивања дугмета "Старт" функција у оквиру БИХ, али да ће оставити стек неоцарињене. било који начин да се око овог?

Можете ли да ставите свој код и шематски ... И такође сте поменули после хардвер прекида се притисне треба зауставити све, то значи да желите да контролор сам искључен или само мотора ... Ако желите да цео систем [контролер превише] да искључи могу дати једно решење ... То се може постићи стављањем малих хардвер кола ... Коришћење или врата [74ХЦ1Г32] и оптерећења пребацили [ФПФ2100] можете да постигнете овај ... ИЛИ врата има два улаза [и Б] Б треба повезан притиском на дугме [тастер један крај иде у улаз или капију, а други крај иде на ВЦЦ са сруши отпорника] и треба да се прикључен на ГПИО контролера, излаз ИЛИ врата [И] треба да се повезује на ОН [3. ПИН] од ФПФ2100 [са падајућег отпорником] ... Воут [5. ПИН] од ФПФ2100 ће добити повезани на ВЦЦ микроконтролера ... Логика је прилично једноставна када притиснете тастер, излаз или капије ће бити висока који је повезан за учитавање а затим укључите напајање иде на контролер ... У вашем програму би ГПИО високог [који је повезан са другим улаз или капију], а затим непрекидно напајање иде на контролер ... Онда стоп прекидач притиснут, зауставите све [Свиђа ми се оно што сте рекли] ... Поново почнете прекидач притиснут, хардвер ће се побринути за све [Осим што ГПИО високе ]...: осмех:

Хвала на детаљним одговор, кандху, али ја донт ванна укључите микроконтролер потпуно искључен, као и после прекида, желим да сачека на дугме Старт поново, само желим тахтс након стоп прекидач притиснут, што само престаје да тече све , мислим Пошаљи 0 за све излазне портове, али после тога желим да сачека почетак свитцхг поново .. мој код за СРБ од сада садржи само слања 0 до излазних портова = /

Можете да измените код у ЦРО рутински, као и коришћење једноставне петље чекајући да бисте се пребацили на поново притисне. Када се притисне Старт евертхинг затим изађите из рутине.

| Мислио сам тога, али неце га оставити стек мисманагед .. Мислим када микроконтролер иде на СРБ, она чува оно што јој радите на стек, а затим се вратите и покупите ..

Његова боље да се стави код овде ... Онда неко дати решење за ваш проблем ...

Када уђете у рутину, она престаје да прекида процес. То је само продавница повратну адресу. Потребан вам је овако нешто [ја] Сачувај регистара [/ и] [и] Стоп мотора.. [/ И] [и] пребацити све излаза на нулу. [/ И] [и] петље чекајући да се притисне прекидач опет [/ и]. [Ја] покренули мотора [/ и] [и] врати излаза. [/ и] [и] било јасно прекине заставе [/ и] [и] врати регистара [/ и] [ ] ЕКСИТ ИСР [/ и]

сачувате регистара у БИХ, своп ће вам помоћи

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back